icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janefonda
22. jan 2017

@figa777 začarovaný kruh je dosť presný popis.
10 týždeň je dost, postupne ti uz bude lepšie. Najhorsie je ta bezmocnodt ked sa ma uzkost zasa zmocní...dostat sa z toho je ťažké. Vtedy ma valcujú myslienky prečo zasa , prečo ja, co ak sa mi nikdy nepolepsi, co bude s mojimi deťmi, co ak....v tejto situácii hladam oporu v peknych spomienkach. Vždy treba mať myslienku tak silnú, aby tie hluposti z hlavy odohnala.

figa777
22. jan 2017

@janefonda presne ta beznadej je hrozne vsade mam myslienky a neviem preco vzdy o takomto case ma zacnu oci boliet a tlacit taku obruc mam okolo hlavy

1257
22. jan 2017

Ahojte dievčence chcela by som sa spýtať ked to začalo ako ste vedeli že ste v depresii.Dakujem za odpoved

janefonda
22. jan 2017

@figa777 uvidis bude dobre, len sa naozaj treba o to aj trošku pričiniť.
@1257 nechutenstvo, schudla som, stále som bola bez nálady, nič ma nebavilo ani to čo som vždy mala rada. A mala som extrémne stresové obdobie a vyvrcholilo to u mna totalnym kolapsom. Trpnutie koncatin, zaliala ma horucava, srdce busilo extremne. Mala som pocit ze mam infarkt. Lekar co ma mal pod palcom hned povedal, ze depresia a okamžite som mala nasadenu liečbu.

1257
22. jan 2017

@janefonda no tak super to mam

janefonda
22. jan 2017

@1257 jedna vec je, ze ti to všetko sedí a druhá ak aj deprediu máš aj tá sa ešte deli. Moze byt lahka, stredna a tazka. Plus aj ci sa ti k tomu este nieco pridruzi. Treba ist k lekarovi on je na určenie diagnózy, nie ja a ani ty. My sa môžeme len domnievať. Ja som si dlho myslela, že je to len veľa stresu, to zvládnem až bum a bolo. Čím skôr začneš liečbu tým lepšie. Možno ti bude stačiť len psychoterapia a možno nie. Držím ti prsty, a prajem ti aby si sa z toho čo najrýchlejšie dostala.

1257
22. jan 2017

@janefonda No ja to už mám rok mám panickú poruch ktorú som nechcela liečiť lebo som sa od tých liekov bála,ale už mám asi aj depky no nič na utorok som objednanaá asi ma doktor zabije,ale nevadí.Ty berieš dáke lieky? Mne pred rokom dal escipial nevieš je to dobré

mm103
22. jan 2017

@1257 a ako si prekonala pp rok bez liekov? dokázala si fungovať? nemala si ataky?

1257
22. jan 2017

@mm103 Nie naučila som sa ovládať svoju nervovú sústavu ale doslovne lenže čo s toho ked prišli potom depky aj tak to asi bez liekov nedám. A ty más pp?

iva160
22. jan 2017

@figa777 verim ze budes mat pravdu lebo mna nemoze nastavit psychiatricka som uz z toho zufala..

mm103
22. jan 2017

@1257 Tak to si súpera naozaj keď si to dokázala možno ti bude treba len psychoterapiu.....Ja mám panickú poruchu a už piaty mesiac užívam lieky ale je to neporovnateľne lepšie...

