icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sahenka
6. dec 2016

@mm103 poznám, aj keď si povieš, že všetko to je len v hlave, a chces sa nastaviť pozitívne, aj tak je niekde vnútri ten strach ze co ak...

ivka1302
6. dec 2016

Dievcata citam knihu a toto je velmi krasne tak to posielam aj vam 😘🌺🌺🌺🌺pretoze je to aj pre vas 🌺🌺🤗😘😘😘

mm103
6. dec 2016

@sahenka áno presne je to veľmi ťažké hovoriť si dám to keď máš ten strach čo ak...Ja by som vtedy všetko najradšej prespala a zobudila sa uz v poriadku. Len keby to bolo také ľahké...

umabell
6. dec 2016

Baby aj ste z toho seroxatu pribrali? Ja som z alventy vtedy pribrala 14kg! Pri tychto mojich uz nie.

mm103
6. dec 2016

@umabell no ja som najskôr nemohla jesť nič..:D ale teraz by som žrala ako najatá...ale neviem či je to z liekov, alebo mám skôr rozožraný žalúdok...mám sedavú prácu a myslím, že je to aj tým...ja som nezvykla z AD priberať...

mm103
6. dec 2016

@umabell pribrať som pribrala skôr postupne od začiatku roka...šesť kíl, ale naozaj lebo sa neobmedzujem....🙂

slnecnica333
6. dec 2016

@mm103 a tidm AD ti pomaiaju aj na myslienky?asi skor nie vsak?to musis prekonat sama v sebe.a je fajn ze chodis do prace aspon prides na ine myslienky

eliska13
6. dec 2016

@slnecnica333 pomáhajú na úzkostné myšlienky.Ale neviem ktoré chodíte na psychoterapie , ak nechodíte určite choďte🙂od poisťovne máte raz ročne nárok na tuším 10-12 sedení aj u súkromného psych.

@umabell nepriniesla som za tie roky.Teraz som schudla 4kg, ale tomu sa len teším.l en by som bola rada, keby to bolo športom a nie stresom.

@mm103 a ty musíš čo bol ten zlom prečo sa Ti pohoršilo?
Dnes si dám záväzok, že prečítam pár stránok dozadu nech viem ktorá ste ktorá🙂)
Baby z jari si pamätám a už som ich mala celkom zaradene
Ivka a taká mamina sem chodila čo mala uzkostneho 15-17 R syna už sem nechodí?

eliska13
6. dec 2016

Prepáčte mám zapnutú predikciu a píše mi to slová same od seba mám tam preklepy🙂nepriniesla som za tie roky aj, keď citavam sú lieky z ktorých ľudia priberajú, ale ja si myslím,ze to skôr tým ako sa človek ukludni

eliska13
6. dec 2016

N e p ri bra la 🙂

daniela123321
6. dec 2016

Ahojte kočky.Ja som bola v patok prvý krat u psychiatričky.Tetániu mám už možno 5 rokov ale to som zvládala v pohode..brala som iba magnézium.Mám trojmesačné bábo..všetko v pohode až kým sa mi k tehotenstvu neprepila z dna na den úzkosť,strach,panika..myslela som si že mi to po pôrode prejde no neprešlo ale skôr sa zhoršilo že už s malou nechcem byť sama doma tak som u našich ☹ nasadila mi Paretin 20g vždy ráno..ten beriem 4tý deň+Neurol 0,25 Booožinku..kedy to zaberie?Som už zufala ako sa mi niečo take mohlo stať.

esselte
6. dec 2016

@daniela123321 aj ja som stále premýšľala,ako.sa tp stalo,proste panika,strach a je to tu,človek si ani neuvedomí,že niečo vo vnútri prežíva a ono sa to takto prejaví,nie si sama a ani nie prvá a posledná,ja tiez beriem paretin a rivotril a aj helex na noc a tak už fungujemniekolko rokov,neboj sa,bude dobre ,ľudí s tymito diagnozami neustále pribudlo,pretože je taky svet a ja si myslim,ze je to aj zo stravy,same ecka,chemia a to ide aj do mozgu,uponahlany svet,nedostatok financii,nápor v praci a aj doma,vsetko v jednom

esselte
6. dec 2016

@mm103
@umabell aj ja som pribrala aam chuť na sladkosti,myslim,ze je to aj z liekov,snažím sa schudnúť,ale keď obmedzujem,je mi zle,točí sa mi hlava,proste musim začať cvičiť,objednala som si orbitrek cez bazar a mám aj steper,tak skúsim

slavkasobanska
6. dec 2016

@daniela123321 ahoj ja som to začala mat,ked mi vybrali ženske org. a prišla som velmi skoro do prechodu,...vraj to sa stava...

ivka1302
6. dec 2016

@eliska13 🌺💞😘😘Eli myslim ze z jari nas tu uz vela dievcat nie je ta maminka co mala syna s PP sa volala majinulka ale uz nepise pisala som jej aj na IP ale neozvala sa. 🌺🤗😘😘🌺🌺💞🌸Vela dievcat prestalo pisat a ja dufam ze je tym ze im je uz dobre a nemaju dovod sem chodit aj ked taky pokec je tu vzdy dobry. 🌺🤗😘😘Ametyst sa odmlcala kocky neviete preco? Rada by som vedela aj ako sa ma tslobik. Tslobik ak sem tam citas tak sa ozvy ako sa ti dari?😘🌺💞🍀🍀🍀❤️Quidko sem tam napise a verim ze sa jej dari dobre. 🌺🌸😘😘🌺Eli ako dopadla psychoterapia?🌺🌺🤗🤗💞💞🌸

