Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@timea179 ako spokojna s ucesom?🙂❤
@slnecnica333 pardon to malo byt @esselte
@slnecnica333 isla som ti pisat ze to nieee jaaaa 😉
@esselte spokojna s ucesom?🙂❤
@sovidzka presne ako pises,lieky utlmuju emócie a niekedy keď sa rozhodneme logicky a nie je to celé v súlade s vnútorným presvedcenim vzniká vnútorná nespokojnosť...preto aj mne teraz lekárka nechcela nejako navysovat lieky,dávať benzaky...ona mi vraví že je to depka z vnútornej nespokojnosti,keď nevie vlastne co človek chce,nevie si dobit baterky.Treba si to v hlave upratať ale tak,že človek bude spokojný v tej rovine pocitovej,logickej a citovej...znie to tak divne,ale vraj ak sú tieto tri toky rozladene tak môžu vzniknut práve úzkosti,depky a nespokojnost...
A Ty si sa načo liečila?
ahojte žienky,,,no ja dnes už druhý deň bez neurolu ale nenormálna hrča v krku,,,to sú hrozné stavy,,,,,,chcem normálne fungovať,,,,,
@lili23113 to sú abstaky...poznam to...ale je to len pocit...Treba to prekonať...držím palce...
@lili23113 ahoj áno to máš abstak,výdrž to a bude dobre,lekarka ti vysadila???
@janka_banka veru preknávam,no strasné stavy tak sa vzdy vylakám,,,,,
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska nie lekárka mi nevysadila,ja som si vysadila ,lebo v poslednej dobe som ho brala ako lentilky,tak sa pomaly pokúšam vysadiť ked sa dá,,,,,z čoho sú tie abstáky?
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slavkasobanska
@slnecnica333 ahojky mam sa celkom Ďakujem za opytanie... fajn v rámci možností som na týždňovom školení v Banskej Bystrici Ked som tu mala ísť mala som jeden deň blbý pálenie...Zajtra skúška tak ešte ponocujem...😉 Už sa teším domov na dcérku strašne mi chýba...A ty sa máš ako? 😉😉
@mm103 nie velmi dobre.boli ma dost hlava uz cely tyzden a som taka slaba.mam nizky tlak dnes mi ani kava nepomohla.a to som sa musela premahat aby som ju vypila lebo ja kavu nemusim ☕ a aj tak nepomohla😕 cakam ci sa pocasie neumudri a mne nebude lepsie 😒
@janka_banka janka, ja som pred rokom aj cosik dostala zevraj tetaniu, trpli mi ruky, nohy, krce som mala. Neurologicka mi predpisala magnezko, no neprestavalo. Potom nastupila do toho psychika samozrejme a pobehala som vsetky mozne vysetrenia. Az mi diagnostikovali pp a nasledne asi o mesiac na to zmiesanu uzkostne-depres poruchu. Vtedy som bola na materskej a bola som pred prvym strpnutim ruk total spokojna, stastna. Cize mne sa to cele zacalo kvoli naslednym pozorovaniam, hypochondrii. No a potom uz len AD a vyhrabavanie sa zo sraciek.
@momi1_1
Momi chapem.. Verit si.. To je tazko s tymito diagnozami. Ale bez toho to nejde, musime bojovat, nevzdat sa. Mne moj ucitel spevu dnes vravi, ze mam velmi pekny hlas. A ja ze no urcite. Pozrel na mna, a povedal: Spytam sa ta inak. Myslis si, ze mas pekny hlas? A ja, ze nie. A on ze preco, ci mi niekto nieco take niekedy povedal. A ja ze nie. Tak mi vravi.. Pozri sa na mna. Mas velmi pekny hlas a je mi ctou, ze mozem s tebou pracovat. A ja som nevedela, co povedat.. Skoro som sa rozplakala, cisty blazen. Takže viem, ake to je, ked si perfekcionistka a neveris si :(
slnecnica333, ty by sa mala volať slniečko333🌞🌞🌞.
Chcel som dnes tu niečo napísať, ale nakoniec ma povinnosti v tom zastavili.
Ale keď si slnecnica333🌞🌞🌞 sa spýtala:
@mm103
@ivka1302
@savanas akosi sa neozývate. Ako sa mate?
Tak som sa premohol a chcem sa podeliť o dnešné moje pocity a myšlienky.