ametyst123
22. jan 2017

@iva160 Aho Ivka160, Tianeptin mylan som brala a je to jeden z liekov, ktoré majú malo vedlajších učinkov, alebo ziadne.... ale človek môže byť po nich ospaly, a taky akoby "oťapený"....🙂... neviem to inak opisať.... ale hlava Ta môže ale aj nemusí bolieť od tohto adčka.....môže to byť další z príznakov psych. poruchy... bohužial.... mna bolela hlava , ale ešte predtým, ako som začala brať akekolvek adčka.... a bolela ma tak neskutočne, že mi ju išlo doslovne roztrhnúť.... neviem to lepšie opisať, tak neskutočná bolesť to bola, že sa to nedalo vydržať.....bolo to v dosledku pp a depresie.... ale časom ked som začala uživať adčko spolu s Rivotrilom.... ta bolesť postupne prestavala..... ale to trvalo asi tak dva- tri mesiace..... okrem toho, počas toho ako som brala rôzne adčka, mala som rôzne dalšie priznaky, a vtedy je tažko určiť , či je to dosledok liekov, alebo je to další z príznakov psych. poruchy.... takže ak Ta, Ivka, bolí hlava, neznamená to hned to, že Ta bolí z adečiek, môže to byť priznak psych. poruchy, ale samozrejme, môže to byť aj z adečiek.... ja si však myslím, že 4 dni je velmi velmi velmi krátka doba na to, aby si mohla zistiť, že Ti nerobia dobre....alebo že Ti robia dobre....
Inak chcem este napisat jednu podstatnu vec..... Ja som brala Tianeptin mylan spolu s Rivotrilom benzáčom.... ale brala som ho cca tri mesiace... potom mi ho lekarka zmenila.... lebo nebol vraj k dostaniu v lekarnach.... zmenila mi ho na Brintellix... ktory som brala asi tak 5 mesiacov... a potom mi ho lekarka zmenila na Duloxetin mylan....ktorý beriem už 5 mesiacov.....ale po každom tomto adečku som sa citila stale o kus lepšie a lepšie... a čím dlhšie som ich brala ...tym lepšie som sa citila.... po Brintellixe som už bola na tom asi tak na 80% dobre.... to znamená, že asi tak po osmich mesiacoch.... som bola na 80-tich%...... ale kedže som chcela byť na tom tak, že som chcela byť 100% zdravá.... po Brintellixe som sama požiadala lekárku o iný liek..... tak mi dala Duloxetin mylan..... (ten Brintellix som mala brať aspon 6 mesiacov.... ale ja som mala pocit, že 5 mesiacov stačilo.....proste som bola nedočkavá, a chcela som byť zdravá čo najskôr..... tak preto tá zmena na tretie adčko....)....
KEd tak rátam.... píšeš, že chodiš k psychiatričke od augusta.... to je 6 mesiacov..... a za ten čas si zmenila lieky už 4-krát..... !!!.... To tak nefunguje!!!!!!! .....
Skoda, že už tu tak často nechodim, ale pisala som to v davnejších príspevkoch.... a to .... že každé adčko potrebuje istý čas!!! aby sa nakumulovala hladina toho adčka v organizme, a až vtedy začne adčko učinkovať.... !!!!! Podotýkam že nie som lekárka, ale na druhej strane už som si tolko o tom aj s ostatnými babenkami tu na fore, prečítala a pozisťovala.... že toto sú vlastne základné informácie , ktoré človek nutne potrebuje mať , aby vedel, ako s touto pliagou bojovať.... a dá sa to...! Len to nefunguje ako šibnutím čarovného prútika..... 😕 Bohužial to trvá, minimálne mesiac -dva kým sa nakumuluje to správne množstvo adčka v tele, aby začalo učinkovať.... a to že v letáčikoch píšu niečo iné.... alebo sú názory , že Ti môže adčko zabrať aj za týzden -dva... je tak trošku na zamyslenie.... ale najdu sa aj také prípady.... ale je ich velmi malo.... takže či chceš, či nie.... v tomto smere nas pp, depka, uzkosti, a vlastne tieto psychické poruchy "naučia" jednej veci..... a to , že sa človek musi naučiť byť trpezlivý.... a treba spomaliť.... vo všetkom.... aby sme opäť mohli načerpať sily, opäť byť v pohode.... ale to sa za poklusu nedá..... nedá sa nájsť pokoj v rýchlom kolotoči... a nedá sa z psychických porúch dostať zo dna na den..... ked sme sa tam dopracovali za možno niekolko rokov, alebo od detstva, ale u kazdeho je to samozrejme individualne.... za aký čas sa človek dopracoval k psychickym problemom.... Ale toto sú znalosti, ktoré tu napisalo kopec dievčat, nielen ja, všetky sme svojou častou prispeli k tomu, že sme si vymienali informacie, a tak sme dokazali pochopit, ako tieto psychické poruchy "fungujú" , o čom to všetko je.... a čo treba k tomu, aby sme to dokazali poraziť.... Takže ak tu napíše napríklad Ivka 1302, Apolka 77, Qidko, Umabell, Janka-banka , a ešte vela vela super dievčet, ktoré s týmito problémami majú už svoje skusenosti, tak ich treba počúvať, lebo oni vedia, ako sa to dá zvládnuť..... ja viem, že niekto môže bojovať uspešne, niekto menej uspešne, ale jedno je podstatné.... treba k tomu trpezlivosť.... a trošku snahy sa pričiniť o to sám, sama, aby sme sa dopracovali k uspesnemu koncu,..... A nejde to rýchlo.... niekedy to trvá aj viac rokov... lebo každá sme iná... a každá na to potrebujeme rôzny čas.... ale jedno je isté.... poraziť sa tieto naše psych. problémy dajú... a dajú sa aj uspesne vyliečiť.... občas sa môžu niektoré psych. problémy aj vratiť, pokial sa človek znova ocitne v nejakej situácii, ktorá je nepriaznivá.... ale podstata je, že už človek má isté vedomosti a predošlé skusenosti, a už má šajnu o tom, ako to zvládnuť tentoraz lepšie, a uspešnejšie.... až sa z toho dostane celkom..... len na všetko treba čas.....nedočkavosť tu nemá miesto.....
