Ako rýchlo liečiť vyskočenú platničku?
Prosím vás máte s tým niekto skúsenosť ? Čo vám najviac pomohlo aby ste to dali rýchlo dokopy?
Ja mám bohužiaľ živnosť a pri mojej práci ten chrbát trpí ale nemôžem si dovoliť zostať doma a nerobiť tak neviem čo skôr ako to dať dokopy . Ortopéd mi poradil rehabilitácie ale veľa ľudí nemá dobrú skúsenosti
@vannyvanny pri akútnej bolesti oddych na lôžku a medikamentózna liečba, a potom už len cvičiť cvičiť cvičiť do konca života. Ak je to veľmi zlé, tak aj operácia ale po nej tiež už len cvičiť do konca života
SM systém !!!!
@hentenonen ten nie je vhodný pre každého. Mne osobne ešte zhoršil problém
@hygienka mňa to dalo do kopy a nemusel som riešiť operáciu ... ide aj o to s kým to človek cvičí, či s niekým kto to reálne "študoval" alebo nejaký odborník z Youtube ...
@hentenonen 3 odborníci to skúšali. Povedali, že dobre cvičím, ale zrejme to pre mňa nieje vhodné.
Tvrdsie lozko, spat na chrbte, nedvihat tazke, nerobit rotacne pohyby, suche teplo, elektroliecba, dobry fyzioterapeut. Ale o tomto tu mas uz asi 890 tem......
zaujimalo kto su to "vela ludi nema dobru skusenost s rehabilitaciami" pomahaju od bolesti, zregenerovat telo a + dennodenne cvicenie ine nic ti nepomoze na vyskocenu platničku. necakaj zázraky moses sa davat dokopy aj mesiace. a hlavne ziadne bočné pohyby, rotacne vyskocena platnicka moze prasknut a tlacit na miechu a si adept na operaciu. sm system pomaha

@vannyvanny áno rehabilitácie cez poisťovňu sú často krát zbytočné. Ukážu par cvikov (vela - krát nevhodnych na daný problém) a je im jedno ako ich spravíš. Pristrojova (fyzikálna) terapia je tiež slaba.
Jedine co ti vie pomôcť a spomina sa to v každej diskusii je cvičiť, cvičiť a cvičiť pod dohľadom fyzioterapeuta. Precitaj si niečo o metódach, jednu vyber a potom nájdi fyzio. Doma sa snažíš už len a len ty.