Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mm103 dúfam že máš pravdu😉
@slavkasobanska vieš ono niekedy človek má o sebe zlú mienku myslí si, že nezvládne, ale zvládne.Tato choroba je hnusná v tom, že človek sa podceňuje.teda chceš ísť do celého ID ci chceš pracovat? Neviem ako to funguje s ID.Chyba je, že si veľa sama doma a potom máš čas rozmýšľať nad hlupostami ja to poznám dôverne🙂
Neboj sa isto sa Ti podarí niečo nájsť hoc aj upratovanie niekomu v domácnosti dnes veľa ľudí nemá čas, malé deti a radi príjmu niekoho na výpomoc.Kamaratka má 3 deti a muža stále prec mala strašne depresie nikdy si nenájdem prácu kto mi deti vyberie zo školy....Až som jej dala chrobáka do hlavy a poradila stránku Domelia zadala si inzerát na upratovanie a si predstav, že si našla 3 rodinky kde chodí ku každému raz týždenne poupratovať.Dostane 4 eur na hodinu ale hlavne vypadne 3x týždenne spomedzi 4 stien bytu.Ver či nie úplne sa jej psychicky polepšilo zrazu si verí a vie, že je pre niekoho dôležitá.A ešte si aj privyrobiť, lebo ona ja kaderníčka a fakt nemala šancu si niečo nájsť na pol uvazku,lebo o 16 už treba po deti do škôlky školy krúžky
Niekedy sa treba nakopnúť vyjsť z tej letargie.Nemohla by si si cez Úrad práce si spraviť kurz opatrovania a starať sa o starých ľudí?Niekedy netreba ani kurz a hľadajú cez úrad skôr spolocnicku k starej babke nakúpiť zohriať jesť.Skus pozrieť tu Domelia nič za to nedáš.sama vidíš že už len tá starostlivosť a prítomnosť psíka Ti pomohla🙂
@lentilka1234567890 ahoj neboj nezblaznila si sa.. ja pred kramami stavy hnusne mavam a potom to pominie,,, su to hnusne stavy ale ver pominuu😉❤
Baby ja po nástupe do novej práce amen tma,v noci nespim,uz sa bojim co zas ma rano čaká...tie noci su najhoršie
@umabell ďakujem ti. Tiež máš blbé myšlienky?
@lentilka1234567890 uz pomenej ale sem tam ano a to beriem ad od februara teda tie nove... ale uz som sa naucila ich vyhanat a nevsimatsi ich... normalne ich skus vyhnat a pekne nahlas aj ked to znie divno😉 to mi doktorka poradila.. neboj su to len myslienky a tie neublizia dolezite je ze si to uvedomujes🙂
@umabell ja sa snažím len občas to ide ťažko. Ja beriem Ad len 1,5 mes a už mi bolo celkom dobre, len teraz toto zľakla som sa čo mi je či sa mi náhodou nezhoršil stav..aj to je normálne že ešte mám úzkosť?
@lentilka1234567890 ano je to normalne mas ich kratko a este k tomu pred menzesom vtedy hormiony robia galibu neboj prejde to,,, ja viem ze je to tazsie ale naucis sa to neboj sa....drzkaj sa bude len a len lepsie🙂😘
@fivulinka vidis ja mam certicu 4 a pol rocnu a sme teraz u sestri a ona ma o dva mesiace mladsieho syna čiže tiež sa tu nenudime. A svagrina ma zasa o dva mesiace starsiu dcerku. Vsetky sme v jednom roku mali deti 😉
Netrpezlive sme určite, no chce to čas. Tolko kolko času sme depresiou trpeli telo sa to naucilo a teraz zasa treba ten istý čas na odoznenie priznakov.
@mm103 tak vselijako lebo tiez mam take zvlastne myslienky.a dost vela zlych udalosti sa stalo a hoci sa to priamo mna netyka aj tak mi to ovplyvnuje naladu.dufam ze to coskoro pominie.taku akoby nervozitu citim a neviem ani preco
@mm103 ahoj, uplne tak isto sa necitim ani teraz, nejak uz toto neriesim. zostali to vo mne, nevuem ci to nieked moze uplne prejst. ja si myslim ze to chce vela casu.. ale silu na vysadenie som nasla takze som uz uuuplne inde ako pred rokom kedy som sa chytala poslednej slamky.. bola som aj v nemocnici totizto.. ty sa ako citis
Ahojte dievčatá, všetko dobré do nového roku vám prajem, hlavne zdravie, silu bojovať, nevzdávať a prekonať tie naše úzkosti, čudné stavy a blbé emócie ;) Nech je tento rok pre nás lepší a radostnejší 😘
Baby,všetko najlepšie do nového roku ,hlavne veľa šťastia,zdravia,lásky a trpezlivosti
@lentilka1234567890 uz sa citis lepsie? Tak ono to trva dlho, ktm sa da clovek zasa do poriadku, tak mozes mat este taketo vykyvy
@fivulinka co znamená dlho? Trochu mi je lepšie..som strašne netrpezliva
@lentilka1234567890 tak ja neviem presne kolko...ale tak dufam, ze do pol roka...ja mam za sebou len prvy mesiac a tiez uz by som chcela byt ok, ale nie som bohuzial
@junova prvy krat. rozvinulo sa mi to pocas jedneho mesiaca. v septembri uplne super, dovolenka s rodinou, kamoskami, v oktobri to zacalo tetaniou, zevraj nedostatok magnezia. trpli mi ruky, nohy. postupne to preslo do panickych zachvatov a v novembri uz som mala total depresiu z toho. taku, ze som nevedela fungovat. rodina bola totalne sokovana, vsetci ze to co si vymyslam. chcela som ist do nemocnice, lebo moj syn mal vtedy rok, a keby som zostala doma, nikto mi s nim nepomoze. vsetci do mna hucali, ze sa musim prekonat a bla bla. az som si povedala dost, zavolala kamaratke psychologicke ze ja musim ist do nemocnice, inak sa zblaznim. keby som nemala syna, mozno by som to dala aj doma, neviem. ale bola som fakt v zlom stave. kto to nezazil, nepochopi.
@fivulinka ake lieky berieš?
@lentilka1234567890 escitalopram farmax 10mg, a ty?
Ja mam Tianeptin 12,5mg
@lentilka1234567890 a na co sa liecis?
@sovidzka To je sila, tak náhle to na človeka príde a úplne ho to zloží. U mňa to tiez prišlo ako blesk a ja som nevedela o čo ide. Moje mladšie dieťa malo dva a pol roka. V rodine nemáme nikoho kto by sa liečil u psychiatra tak ma nikto nechapal. Ako muž bol ku mne oveľa milsi, viac mi pomáhal, súhlasil nech chodim ku psychologicke. Ani neviem kde som v sebe nabrala tu silu a dala to bez liekov. Asi deti mi ju dávali. Aj sedenia u psychologicky mi pomáhali. Verím, že to najhoršie mám za sebou a už bude len dobre. Tri mesiace sa cítim fajn, bez uzkosti. Všetkým to dáme, verím tomu.
Oprava, všetky to dáme 🙂
@fivulinka úzkosť a pp. Ty? Prvý krát berieš Ad?
@lentilka1234567890 nie, neberiem 1.krat, brala som kedysi na tetaniu, potom mi bolo dobre, vysadila som a potom sa mi to zhorsilo a rozvinulo do uzkosti a depresie...ale tak verim, ze to zvladneme a zasa bude dobre ☺ ty beries prvy krat?

@lentilka1234567890 jasnacka že nieee 😉to by si už o sebe nevedela počkaj príde mrcha a pominie to ver mi...😉