No nič rozpisala som sa, a zase mi to, čo som hlavne chcela napisať, kdesi utieklo.... 🙂.... a to je to, že ked si brala počas 6 mesiacov už 4 adčka.... vlastne Ti ani jedno z nich nemalo šancu vôbec začať učinkovať ! .... Vlastne si brala adčka, a stále si ich menila, nechala si každému adčku strašne malo miesta na to, aby vobec sa stihlo v tele nakumulovať tak, aby vôbec začalo pôsobiť, takže ked si to tak zoberieš, tak vlastne si zobrala najprv jedno adečko.... ktoré malo možno aj nejaké vedlajšie učinky... alebo ani nestihlo zabrať..... a ked už možno aj by malo šancu zabrať.... zmenila si ho..... a tak zase odznova.... dalšie adčko nemalo priestor na to, aby zabralo.... vlastne si vychytala len všetky tie vedlajšie učinky, ktoré mohli tieto adčka mať.... ale ich pozitívny učinok si už nemala sancu pocitiť...... lebo si ich priliš rýchlo vystriedala..... To je môj osobný názor.... ale aj z vlastnej skusenosti môžem povedať, že u niekoho to proste trvá, kým adečka vobec zaberú, a treba čakať aspon dva mesiace..... Ja viem, čo píšu v príbalových letáčikoch..... ale to je skôr preto, aby pacienta hned od začiatku neodradili, ked by si mal prečitať, že mu adečka zaberú až za dva mesiace napríklad.... Tak si hned každý pacient povie.... že do prdele práce....🙂... ta ja také lieky nechcem.... ja chcem také, čo mi zaberú hned....ja nemôžem predsa čakať....!!!.. A tak tam radsej napisu, že učinok sa dostaví do dvoch tyzdnov, hoci to nie je celkom pravda..... bohužial.... možno niekomu, kto má tú silu, a ani o nej nevie, že si dokaze hned od začiatku "vsugerovať" že mu adčka hned zaberajú.... tak aj naozaj má hned od začiatku pocit zlepšenia.... lebo sila "sugescie" a "oblbnutia" nasho mozgu je presne to, o čo tu ide..... samú seba presvedčiť o tom, že som zdravá.... Ale o tomto sme si s dievčatami vymienali informacie kdesi na strankach cca 700 až 1000... fakt neviem, kde to presne bolo.... ale tam sme to všetky rozoberali..... že vlastne mozog nedostatkom serotoninu, pôsobí na náš organizmus tak, že vsetky situácie začne vyhodnocovať ako negatívne, a aj ked zažijeme niečo pozitívne, začne nám byť napríklad zle, začne nás bolieť hlava, vracanie, slabosti, točenie, pocit dušnosti, busenie srdca, silne bolesti na hrudi, v zalúdku, trpnutie koncatin, pichanie do koncatin.... pocit na infarkt, mrtvicu, alebo zalúdocny kolaps...... toto všetko ... VšETKY TIETO PRIZNAKY, VšETKY TIETO FYZICKé PRIZNAKY, AJ KED ICH SKUTOCNE VôBEC NEMAME, ICH DOKAZE VYVOLAT Náš MOZOG!!!
TAKžE AJ KED SME UPLNE ZDRAVé, MáME POCIT, žE ZOMIERAME.... TOTO JE PRAVA PRIčINA NASICH PSYCH. PROBLEMOV... AJ POCITY AKO ...NIč SA MI NECHCE, NIč NEDOKAZEM UROBIT, JE MI ZLE, SOM MIMO, NIč NECITIM, DO NIčOHO SA NEDOKAZEM DONUTIT,.... TOTO VSETKO ROBI NAS MOZOG....!!!!!!!!! A MY POTREBUJEME S POMOCOU LIEKOV A POTOM AJ BEZ NICH, PRESVEDCIT NAS MOZOG, ZE SME UZ V POHODE, ZE SME OK, ZE SME OPAT TAKE, AKE SME BOLI, A ZE SME ZDRAVE..... A KED TOTO DOKAZEME... čO NIE JE TAZKé, LEN TO CHCE CAS, A SNAHU NAJST VNUTORNY POKOJ, KTORY POUZIJEME AJ V PROSTREDI, KTORý NA NAS VPLYVA NEGATIVNE.....A DOKAZEME SI Z TOHO, čO NA NAS VPLYVA NEGATIVNE , Už NIč NEROBIť....TAK KED TOTO DOKAZEME, SME Z TOHO VONKU... A SME ZDRAVE.... čO AJ SME,!!! LEN SI TO NAS MOZOG V DOSLEDKU NEDOSTATKU SEROTONINU NEMYSLííííí..... TAKžE HO TREBA PRESVEDCIT O OPAKU.... A JE NA KAZDEJ JEDNEJ Z NAS, ABY SME PRISLI NA TO, AKO TO DOKAZAT... KAžDá NA TO MUSI PRISť SAMA, čO JU TRáPI, čO JEJ SPôSOBUJE STRES, čO RIEšI VO SVOJOM VNUTRI, A AKO SA S TYM VYSPORIADAT,.... A DOKAZAT MAT RADA SAMú SEBA, A AJ SVOJE CHYBY, čI OMYLY, čI VYčITKY, čI čOKOLVEK.... NA TO MUSI PRIST KAžDá JEDNA SAMA.....
Ale podstatné je, že sme tu všetky preto, že chceme s tým niečo urobiť, a že sme to nenechali, a nechceme nechať tak....😉... A to je to najpodstatnejšie.... a tak máme šancu , ktorá aj naozaj skutočne existuje, že sa z toho dostaneme.... každá v inom časovom odstupe, ale to nevadí.... podstatný je vysledok.... nie?...Takže Ivka, držím palce, a hlavne začni veriť tomu, že Ti lieky pomôžu...

