icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
12. feb 2017

@esselte no ja raz beriem raz nie keď mi je blbo proste si dam tu polku za den však to nie je tak veľa...Len ja sa stane bojím chcem mať ešte aspoň jedno dieťatko tak si to stále pripúšťam nejako že nemôžem toľko benzakov a dvíhať ad lebo potom to bude horšie..

esselte
12. feb 2017

@mm103 no,to je pravda,musíš sa nejako udržať,ale ja už mam 42,takže uz nebudem mat pravdepodobne dieťa,manžel uz ani nechce,mala som ten potrat,ktorý mi vyvolal paniku,on sa bojí,že by som na tom bola ešte horšie,ak by sa to stalo nahodou zas,tak prečo si nepomoct benzakmi,tak ako píše sovicka,mne sa zda,ze ad ma az tak neudrzia a potrebujem fungovať aj v praci aj doma

savanas
12. feb 2017

@janefonda, tá torta je dokonalá. Je príjemné super čítať, že si mala veľmi pekné narodeninové oslavy.
Prajem Ti, aby ti slúžilo najmä to zdravičko, pretože si určite svojej rodine slniečkom, ktoré keby nežiarilo, tak by nebolo toľko radostí.
Páni keď vidím tú tortu... No keď skončím dnešnú 12-tku, tak to asi zapichnem do cukrárne.

mm103
12. feb 2017

@esselte ja pokiaľ by som mama detičky už neriešim.. a bolo by mi jedno kebyže to jem aj do konca života však každý je lieky už v dnešnej dobe na niečo...Len teraz ma to ešte trápi...

savanas
12. feb 2017

@fivulinka, povedz, ešte ti ostalo s tej tvojej tortičky?
Či môžem poslať poštového holuba, pretože keď vidím tie vaše narodeninové tortičky dámy, tak sa mi zahmlieva zrak a žalúdok mi ide skolabovať. Veď toľko super dobrôt, mňa asi trafí.
Inak fivulinka, prajem ti tiež, nech tvoj úsmev bude nekonečnou veselosťou a žiarivosťou maminy, celej tvojej rodinke.

ivcam2
12. feb 2017

@sovidzka ja mam tiez pocit ze ma drzia benzaky skor ako AD.

fivulinka
12. feb 2017

@savanas bohuzial, z torticky uz neostalo, ale prave som upiekla novu 😄
A dakujem za zelanie k narodeninam ☺

sandra2308
12. feb 2017

@mm103 ahoj, mne je tiez blbo uz par dni, strasne ma boli chrbat a uzkosti mam, najradsej by som lezala cely den, no musim sa premoct kvoli detom, teraz som prisla z prechadzky, no musim sa di vsetkeho nutit😕

sandra2308
12. feb 2017

@eliska13 ahoj, ako ti je po druhom nasadeni seroxatu, ako dlgo ho uz beries a kolko mg? Pytam sa preto, lebo aj ja ho mam druhy krat nasadeny

layla1
12. feb 2017

Dievčatá ja beriem AD prvýkrát a beriem pol tabletky zo Paroxetinu. Od zajtra mam brať celú tabletku.Ale mam pocit že mi vôbec nezaberá, celé dni mam pocity napatia, strachu, úzkosti. Neviem čo mam robiť ,? Dajte mi nejaké rady ak ste si tým prešli tiež.

savanas
12. feb 2017

Prosím pekne @fivulinka.
Veď si to aj právom zaslúžite dámy. Aj keď máte niekedy nepostačujúci pocit spokojnosti, tak ste určite perfektnými maminami a manželkami.

mm103
12. feb 2017

@layla1 Zlatko päť dno je málo to je nič to musíš vyckaj naozaj po mesiaci uvidíš až účinok to všetky ad...A môže nastať ešte zhoršenie stavu preto sa k tomu benzaky berú...

