Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte, myslím ze na unavu ma pravo každý aj ten s depresiou aj ten bez nej. Ja som sa dnes cítila veľmi unavena. Na obed som si lahla na pol hodku a co ? Vyuzila som sancu na spanok. Aj kedysi som si lahla ked na mna únava prišla. Telo potrebuje oddych , to len my ľudia si myslíme že sme nezničiteľní. Ale omyl.
Už sa teším do postele. Dnes zaspím rýchlo.
Nie je ešte skoro na jarnú únavu,určite je uz tu,aj som ako zdochlina,pokiaľ nedám kavu,nefungujem ,pobolieva ma hlava a som stale unavena,ale dnes som sa musela prekonať,prezliekla som periny a vyprala všetko špinavé,lebo syn je chorý a všetko prepotene ,to neznasam,viem,ze viacere sme tu take vecne upratovačky,aj cez mŕtvoly,ale už som spokojná,ze je cisto ,este večer nazeniem vsetkych sa okúpať,ze su čisté periny,budu sa tešiť,hlavne ten mladý,ten sa strašne nerad dava komandovat😀
@sandra2308 mŕtvicu alebo tu skleróza no a keď sa pridá pichanie na hry isto aj infarkt 😂😂😂😂
@sandra2308
@mm103 dievčatá ja som si diagnostikovala "reumatickú horúčku" 😅 ... a keď prešla depka, prešla aj horúčka 🙂 ... ale ono to telo veľmi súvisí so psychikou, až by sa človek čudoval 😵
@bambulka05 😂😂😂 tak to si ma pobavila 😂😂😂
@janka_banka mali sme byť doktorky veru 😂
@ivka1302 ja som tiež na nu myslela,dlho sa neozvala tak dúfam že je všetko OK 😉❤
Aj ja som už mala všelijaké príznaky, sklerózu tiež😉 ale dúfam že nikdy nebudem mať žiadne také hnusné choroby..
Aj teraz mám búšenie srdca😞
@eliska13 ano ja. Potrebuješ nejako poradiť?
Mas pravdu ze nam uz treba slnko nech môžeme konečne energiu tankovať. Už teraz je to malicky kúsok lepsie. Konecne nevstavam s deťmi po tme. A aj poobede je už dlhšie slniecko.
Nech je už jar! Ja som sice zimne dieťa, ale tento rok by už aj stačilo. 😎
Drahá @ivka1302.
Myslím, že som nechcel písať romantický. Som 41 ročný muž, ktorý otvára bloky, ktoré ho chránili vo veku dieťaťa asi od 5 rokov. Ako dieťa som si neuvedomoval, jak sa môžu dieťaťa dotýkať niektoré vecí, ktoré si pamätám dodnes. Neboli to až tak strašne vecí, len som ich nevedel správne spracovať. Bolo to napríklad, keď som mal asi 5- 7 rokov, tak mamina umývala krv v chodbe na zemí po nezhodách medzi ňou a druhým otcom, ktorú som nevidel.
Kvôli veciam u nás doma som sa stal dieťaťom, ktoré vo škôlke a najmä v prvých ročníkoch prejavovalo necitlivo voči chalanom, spolužiakom. Ja som nikdy vo svojom vnútri nemal nenávisť, ale moje prejavy boli zlé. Niektorých chalanov som aj týral, pretože som chcel dosiahnuť uznanie tých najstarších. Neuvedomoval som si moje násilnosti ako dieťa až do doby, keď som ako 10 ročný v hneve nekontrolovateľného udrel spolužiaka, ktorý letel po mojom údere k zemi a skoro si zlomil väzy. Ja som prvýkrát stál nad bezvládnym telom, ktoré predo mnou ležalo bezchybne. Spolužiačky ho preberali fackami a videl som pri pohľade na mňa ich strach. On sa po niekoľkých minútach prebral. Ja som vtedy dostal návrh na polepšovňu. Navštevoval som nejaké obdobie psychologičku a učitelia má najmä počas veľkých prestávok stále sledovali. Mal som pred chalanmi rešpekt a najmä u tých dospelých, ale báli sa má najmä dievčatá. Uzavrel som sa. Mal som kamarátov, ale najmä od 12 rokov keď som sa zmenil. Prišiel tretí otec, pri ktorom som neznášal, keď mamina po prvom údere išla k zemi. Tretí otec bol pár krát vo väzení za násilností u nás