ivka1302
6. dec 2016

@esselte Aj ja sa uz dlho odhodlavam na stepper🌺🌺🌺v sobotu som ho z balkona dala dnu utrela z neho prach a zacala cvicit po 10 minutach sa mi utrhla nejaka strunka zospodu tak tam tyzden stal a ked mi ho priatel opravil tak som mu povedala ze ho moze zase vylozit von haha😘🌺🌺🌺💞No smejem sa ale uz by som mala zacat na drsno len mam zase teraz kasel. 🌞🌞🌞Je to mozne ? Vzdy je nieco!!!🌸🌺🌺

ivka1302
6. dec 2016

🌺🌺🌺🤗🤗Dievcata pred necelym rokom som si adoptovala dievcatko z Afganistanu ma sedem rokov a dnes mi poslala obrazok🌺😘😘🌺🌺Chcela som vediet kedy sa narodila ale odpisali mi ze vraj niekedy v juli ale den si jej rodicia nepamataju🌺🌺🌺Bola to nahoda pretoze som jej prave v lete poslala hraciu pohladnicu s napisom Happy Birthday🌺😘😘Takze vraj ju to velmi potesilo pisali pani z organizacie Actionaid🌺🌺🌺

mm103
6. dec 2016

@slnecnica333 pomohli ich trosku potlačiť ale nie zneškodniť úplne a obcas ma ešte prepadaju teraz mam taký blby týždeň ze takmer každý den ale snazim sa stále cosi robiť

mm103
6. dec 2016

@eliska13 po siedmich rokoch sa mi pritazilo v dôsledku prílišného stresu v rodine prestala som spávať a vedela som ze je zle...do toho som ochorela a dr mi dal antibiotiká ktoré to všetko urychlili a naštartovali prisli myšlienky rozmýšľala som aj v noci a nakoniec ma to prepadlo v praci...

ivka1302
6. dec 2016

@mm103 zlatko skusala si mi poslat tu knizku ? 🌞🌞❤️😘😘🌺Pretoze som nic nedostala😂😂😂

mm103
6. dec 2016

@daniela123321 ahoooj mam tie iste lieky ako ty akurát neurol som uz vysadila beriem ich 10 týždeň fyzická priznaky a prílišná úzkosť presli mne po cca troch tyzd...bolo to zasadne lepšie. ..neboj vydrz bude dobre..paretin zabera pomerne rychlo. ..

olivia77
6. dec 2016

Ahojte kocky, nemate nahodou niektora knihu Panicka porucha od Jana Praska? Ak by ju z vas niektora mala a nepotrebuje ju uz, rada si ju kupim 🙂

ariadna08
6. dec 2016

@olivia77 da sa zadarmo stiahnut ako pdf na stranke lundbeck.com.

olivia77
6. dec 2016

@ariadna08, ano??? Dakujeeeeeem 🙂

mm103
6. dec 2016

@ivka1302 už sa stalo zlatko kukni 😉

ivka1302
6. dec 2016

@mm103 Jeeej dakujem 🌺🌺🌺😘a prosim ta to stiahnutie si platila? 🌺🌺🌺

mm103
6. dec 2016

@ivka1302 to nie je podstatne 😘 krasne čítanie prajem...

slnecnica333
6. dec 2016

@mm103 tak dobre ked ti AD pomohli aspon potlacit.ostatne uz musis zabojovat.myslela som ze AD na myslienky nepomahaju lebo raz tu baby pisali ze s myslienkami sa clovek musi vysporiadat sam lieky nepomozu.mozno som to iba zle pochopila.a ako sa prejavovala ta prilisna uzkost u teba?tuto skupinu citam uz dlho mozno si to aj pisala no nespomeniem si.podla prispevkov si mi ty sympaticka mozno aj tym ze mame rovnaky vek 27 a si tiez dost veriaca a velmi sa mi paci aj ivka1302 ona je uzasna jej prispevky sa super citaju taky balzam na dusu 🙂 a aj ostatne baby ale vy dve ste mi najviac sympaticke ;) ale drzim prsty vsetkym aby sa uzdravili a boli bez liekov ako v minulosti

kk77
6. dec 2016

@mat15286 chlapce hovoris mi z duse...

mm103
6. dec 2016

@slnecnica333 ďakujem ti veľmi pekne si zlatá 😘 🤗 mne úzkosť spúšťajú práve myšlienky,ked ma nieco škaredé napadne tak mi oslabnu ruky a prejde cez moje telo taký zvláštny pocit z ktorého neviem či kričať či plakať... začnu ma chytať mdloby a pocit že to už naozaj nedám,ze je toho na mňa už prílis... snažím sa potom dýchať zhlboka a vždy si poviem Pane do tvojich rúk vkladám všetky moje strachy a úzkosti... prosím o pomoc,viem,ze je so mnou... kočky mi tu tiež veľmi pomohli a túto vetu si opakujem odvtedy odkedy mi ju povedali keď sa ma pýtali či som veriaca... rovnako ako mi hovorili a radili že mám myslieť na to že sú to len myšlienky a skrytá úzkosť a treba ju zahnať... lieky mi naozaj pomohli zahnať myšlienky aspoň trochu a možno je to práve tým ze sa človek lepšie cíti tak prestane myslieť zakaždým negatívne...rada tu chodím na toto fórum pretože naozaj v tomto smere nás vie málokto pochopiť a kočky sa snažia poradiť,povzbudit a pochopiť...😉😉