Ako sa dostať k vyšetreniu chrbtice?
Ahojte. Mam za sebou pár vyšetrení. Na kalve mi zistili meningeom veľkosti 7mm. Lenže ten, moje bolesti hlavy nespôsobuje. Vraj.
Hlava ma stále neskutočne boli v záhlaví a ide mi to až do očí. Hlavne každý deň z inej strany.
MRI mam už objednane. Čo ma dovadzaa k myšlienke žeby to mohlo byt niečo z chrbticou.
4 roky mam svalové zasklby, necítim si pol chrbáta, bolesti hlavy začali v tehotenstve a trvajú do dnes. Občas zaberie tableta. Dnes mi strplo medzi lopatkami a neviem to rozcvicit proste ostáva mi tam mravenči je to veľmi nepríjemné....
Začínam mať strach ze aj tam mi nájdu nejaký nádor.. V oblasti medzi miechou a mozgom...
Mam 25 rokov neverím ze mam v takom hroznom stave chrbticu, aby mi toto spôsobovala. Lenže žiaden lekár má už teraz skôr, ako o 3 mesiace na mri neposle.
Neviem už ako s dvoma deťmi fungovať a hlavne keď ten jeden ma 2 týždne. 😢
Čo mám robiť aby ma neurológ poslal aspoň na ct s kontrastom s tou chrbticou. 😒 Nedá sa takto žit fakt už...
@oceanahory hlavu už mám poriesenu mne tak našli 7mm nádor.. Takže mňa to neupokojilo ani náhodou. Ja myslím chrbticu
Aha, pardon, zle som si to precitala. Ale myslim, ze by som spravila rovnako, trvala by som na hospitalizacii a absolvovala vysterenia co najskor. Cakat v tomto stave mesiace, je tazke fyzicky aj psychicky, hlavne ak sa mas starat o male dieta...
Pokial sa vies zariadit, vie ti kto postrazit deti, tak urcite smer pohotovost a hospitalizacia, zdravie je prvorade! Drzim palce!
Nádor v oblasti medzi mozgom a miechou? To kde by mal byt ten nádor?
Tiež mám 25, minulú nedeľu som išla na pohotovosť pretože už som mala také bolesti chrbta, ze som nevedela ani chodiť. Nechali si ma na hospitalizácii, hneď v utorok mi spravili Mr a v stredu pre istotu aj sono brucha a keďže mi našli nejaké výrastky na pečeni vo štvrtok som mala aj ct… mám doma 1,5ročné dieťa, ale viem, že keby nezostanem na hospitalizácii trvá to x mesiacov než sa dostanem k vyšetreniam…takto som to všetko mala zbúchané za 5dní
@pribinak nooooo poznám osobu ktorá to tak mala 😊
@pribinak a keďže mi už jeden našli, tak kebyže tam je druhý by ma vôbec neprekvapilo
Medzi mozgom a miechou?
Však ja ti verim že máš tumor, že môžeš mat aj druhy, ale neviem kde medzi mozgom a miechou
@pribinak bože neviem... 🤣 Ja niesom lekár.. Tak na mieche.. Naprikad
Ak sa ti miesta menia, kde ta to boli, tak to mas (najpravdepodobnejsie) z chrbtovych svalov. Cvicis? Masirujes? Teplo nepomaha?
Ak si necitis pol chrbta, a teraz ta boli medzi lopatkami, tak to budes mat stuhnute svalstvo uplne celeho chrbta a krku. Chod na dlhu masaz, objednaj sa aj u fyzioterapeuta ukaze ti dobry strecing, a cvicit a cvicit.
Ono sa to nezda, ale tehotenstvo, potom natahovanie sa s dietatom, ak si nikdy nedavala pozor na chrbat (co je v takom veku uplne normalne), tak to pride ani nevies ako.
Nemysli hned na nadory, aj ked ta to tam myslienkami vedie.
Po tehotenstve kde si mala záťaž na chrbticu môžeš mať bolesti aj obyčajne svalové spazmy, zatvrdliny vedia veľmi bolieť ťahať mravencit.
Išla by som pár x na masáž mňa, keď po dlhšom čase masíruje cíti až hrce
@veselo_neveselo a od včera aj hučanie v ušiach začalo...
Aj hučanie v ušiach môže spôsobiť chrbtica? Akože po poslednej skúsenosti mám už strach ísť kdekoľvek. Lebo hneď ma napadne ďalší nádor..

Chod na pohotovost, povedz ze mas velmi silne bolesti, spravia ti CT. Ja som tak tiez bola, uz to bolo na nevydrzanie a termin som mala az o 2 mesiace...
Aspon som nasledne bola psychicky kludnejsia, ze mam "hlavu" v poriadku.