icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sidkaradko
3. dec 2016

Ja zatial nic neberiem ale uz citim ze nieco potrebujem chcem skusit nieco z lekarne poradte co?

umabell
3. dec 2016

Baby dobodneme sa a spolu ostaneme tehotné 😁 co tam po veku a liekoch.. Inac v poslednom čase aj mňa chyta myslienka na take male nunu dievcatko😊 aj ja mam uz 38 maly ma 9 a co? Svet sa nezruti... Kolke tak rodia svoje prve dieťatko... Ja som sa len bala vzdy vyradenia ad v tehu ja som brala v 5 mesiaci tehu ale vravím si ze su ad co sa môžu počas celého tehu samozrejme ze by som vysadila ale to pre pripad núdze 😊 a uvidme co na čaká..

umabell
3. dec 2016

@sidkaradko behni k lekárke ta ti povie ci naozaj su potrebné lieky..z lekárne su tusim persen deprim.. Len neviem ci niekomu zabrali... Skus psychológa

umabell
3. dec 2016

@eliska13 viem ze sa to ľahko vraví ale nemysli toľko 💗

umabell
3. dec 2016
junova
3. dec 2016

@umabell Veľmi vám.všetkým prajem druhé dieťatko. Je to skvelé aj pri mne tu teraz spinka malý a tisne sa ku mne;) Každý deň mi obidve deti povedia, že ma ľúbia🙂 Aj sa pohadaju ale často sa spolu hrajú. Kým bola dcéra 4 roky jedinacik, musela som sa jej stále venovať. Teraz sú s bratom partaci. Veľmi sa ľúbia a brania sa navzájom. Ja mám 36 a ešte v kútiku duše túžim po treťom. Uvidíme, počkáme rok, dva ako mi bude. Umka, ty si bola 10 rokov v pohode s liekmi až minulý rok sa ti pohorsilo?

umabell
4. dec 2016

@junova po porode som mala poporodnu depku brala som skoro 3 roky adecka potom mi zomrel ujo a vrátilo sa mi to nevedela som sa dat dokopy potom 3 roky pokoj a znovu sa mi to vratilo otec začal vela pit skoro vtedy umrel a zase bum zmena liekov.. Bola som ok ale menila som lekarku ta mi dala vsetky lieky prec dala nove co mi nesadli boll mi hrozne minule Vianoce boli otrasne ale našli sme ad tak verim ze ug len dobre bude...

junova
4. dec 2016

@umabell Určite bude dobre🙂 Celý rok cítiť z tvojich správ, že si ok. Nech ti to vydrží aj celý budúci rok.

eliska13
4. dec 2016

@umabell
Ja viem veľa myslím všetko chcem mať naplánované a pod kontrolou:(chcela by som mať takú povahu,ze myknem plecom ved nejako bude.Zajtra mi maju volat ci ma vezmú do prace na pohovore sa ma pani pýtala co je moja slabá stránka som jej povedala, ze som málo priebojna a ambiciózna bola zlatá, ze no vy na to vôbec nevyzerate🙂isla som odtial so super pocitom zasla som do Tesca a tam som zbadala detske vecicky a hrca v krku skoro som sa tam rozplakala,ze ked ma vezmú a nastúpim mam po dieťati.Vôbec tým náladám a pocitom nerozumiem.Som si povedala, ze prijmem čo mi je súdené, ak ma vezmú do prace pokúsim sa zabudnúť na myšlienku na dieťa a tak to málo byť.Aj tak všetko mi hovorí proti druhému len v hlave si to upratať.Som ako sibnuta každý deň si hovorím v duchu co všetko psychologicke poviem nech niečo nezabudnem a zbavim sa toho balvana na duši.peknú nedeľu prajem ja dnes idem prvý x v zivote robiť medovniky🙂)

lentilka1234567890
4. dec 2016

Baby prosim Vas poradte mi, 16den beriem Tianeptin Mylan a cca 5.ty den mam strasne bolesti svalov aj trasenie. Je to normálne, prejde to alebo mam zmenit lieky? Dakujem 😉

eliska13
4. dec 2016

@lentilka1234567890 nepoznám ten liek, ale zavolala by som zajtra doktorke možno to je len než.ucinok dočasný.Spis dobre?

