icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

daniela123321
9. feb 2017

@bambulka05 Ja magnezium...a snazim sa mlieko pit (nemam ho rada) zevraj aj vápnik treba.

ivcam2
9. feb 2017

@ivett311 to mam aj ja. Tlak v hlave a bolesti v krcnej. Teraz je take obdobie. Sme uz dlho v tme aspon ja to tak citim. Nech je jar, teplucko a dlhsie vidno. To nas nastartuje.

esselte
9. feb 2017

@bambulka05 presne,lekári vravia že ad nie sú návykové,podla mňa sú ,pretože,čo tu čítam,tak každý sa k nim vracia,ak vysadi,ja uz nic nebudem vysadzovat,takto mi je dobre

ivett311
9. feb 2017

@bambulka05 áno? Myslíš že mám aj ja tetaniu? Aké lieky berieš na to okrem ad?

ivett311
9. feb 2017

@ivcam2 ja to mám už cca týždeň😞

eliska13
Autor odpoveď zmazal
esselte
9. feb 2017

@eliska13 ja budem tiez lieky užívať doživotne,pretoze akonahle znizim nejaky liek ,je mi zle,nebudem riskovať,neberiem vysoké davky a nechcem zažiť uz ten hnusny stav na začiatku liečenia,keď som si myslela,ze sa zblaznim,bolo mi strašne zle,tocila sa mi hlava,kazde rano som mala palenie ba tele,nevedela a nechcelo sa mi ani vstať z postele,cely den som sa len presuvala,chodila som k našim,lebo som sa bala byt sama dona,ze odpadnem a nik ma nenájde,schudla som mozno aj 10 kil,dostala som do seba asi po tyzdni prvy rožok s maslom a to bolo moje niekedy celodenne jedlo,lieky ma z toho dostali po 4 mesacnej pn,ale este aj potom som mavala zle dni,az posledné dva roky som bola v pohode,kym mi teraz lekarka nevysadila jeden liek a uz to tu bolo zas,nechcem to už zazivat,telo si zvyklo na davky liekov a hladinu serotoninu,ak mu to odopriem,je zle,aj cukrovkari,aj srdciari beru dozivotne lieky,tak budem aj ja

sandra2308
10. feb 2017

Ahojte dievcata, ako sa mate? Ja posledne dni nejako zle. Uzkosti, tlaky v hlave, na hrudi😕 Dnes rano aj na odpadnutie. Uz ma to nebavi tieto stavy. Neviwm comu to pripisovat to zhorsenie. Pocasie? Spln? Ako pisete, uz nech je jar.

ivett311
10. feb 2017

Mal niekto z vás tlak v nose aj v hlave a pri krku? Bože čo mi je už 😞😞😞

janka_banka
10. feb 2017

@ivett311 mne strasne ako "tepalo" v hlave,také tlaky...môže to byť...len oddychuj...viem že sa to ľahko píše,ale prejde to...neboj,bude dobre...

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 no mne tiež na prd 😱...úplne mimo, som rada že som niečo porobila...večer mám ísť s manželom do kina,tak som zvedavá ču sa odhodlam 😀

ivett311
10. feb 2017

@janka_banka ďakujem ale je to stále horšie a horšie😭😭 už mi je do plaču😭 myslíš že to robí psychika?

daniela123321
10. feb 2017

Baby mne je poslednou dobou tiež na figu tak nieste v tom samé 🙂

sandra2308
10. feb 2017

@daniela123321
@ivett311
@janka_banka Aj si pomahate benzakmi? Ja som si dnes uz dala, neurol 0,25, no velmi nezabera😕 . Mna uz boli cele telo, nic sa mi nechce... a maly nie a nie zaspat. Dievcata, vy ake mate prejavy pri zhorseni?
@ivett311 ty s Ad este len zacinas?

slnecnica333
10. feb 2017

@sandra2308 a kolko ma tvoj maly?a ty mas kolko rokov?

ivett311
10. feb 2017

@sandra2308 niee uz ho beriem pomaličky 3 mesiace. Benzak nemám od začiatku..
Ty?

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 ja nemám žiadne benzaky a dnes byvsa mi veru zišli...fuj...včera dobre a dnes zhoršenie...a aj mám chorú mladšiu dcerku tak sa len premáham...a aké beries lieky? Veru s malym dietatkom to máš ťažké...je náročné sa starať v tomto stave o seba ...ale zase nás detičky nútia "bojovať" 👍😇❤

sandra2308
10. feb 2017

@slnecnica333 ja mam 35 a maly ma dva. A co ty? Byvate v dome? Si spominala ze tiez si namaterskej?

sandra2308
10. feb 2017

@janka_banka veru, kebyze nemam deticky, tak az tak nebojujem☺ Ja beriem seroxat 40mg a ty?

