Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@bambulka05 presne,lekári vravia že ad nie sú návykové,podla mňa sú ,pretože,čo tu čítam,tak každý sa k nim vracia,ak vysadi,ja uz nic nebudem vysadzovat,takto mi je dobre
@bambulka05 áno? Myslíš že mám aj ja tetaniu? Aké lieky berieš na to okrem ad?
@eliska13 ja budem tiez lieky užívať doživotne,pretoze akonahle znizim nejaky liek ,je mi zle,nebudem riskovať,neberiem vysoké davky a nechcem zažiť uz ten hnusny stav na začiatku liečenia,keď som si myslela,ze sa zblaznim,bolo mi strašne zle,tocila sa mi hlava,kazde rano som mala palenie ba tele,nevedela a nechcelo sa mi ani vstať z postele,cely den som sa len presuvala,chodila som k našim,lebo som sa bala byt sama dona,ze odpadnem a nik ma nenájde,schudla som mozno aj 10 kil,dostala som do seba asi po tyzdni prvy rožok s maslom a to bolo moje niekedy celodenne jedlo,lieky ma z toho dostali po 4 mesacnej pn,ale este aj potom som mavala zle dni,az posledné dva roky som bola v pohode,kym mi teraz lekarka nevysadila jeden liek a uz to tu bolo zas,nechcem to už zazivat,telo si zvyklo na davky liekov a hladinu serotoninu,ak mu to odopriem,je zle,aj cukrovkari,aj srdciari beru dozivotne lieky,tak budem aj ja
Ahojte dievcata, ako sa mate? Ja posledne dni nejako zle. Uzkosti, tlaky v hlave, na hrudi😕 Dnes rano aj na odpadnutie. Uz ma to nebavi tieto stavy. Neviwm comu to pripisovat to zhorsenie. Pocasie? Spln? Ako pisete, uz nech je jar.
Mal niekto z vás tlak v nose aj v hlave a pri krku? Bože čo mi je už 😞😞😞
@ivett311 mne strasne ako "tepalo" v hlave,také tlaky...môže to byť...len oddychuj...viem že sa to ľahko píše,ale prejde to...neboj,bude dobre...
@sandra2308 no mne tiež na prd 😱...úplne mimo, som rada že som niečo porobila...večer mám ísť s manželom do kina,tak som zvedavá ču sa odhodlam 😀
@janka_banka ďakujem ale je to stále horšie a horšie😭😭 už mi je do plaču😭 myslíš že to robí psychika?
Baby mne je poslednou dobou tiež na figu tak nieste v tom samé 🙂
@daniela123321
@ivett311
@janka_banka Aj si pomahate benzakmi? Ja som si dnes uz dala, neurol 0,25, no velmi nezabera😕 . Mna uz boli cele telo, nic sa mi nechce... a maly nie a nie zaspat. Dievcata, vy ake mate prejavy pri zhorseni?
@ivett311 ty s Ad este len zacinas?
@sandra2308 a kolko ma tvoj maly?a ty mas kolko rokov?
@sandra2308 niee uz ho beriem pomaličky 3 mesiace. Benzak nemám od začiatku..
Ty?
@sandra2308 ja nemám žiadne benzaky a dnes byvsa mi veru zišli...fuj...včera dobre a dnes zhoršenie...a aj mám chorú mladšiu dcerku tak sa len premáham...a aké beries lieky? Veru s malym dietatkom to máš ťažké...je náročné sa starať v tomto stave o seba ...ale zase nás detičky nútia "bojovať" 👍😇❤
@slnecnica333 ja mam 35 a maly ma dva. A co ty? Byvate v dome? Si spominala ze tiez si namaterskej?
@janka_banka veru, kebyze nemam deticky, tak az tak nebojujem☺ Ja beriem seroxat 40mg a ty?
@sandra2308 ja mám teraz necelé štyri týždne Brintellix ale predtym som mala skoro 10 rokov Alventu...zmenili sme lieky a nemám pocit zlepšenia...depky ako sviňa 🐷... Sandri a Ty sa na co liecis?