janefonda
12. feb 2017

@ivka1302
@janka_banka dakujem vam😘😘😘
@fivulinka krasna torta aj ry! Wau!
Ja som mala o jeden rocik viac. 😊

layla1
12. feb 2017

@mm103 ale aj ty si to mala že každý den ti bolo zle do kým AD nezabrali ?

mm103
12. feb 2017

@layla1 jasnacka moja každy deň kým ad nezabrali a mali sme to tu všetky... Naozaj...

layla1
12. feb 2017

@mm103 mna napadla aj taká vec či to nemôžem mať porobené asi sa tu budete smiať ale také pocity som nikdy nemala. Mam pocit že zošalejem a ešte aké mam tepy to ani nepíšem. je mi velľmi zle.

janefonda
12. feb 2017

@savanas
Pravdu mas, torta bola pre mňa dokonalá. Mala som krásny deň a dnes mam taky oddychovy, len hackujem a čakám kým sa zobudí manzel po nočnej. Ešte aj obed su len špagety s morca della a syrom😉Dnes som si totiž nariadila oddych, keďže cez týždeň tu mam zasa robotníkov. Ešteže sú všetci super, vždy sem prinesú plno dobrej nálady 😃
Ty pracuješ aj v nedeľu?

mm103
12. feb 2017

@layla1 ak nechceš benzaky kúp si melaton čaj ukľudnujuci...U nás v rodine tiež nikto ja som prvá a dosť ma to serie ale čo už...

layla1
12. feb 2017

@mm103 a to môžem piť aj lubovník ??? ja som brala teraz xanax ale nezaberá.

mm103
12. feb 2017

@layla1 nie lubovnik nie. Xanax výdrži krátko ja beriem rivotril..

layla1
12. feb 2017

@mm103 ved vidím sama na sebe že xanax dako nezaberá nechápem. skúsim si zajtra kupiť ten čaj ... to ho v lekárni maju ???

fivulinka
12. feb 2017

@janefonda dakujem 😘

mm103
12. feb 2017

@layla1 áno majú stojí vyše eurka ale sú aj želé kapsule...

sandra2308
12. feb 2017

Dievcata, beriete niektora neurol? Ako vam zabera? Lebo u mna 0,25 mg zaberie niekedy o dve hodinky a citim, ze pomoze tak napoly. Myslite, ze to moze mat suvis aj s kilami?Ze ked som tazsia, tak potrebujem vacsiu davku?

savanas
12. feb 2017

@janefonda, áno. Pracujem aj v Nedeľu. Vlastne dnes je to už asi normálne na celom Slovensku.
Waw Morca della bola v minulosti dosť obľúbená so špagetami alebo ryžou.
Je super, keď tam máte docela fajn zábavu aj s robotníkmi. Je to fakt lepšie, keď sa dajú vecí robiť aj s úsmevom.

layla1
12. feb 2017

@mm103 a ktoré je lepšie čaj či tie kapsule by si mi odporučila ?

layla1
12. feb 2017

@mm103 a ostatné kočky čo máte problémy neviem počuli ste o bachových kvapkách že vraj su dobré miesto AD. neviem čo je na tom pravdy mne to písala jedna známa, len neviem či to nebude nejaká blbosť.

mm103
12. feb 2017

@layla1 počula som aj ja o bachovkach ale tie naše stavy podľa mňa nevyliečia keď už má človek väčší problém...Čo sa týka toho melatonu kočky si tu chvália čaj...Tak vyskúšaj..😉 a nasad si d vitamín toho bolo teraz málo keď nebolo slnka...Plus magnézium..

ivett311
12. feb 2017

@mm103 ahoj. je možné že po troch mesiacoch zase mi je zle? Celý týždeň mám úzkosť som nervózna atď..ale iba tento týždeň dovtedy mi bolo celkom ok 😞😞

layla1
12. feb 2017

@mm103 ďakujem veľmi pekne ty vieš tak dobre poradiť ❤ ďakujem ešte raz, už nech sme všetké zdravé