Ja osobne som dnes po nočnej😴. A potom som bol riešiť jeden notebook u známych, pretože už mal svoj vek a už je trošku beťársky a unavený😅. Ale zároveň občas sa zapojím do dvoch, alebo troch iných blogov.
Pravdupovediac nie sú tak pre mňa vnútorne dôležité ako tento blog, ale zaujali ma tiež.
Nikdy som nemal možnosť čítať reálne vnemy žien, ako tu na MK o depresií a rôznych nežiaducich vnútorných nepohodách🙉🙈. Keď som prvý krát si prečítal prvé úryvky žien🌞🌞🌞🌧🔥, čo všetko sa im odohráva vo vnútri počas dňa, tak sa mi uľavilo, že nie ste až tak dokonalé. Prosím aby ste to nebrali v zlom. Len vy ženy, ste boli v mojich očiach perfekcionistky, ktoré dodržujú pravidla života do bodky, a ja muž som mal pocit, že som skôr veľkým narušiteľom poriadku😈.
Keď vás teraz čítam, tak by som a vlastne všetci muži mali byť za vás možno mohol vďačný, pretože ja sám v sebe nemám ten vnútorný pocit pre tak dôsledné dodržiavanie pravidiel života. A možno aj preto mám v sebe toľko chaosu😂.
Skrátka vy ženy ste tak odlišný svet a je zaujímavé, a možno je mi ľúto, že my muži vám nie vždy vieme dostatočne rozumieť a byť v súhre s vami ženami. Bolo by to určite lepšie a jednoduchšie.
Zvyčajne keď som v mojej najdôležitejšej práci, tak mám najviac času si prečítať nové slova pocitov a vnemov dám tohto blogu, a premýšľať o vás ženách. Nepoznám všetky pocity, emócie a to všetko čo vy ženy prežívate, ale niečo mi je tak veľmi blízke, že sa mi ani nechce veriť, že je to skutočnosťou.
Napríklad dnes keď som čítal sebareflexiu od @sovidzka a @janka_banka, tak ma zaujali ich vnemy, pretože píšu tu slova sebareflexie, ktoré sú mi príjemné, pretože je to pre mňa jeden zo spôsobov terapie.
Napísať o sebe všetko to, čo prežíva🌞🌧🔥❄ s vedomím, že si to niekto prečíta a už nehovoriac keď odpovie veľmi príjemne citlivo na jeho slova.
Ako dieťa som nemal kde povedať slova môjho vnútra, keď som čakal s úzkosťou na to keď mamina konečne po tom silnom údere od oca dopadne na zem a ja som jej nemohol pomôcť, sakra. A konečne zas je ticho a tretí otec zalezie niekde , alebo odíde z domu. Zvyčajne som sa vytratil z domu preč, ďaleko od ľudských príbytkov a hľadal pokoj a ticho duše v Matke Prírode🌳⛰, kde som sa postupne naučil vnímať náš svet trošku inak, ako som to vtedy poznal.
@sovidzka napríklad ma v sebe temperament, ktorý sa niekedy stretáva s nepochopením. A možno aj ja keby som ju poznal v skutočnosti, tak neviem či by som dokázal rozumieť jej vnútru. Keď som bol mladší, tak som si myslel, že dokážem akceptovať, alebo sa naučiť akceptovať každú ženu sveta. Ale nie je to tak. 18 rokov manželstva so ženou, ktorá bola oheň🔥 a ja som bol ako ticha voda⛰, som musel prijať prehru, alebo poučenie o tom, že oheň a voda k sebe nejdú. Oheň ma vysušoval a ja som asi už od prvej chvíle mal pocit, že ak neutečiem, tak zomriem.
Oheň si rozumie napríklad s drevom, vďaka ktorému oheň existuje.
Niekedy sa pýtam, prečo my ľudia sa neučíme už od školy veciam, ako je naučiť sa vybrať si toho najsymbióznejšieho partnera a mať vedomie, že aj keď sme dostali do batôžku rôzne dedičstvo predkov, tak vlastníme v sebe určite veľa nielen zmysluplných, ale aj krásnych bohatstiev, ktoré sme schopný používať v prospech seba, mojej drahej polovičky, mojich deti a vlastne voči všetkým, ktorých mám rád a stoja o moju prítomnosť vo vzťahu s nimi.
A taktiež ma dnes zaujala sebareflexia od @janka_banka, keď vlastne všetkým čím prechádza, jej pomáha nájsť vnútornú silu a pochopenie, prečo to všetko sa v nej deje.
