icon

Ako sa dá znížit vysoký bilirubín?

veronikaklarka
14. jan 2017

Ahojte mamičky,nemožem ani spat,preto píšem o takomto čase.Mám velmi vážne chorú mamičku,odchádza jej pečen a tu som si prišla po radu ,či nevie náhodou niektorá z vás ako znížit u nej velmi vysoký Bilirubín.Trošku priblížim moj problém.Asi pred dvoma týždnami jej zistili vysoké pečenové testy,bola v nemocnici asi 5 dni a kedže psychicky to tam nie moc dobre zvládala,zobrali sme ju domov.Stále ju tam len pichali,celé ruky mala dopichané a kedže ALT a AST sa jej trochu znížilo na vlastnú žiadost išla domov.V tej nemocnici ten Bilirubín mala 32,5.Ked ale prišla domov tak jej stupol na neuveritelných 129,1.Pre lepší obraz norma je od 1,5-19,0.Vobec nevieme z čoho taký nárast,doma užívala lieky z nemocnice +pestrec mariansky a samozrejme strava-nič vyprážané,mastné...Samozrejme že ked bola včera na kontrole a zistili jej hodnoty toho Bilirubínu,okamžite jej navrhli hospitalizáciu,takže dnes nastupuje do nemocnice.Ale kedže viemeako to je v našich nemocniciach chcem vás poprosit o radu či nevie niekto alebo nemal taký prípad v rodine že sa z toho ten človek dostal a ako.Ci bude potrebná transplantácia/ak sa vobec u takýchto starších ludí robí/alebo sa to dá vyliečit iba liekmi a zdravou stravou.Ešte podotýkam že moja maminka nikdy nepila ani nefajčila,predpokladáme že pečen si zničila liekmi ktoré brala na cukrovku.Kedže som v takom stave že si budem musiet kupit v lekárni niečo od nervov/velmi zle to znášam/,budem vám vdačná za akukolvek radu a vopred zo srdca DAKUJEM!

Strana
z2
leameleg
25. jún 2021

@elian ach bože .. ja mam krvne testy ok okrem bilirubinu a mam ho 45 :( v pondelok idem na ct brucha (panvy) až sa bojim taky mam stres.

elian
25. jún 2021

@leameleg ziadna len kontrolne sono a na peceň som uzivala par mesiacov lipovitan ☺ ale bezo zmeny

leameleg
26. jún 2021

@elian fuuu tak co to mas dedicne alebo ako ? Ake si dostala vyjadrenia od lekara ? Ja mam krvne testy ok ale nasli mi nieco medzi maternicou a hrubym crevom. Pondelok idem na ct uvidime

elian
26. jún 2021

@leameleg ze metabolicka porucha ja uz od 12 rokov mam zvyseny bilirubin a to sa vyliecit neda len zmiernit priznaky stravou a oddychom ..... moj otec ma 65 rokov a tiez to ma tak cely zivot
mne vzdy sono vyjde ok ..... drzim palce az to mas ok

dzejsik
26. jún 2021

@leameleg mne pri mononukleóze, keď som mala zvýšený poradili zaradiť do stravy veľa ryžu, že dosť sťahuje .. to bola síce iná príčina zvýšenia jeho hladiny, ale klesol mi pomerne rýchlo v kombi s diétou a pestrecom

leameleg
26. jún 2021

@dzejsik to vážne tak skúsim teda zaradiť do jedálnička viac ryže .. a chodíš na nejaké kontroly či nie

leameleg
26. jún 2021

@elian vďaka u mňa čo sa týka sono brucha ok,rtg ok, krvné testy ok až na bilirubín. V pondelok idem na Ct panvy lebo mi nahmatali mi niečo čo nevedia identifikovať medzi maternicou a konečníkom tak uvidíme

dzejsik
26. jún 2021

@leameleg už nie, za polroka som mala ok, a teraz nedavno som si dala po roku krvny obraz kuknut a dobre

leameleg
27. jún 2021

@dzejsik tak ma teší ja som sa prvotne veľmi ale veľmi vystrašila

sisa4184
11. júl 2021

@leameleg dobrý deň môžem sa spýtať ako sa máte mňa tiež čaká CT brucha .tiež mám obavy

leameleg
12. júl 2021

@sisa4184 dobrý deň už mám po Ct je to trošku lepšie orgány sú v poriadku ale vraj maternica robí tieto šarapaty plus mám na maternici kŕčové žily.. verím že aj vaše Ct dopadne v poriadku

fidanaf
31. máj 2022

@andrejka1974 čítam si tieto staršie komentáre... môžem vedieť či sa dá hodnota bilirubínu merať aj inak ako z krvi? Nevieš mi náhodou poradiť?

andrejka1974
31. máj 2022

@fidanaf nie nedá aspoň čo ja viem

verads
11. feb 2023

Zdravím , mám tiež tento problém , Ja už dlhé roky mám výraznejšie rizšírený hepatocholedochus, Takto to mám na vysledkoch magnetickej rezonancie spred troch rokov , a je tam záver že , (odporúčam korelovat s anamnézou a laboratornými nálezmi , pripadne doplnenie USG vyš,po tučnom jedle na posudenie možnej obštrukcie v terminalnom useku hepatocholedochu) ale ked sa dobre pamatam nič sa s tym neriešilo vtedy prišiel kovid ale ani mi nič nepovedala doktorka . Teraz mám problemy ,bolí ma už takmer 2 mesiaace sa neviem poriadne nadýchnut a behám k lekarom a jeden ma posiela k druhemu a ani ma nevyšetriea vraj to nepatrí k nim , tak konečne na prosikanie mi vzali krv a a zas nikto nič nerieši , Bojim sa či to nebude už niečo zhubné. neviem sa zhlboka nadychnut a bolia ma uzliny v noci sa potim , neviem nič robit som slaba a vyčerpana, ledva žijem . Na bilirubín mi nebrali krv ani nepamatam odkedy . a to prelievanie žlče už citim asi 5 rokov , žlčník už nemám ten mi operovali ešte v 1991 teraz mam 62 rokov

ajuska110
5. nov 2023

Môj ocino tiež má problém že zostal žltý. Má vysoký bilirubín. No on je okno pacient. Neodteka mu žlč. Neviem už za kým ísť aby mu pomohol.

Strana
z2