icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

lili23113
24. feb 2017

@slavkasobanska na AD som už 5 rokov,a ten neurol beriem len ked mám tie stavy že mi je zle a vtedy som na neurole aj 3-4 dni,,,,ale ked mi je ok,tak neurol len večer,no ako vravím,ked mám ataky vtedy neurol aj 2-3x denne

timea179
24. feb 2017

@mia002 mne da uz stalo ze nezabrali ani po pol roku uplne.Myslim ze ani jedny ad nezaberu natolko aby nam niekedy nebolo zle alebo fyzicke prejavy.Mne napriklad nikdy nepomaha ani ked je krasne slnecno.Cize u mna pocasie nezohrava ziadnu rolu

timea179
24. feb 2017

@lili23113 beries 5 rokov jedny ad?

ivett311
24. feb 2017

@babulka82 u mňa to trvalo skoro rok kým som sa uvedomovala že potrebujem pomoc..ja som išla hneď k psychiatrovi beriem aj lieky ale chodím aj k psychologicke..veľmi mi to pomáha..ale rozvod este mám pred sebou

layla1
24. feb 2017

@janka_banka Beriem Paroxetin už tretí týždeň.

mia002
24. feb 2017

@ivett311 a zabrali ti hned prvé ad?

ivett311
24. feb 2017

@mia002 áno našťastie.

tslobik
24. feb 2017

Ahojte, prave ma prepustili ako opatrovateľku, lebo nemám klienta a mám zmluvu na dobu určitú.....Tie, ktoré ma poznáte....mám otca onkolog. chorého, dnes mi mama oznámila, že ide na operáciu - nevie s akým výsledkom......Ja mám 5 roč. syna.......Idem to riešiť zatiaľ PN-kou, ale dnes bol den na FIGU - depresii prajúci.......Ach zle mi je kočky dnes veeeeeeľmi. Nechcem plakat pri synovi, ale aká bude budúcnosť?????

tslobik
24. feb 2017

A to mám VŠ, len som zapadla do "zapadákova", preto som klesla s príjmom.....Viete len tie, ktoré ste tu dlho a sledujete diskusiu......Bolo na čas ako - tak, ale teraz som zase klesla do "zúfalstva".....ale možno sa mi otvorí nová cesta......Ktovie......

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mia002
24. feb 2017

@mia002 prepáč že ti stále píšem, ale mám to ťažké , keďže nie som na slovensku ,tvoj obvodný ta poslal k psychiatrovi ?mne dávali betasirc .čo mi nepomáhalo .nemám problém v uchu.mala si aj depresiu?

tslobik
24. feb 2017

@eliska13 Ano, to som ja, čo chce ísť späť do mesta🙂. Nie, opatrovateľský kurz som robila popri zamestnaní....čiže som si ho hradila sama......Je mi ťažko teraz, hlavne dnes toľko zlých správ.....Už sa chystám aj spať, nech to radšej prespím všetko.....

mia002
24. feb 2017

@ivett311 prepáč že ti stále píšem, ale mám to ťažké , keďže nie som na slovensku ,tvoj obvodný ta poslal k psychiatrovi ?mne dávali betasirc .čo mi nepomáhalo .nemám problém v uchu.mala si aj depresiu?

ivett311
24. feb 2017

@mia002 nie, išla som rovno k psychiatrovi lebo som vedela aký problém mám😞 depresiu nemám len silnú úzkosť lebo sa rozvadzame s manželom..ale už je trochu lepšie. Chce to čas..kde žiješ?

sovidzka
24. feb 2017

@ivett311 ivetka, nie som lekar. Moze, nemusi. Daj si vysetrit krv, ale maj odstup, nestresuj kym nebudes mat vysledky. Moze to byt kludne iba nedostatok nejakeho prvku..

