Ako sa donútim umývať si zuby každý deň?
Ahojte, som dospela s vlastnými deťmi. Mňa rodicia ako dieťa nenutili ani neviedli k tomu aby som si umývalá zuby. Tak to aj vyzerá, zuby škaredé pokazené žlté. Keď som začala chodiť na strednú tak som si začala zuby umývať denne. A bola to moja rutina. No ako som sa vydala a mala deti znova to upadlo. Veľmi sa za zuby hanbím a termín u zubára mi vyjde 2x za rok, lebo proste ma stále plno tak mi nedokáže dať viac termínov. No ide o to ze neviem sa donútiť umývať zuby každý deň, sú dni kedy si ich umývam každé ráno a potom sú dni keď si hovorím ze idem idem a proste nejdem. Svoje deti nutim nasilu si zuby umývať aspoň každé ráno. Ale seba niekedy prinútiť neviem. Na fotkách sa ani nemôžem usmievať kvôli zubom. Prosím vás ako sa prinútiť? Som hrozna ja viem ale fakt by som chcela pekný biely úsmev.
Cize intimnosti nic? Neviem si predstavit, ze by sa mal ku mne priblizit chlap, ktory si neumyva zuby. Ale tak zubari raz budu mat radost z vasej rodiny. Zaplatite im fajnu dovolenku.
Ja si umývam zuby kvôli svôjmu zdraviu. Pokazené zuby sú veľmi bolestivé, nebezpečné pre zdravie. Aj ceny u zubárov sú dosť veľké.
Ak nic ine, predstav si ako Ta budu boliet ked sa pokazia a kolko bude stat ich dat si opravit
@ziarifka no vidíš a u nás v škôlke zrušili aj umývanie zubov 🙂 čiže už ani tam sa neumyvaju
Sorry ale z ust ti nekandí smrad?
začnem tak odveci, ale kedysi som bola rebelka so zicherkami v nohaviciach a neznašala som kvety. jedného dňa mi moja profesorka na škole povedala, že ženy sú ako kvety, ak sa o ne nestaráš, zahynú. neviem prečo mi to tak utkvelo v hlave v mojich 18 tich a zmenila som cely svoj život. obliekanie, štýl. stala sa zo mna mladá dáma,ktorá mala zrazu plny dom kvetov a v šatníku namiesto zicheriek šaty a sukne.
chcem ti iba povedat, že na to, aby si si osvojila a zamilovala návyky, ktoré Ťa urobia krásnou, voňavou a v prvom rade zdravou, nemusíš moc dumať. ja ta obdivujem, že to riešiš. už to ber ako prvý krok k úspechu. že muž si neumyva zuby je hrozné, ale zaroven to nie je tvoja starost, ty si žena, matka. ty si kvet, ktorý môže oživit celu vašu rodinu ( aj muža !) chod do DMky. kup si curaprox kefku, pastu, dentalnu nit. pokojne ti mozem dat svoje cislo a mozeme si zavolat na video, aby som ti pomohla a nasmerovala ta, ako sa cistia medzizubne priestory. tu nie je priestor na posmievanie sa, chceš to zmenit, svet ti patri tym padom 🙂 a ja ta vtom podporim. a ver mi, ten pocit čistych zubov a zdravych zubov ta namotivuje robit dalsie kroky ku krase a zdraviu.
fuj, vy ste teda riadni humusáci... keď som to začala čítať, napadlo mi, čo na to hovorí tvoj manžel, či ťa vôbec pobozká, no ale toto sa po chvíli "vyjasnilo"... čo vaša rodina, známi a kolegovia v práci, veď vám obidvom musí tak smrdieť z úst, že sa vás ľudia musia štítiť! Dbaj aspoň na to, aby si zuby umývali vaše deti...
@danica2711 prečo by nám malo smrdiet z úst?? Ani nevieš koľko ľudí máš vo svojom okolí ktorí si zuby neumyvaju 🙂
normálne žasnem ... v mojom blízkom okolí a ľudia, s ktorými sa stretávam sú takí, že si zuby umývajú, sama ich vidím, ako to robia, hocikedy po jedle, fakt žasnem nad tvojimi odpoveďami...
Jedna vec je aká bola výchova tvojich rodičov počas detstva a druha vec je chcieť to zmeniť. Si dospelý človek nie malé dieťa.
3 roky?!!!! Normalne ma naplo, prepac 🤢🤢🤢🤢
Motivacia? Bud chces mat pekne zdrave zuby, alebo chces ist prikladom pre svoje deti, alebo nechceš obtazovat ludi svojim dychom... ak nic z toho, tak kasli na to, ale nestazuj sa
autorka, ty budeš určite prekvapená, ale ja vo svojom okolí nemám nikoho, kto by si neumýval zuby. A prečo by vám malo smrdieť z úst? No lebo tam máte humus! Okrem toho smrdia aj pokazené zuby!
Základ je vytvoriť si ten návyk, úplne si to zautomatizovať tak ako to máme my ostatní... najjednoduchšie je spojiť to s nejakým iným zvykom, ktorý už máš ,napr. mať nachystanu kefku v sprche a pri sprchovaní si rovno umyť zuby. A ráno s deťmi. Poprípade môže byť motivácia aj elektrická kefka... Časom nad tým ani nebudeš rozmýšľať a už bez toho nebudeš vedieť fungovať.
@danica2711 ja si zuby umývam pravidelne a ajtak mi smrdí z úst :D pravdepodobne zozaludka a tam je nejaký problém takže nemusí ísť hneď o zanedbanu hygienu.
Veď si umyvaj zuby s deťmi

Mna núti si zuby umývať dokladne (medzizubna kefka, sablicka, klasická kefka s pastou, občas prejdem aj jednozvazkovou) strach. Nechcem prísť o zuby. Nechcem mať mŕtvy zub, nechcem mať zlomený zub a najhoršie je, že nechcem mať vytrhnutý zub. Mám z toho strach a keď mi po zmene zubára našli hlboké medzizubné kazy, tak nieže nejdem spat bez umytych zubov ale ani bez umytych medzizubnych priestorov.