@ivett311 tak ako dlho sa liecis? Ja s prestavkou uz piaty rok. A benzaky beriem len ked mi je takto zle dlhsie a uz sa to stupnuje. Ty ake ad beries?
@janka_banka Ja mam uzkostno depresivnu poruchu, aj ked mi to zacalo panickym atakom. A alventa ti robila dobre? Preco ste menili?
@sandra2308 Ja si dávam ešte každý deň Neurol 0,25 jeden krát.
@sandra2308 beriem 3. mesiac tianeptin
@sandra2308 lekárka si myslela že by bolo dobré zmeniť lieky...ale fakt neviem či bol toto dobrý nápad...a teraz sa Ti prečo pohorsilo?
@daniela123321 ty mas male babo? Brala si aj pocas tehotenstva Ad? Ja mam na tehotenstvo hrozne spomienky😕
@sandra2308 Áno,5 mesačného chrusta.No mne úzkosti začali práve počas tehotenstva a myslela som si že je to z hormonoch...AD beriem od Decembra.Prečo máš zle spomienky?
@daniela123321 lebo pred otehotnenim mi bolo super a ked som otehotnela, lekarka mi kazala ad vysadit ihned a to by som uz nespravila. Abstaky, vracanie z tehotenstva, potom sa mi stavy vratili, nasledovalo vracanie z nasadenia liekov, zhorsenie stavu... dobre mi bolo asi mesiac. Brala som citalec, vobec mi nesadol. Bola som na nom asi rok a pol, potom zase seroxat, ktoreho povodna davka mi uz teraz nestacila, beriem raz tolko a aj tak mam casto vykyvy😕 takze tak. A ty mavas casto vykyvy? Aj kojis? A ako ti spinka malicky?
@sandra2308 Ja beriem paretin 20mg a 1x ten Neurol.Teraz mi bolo dlhšie dobre a teraz pár dní mám také výkyvy ale snažím sa s tým nezaoberať moc...bude to aj tým počasím a predsa AD beriem 3 mesiac.Nie nie nekojim uz od začiatku..akosi to nešlo..mala som aj klobučiky a nešla som už trápit seba a malého.Noo začiatky boli hrozneeeeee..cez den mi nechcel spávat a v noci vstával čo 2 hodiny.Teraz je to už lepšie..aj cez den pospí a v noci k nemu vstávam iba jeden krát.
@sandra2308
@daniela123321 dievčatá ako Vás obe čítam tak máme veľa spolocneho 😉 a nemyslim tým iba chorobu samozrejme ☺...ja keď som otehotnela prvé mesiace boli des,grcacky ako hrom,lieky som mala stále ale tým že mi bolo zle tak aj lieky sli von...neskutočne abstaky,zle z tehu a tak som bola aj týždeň v nemicnici na infuzie...ale potom do konca tehotenstva najkrajsie obdobie...❤❤❤...ja by som bola tehotná stále a rodila deti,ja som kojila v kuse 5 rokov 😀...mala som najslabsie AD a tak mi dovolila lekárka a dcerky sú zdravé ako rybicky🐟...no 9 rokov pohody,krásne, sem-tam vykyv ale ako som vedela ze nastupujem do práce ,cca 1 rok pred koncom materskej som začala cítiť neskutočne stres,že ako zvládnem detičky,prácu...a tým ze ja mám aj hranicnu poruchu osobnosti a všetko robím na 200%, som asi podvedome tusila že to nebude ľahké...a vlastne ja mám tieto stavy,depky myslím, pri prechodoch v živote...ustalim sa a Keď má prísť zmena idem dolu kopcom...no som hotový "optimista" 🙈...ale mám preddispozicie,mama a ocino sa tiež liečili a otec lieči stále na depky...takže u mňa to začalo možno v 15-18 rokov, ale rodičia to u mňa dosť zanedbali a to im niekedy vycitam...ale musím sa teraz z toho dostať sama...určite viete o čom píšem...a inak ako to berú Vaše polovičky???😌

@bambulka05 Ja magnezium...a snazim sa mlieko pit (nemam ho rada) zevraj aj vápnik treba.