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 ja mám teraz necelé štyri týždne Brintellix ale predtym som mala skoro 10 rokov Alventu...zmenili sme lieky a nemám pocit zlepšenia...depky ako sviňa 🐷... Sandri a Ty sa na co liecis?

sandra2308
10. feb 2017

@ivett311 tak ako dlho sa liecis? Ja s prestavkou uz piaty rok. A benzaky beriem len ked mi je takto zle dlhsie a uz sa to stupnuje. Ty ake ad beries?

sandra2308
10. feb 2017

@janka_banka Ja mam uzkostno depresivnu poruchu, aj ked mi to zacalo panickym atakom. A alventa ti robila dobre? Preco ste menili?

daniela123321
10. feb 2017

@sandra2308 Ja si dávam ešte každý deň Neurol 0,25 jeden krát.

ivett311
10. feb 2017

@sandra2308 beriem 3. mesiac tianeptin

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308 lekárka si myslela že by bolo dobré zmeniť lieky...ale fakt neviem či bol toto dobrý nápad...a teraz sa Ti prečo pohorsilo?

sandra2308
10. feb 2017

@daniela123321 ty mas male babo? Brala si aj pocas tehotenstva Ad? Ja mam na tehotenstvo hrozne spomienky😕

daniela123321
10. feb 2017

@sandra2308 Áno,5 mesačného chrusta.No mne úzkosti začali práve počas tehotenstva a myslela som si že je to z hormonoch...AD beriem od Decembra.Prečo máš zle spomienky?

sandra2308
10. feb 2017

@daniela123321 lebo pred otehotnenim mi bolo super a ked som otehotnela, lekarka mi kazala ad vysadit ihned a to by som uz nespravila. Abstaky, vracanie z tehotenstva, potom sa mi stavy vratili, nasledovalo vracanie z nasadenia liekov, zhorsenie stavu... dobre mi bolo asi mesiac. Brala som citalec, vobec mi nesadol. Bola som na nom asi rok a pol, potom zase seroxat, ktoreho povodna davka mi uz teraz nestacila, beriem raz tolko a aj tak mam casto vykyvy😕 takze tak. A ty mavas casto vykyvy? Aj kojis? A ako ti spinka malicky?

daniela123321
10. feb 2017

@sandra2308 Ja beriem paretin 20mg a 1x ten Neurol.Teraz mi bolo dlhšie dobre a teraz pár dní mám také výkyvy ale snažím sa s tým nezaoberať moc...bude to aj tým počasím a predsa AD beriem 3 mesiac.Nie nie nekojim uz od začiatku..akosi to nešlo..mala som aj klobučiky a nešla som už trápit seba a malého.Noo začiatky boli hrozneeeeee..cez den mi nechcel spávat a v noci vstával čo 2 hodiny.Teraz je to už lepšie..aj cez den pospí a v noci k nemu vstávam iba jeden krát.

janka_banka
10. feb 2017

@sandra2308
@daniela123321 dievčatá ako Vás obe čítam tak máme veľa spolocneho 😉 a nemyslim tým iba chorobu samozrejme ☺...ja keď som otehotnela prvé mesiace boli des,grcacky ako hrom,lieky som mala stále ale tým že mi bolo zle tak aj lieky sli von...neskutočne abstaky,zle z tehu a tak som bola aj týždeň v nemicnici na infuzie...ale potom do konca tehotenstva najkrajsie obdobie...❤❤❤...ja by som bola tehotná stále a rodila deti,ja som kojila v kuse 5 rokov 😀...mala som najslabsie AD a tak mi dovolila lekárka a dcerky sú zdravé ako rybicky🐟...no 9 rokov pohody,krásne, sem-tam vykyv ale ako som vedela ze nastupujem do práce ,cca 1 rok pred koncom materskej som začala cítiť neskutočne stres,že ako zvládnem detičky,prácu...a tým ze ja mám aj hranicnu poruchu osobnosti a všetko robím na 200%, som asi podvedome tusila že to nebude ľahké...a vlastne ja mám tieto stavy,depky myslím, pri prechodoch v živote...ustalim sa a Keď má prísť zmena idem dolu kopcom...no som hotový "optimista" 🙈...ale mám preddispozicie,mama a ocino sa tiež liečili a otec lieči stále na depky...takže u mňa to začalo možno v 15-18 rokov, ale rodičia to u mňa dosť zanedbali a to im niekedy vycitam...ale musím sa teraz z toho dostať sama...určite viete o čom píšem...a inak ako to berú Vaše polovičky???😌