icon

Ako rozumieť výsledkom sona štítnej žľazy?

xdada
5. jan 2025

Ahojte.Vedel by mi niekto vysvetliť výsledky zo sona štit.žlazy?
Na endokr.idem o mesiac
Ďakujem

Ako rozumieť výsledkom sona štítnej žľazy?
laurikagab
5. jan 2025

@xdada neporadím, ale mna čaká tiež sono štítnej ..mozem sa opýtať, aké ste mali príznaky? Mne z krvi vyšlo všetko ok, len mám pocit cudzieho telesa v hrdle..

xdada
autor
5. jan 2025

@laurikagab krv mi brali ale asi 1,5 roka dozadu a to bolo ok.
Mne stále niečo zavádzalo v krku akoby som bola stále chorá,tak som sa cítila
Ale mala som na mandliach abces a odvtedy je to okej
A stále sa necítim dobre.Byvam občas červená v tvári a vtedy sa mi zvýši trošku tlak.Mam stále zvýšené biele krvinky leukocyty
Takže mám z toho trošku obavy
Boli ste aj na ORL?

andrea_82
5. jan 2025

Chodim na sono uz velmi vela rokov, ale nie som odbornik. Podla mna mas velkost a strukturu stitnej v poriadku, ale mas tam cysty, ktore by tam byt asi nemali.

xdada
autor
5. jan 2025

@andrea_82 Ďakujem

laurikagab
5. jan 2025

@xdada áno, bola som na ORL..ja som aj stále ‘zachripnuta’..a teraz mi začalo niečo pukať v hrdle pri prehltovani.Z ORL má poslali na sono štítnej ..že aj keď je krv ok, tak tam mozem niečo mat??

xdada
autor
5. jan 2025

@laurikagab kedy idete na to sono?
To vôbec ani netuším čo vám tam môže pukat,to je zvláštne

laurikagab
5. jan 2025

@xdada ešte sa musím objednat.Len vo štvrtok som bola na ORL..je to ako keby mi tam niečo vadilo pri prehĺtaní slín a celkovo.

doriiis
5. jan 2025

Na ľavo máš cysty a napravo uzol.Je čas sa tomu začať venovať.
Uvidíš,čo ti povie endokrinolog.U mňa išla prava strana SZ kvôli uzlu von.

aaadkaaa
6. jan 2025

Cysty mam aj ja, tie sa neriesia vacsinou, ale uzly ano. Najskor sa sleduju a potom aj vyberaju

xdada
autor
6. jan 2025

@doriiis ďakujem

maciatkolulu
6. jan 2025

netreva žiadnu paniku,ja mám uzliky už 23rokov. Posledné tri roky mi proste nevedeli nastaviť liečbu,stále tsh okolo0.02. utz robený pri každom vyšetrení,scintigrafia dva x za tri roky. A nič. Teraz konečne sú výsledky krvi v norme. Len ma fascinuje,že krv bola robená naposledy pred rokom a pol.... Pri kaDom vyšetrení aj krv a aj utz. Ak je všetko ok,tak sa samozrejme nechodí časti,pokiaľ je tam nejaká diagnóza,tak raz ročne,ak nie je diagnóza,tak sa pacient vyžaduje. Ja ale verím doktorom,že nevedia odhadnúť,kto je hystericky a behá po doktorovi hore dole so "škrabanim" a kto má vážne problémy ... Potom to tak aj vyzerá.

guudy
6. jan 2025

@xdada cysty aj uzliky sa sleduju. Pokial nerobia problemy a ostavaju velkostou stabilne, tak sa to neriesi. Ty mas vsetky cysty aj uzliky malinke, ja ich mam viac a o dost vacsie.

xdada
autor
6. jan 2025

@guudy ďakujem