slavkasobanska
4. dec 2016

@lentilka1234567890 ahoj určite to povedz svojej lekarke,to nie je dobre,..mala by ti zmenit lieky

lentilka1234567890
4. dec 2016

@eliska13 ano spim dobre. Zajtra sa chystam k doktorke tak uvidim co mi povie ale dufam ze to prejde, nechcela by som zmenit liek.

umabell
4. dec 2016

@lentilka1234567890 a dala ti k tym ad aj nejake benzaky? Mne trpli ruky velmi ako elektrické soky a tlaky na hrudi a ked mi dala rivotril a Sulpirid prešlo to..

ivka1302
4. dec 2016

@mm103 🌺💞🌺❤️Nechapem ale mala som zablokovany I pad tak prosim ta skus este raz poslat😘🌺🌺🌸

lentilka1234567890
4. dec 2016

@umabell nie nemam benzak

ivka1302
4. dec 2016

@eliska13 Ahoj Eliska😘🌺💞💞🌺neuveris mi ale vcera som v aute na teba myslela. Pamatam si este ako si pisala o tvojich problemoch a ked som si teraz precitala tvoj pribeh tak musim povedat ze od casu ked si prestala pisat az doteraz mam pocit ze si vo svojom zivote nic podstatne nezmenila a to je pricina preco sme stale tam kde sme. Eliska 😘🌺🤗🌺Ja som kedysi tiez tuzila mat dietatko. Moj priatel je rozvedeny a ma troch dospelych synov. Najmladsi ma downov syndrom a kedze jeho ex po dvoch rokoch ako sme sa spoznali zomrela najmladsieho sme si zobrali ku nam😘🌺🌺🌸🌸Priatel sa bal mat dalsie ze uz je stary a ze ak by sa nam narodilo znovu ditatko s postihnutim tak by to uz nedal😘🌺🌺Ja som si to oplakala a zmierila sa s tym. Prakticky mame doma stale dieta ktore aj ked ma uz 24 a je velmi sikovny a vela veci robi sam chodi do prace a je samostatny treba ho napriek tomu kontrolovat a kazde rano ho zobudit do prace. 🌺💞🌺😘❤️Dozriet ci je spravne obleceny a ci ma vsetko. Skratka si nemozme povedat ked vyrastu deti budeme bez problemov. Eli ked si ale budeme robit starosti este skor ako tie starosti mame tak by sme v zivote nemohli robit ziadne rozhodnutia🌺😘🌺🌺Ty si sa uvaznila medzi dvoma murmi a nevies ci je vychod napravo alebo nalavo. Bojis sa zmeny bojis na noveho ale zaroven vies ze takto dalej zit nemozes.Pozeras na to co chce tvoje okolie a zabudas na to co chces ty. 🌺🤗🌺😘❤️🌸Eli ja ti nepoviem ci by ta urobilo dalsie dietatko stastnou ked na druhej strane mas z toho obavy ani to ci by ta naplnila stastim nejaka nova praca kde by si sa citila vyuzita ked mas v srdci tuzbu po dietatku. 💞😘🌺Eli tvoje mury su velmi vysoke a pevne ale zborit ich dokazes iba ty sama a to svojou rozhodnostou a odvahou ktoru musis objavit v sebe neda ti ju ziadna psychologicka a nedaju ti ju ani lieky🌺💞🌺😘😘Ja som si myslela tiez ze moje problemy zacali prave nenaplnenim materskych citov ale mam tu kamaratku ktora ma malicke babatko a tak si ho chodim sem tam potulit ale poviem ti Eli ze ja viem s urcitostou ze toto by vychodisko z mojich problemov nebolo. Rada si ho potulim ale rada ho aj odovzdam a som rada ked mam cas na seba a viem ze sa chcem realizovat inak ako tymto smerom. 🌺🤗🌺😘😘❤️Musis sa rozhodnut len ty sama ci tvoj zivot povedies k tvojim potrebam alebo k potrebam druhych. Silu musis najst v sebe. Vychodisko existuje Eliska mozno nie je napravo v tvojom mure a mozno nie je ani nalavo ale Eli❤️❤️❤️mozno je prave pred tebou mozno sa nan prave divas len ti chyba odvaha. Zmena nepride bez odvahy a ovaha sa neprejavi bez chcenia. Niekedy musime byt zdravo egoisticke aby sme dosiahli pokoj v srdci ale na oplatku budeme vidiet usmev na tvarch nasich blizkych🌺🌸🌺😘😘Neumaraj sa v tvojej bolesti a lutovaniu samej seba vykroc v rozhodnosti s myslienkou ze len ty nesies zodpovednost za svoj zivot a preto si ponesies aj nasledky ale ver ze ak to urobis tak budes mat v sebe tu silu aby si isla dalej aby si dosla do ciela a aby si uspokojila svoju dusu a naplnila tuzbu svojho srdca 😘🌺🌺💞💞🌺🌸❤️❤️Som velmi rada ze si sa ozvala a budem sa modlit aby si svoju cestu nasla cim skor pretoze zivot je velmi kratky na to aby sme ho peezili v nerozhodnosti a strachu z noveho🌺🤗🌺😘😘🌺