doma, ale vždy sa vrátil. Až keď som mal 18 rokov, tak sme konečne utiekli s maminou a mojimi 5-tími súrodencami, a uzavrelo sa konečne tých 18 rokov zvláštností. Vtedy som najmä vďaka matke prírode mojím vílam našiel ako taký pokoj. Ale bola vo mne aj tak bolesť. Keď som mal 22 rokov som si nechal vybrať jedným náboženstvom manželku, ktorá počas 18 ročného manželstva otvorila nechtiac tie rany minulosti a skoro má to všetko dohnalo k samovražde, po ktorej som od detstva toľkokrát túžil. Chcel som len, aby konečne nastalo ticho a aby v hrudi neboli tie čudné pocity. Moja exmanželka malá tiež ťažký život, ale ona chcela odo mňa prejavy láskavosti a niečo čo som ja sám nepoznal. Chcela aby som bol jej dokonalým mužom. Ale ona nechtiac má bičovala svojimi ostrými slovami, ktoré ma donútili v jej a synovej neprítomnosti predcvičovať tri až päť bodných rán do srdca, ktoré toľko krát nechtiac ranila. Až raz po mojich narodeninách ktoré vyzdobila pre mňa dokonale, tak mi zas vytýkala, že som chladný ako mramor, že sme nemali normálny sex viac ako 10 rokov, že mám milenku a som neschopný manžel, som skoro zabil svojho syna a seba. Už som nevládal.
Nakoniec som odišiel a začal sa liečiť vďaka môjmu piatemu anjelovi, mojej psychoterapeutke. Moja ex ma nenormálne miluje, ale ja by som najradšej nikdy neexistoval, pretože zašla za hranice a stala sa mojou nočnou morou. Vlastne som sa počas manželstva s mojou ex, pýtal seba samého, prečo Boh urobil zázrak, keď sa môj originálny otec snažil zabiť mňa aj moje dvojča, keď sme mali len pár mesiacov. A vtedy v pár sekundovej nevšímavosti skoro otcovi podarilo nás vymazať z tohto neľudského sveta. Vtedy mamina keď k nám dobehla pod kopcom, tak nechcela uveriť, že ešte žijeme.
ivka1302 moje dvojča je fyzický aj mentálne postihnutý, nemá poriadne vyvinuté niektoré citové zmysly a ja som tiež potreboval čas, aby som rozumel lepšie môjmu dvojčaťu. Môj tretí brat po druhom otcovi je schizofrenik. Môj najmladší brat z dvojičiek po treťom otcovi je homosexuál. Jeho dvojička sestra má zas mužské predispozície a tiež to nemá najľahšie.
Moja mamina a nás 6 deti je ako ostatné rodiny. Zažili sme tiež veľa nie najľahších chvíľ. Ale láska našej maminy a láskavých ľudí dala a dáva možnosť žiť.
ivka1302 presne, Láska roztopí akýkoľvek ľad. Keď som si prečítal tvoje slová, tak som cítil krásu tvojej láskavosti. Si úžasná žena.
ivka1302, je mi ľúto, že nemáš vlastné detí. Ale aj tak, si tak úžasnou maminou, ktorá je tou najláskavejšou ženskou nežnosťou pre tých, ktorých žiješ.
Milujem tvoj láskavý prístup k tvojej rodine. Ďakujem za vedomie, že tvoje láskavé srdce je tak krásne.
Ospravedlňujem sa za moje slová, ale mám pocit, že sa vďaka mojej terapeutke liečim a zažívam chuť prejavov 6 ročného chlapca, ktorý chce dobehnúť to čo zmeškal, a chcel by objať vás všetky maminy, ktoré ste tak dôležité. Ďakujem Vám, že ste. Milujem vaše láskavé prejavy voči vaším ratolestiam a manželom, ktorý si prajem, aby si vás chránili a vážili zo všetkých síl.
Raz moje detstvo dospeje a už asi nebudem mať tieto detské túžby ako mám teraz, takže si dovolím ešte raz povedať, že vás všetky maminy milujem a ďakujem, že vás máme. Ďakujem, ďakujem a ďakujem. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
A taktiež ďakujem správcovi tohto serveru, že je možnosť aj virtuálnou cestou spoznať vaše radosti a starostí.
