icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

figa777
4. jan 2017

@janka_banka ten strach akoby odchadzal sem tam sa mi tak vyjasni tak fajn mi je vtedy uz len ta uzkost zacina vychadzat ale nie vo velkej miere len tak mierne pride na mna divny pocit akoby od zaludka take chvenie a davam si aj probio lebo ma trochu pobolieva zaludok kavu si davam malu lebo ja bez nej nemozem byt a este ma stve ze ked vela pracujem sa unavym oslabnem to tiez prejde?

janefonda
4. jan 2017

@figa777 vsetko to co opisujes sa bude zlepšovať. Aj ta unava zmizne, ja uz sa citim ovela lepsie. Vladzem cely deň, zvladam aj krizove situacie. Úzkosť je hnusoba, ale aj to sa bude vytracat.😉

figa777
4. jan 2017

@janefonda ahoj kolko beries ad a zakolko ti to vymyzlo

janefonda
4. jan 2017

@figa777 ja som ad brala pred rokom, vtedy mi vsetko vymizlo a ad som po porade s lekarom postupne vysadila. Asi po troch mesiacoch od vysadenia bum znova to iste.Teraz ich beriem treti mesiac 100 mg sertralin rano a 15 mg mirtabene večer. Citim sa už neporovnateľne lepšie. Takže verím, že to pekne všetko odoznie. Chce to len čas.

figa777
4. jan 2017

@janefonda asi si to rychlo vysadila niekto berie aj 2r.ja beriem alventu rano75mg a obed 35mg ale od dnes si ju mam dat na obed 75mg tak uvidim citim zmeny len to este nieje ono ta hlava sumi obcas mravcenie tlak az tlaci na oci nos take neprijemne vcera som bola na prechadzke a normalne hlava plna take jemne zavraty moze to byt z tej uzkosti?

mm103
4. jan 2017

@lieneta25 viesco začali mi tŕpnuť ruky,nohy,pálenie na hrudi a pocit na zbláznenie,plac že to už nedám ale dala som si neurol a v pohode.... dnes som ešte nesvoja ale hádam to pomaly pôjde

janefonda
4. jan 2017

@figa777 ja som lieky vysadila pol roka po vytrateni priznakov. Dr to sam navrhol a keďže išlo u mňa o prvú epizódu strednej depresie skusila som to.Naozaj som si myslela že to zvládnem. Tentoraz budeme kus inak postupovať.
Momentálne som rada,ze sa citim dobre. Je to lepšie a lepšie. Niekedy si myslím, že ad by sa hodilo pre polovicu ľudstva, a hneď by tu bol spokojnejší život 😉

mm103
4. jan 2017

@lenieta25 viesco začali mi tŕpnuť ruky,nohy,palenie na hrudi,strach a pocit na zblaznenie,ze to nedam... beriem štvrtý mesiac ad 20 mg ráno paretin...ale dala som si Potom neurol a dobre... dnes sa cítim ešte nič moc ale je to lepšie... musím sa znova nastaviť na iné myšlienky

mm103
4. jan 2017

@esselte nechcem veru meniť...keby bolo najhoršie nech radšej zvýši ale aj to by som bola nerada... verím že to prehrmi opat..

janefonda
4. jan 2017

@figa777 mne tiež trpla hlava, tak pod vlasovou časťou a tlak som mala na koreň nosa.Ale to už u mňa ustúpilo. Pripisovala som to liekom, teraz len sem tam zacitim take sekundove zatrpnutie na hlave. A občas ma mikne spôsobom ako keď človek zaspáva. Vždy keď som v kľude.

figa777
4. jan 2017

@mm103 ahoj toto mne robilo pri citalecu tak mi to musela vymenit nesadli dala alventu a toto som nemala

figa777
4. jan 2017

@janefonda presne ten tlak az do nosa niekedy mi az oci spuchli ale sa mi zda ze mi to trochu ustupuje a niekedy si musim aj hlavu poskrabkat na urcitom mieste mi tak divne zastekli

mm103
4. jan 2017

@figa777 len ja ho už beriem štvrtý mesiac a bolo mi doteraz súper...

figa777
4. jan 2017

@janefonda a mala si aj take smietky pred ocami niekedy sa mi zle zaostruje

figa777
4. jan 2017

@mm103 ja som ho brala 2mesiace a potom sa mi tak pohorsilo kazdy den ma triaslo cele telo ako by ma chlad zalial srdco islo vyskocit tak mi to zmenila

mm103
4. jan 2017

@figa777 a počas tých dvoch mesiacoch ti bolo Ako?

figa777
4. jan 2017

@mm103 dobre mala som zlepsenie a potom to zacalo tie hrozne stavy az do odpadnutia dcera vzdy pri mne sedela kym ma vytriaslo rychlo dala neurol magnezium vydrzala som 2tyzdne a isla k dr.tak mi to vymenilo lebo to nema robit

figa777
4. jan 2017

@mm103 a este kolegyna to iste brala co ja a ona vobec nemala triasky palenie tak jej sadol

lenieta25
4. jan 2017

@figa777 a z akych AD sa ti to robilo?

figa777
4. jan 2017

@lenieta25 citalec

lenieta25
4. jan 2017

@figa777 aj manzel ho uziva ale chvalabohu nic sa mu nerobi

lenieta25
4. jan 2017

Citalec uziva od jula

figa777
4. jan 2017

@lenieta25 tak mu sadol ked mu nic nerobi ked si pomyslim co mne sposoboval hroza

mm103
4. jan 2017

@figa777 ja dúfam že mi meniť nebudú lebo som už menila s Alventy na paretin a ten mi tie štyri mesiace ozaj sedel... Alventu som užívala dva dni...ale bolo mi z nej otrasne...

figa777
4. jan 2017

@mm103 vsak s dr.sa porad a alventa ti co robila aku davku si mala

mm103
4. jan 2017

@figa777 75 mg mala som také pocity že som myslela Že už blaznim búšenie srdca,tocaky,mravencenie,triaska,nemohla som v noci spať

figa777
4. jan 2017

@mm103 tak ja som to nemala iba zo zaciatku som sa potila

figa777
4. jan 2017

@mm103 alebo ti idu na povrch uzkosti a casom to odoznie

mm103
4. jan 2017

@figa777 dúfam...Veru...tebe tiež držím palce nech je už len dobre...bude nám obom uvidíš...A toto hnusné obdobie bude už len spomienkou

figa777
4. jan 2017

@mm103 musi byt len lepsie nech to uz pominie az sa tesime zo vsetkeho