ivka1302
4. dec 2016

@mm103 zlaticko mrzi ma to ale v maili som urobila preklep az teraz som si to vsimla ach jaaaj 🌺🌺🌺❤️❤️❤️Tak este raz 🌺🌺🌺ivana-1975@virgilio.it 🌺🌺😘😘😘skontrolovane malo by to vyjst🤗🤗🤗🤗

evak12
4. dec 2016

@ivka1302 ahoj ivka,teraz ta zase prosim o radu ja,ako vies chodim do prace a rada,ale ako si vysvetlit,ze stale rozmyslam,ze sa mi to vrati,nic sa mi nechce,do vsetkeho sa musim nutit,ani rozpravat sa mi nechce,uz bolo lepsie,len pred menzesom som mala take,ale mensie stavy,a teraz?kazdy den,len akoby prezivam,z nicoho sa netesim,snazim sa nato nemysliet,ale stale ma to akokeby prevalcovalo,bola som u lekarky,zmenila mi lieky,brala som alventu,nykob,valdoxan,rivo,zmenila mi namiesto alventy a valdoxanu mi dala nove ad,s ktorych som bola uplne mimo,tak som sa zlakla a vysadila a naspet som sa vratila k alvente a valdoxanu,zajtra jej budem volat,ze takto nie ....co robit aby som sa konecne zacala tesit zo zivota?aj kavy menej pijem,ja uz neviem co robim zle,prosim porad ....dakujem

umabell
4. dec 2016

@lentilka1234567890 zajtra sa porozpravaj s lekarkou mozno ti poprípade ti nieco prida.. Ese ich beries kratko... Neboj da sa to do poriadku

sticker
mima4
4. dec 2016

@evak12 ahoj, viem ze sa mna nepytas, ale ako beres dlho AD? niekedy treba nejaky cas, kym zacnu ucinkovat. Tiez ti odporucam naucit sa pomenovavavat svoje pocity, ak si veriaca, mozes ich davat Bohu. A urcite sport, cvicenie, bicykel... nieco fyzicke..