Prajem si, aby tvár vašich ratolestí vás urobili najšťastnejšími maminami. A vaši manželia sa starali o vás ako o ich najvzácnejší kvet života.
Ahojte. Dávno som tu nebola..
Poraďte mi, je mi do plaču čo mi je😞
Už sa mi to stalo asi 3x neviem či to bol atak ale zobudila som sa v noci mala som pocit že mám zle videnie strašne slabé nohy ruky svaly bola som spotená potom na mňa prišla zima atď..čo to bolo?
Ad beriem pomaličky 3 mesiace.. ďakujem za radu
@lentilka1234567890 no u mna sa takto nejak prejavuje panicky atak. Horuco, zima, nohy ma nevedia udrzat k tomu palenie koncatin. Ale tie prejavy su rozne a u kazdeho kus jedinecne.
Mozno sa ti v noci nieco snivalo a bum. Mala si impulz na atak. Ja som to mavala v zaciatkoch liecbi, ale este pre rokom a pol. Vtedy som vysadila nocne lieky, lebo som mala extremne snive noci a väcsinou nocna mora vyvolala doslova paniku. Co je ale zvlastne teraz druhy krat co sa liecim tie lieky znasam dobre.
@savanas mam zimomriavky z toho, co si pisal... Chudatko ☹ je mi luto, co si vsetko musel prezit a pevne verim, ze sa tvoja situacia zlepsi.. Bolo to ako v najhorsom zivotnom pribehu, aky si clovek ani nevie predstavit a boji sa citat dalsi riadok, co bude nasledovat.. Ale si silny, zvladas to.. Snazis sa a to je super! Drzim ti velmi palce!
@janefonda myslíš že to ešte normálne že už beriem ad 3.mes? Nikdy som takéto nemala len v poslednom mesiaci sa to stalo..v utorok som bola u neuroligicky robila mi rôzne vyšetrenia a tam bolo všetko v poriadku..
@janefonda ešte aj teraz mám slabé nohy ruky aj celé telo sa mi trasie
Mne sa to podarilo pred 10r. Dnes uz som mudrejsia ako vtedy,tak by som to zvladla lepsie.
Najhorsie je zahrabat sa doma,ci uz s dietatkom alebo sama.
Porozmyslaj,co ta bavi,co ti robi radost. Malovanie,hackovanie,ine rucne prace, hocico vyrobit,len tak pre radost,aj ked s detmi. Vrat sa k tomu a rob to kazdy den,aj ked len par minut.
Vonku uz je krasne,slniecko pomaha.
Vtedy bolo hrozne cez zimu,tak som sla parkrat do solarka. Potom som to nahradila plnospektralnou ziarovkou v izbe. Oplati sa investovat,robi to zazraky.
Pozri sa na to co jes a pijes.
Ph v tele ked sa posunie do viac kyslej polohy robi divy. Clovek je unaveny, v skratke nedokaze fungovat ako zdravy. Umeocot pomoze obmedzit chut na sladke. Kupis v zdravej výžive.
3x denne 1pl v pohári vody.
V zime treba jest varenu stravu. Ziadne diety ani ocisty. Tie si treba dat az na jar.
Antidepresivnych bylin je kopec. Naj asi tinktura z valeriany.
Antidepresiva nic neriesia.mam za sebou to testovanie,ktore sadnu. Ani jedny. Kazde casom zacne telo odmietat, ci uz priberanim na vahe,chudnutim, nevolnostou...
Ja som najprv pomenila hore spomenute veci, potom bylinky a az potom po dohode s dr som lieky postupne vysadila stylom delicka na tabletky, kazde tri dni o stvrtku menej
A zijem normalny zivot.
Este mi prislo na rozum,ak dakomu pomoze. Ked sme spali v noci menej,cez den som si pospala s deckom. Pri druhom som uz bola mudrejsia, spali sme kym som kojila spolu v posteli,aby som vstavat nemusela.
Hlavne si treba uvedomit ze depresia je len upadnutie do stereotypu, potrebna je veľká zmena. A hlavne sa prestat trapit s vecami,ktore sa hned vyriesit nedaju. Ak sa daju,tak do toho. Zivot je zmena. 😀
@xoxolusik, ďakujem za pohladenie.
