icon

Ako rýchlo liečiť vyskočenú platničku?

vannyvanny
22. aug 2024

Prosím vás máte s tým niekto skúsenosť ? Čo vám najviac pomohlo aby ste to dali rýchlo dokopy?
Ja mám bohužiaľ živnosť a pri mojej práci ten chrbát trpí ale nemôžem si dovoliť zostať doma a nerobiť tak neviem čo skôr ako to dať dokopy . Ortopéd mi poradil rehabilitácie ale veľa ľudí nemá dobrú skúsenosti

gemerka17
22. aug 2024

@vannyvanny áno rehabilitácie cez poisťovňu sú často krát zbytočné. Ukážu par cvikov (vela - krát nevhodnych na daný problém) a je im jedno ako ich spravíš. Pristrojova (fyzikálna) terapia je tiež slaba.
Jedine co ti vie pomôcť a spomina sa to v každej diskusii je cvičiť, cvičiť a cvičiť pod dohľadom fyzioterapeuta. Precitaj si niečo o metódach, jednu vyber a potom nájdi fyzio. Doma sa snažíš už len a len ty.

petracandle
22. aug 2024

@vannyvanny pri akútnej bolesti oddych na lôžku a medikamentózna liečba, a potom už len cvičiť cvičiť cvičiť do konca života. Ak je to veľmi zlé, tak aj operácia ale po nej tiež už len cvičiť do konca života

hentenonen
22. aug 2024

SM systém !!!!

hygienka
23. aug 2024

@hentenonen ten nie je vhodný pre každého. Mne osobne ešte zhoršil problém

hentenonen
23. aug 2024

@hygienka mňa to dalo do kopy a nemusel som riešiť operáciu ... ide aj o to s kým to človek cvičí, či s niekým kto to reálne "študoval" alebo nejaký odborník z Youtube ...

hygienka
23. aug 2024

@hentenonen 3 odborníci to skúšali. Povedali, že dobre cvičím, ale zrejme to pre mňa nieje vhodné.

stanulienkat
23. aug 2024

Tvrdsie lozko, spat na chrbte, nedvihat tazke, nerobit rotacne pohyby, suche teplo, elektroliecba, dobry fyzioterapeut. Ale o tomto tu mas uz asi 890 tem......

kacena4
23. aug 2024

zaujimalo kto su to "vela ludi nema dobru skusenost s rehabilitaciami" pomahaju od bolesti, zregenerovat telo a + dennodenne cvicenie ine nic ti nepomoze na vyskocenu platničku. necakaj zázraky moses sa davat dokopy aj mesiace. a hlavne ziadne bočné pohyby, rotacne vyskocena platnicka moze prasknut a tlacit na miechu a si adept na operaciu. sm system pomaha