ivka1302
4. dec 2016

@evak12 🌺🌺🌺Ahoj Evka v prvom rade co mas zmenit je tvoje myslenie ked sa budes bat ze sa tvoje stavy vratia tak ver ze sa aj vratia. Viem ze je tazke prekonat sa v stavoch kedy si uplne mimo a nic ta netesi ver ze aj ja som take stavy mavala ale snazila som sa vzdy prekonat samu seba a nedat depresii aby nadomnou zvitazila. 🌺😘❤️❤️😘Z velkej casti na tvojich stavoch a zhorseni maju podiel urcite lieky a hlavne ich neustale menenie. Evka ja viem ze lieky maju vela neziaducich ucinkov a ak nemas tie spravne tak je tazko potom pracovat na svojom uzdraveni totiz ked si pod vplyvom chemickej latky ktora ti skodi tak ti pozitivne myslenie nepomoze pretoze to co sa deje s tvojou psychikou ma za nasledok prave chemia. Ja som zistila ze ked som lieky vysadila mohla som tak viacej ovladat svoje myslienky a nastavit si podla toho svoje pozitivne myslenie🌺💞🌺😘😘Nehovorim ale ze to tak je u kazdeho su tu dievcata ktore maju spravne lieky a dokazu zit kazdodenny zivot a tesit sa🌺🌸😘😘🌺Ty sa uz dlho trapis koli nastaveniu liekov. Evi preco si sa vratila ku starym liekom.?chapem ze nove ti robili este horsie ale kedze ti ich lekarka zmenila znamenalo to ze ti aj tie stare robili zle 🌺🌺🌺Takze podla mna ides z blata do kaluze a toto riesenie nie je. 🍀❤️😘Povedz tvojej lekarke ako to ty citis Evi. Ja som sa vtedy s mojim lekarom porozpravala a povedala mu ze to chcem skusit bez liekov. Toto bolo moje rozhodnutie ale ty sa musis rozhodnut za seba Evi😘😘🌺🌺Pytas sa co robis zle ? To nevie nikto aj lekarka ti chce len pomoct ale ona ti moze dat len lieky. Depresia je v zmene ale vo vacsine vo velkej zmene nie iba najst si novu pracu alebo pit menej kavy🌺💞💞🌺😘Popremyslaj ako si zila svoj zivot ked si zacala mat problemy a ci si bola stastna. Skus si predstavit ako by si prezila den keby si bola zdrava co by ti urobilo radost a skus si takymto sposobom robit denny program a prezivat takto dni aj ked sa ti nechce ale skus rob si radost malickostami. Zacni si vazit smu seba. Urob male rozhodnutia a stoj za nimi. Prestan napr. fajcit povedz si ze to zvladnes a snaz sa nepolavit Evi ked zvladnes taketo malickosti tak potom zvladnes urobit aj velke zmeny ktore ta budu naplnat stastim a ty budes mat stale viac aviac sil zdolavat vacsie a vacsie prekazky. Budes si vazit samu seba budes si cenit svoje JA 🌺🌸🌺😘😘😘❤️💞Chodievaj na prechadzky hovor si ze Boh ta lubi Evi pretoze mas na tomto svete funkciu ktoru mas od Boha a musis ju urobit ty inak bude nesplnena🌺🤗😘🌺🌺Mas tu svoje povolanie a preto si cenna pre vsetkych. 🌺🌸😘🌺🌺😘Evi ak sa ti da zmen lekarku a urcite si nedavaj predpisat viac ako jedny lieky inak nezistis nikdy z coho tvoje stavy pramenia 😘🌺🌺💞💞Sme s tebou Evi nikdy nie si sama a Boh vo svojom slove povedal toto JA HOSPODIN SOM TA POJAL ZA TVOJU PRAVICU KTORY TI HOVORIM NEBOJ SA JA TI POMOZEM 🤗🌺😘😘🌺Evka nemusis sa bat ver ze uz je vsetko na najlepsej ceste k tvojmu uzdraveniu a aj ked to tak nevyzera Boh ti hovori ze to tak bude🌺🌺🌸🌺😘😘❤️

lentilka1234567890
4. dec 2016

@umabell jaj dufam ze más pravdu. Tebe po kolkych tyzdnoch bolo lepsie?

umabell
4. dec 2016

@lentilka1234567890 mne zabrali az s rivotrilom asi tak do dvoch tydnoch ale nebola som ze 100 % to nie ale vymizli mi tie fyzické príznaky a mohla som ako tak fungovať... Beries prvy krat ad? Ani mne hned nedala benzak az neskor lebo mi stale trpli ruky hrozne ale mne pomohol aj sulpirid...

junova
4. dec 2016

@ivka1302 Ivka, tvoje slová sú pre mňa antidepresivom v tom najlepšom slova zmysle. Pohladia, potešia. Si naše slniečko. Často nám sem píš. ;)))

ivka1302
4. dec 2016

@junova 😘🌺🌺🌸Dakujem moja budem pisat aj ked dnes mi moj priatel povedal ze zacina byt ziarlivy na moj telefon a tablet. Mala som od vcera zablokovany Ipad tak som dnes dobiehala.Teraz sme sa navecerali tak sa ideme spolu prejst u nas je vsade vela malych vysvietenych stromcekov po dedine a je to krasne. Dokonca urobili mini lanovku ktora prechadza vianocnym trhom🌺💞😘😘❤️🌸🌸🤗Ja som si dnes tiez robila Vianocnu vyzdobu😘🌺❤️😘❤️🌸

lentilka1234567890
4. dec 2016

@umabell pred tromi rokmi som mala tianeptin sandoz vtedy som nemala ziadne problemy a teraz som dostala Tianeptin Mylan a citim tu bolest svalov tras nervizutu. Tak neviem co mam robit 😞

junova
4. dec 2016

@ivka1302 Krásna výzdoba 🙂 Aj ja som dnes zdobila byt s deťmi 🙂

junova
4. dec 2016
junova
4. dec 2016

@lentilka1234567890 tieto lieky čo berieš teraz brala ametyst a bola spokojná. Ziadne neziaduce ucinky nemala