icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

soniada
14. dec 2009

nevedela dlho snazit?
spravaj sa tak ako sa citis..lebo potom sa sustredis na to ze chces byt ,,kludna a mila,, ale ziadny clovek nie je predsa stale kludný a mily a hlavne nie ak ho nieco trapi tak ako teba..hlavne odpocivaj a kto povedal ze nie si kludna a mila?? kamil..zajtra povedz toto vsetko ujovi dokimu ..a hlavne sa netrap..nechcem aby si sa trapila a na trhy nemam s kym ist ani ja ..spravime si trhy ked ti bude ffajn! 😉

filipal
14. dec 2009

baby, prestante, ved na trhy mozeme ist spolu! 😎 dame stretko depresivneho klubu a bude... 😀

soniada
14. dec 2009

jasne a aj v lete byvaju nejake trhy =D co sa tam budeme zmrzat teraz v zime... 😀 😀

kamilka.c
14. dec 2009

vsak to ze vlastne som sa zbadala ze nemam nikoho blizkeho okrem toho ze chodim z prace domov a dokola niekoho kto by ma mal rad kamaratku nikoho a s tymto mojim chovanim a neustale smutnou naladou sa ani nie ej comu cudovat viem..

filipal
14. dec 2009

no, Kamilka, zajtra bude lepsie, uvidis ako pookrejes u tej lekarky...a potom sa dohodneme... 😉
dobru nocku vsetkym, mne uz klipkaju oci... 😔

kamilka.c
14. dec 2009

dakujem filipal a prajem tiez dobru nocku

hemi
15. dec 2009

Ahojte . Kamilka . Keď sa mi začala dep. , tak som mala také isté pocity. Ty nič neposereš , to je mylný fakt . Ak príde takáto myšlienka - skús si spievať - je mi dobre , cítim sa fajn , som pekná .... nevadí , že si musíš sadnúť - tvoje telo to potrebuje , za to za neviň. ak to nepôjde , len trošku , nevadí - pochváľ sa za to , že si to aspoň zaspievala.Ide tu o myšlienky , čo si vytvárame. Nepôjde to okamžite. Ty si silná a zvládneš to. My ženy vydržíme veľa.

Andy. Včera som sa premohla a išla von. Dva dni som bola sama s ďeťmi. Už vonku som ich napomínala, keď sme prišli domov , strašná bolesť hlavy- vkuse dačo chceli - a naraz som dostala - tažko sa mi to popisuje - proste dojde vo mne k výhrotu hnevu ( čo vtedy , predýchavam , že sa to zastaví , ale neviem to zastaviť , len dajakým ukľudňovákom. ) Vtedy volám mužovi , že už to nezvládam s nimi , že potrebujem pokoj.
Neviem , či je to panika , ale potom príde úplné vyčerpanie a potom sa z toho preberám 4 dni.
Môže mi paniku spôsobovať Efectin? alebo je to psycha , čo viac nezvládne.Som taká bez vnútorného pocitu , neviem odhadnúť , kedy dosť. Ale bojujem a nevzdám to .

Ercinka - prežila som 9 mesiacov , z toho asi cca. mesiac , čo bolo trošku lepšie . Niečo mi v duši hovorí , že to nemôžem vzdať , že nádej ešte je . Pre mňa je to dr. Trauben . Lebo len tak som sa k nemu nedostala. Ak mi on povie svoju verziu , tak toho sa budem držať.
Pretože koľko ľudí , toľko chutí - a z mojej strany u lekárov je to tiež tak , lebo som ich prešla veľa a dosť. Ale to je moja verzia.
Môj život je : Každý deň pozitívne myšlienky, keď to nejde musím , musím.....skúšať.

O niečom inom:
Idú Vianoce , podľa mňa sú to najkrajšie sviatky v roku. Keď sa deťom rozžiaria očká , keď vidia pod stromčekom darčeky. Rodina je pokope , vládne pokoj....

Všetky sa džte , bude lepšie.

Hemi

alika54
15. dec 2009

caute,,,,Ercinka v prvom rocniku som,,,,a dakujem vsetkym za podporu 😉 ,,,uz si z toho skoro nic nerobim 😅 ,,,Kamilka drzim palce dnes,,,bude ti lepsie ver mi,,ja vzdy od dr idem taka spokojna,,,no musim povedat ze ja mam suuper dr a som s nou moc spokojna,,,tak nech liecky rychlo zaberu 😉 ,,,a tie trhy??? no ani ja som nebola ideme ne??? a stred slovenska to isti no ne??? sak sme tu z celeho slovenska 😀 ,,,juj slniecko svieti hned lepsia nalada je,,,,,

monca007
15. dec 2009

ahojte baby u nas je dnes od rana krasne slniecko svieti len mne to nepridava na nalade uz aby zabrali lieky ozaj nema niekto skusenost spidomin 5mg a mirzaten 30mg?