Mne osobne trvalo tak dlho sa pozrieť do môjho vnútra a akceptovať skutočnosť, že keď som sám, tak mám svoju vlastnú tvár. Ale keď som von, tak som niekto iný. Som chameleón, ktorý sa musel naučiť podľa potreby žiť s tvárou človeka, ktorý v skutočnosti sa pretvaruje, len aby bol spokojný každý jeden, ktorého stretol v práci, na ulici..... Skrátka sa celý život pretvarujem za niekoho, kým v skutočnosti až tak nie som. A potom som sklamaný z toho, že tí druhý vlastne ani nevedia kto som.
Moja exmanželka mi povedala po tom, keď sme skončili spoločný život aj slová, že ma vlastne nepozná a, že som niekto iný.
Dnes som tu čítal aj slova o tom, že jednou z mojich poznaní života je moje vedomie.
Že každý z nás už od detstva zažil veľa vecí, ktoré sa nás dotkli, ale my sme si ich vlastne až tak neuvedomovali do dnešného dňa.
A teraz, keď pociťujeme, že niečo nie je v poriadku, tak sa snažíme si urobiť v sebe poriadok a vyjasniť si to. Pretože keď si upraceme v sebe, tak všetko je na svojom správnom mieste a my máme potom pokoj, pretože nie je už čo riešiť a upratovať.
Keď som mladý, tak som nemal toľko zodpovednosti a mal som viac voľného času, vďaka čomu som objavil techniku pokoja, vďaka ktorej som žil.
Ale teraz je práca, veľa ťažoby kvôli peniazom z banky, ktoré sú ako kravata na krku, a vlastne je toľko čudných vecí, ktoré nás ťahajú dolu. A my sa snažíme nájsť a zachytiť všetkého navôkol, čo nám pomôže ísť hore a nie ku dnu. Všetci túžime po šťastí🎂, po slniečku🌞, po láske❤.
Chceme skrátka žiť život a užívať si ho ako manželia, ako rodičia, ako dobrý známi. Chceme skrátka žiť. Len neexistuje dokonali manuál na život. Každý jeden sme tak jedinečne rôznorodý a preto každý z nás sa učí životu rôzne. Každý z nás ma rôznu pestrosť túžob, chuti, citov a emócií, vnútorných vnemov. Veď aj naše tela sú tak rôznorodé a nie rovnaké. 🐶🐱🐭🐻🐷🐙🐧🐝🐘🙈🙉🍂🍀🌹🌷☃🌜🌞🌧🔥❄🙂😉☹😲😂😍😘😇🤒😴😈👽👍👎👦👧
Možno škodou je, že sú aj taký, ktorý svojou nezmyselnosťou robia život druhým ťažším a je tak nie ľahké žiť. Škoda. Je tak nie jednoduché byť zmysluplným.
„Mať zdravý sedliacky rozum“, myslím, že tak tomu hovorili ty starší.

@slnecnica333, ďakujeme za opýtanie. Si ako slniečko.🌞🌞🌞
@lili23113 ahoj to máš z toho že neberieš lieky,mne vydadzuje buď lekárka,alebo také väčšie gramaze v nemocnici a tam som mala abstak.. Strašne...Ale bola som pod kontrolou tak som to zvládla...Ale nič príjemné to nie je..Neviem ako dlho sa liecis alebo berieš lieky ale treba opatrne s tým vysádzovanim...
@slnecnica333 počasie je naozaj na figu..Aj tu v banskej. Jeden deň bolo pekne a veľmi to človeku pridá na nálade... Neboj nezadržateľne sa blíži jar bude lepšie 😉😉
Ja svoje depresie som neriesila az pokym sa nezacali stupnovat, vtedy som si povedala dost a isla som k psychologicke, ona mi predpisala aj lieky. Velmi mi pomaha a nelutujem, ze som sa takto rozhodla
@janka_banka a po akom čase sa to upraví ??? ja AD beriem 2 týžden.
@savanas dakujem 🙂 ved slnecnica sa otaca za 🌞 potrebuje 🌞 ja som sa opytala teba a este dvoch zien ako sa maju aldm taj asi si to vtedy prave potreboval

@janka_banka no ved to. Ja som preto lieky vysadila, po roku.. Ze idem to skusit bez.. Aby som to bola naozaj ja, aby som sa mohla mojmu vnutru venovat naplno. S liekmi boli moje prejavy a povaha tlmene. Ale sem tam sibsupnem neurol, raz za tyzden, dva..