Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@figa777 ja som ad brala pred rokom, vtedy mi vsetko vymizlo a ad som po porade s lekarom postupne vysadila. Asi po troch mesiacoch od vysadenia bum znova to iste.Teraz ich beriem treti mesiac 100 mg sertralin rano a 15 mg mirtabene večer. Citim sa už neporovnateľne lepšie. Takže verím, že to pekne všetko odoznie. Chce to len čas.
@janefonda asi si to rychlo vysadila niekto berie aj 2r.ja beriem alventu rano75mg a obed 35mg ale od dnes si ju mam dat na obed 75mg tak uvidim citim zmeny len to este nieje ono ta hlava sumi obcas mravcenie tlak az tlaci na oci nos take neprijemne vcera som bola na prechadzke a normalne hlava plna take jemne zavraty moze to byt z tej uzkosti?
@figa777 ja som lieky vysadila pol roka po vytrateni priznakov. Dr to sam navrhol a keďže išlo u mňa o prvú epizódu strednej depresie skusila som to.Naozaj som si myslela že to zvládnem. Tentoraz budeme kus inak postupovať.
Momentálne som rada,ze sa citim dobre. Je to lepšie a lepšie. Niekedy si myslím, že ad by sa hodilo pre polovicu ľudstva, a hneď by tu bol spokojnejší život 😉
Citalec uziva od jula

@janka_banka ten strach akoby odchadzal sem tam sa mi tak vyjasni tak fajn mi je vtedy uz len ta uzkost zacina vychadzat ale nie vo velkej miere len tak mierne pride na mna divny pocit akoby od zaludka take chvenie a davam si aj probio lebo ma trochu pobolieva zaludok kavu si davam malu lebo ja bez nej nemozem byt a este ma stve ze ked vela pracujem sa unavym oslabnem to tiez prejde?