kamilka.c
15. dec 2009

monci tieto lieky ti naordinoval ?
no ja som si slniecka nevsimla ani neviem ci svietilo 🙂 chodim akosi s klapkami na ociach po vonku

filipal
15. dec 2009

no Kami, ved pis, co je nove? ako si obstala? a vsetky podrobnosti....(teda ktore chces zverejnit... 😎 )

ano, Monci, aj tu svietilo slniecko! 🙂 ale to na tazku depresiu vyzeras dobre!! 😅

kamilka.c
15. dec 2009

ahoj filipal no bola som nevedela som najprv ani co hovorit sedela som jak tela pred nou a stal mi rozum ako ked prides do skoly a nieco si sa neucil no trapne ako mala
potom som sa nejako rozrozpravala aj ked to bolo asi chaosticke isli sme az od korena veci od detstva a postupne aj som troschu sa nezdrzala slz ale to je nromalne ked clovek hovori o veciach ktore ho bolia
dostala som lieciky dva..Sertralin a Rivotril a o tyzden mam kontrolu a zvysi mi davky
strasne som sa dnes citila doobeda otrasne tocaky a zase ma hlava zacala na paradu boliet som taka hrozne utahana a unavena mozes si ma natriet na chlieb

kedy pojdeme na tu stretavku depresivneho klubu ? pevvne verim ze vsetko bude ok len musim prestat plakat denne lebo to je hrozne citim sa teraz taka vystavena z celeho dna uzila som uz jeden liek vecer mam druhy na rano dva..vraj by som o tyzden ked budem na kontorle mala uz citit ucinok ale liecba by mala isto trvat vraj aspon jeden rok a z davkami pojdeme postupne

alika54
15. dec 2009

kamilka,,,neboj zaberu lieky,,,,len vydrz,,,ja som tu prve tyzdne vyplakavala denne,,,konecne mi je lepsie a aj tebe coskoro bude 😉

kamilka.c
15. dec 2009

dakujem alinka 🙂

filipal
15. dec 2009

no, Kamilka, tak to ta mozem potesit, lebo mas presne tie iste lieky ako ja... 😉
takze ti mozem odovzdavat svoje skusenosti. 😎
uz si uzila ten Rivotril? mas kvapky, nie? a Sertralin rano, ze?
neboj, mne tie lieky pomohli. asi mas podobnu diagnozu, alebo ich dava do radu kazdemu! 😀 😝

jasne, tu stretavku mozeme spravit! kto by sa pripojil?

kamilka.c
15. dec 2009

tak to je fajn filipal 🙂
ak mozes mi poslat IP o svojom probleme a porozpravat sa budem rada tvojej dovere
nie vssetko su to tabletky Rivotril davkovanie 1/2-1/2-1 a Sertralin 1/2-0-0 a po tyzdni 1-0-0
potom mi to vraj po februari pomeni davky a lieky
Rivotril som uzila obednajsiu davku dam si este vecer a potom rano oba

a k tej stretavke velmi by ma to potesilo...uprimne.

srdcko81
15. dec 2009

No ahojte kocky.
Tak kamilka-super mas to za sebou a aj to najhorsie-a teraz plno optimizmu a viery v to aby Ti lieky zabrali 🙂
filipal-ahoj-ja sa nepridam som blizko Aliky-takze ja si mozem hodit stretko asi s nou-ked bude chciet 🙂
Ja som dneska utahana ako kon-som nemala cas ani na vlastne vsak viete co 😝 -az teraz som si sadla za PC ze si pozriem v klude maily a asi pojdem haji 🙂
A zajtra asi detto 😠 😝 a vlastne az do Vianoc a po novom roku zase az do marca a ked bude 31.03. tak sa mozem zacat trosku flakat zase 🙂

kamilka.c
15. dec 2009

ahoj srdcko vdaka , aj ja by som isla haji ale mala ma este vela energie 🙂 maluje s mm stenu v obyvacke su strasne zlati

alika54
15. dec 2009

srdcko tak mi sme susedy??? super 😉 ,,,,tak hodime stretko no ne??? 🙂

srdcko81
15. dec 2009

No vidis-vies sa aj pousmiat na svoju rodinku 🙂 Dobrev to bude-citim to v kostiach 🙂

kamilka.c
15. dec 2009

dakujem ja stale len dakujem boze moooj 🙂 ale tesi ma to ze ste tu ze "vas mam " ze som isla k lekarovi lebo aj to malo taku tu posunnu vahu ze som sa odhodlala
a odkial ste alik a srdcko?

filipal
15. dec 2009

Srdcko, do Vianoc uz budes len spat? tebe sa zije! vies ze som namiesto P citala W ? teraz som si sadla za WC! 😀 😀
ale ako ta uz trochu poznam, zajtra zacnes zase makat ako rybicka! 😉 od rana!

alika54
15. dec 2009

kamilka ja som z MT 😉

kamilka.c
15. dec 2009

🙂

kamilka.c
15. dec 2009

ved to sme za 2 hodinky u teba alika

srdcko81
15. dec 2009

ja som zo ZA. 😉 a filipal ty sa nezdas-nepotrebujes aj brilky?Ale somm sa aspon zasmiala.No asi som to nejak skomolila-haji som dala posledne a malo byt asi prve a posledne ze makat. 🙂 A teraz som zvedava ako som to zase zmixovala.
No teraz budem musiet byt ako rybicka furt-co uz 😠 😝

kamilka.c
15. dec 2009

tak to mate vazne kusok od seba 🙂

srdcko81
15. dec 2009

No to jo-a uz z MT l jednu kamosku s mojou diagnozou mam a tiez sme sa nasli cez net a je to super ked pokecas s clovekom ktorý Ti rozumie-a ona je perfektna baba a tak sa stretavame volavame mailujeme-proste sme si sadli ako serbel na r.. 😀

alika54
15. dec 2009

mno jasne je to blizunko,,,,ja mam tiez jednu super kamosku ktoru som ziskala vdaka konikovi,,,,,byvame blizsko seba a ked mi bolo najhorsie bola to ona kdo ma odviezol k dr bo sama by som to nezvladla,,,a kedze viem ze toto bude citat tak ju moooc zdravim 😉 ,,,,

kamilka.c
15. dec 2009

srdcko a alika to je super aj ja by som takej osobke bola rada 🙂))