lili23113
24. feb 2017

@timea179 ano ako mi predpísali tak tie isté

ivka1302
24. feb 2017

@tslobik 🌺🌞🌺🌸🌸❤ahoj tslobik dobre ze si napisala myslim na teba pamatam si ked si napisala o svojom otcovi bolo to nejak v rovnakom case kedy aj moj otec ochorel. Pisala si vtedy ze odmietate chemo. Moj otec zacal brat chemo v liekoch ale tiez to po case odmietol bolo mu velmi zle. Teraz sa este drzi a bojuje. Tslobik pytala si sa aka bude buducnost🌺🌞😘🌺🌺buducnost bude taka aku ju chceme mat. Taka aku si ju zacneme uz teraz vytvarat. Ked sa bojime buducnosti znamena to ze si neverime a neverime v potencial ktory je v kazdom z nas. Tento potencial sa vola Jezis. Tslobik v biblii je napisane VSETKO ZVLADNEM V TOM KTORY MA POSILNUJE. Jezis je v kazdom z nas a caka kedy mu odovzdame nase zivoty aby mohol menit nase srdcia. Tak ako si povedala ked sa jedny dvere zatvoria je to preto aby sa nam otvorili druhe aby sme v zmene nachadzali silu a nie strach z novych veci. 🌺🌺🌺😘😘❤❤🌸🌸Stavaju sa v zivote kazdeho z nas udalosti ktore nedokazeme zmenit ani ovplyvnit ich priebeh ale mame silu a moznost menit nase vnutorne ja a nase rozhodnutia. Ja neverim na osud. Neverim ze niekde je napisany priebeh mojho zivota a ja sa musim zmierit s jeho priebehom. 🌺❤😘🌺Verim ale ze Boh pripravil pre kazdeho skvelu buducnost a skvely zivot ktory kazdy z nas musime najst alebo by sme ho mali hladat. 🌺😘🌺🌺🌸Pre Boha nie je nic nemozne a kedze je Jezis v kazdom z nas znamena to ze ani pre nas nieje nic co by sme v nasom zivote nedokazali prekonat. A kedze Boh je dokonaly a miluje kazdeho dokonalou laskou nenecha ta aby si sa cez problemy a starosti brodila sama ale dal kazdemu vykupenie skrze Jezisa aby kazdy kto v Neho veri mal zivot vecny a to neznamena az po smrti ale uz tu na zemi. Tslobik neboj sa buducnosti ver ze Jezis ta nenecha spadnut a pomoze ti ked budes volat JEHO meno. 🌺😘🌺🌺🌸Strach nam nepatri obavy nam nepatria. Zver sa do Bozich ruk a nechaj sa viest. Nechaj pred sebou otvorit nove dvere a vojdi s ocakavanim dobrych veci do tvojho zivota 🌺😘❤❤🌸🌸🌸

janka_banka
24. feb 2017

@ivka1302 Ivka krásne si to napísala...❤❤❤...mne keď je najhorsie,tak poprosím mojho Otca aby zobral zo mňa z toho trapenia a bolesti...a priam citim jeho uzdravujuci dotyk ❤🌸...on jediný vie naozaj pochopit a pocítit naše problemu a vždy viem že v tom nie som sama...🌞...a pomáhá mi vedomia,že sa nemáme strachovat o zajtrajsok...lebo ak aj pridu problemy On bude so mnou...❤

slavkasobanska
24. feb 2017

Ahojte ako sa mám naučiť žiť sama zo sebou,deti tu už nie sú a ja som celé dni sama,nemám s kým porozprávať a večer sa mi chce plakať zo všetkého...Už ma ani nič nebaví..