PS: Aj ja som mala vysoký tlak, a pritom mam "iba" 37 rokov..... a tlak 180/110.... ale časom ...časom som ho dostala do normálu..... brala som aj Nebilet.... slabší liek na tlak..... ale teraz ho už neberiem vôbec... a tlak mám ok..... 120/85..... Takže aj Tebe držím palceky, aby si to zvladla.... neboj sa... a ak Ti môžem poradiť, tak si k tomu adčku daj predpisať aj benzáč... ktorý Ti vlastne ten tlak zníži..... a ukludní Ta.... a časom ho vysadíš.... tak ako ja.....😉Držím palceky.... 😉..

1257
22. jan 2017

@mm103 a prosím ťa čo berieš už nemaš žiadne ataky

mm103
22. jan 2017

@1257 beriem paretin 20 mg ráno a podlahové potreby rivotril.... najskôr mi šupla Alventu ale tá nemohla pre mňa tá správna žiadala som.zmenu a paretin mi zabral... atak som mala naposledy na prelome štvrtého mesiaca ale podstatne menší zvládnuteľny.... Mala som asi blbé obdobie a zase je dobre....😉neboj aj ty to dáš...😉

janefonda
22. jan 2017

@1257 ja napr odkedy mam lieky ataky nemam. Beriem sertralin a mirtazapin.
Tiež dom si zo začiatku myslela že to zvládnem sama no nedalo sa mi už takto fungovať. Ja som bola vždy plná energie, mala som ju na rozdávanie. A raz bum a bola som troska. Dnes beriem lieky a vôbec mi to nevadi. Jeden berie lieky na tlak, druhy inzulín, tretí na stitnu zlazu.... A ja beriem hormón serotonín. Nevidím v tom rozdiel. Hanba nie je liečiť sa.

