icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
26. jan 2017

@lily14 ja beriem Seroxat paretin je to super AD časom si môžeš dať aj pohár vína
Ale teraz radšej nie príprav sa na to, ze sa Ti na začiatku môže pohorsit ja som si dávala Lexaurin v malých dávkach.
Liek výborne zabera, ale záleží aj koľko si sa cítila zle predtým a aký máš problém.Bola som z neho kludnejsia a žiadne než.účinky typu trás, trpnutie som nepociťovali len ešte väčšie depresie:(ale asi týždeň dva a je to preč.Mala som PP odvtedy ani jeden záchvat úzkosti a depresie riešim na terapii so psychologickou, ale ja som taký typ citlivý a úzkostlivo a este mám aj gén predispozicie
Pokým beriem lieky je dobre, po 5 r som sa pokúsila vysadiť a bum znova teraz po 3 r a znova sa mi pohorsilo brala som už len pol t.j.10 mg 3 x tyzdenne

figa777
26. jan 2017

@eliska13 tak ako vidim vsetky ste spokojne s paretinom

ivcam2
26. jan 2017

@eliska13 to je super ze ti liek zanera. Ja beriem uz dva roky eliceu a pretym dva roky solatcit. Ale vykyv mavam. To asi nie je v poriadku. Ja sa opytam dr na zmenu na paretin. Citam ze pre mnohe je to dobry liek cp samozrejme nusi byt pre mna, len sa bojim prechodu na ine lieky.

daniela123321
26. jan 2017

Ja som tiež spokojná s paretinom..beriem ho 7 týždnov cca.Začiatok bol hrozný..stále úzkosti,tras..nechutilo mi jest a stále by som len vtedy spala.No už je to o x krát lepšie..beriem ešte 1x za deň neurol 0,25.

ivett311
26. jan 2017

@figa777 nežiaduce účinky trvajú dlho je to normálne že ešte mam?

figa777
26. jan 2017

@ivett311 ahoj co beries a kolko

myska_lili
26. jan 2017

@bambulka05 ahojky. No ja som tiez behala po vysetreniach..
Ja to mam uz 10 rokov. No len cca 3-4 viem co mi je.
Tiez psychiater..to bolo cele zle.. a teraz mam psychologicku.. a ta je peckova. Len som sa prelakla ze co to palenie.. mas pravdu.. to googlenie...
Ja by som vobec nemala chodit na net lebo kazdy den najdem nieco ine...
Mne neurologicka dala xanax ten som nikdy nezobrala ale pri sebe mam stale neurol. Co je vlastne asi to iste len ma hned ten spravny ucinok..

myska_lili
26. jan 2017

@lentilka1234567890 ja detto. Presne aj toto ze skleroza.
Ako ja nechcem aby mi doktorka nasla daku chorobu. Ale normalne si pripadam jak idiot ze mam priznaky asi vsetkeho..
Ide ma z toho potazit. Ale uz aj ma a manzel ma volaju hypochonder. Ale pri tom niesom.. neviem ci to niekedy skonci..
Najhorsie je ked si pomyslim ze ma nik neberie vazne a ze umrem..

timea179
26. jan 2017

@simka1454 ako sa mas? Dufam ze aspon o trochu lepsie

lentilka1234567890
26. jan 2017

@myska_lili u mňa to isté😞😞😞 odkedy mám syna je to oveľa horšie, stále mi niečo je..

ivett311
26. jan 2017

@figa777 ahoj beriem tianeptin viac ako 9t.

figa777
26. jan 2017

Dievcata co je lexaurin to nieje ad?

figa777
26. jan 2017

@ivett311 a ake neziaduce ucinky mas?mne ide menit ad lebo po 12tyzdnou to neni ono

eliska13
26. jan 2017

@myska_lili ešte Ti nepovedala psychologička, že nemáš čítať na nete hlúposti?🙂))mne hneď, lebo sme uzkostlivejsie a všetko si pripisujeeme hneď na seba.
@lentilka1234567890 materstvom sa ženy zmenia viac sa boja o seba, deti, lebo zodpovednosť.Strasite same seba
Nečítajte to ani prívalové letáky s než.ucinkami aj na paralelne či ibuprofén sú napísané strašne veci

figa777
26. jan 2017

@ivett311 niekto to tu berie a chvalia si ho

figa777
26. jan 2017

@eliska13 mne tiez povedala dr.aby som necitala na nete ze toho sa tam popise co neni ani pravda

figa777
26. jan 2017

@bambulka05 ahoj citam ty beries lexaurin ale to sa uziva len 12tyzdnou to nie je ad ci?

ivett311
26. jan 2017

@figa777 teraz mám tŕpnutie tváre :-/ ináč z psychickej stránky už sa cítim dobre takže lieky meniť určite nechcem

janefonda
26. jan 2017

Ahojte, no ja som bola na kontrole u psychiatra. Vsetko ok, ak sa mi uz uskosti a ine prejavy depresie nevratia znovu sa pokusim o pol roka vysadit lieky. Sama som zvedava ci to teraz pojde bez problemov. No ale casu mam este dost, musim sa najskor stabilizovat.
Som zo sebou spokojna, zasa robim vsetko co ma bavi. 🙂
Jedine viem ze je to taka skor intimna otazka no...ja nejako vobec nemam chut na sex. Ako je mesiac dlhy ani ma to nenapadne.

janefonda
26. jan 2017

@ivett311 mne v zaciatkoch liečby trpol hrozne koreň nosa. A hlava vo vlasovej časti. No už nemám žiadne takéto priznaky.

figa777
26. jan 2017

@ivett311 to neviem mne netrpla tvar ale moze to byt uzkostou a po psychickej stranke sa citis dobre zacalo bavit co si mala rada a aj ta to potesi

ivett311
26. jan 2017

@janefonda kedy ti potom zmizlo to tŕpnutie? Neviem čo mám robiť či to je normálne alebo nie😞

ivett311
26. jan 2017

@figa777 áno už mi je dobre tak na 80%

figa777
26. jan 2017

@ivett311 to mas super coskoro budes ok

figa777
26. jan 2017

@janefonda ahoj tesim sa s tebou mne tu alventu ide zajtra zmenit uzkosti zacali triasky stale ma nic nepotesi ziadny zmysel rano som si aj poplakala

ivett311
26. jan 2017

@figa777 no dúfam..ale tie telesne príznaky stále mám a furt niečo iné😭
Ty ako?

slnecnica333
26. jan 2017

Tie čo sa máte zle nezufajte.veď po každej 🌧 zase 🌞 vyjde. teraz to zlé obdobie skončí a budete opäť šťastné a veselé.veď nič netrvá večne tak nebude ani to zlé obdobie.😢 aj to raz skonči.prajem vám aby to bolo čimskôr.NECH UŽ JE BÚRKA AKÁKOĽVEK AK SI S BOHOM NA KONCI KAŽDEJ ŤA POČKÁ DÚHA.Nezabudajte,že za mrakmi je slnko a hoci ho teraz nevididte ono je tam a raz vyjde.❤❤❤

figa777
26. jan 2017

@ivett311 ja stale bojujem ale tie uzkosti ma drzia co som sa dievcat pytala alventa nie je na uzkost a malo je s nou niekto spokojny a este ma nic nepotesi neviem sa ani zasmiat

figa777
26. jan 2017

@janefonda stale zabudam co beries pletiem si ta s janka banka

figa777
26. jan 2017

@figa777 uz viem serlatin