ivka1302
24. feb 2017

@slavkasobanska 🌺🌺🌺😘😘🌺Slavka obcas sa pytame same seba ci to co sme doteraz prezili a ako sme zili je naozaj vsetko. Ci to co sme mali v zivote splnit sme splnili to co sme mali urobit sme urobili. 🌺🌺🌺Pozrieme sa dozadu a ked sa otocime znovu dopredu tak nevidime nic respektive vidime prazdno vidime beznadej a zda sa nam ze uz nic viac nepride. Nic co by nas naplnilo alebo nadchlo nic co by nam davalo hnaciu silu. Slavka v takychto chvilach prichadza nepriatel aby ti nahovoril ze uz nemas co dat ze si sama a nepotrebna a ze ta ktora si bola uz nebudes 🌸🌸🌸Nie je to tak ako ti to nepriatel podsuva aby si tomu uverila. Uvedom si v prvom rade ze si plnohodnotna zena ktora si zasluzi velky obdiv. Urcite mas deti a aj ked uz nie su s tebou neznamena to ze ta nemiluju a nemyslia na teba. Zasluzis si obdiv pretoze si ich vychovala a robila si to najlepsie ako si vedela 😘🌺🌺🌺😘🌺🌺Dala si im to najlepsie co si mohla dat. Dala si im seba dala si im lasku a bezpecie. Dala si im to najlepsie zo seba. Neznamena to ale ze ti uz nic nezostalo a preto si prazdna a sama. Nemozme nutit deti aby boli s nami po cely zbytok nasho zivota pretoze aj oni maju narok na vlastny zivot. A ked sa uz tak stane ked sa ocitneme v samote a beznadeji Slavka ver ze to vobec nie je tak ako sa nam to zda. To ze mas uz mozno po styridsiatke neznamena ze nemozes urobit blaznivu vec ktoru si urobila v tridsiatke alebo este skor. Sebalutost nas dostane do stadia kedy si neverime a nemame odvahu riskovat a uzivat si zivot s tym co mame. Velakrat mame toho este vela ale vidime pohar skor poloprazdny ako poloplny 🌺🌺🌺🌺❤❤🌸🤗🤗Slavka depresia prichadza preto aby ta donutila zmenit tvoj doterajsi zivot ci uz ide o materialne potreby alebo o dusevne ci emocionalne zmeny 😘🌺🌺🌺🌸❤❤Premyslat o zivote sposobom ako si napisala otvaras nielen dvere ale aj okna depresii a este jej aj hovoris POD A ZOBER SI MA 🌺🌺🌺Slavka ako sa mas naucit zit sama so sebou ? V tvojej otazke je uz aj odpoved len si to zopakuj este sama pre seba !!!!!!ZIT SAMA SO SEBOU. Mas zit s osobou ktora si zasluzi respekt lasku uznanie obdiv. 🌺🌺🌺Mas zit s osobou ktora je niekto🌺😘🌺🌺Ako mozes zit s takouto osobou? Urcite nie tak ze ju budes lutovat ale budes v nej hladat to co v nej je a vzdy bolo ale zial po nejku dobu to bolo zakryte a zabudnute🌞🌺😘😘🌺❤Budes v nej hladat tu osobu ktora sa nebala nicoho a nikoho a ktora si poradila so vsetkym v akejkolvek situacii. Pretoze takato osoba si ty Slavka. Pozri sa na seba do zrkadla a mozno si povies ze uz mas par vrasok naviac ale tvoje vnutro tvoje vnutorne JA je nezmenene. Je zabudnute ale zostala si ta ktora si bola ked si mala krasnych dvadsat. Zacni ju v sebe nachadzat. Rob veci ktore si robila ked si bola stastna a uvidis ze v sebe objavis cloveka ktoreho dobre poznas cloveka blizkeho tvojho srdca❤❤❤😘🌺🌺A ked najdes samu seba prebudis v sebe lasku k novym veciam radost z novych poznani a zistis ze si ta najskvelejsia osoba pod slnkom ktoru Boh nemiluje o nic menej ako miloval svojho syna. 🌺❤😘🌺🌺❤❤❤❤

savanas
25. feb 2017

@ivka1302, chcem sa len veľmi poďakovať za tvoje veľmi príjemné maminkovské❤ srdce. Je tak krásne. Ďakujeme.
Vy maminy ste tak úžasné svojou materinskou láskou.
Ďakujem Vám veľmi pekne. Ďakujem.
A prajem Vám príjemný víkend.🌞

eliska13
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
25. feb 2017

@ivka1302 až si ma rozplakala,..strašne krasne ,dakujem zo srdca...❤

slavkasobanska
25. feb 2017

@eliska13 ahoj mam 48 rokov..som na inv.dochodku..beriem si z utulku na dočasnu opateru niekedy,len na trvalo nemožem,..som sama a ked by som niekam išla,alebo choroba mi to niekedy nedovoluje... nema mi kto pomoct,.mam kamaratky,ale vieš každa ma bud priatela a stale niekoho otravovat,,to nie,..ale večer je to tažke,samota je zla...

slavkasobanska
25. feb 2017

Prave som si kupila listok na koncert RICCO & CLAUDIA..strašne krasne piesne

https://www.youtube.com/watch?v=H4mD3y3XT0g

všetkých..

eliska13
Autor odpoveď zmazal
matag
25. feb 2017

Ahojte, prispievam sem prvykrat. Mam 32 rokov a beriem Alventu 2 roky na generalizovanu uzkostnu poruchu, posledne 3 mesiace neriem uz len minimalnu davku 37,5 mg. Uz som sa ju chystala vysadit, ale posledne dva tyzdne som zacala mat tlaky v hlave, mravcenie celeho tela, uzkosti, strach. Je mozne ze Alventa prestala ucinkovat a je potrebne zvysit davku?

eliska13
Autor odpoveď zmazal