Nie som chúďatko. Aj keď musím priznať, že som túžil po tomto druhu prejavu tak veľa rokov, aby mi niekto pofúkal to občas udreté miesto. Ale, v období keď som trošku cestoval, tak som zistil, že sú najmä ženy a čiastočne muži, ktorých v detstve sexuálne zneužívali dospelý muži. Chlapec, ktorý občas dostal trest za to, že sa narodil, rozpálenú žehličku na sexuálny orgán. Boli deti, ktoré zažili omnoho horšie veci a poniektorí, ktorý nedostali možnosť lásky, pochopenia.. tak už nie sú.
Ale, život ide ďalej a človek sa učí nielen prežiť, ale aj žiť život, ktorý stojí za to. Škoda, že niekedy je tá cesta hľadania pokoja tak dlhá.
Vy ženy máte v sebe tak vzácnu láskavosť, ktorá lieči. Ste nenahraditeľné v tomto chaose. Bolo by super, keby boli len slnečné dní. Možno búrky sú preto, aby sme si viac vážili slnko.
Je tak príjemné, jak vy ženy viete byť maminamy a zvládať toľko vecí naraz. A ešte máte silu pomôcť ľuďom, ktorý to nemajú ľahké a vy ženy im poradíte, pomôžte, aj keď nie vždy úspešne, ale ste láskavé.
Vaše materinské srdce my muži asi nedokážeme nikdy pochopiť, ale dúfam, že ho dokážeme patrične oceniť.
Vďaka maminy.
Tiež slová sa tak ľahko píšu, a o to ťažšie vyjadrujú v praxi, škoda.
Och....mala som ist teraz na nechty,a uz som dosla.Prislo mi priserne zle,tocaky nenormalne tak zostavam doma☹ a taaaak som sa tesila
@timea179 To iba dnes, ci dlhsie ti je takto? Ako dlho beries lieky? Ja som si rano dala neurol, mne je takto uz dlhsie😕 A uz trochu lepsie teraz?
@sandra2308 pospala la som si tak je lepsie,supla neurol.Teraz druhykrat od kedy sa liecim som mala tocaky ale ze hnusne,az ma to vystrasilo.Lieky beriem asi 4 roky.Mam este telesne prejavy ale daju sa zvladnut a k tomu po vela rokoch este aj tocaky.Ma to vystrasilo ako kona,musela som zrusit kozmeticku,a iba dnes uz mi bolo celkom ok po zvyseni ad co je asi 3 tyzden.Mna uz ta pliaga fakt obmedzuje zivot 😠
@sandra2308 bola som v pondelok druhykrat u psychologicky,no ja na tom nic nevidim.Platim si kazde sedenie ale nic mi to nedava.Jednoducho chcem sa zbavit toho co ma obmedzuje.Bohuzial vzdy pridu chvile ked to zachrani benzak
@timea179 a ake mas telesne prejavy? 4 roky beries tie iste lieky, ci si menila? Myslis take tocaky, ze sa nevies vojst do dveri? Ja sa liecim piaty rok a take tie poriadne tocaky som mala asi 3x, no strasne som sa zlakla. Presne ako vravis, uz ma to tiez nebavi vkuse dokola riesit tu hnusnu chorobu, strasne to obmedzuje
@sandra2308 menila som asi 6x.Prejavy take ze mi z nicoho nic pride zle,obleje ma teke hnusne teplo,obcas pichanie v hlave no neda sa to porovnat s tym co mi bolo pred 4 rokmi.Vtedy to bolo o drzku.Za chvilku udem po syna na stanicu,autom chodim stale v pohode.Ale zaujimave je ze nikdy sim nebrala len samotne ad,vzdy som si musela supnut benzak,cize beriem ho uz dost dlho aj ked s prestavkami ale zhruba tak kazdy druhy den.Tocaky som mala take ako keby to bol atak,asi take ako ked ti pride zle

@mm103 ja ked som prisla ku psychiatrovi a zacala som mu hovorit ze sa bojim ze ci nemam naozaj vaznu chorobu. On sa na mna pozrel a povedal ci som si nediagnostikovala sklerozu. Ja na neho ze ano a on usmev. Povedal mi ze nie som prva a ani posledna. Ze takto si to diagnostikuje kazdy kto ma tieto priznaky.