sovidzka
22. jan 2017

Dievky vsetky co beriete lieky.. Ad.. Vydrzte pri jednych aspon 3 mesiace.. Nestriedajte po mesiaci. Skuste sa zatat. Viem, je to strasne strasne tazke. Vydrzat tie stavy s pocitom ze lieky nezaberaju. Ale treba vydrzat dlhsie, skusit to, jest kludne s nimi benzaky a kaslat na to, proste robit vsetko preto vydrzat s jednymi liekmi dlhsie.. Uvidite, ale casom sa budu symptomy zmiernovat, tych lepsich dni bude viac a viac. Je to beh na dlhe trate, ziadne lieky vas z toho za dva tyzdne nedostanu. A ked si toto pripustite, potom to bude odsypat, bude toho menej a menej. Bude to sice trvat, pol roka, rok. Ale prejde to. Ide to pomaly. Ale ide to! Rok sa v tom pechorim, rok som brala lieky, Ad cymbalta, k tomu sem tam neurol. A dnes som bez liekov, citim sa omnoho silnejsia a aj ked stale nie ako pred chorobou, viem, ze to uz zvladnem. Take iste to uz nebude, ale musime to brat ako sancu. Porozumiet viac sebe, svojmu okoliu. Ja som rok bojovala, nevzdala som sa a verim ze kazdym dnom budem silnejsia. Lebo kriza, to je aj sanca!!!!!!

janefonda
23. jan 2017

@sovidzka súhlasím s tebou, že lieky sa nemajú tak rýchlo meniť. Aj mne nebolo zo začiatku dobre, no dr tiež len povedal treba vydržať . Jasné ze sa môže stať že lieky naozaj nesadnu, ale to musí tiež az dr vyhodnotiť.

figa777
23. jan 2017

@janefonda suhlasim mne nechcela menit ked uz niejaku pracu urobila alventa len mi pridala valdoxan a len ma stve ze oci ma bolia moze to byt ak sa tlak zdvihne z ad uz neviem aj ma svrbia

eliska13
23. jan 2017

Ahojte prosím napíšte mi ktoré ste chceli ten typ jedálnička a potravín od trénera?Konečne som to stiahla do PC a teraz neviem nájsť komu som to slubila😂idem do roboty a večer Vám to pošlem
Baby bola som na terapii dosť sa mi pohoršilo tym, že rozoberáme moju povahu a chovanie ešte aj menzes som dnes dostala, až sa mi stalo, že už 3 deň sa budim skôr a poplacem si:((
Mám za úlohu od psych.zistiť prečo si neverím prečo nemám sebavedomie prečo sa ľutujem čo tým chcem dosiahnuť?Strašne som na seba nahnevaná zle sa počúva, že si za všetko môžem sama svojim postojom k životu a problémom.Achhh ešte,že idem za chvíľu z domu a prídem na iné myšlienky.Viem, že to je prácou terapeuta nastaviť zrkadlo, ale boli to.
Sorry za môj negativizmus takto zrána, ale muž mi povedal, že som mala včera pozerať Vila Rozborila a potom by som sa mala prečo ľutovať.Este dobre, že som to nevidela.Tak ako ste na tom vy?Mne nikto v detstve neznižoval sebavedomie mám dobrých rodičov, dobrého muža len ja mám v sebe niečo prečo sa stále porovnávam s inými.A čo ma najviac trápi, že akú úzkostlivyu výchovu som dostala od mamy, takú podávam ďalej na syna aj, keď si dávam na to pozor, lebo som si vedomá, že mňa mama dosť ochraňovala.
Ja nechcem, aby moje dieťa pri problémoch reagovalo ako ja, že sa všetkého zlaknem a začnem sa hneď podceňovať
Pritom na okolie tak vobec neposobim 🙂)

apolka77
23. jan 2017

@ametyst123
Ametyst ale je od veci ze taky psychiater predpise za pol roka 4 druhy Ad..to co je kokso..
Ja som tu uz davno pisala ze viac ako jedny Ad by som nebrala. Nemas sancu potom zistit ktore lieky ti robia dobre a ktore zle.
Bola som vo fitku kde sa jedna zena stazovala ako mal svagor depku siel do nemocnici a vratila sa troska nadopovana liekmi cely sa trasie a lekari vraj parkinson...smutne ..preto suhlasim ako si pisala aj Evke ze ma sarlatana doktorku. Neexistuje sa mat dobre s tak kvantom liekov...je tam velke podozrenie ze lekar si chce takto udrzat pacienta...ad su lieky o ktorych mechanizme netusia ani samotny dr...

Mne 1x zabral arketis tiez az po 3mesiacoch...na 100per.mi bolo lepsie az po roku...

Teraz ho beriem po 2x uz 8mesiac..jasne citim sa dobre, ale zaroven citim ze nezabera az tak dobre ako ked som ho brala 1x...vela dievcat tu pisalo ze ked (paroxetin) brali 2x uz im tak nezabral. Je to pravda. Ale menit nebudem. Lebo ten kusok nepohody ma nuti zamyslat sa co robin zle..ze mozno je cas zastavit sa zacat mysliet na seba..ze to chcem zvladnut sama...ako pises Trpezlivost.

apolka77
23. jan 2017

@umabell

Umabelka ako sa mas moja? Prave som na teba myslela.😍

apolka77
23. jan 2017

Dievcata neviete co je s Janka Banka? Dlho tu nebola..☹

eliska13
23. jan 2017

@apolka77 minule som ju chválila aký kus cesty prešla a písala niečo vyzerá, že sa má dobre🙂tiež musí poľaviť z perfekcionistky😂

umabell
23. jan 2017

@apolka77 ahooj ja sa ma fajn... citam kazdy den to je moja droga😉 vidím ze aj ty sa mas dobre...chcem zacat vysadzat rivo konecne a byt uz len na ad,,, uz nech je jar slnko mi chyba strasne...

umabell
23. jan 2017

@domkaaa a ty sa mas ako? nejako si nam utiekla? uz ti je dobre??

figa777
23. jan 2017

Ahojte baby co je dobre na sustredenie

slnecnica333
23. jan 2017

@daniela123321 ahoj.dlhsie si nepisala.ako sa mas?ako to zvladas sama doma s malym?

daniela123321
23. jan 2017

@slnecnica333 Ahoj 🙂 ale v pohode..až som tak ožila keď som prišla domov.Ešte musím poriešit to aby som zvládla dlhšiu cestu autom😒 a ty ako?

iva160
23. jan 2017

@ametyst123 Ja uzivam tianeptin sandoz uz od stvrtka zacnem uzivat dva krat denne pomali si to mam zvysovat tak uvidim zvysuje mi to trochu tlak ale uvidim hned to riesit nebudem.ale keby mi bolo velmi zle tak to musim ist riesit..

iva160
23. jan 2017

@ametyst123 ja uzivam tianeptin sandoz od stvrtka ale bojim sa len toho ze ked si zvysim davku aby mi neisiel hore tlak a nezacala ma moc boliet hlava ale aj si musim zvysit davku.solatcit som uzivala po prvy krat bol velmi dobry liek len bol slaby , potom mi dali alventu ale z tej som mala take velke bolesti ze hne dmi to musela vysadit bola som ako opita.dala mi setralin bolesti v zaludku ja mam intoleranciu laktozy a lieky co maju laktozu nemozem uzivat nakolko mi to robi velke problemy a teraz mam tianeptin sandoz. ktomu si davam neurol a na noc si davam jednu tretinku tritico lebo mi kazala dve tretinky ale strasne ma bolela hlava a znizoval mi velmi tlak tak mi kazala jednu tretinku.este mi hovorila ze ci nechcem vyskusat ist psychoterapeutke tak sa tam musim objednat.Dakujem vam za radu ze ste mi poradili ste velmi zlata.