icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

matag
25. feb 2017

@eliska13 a ked sa ti zhorsili stavy, tak si opat navysila davku?

janka_banka
25. feb 2017

@matag a máš to vyriesene aj z psychologickeho hladiska? Ak neodstranis príčinu aj z podvedomia, tak lieky budeš musiet užívat...dlhdobejsie... Ak sa Ti stav vracia tak podvedomie funguje ešte stále ...

matag
25. feb 2017

@janka_banka moje myslienky su dost uzkostlive, snazim sa tie stavy prijat, snazim sa fungovat. Psycholog nie je ziadny v blizkosti, tak navstevujem psychiatra. Toto uz je treti krat kedy som sa vratila k AD. Prvykrat pocas vysokej skoly, potom po porode a posledny krat ked mala dcera 5 rokov. Mam strach chodit sama do obchodu, von, toto mi nepomohli odstranit ani AD a ani moja vlastna snaha.

janka_banka
25. feb 2017

@matag všetko je v tvojej hlave...naozaj...musíš prekonat samu seba...je to začarovaný kruh...automaticke myslienky...nesmies si pripustit tu myslienku,že Ti je zle...ja sa niekedy na seba priam nahnevam...😉...ale urcite to nejde na prvý šup...to musí prist to uvedomenie...držím palce😉

evak12
25. feb 2017

@janka_banka ahoj,a mala si niekedy aj take strachy,ci co to je v zaludku?co vtedy robit?pomozu nejake caje?ja pijem medovku ...

matag
25. feb 2017

@janka_banka dakujem 😉, hej je tazke presvedcit hlavu, ze sa nic nedeje a su to len myslienky...

mia002
25. feb 2017

@ivett311 žijem v írsku,ale mala si aj zavraty?

janka_banka
25. feb 2017

@evak12 mala veru mala a aj teraz mávam 🙂 ... najprv dostanem úzkosť (ktorej samozrejme väčšinou predchádza myšlienka, ako inak negatívna 🙂 ) ... a potom normálne krč do brucha, a potom ma sem-tam aj preženie ... ale snažím sa to odventilovať, že si poviem, že sú to len nervy a naozaj to zaberá, len ide o to, aby človek presvedčil sám seba a uveril tomu (proste ak dokážeme uveriť takej kravine, že máme choroby od výmyslu sveta, tak musím uveriť aj tomuto,no nie 🙂 ) ... a tá úzkosť sa rozplynie .. ja som predtým brala benzáče, ale už nie, som ich vysadila a snažím sa prísť nato, čo tie úzkosti vyvoláva ... moje podvedomie, nespracované detstvo a pod. ...čaje som neskúšala, ale možno vyskúšam 😉

ivett311
25. feb 2017

@mia002 joj tam by som išla 🙂
Áno mala som aj teraz ešte mám ale už nie tak často. Predtým som mala každý deň proste stále celý deň, teraz už "len"cca každý tretí deň..

ivka1302
25. feb 2017

@slavkasobanska 🌺🌺🌺🌸🌸🌸Slavka nechcela som ta rozplakat prave naopak chcem aby si sa zacala smiat aby si si zacala uzivat kazdy okamih svojho zivota naplnena pokojom radostou a laskou ❤🌺🌺🌺🌸🌸🌸A to zelam dievcata kazdej z vas Krasny vecer prajem 🌺🌞🌞🌺❤❤🌺😘😘😘🤗🌸

eliska13
25. feb 2017

@matag ano z polky na celu

matag
26. feb 2017

@eliska13 a ked si presla spat na celu, tak sa ti opat polepsilo?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
matag
26. feb 2017

@eliska13 psychiater to uzavrel ako generalizovana uzkostna porucha. V praci toe stavy nie su take silne az teraz posledne dni, pracujem na dost vysokom poste takze stresu je dostatok. Horsie je ked mam prejst do vacsieho obchodu sama alebo aj von, ked som psychicky ok tak sa da, ale vacsinou ma tam pochytia pocity uzkosti, paniky, podlamuju sa mi kolena. Snazim sa na to nemysliet, ale malo kedy sa to da.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
mia002
26. feb 2017

@ivett311 odkiaľ si ty ?chystám sa na slovensko, dúfam že budem ok.tie zavraty ma dosť trápia.a najhoršie ta únava, ty mávas tiež únavu?a hnačky si nemala?

matag
26. feb 2017

@eliska13 hej ono to bude ako pises, ze ked vypustim paru ako napr ked je dlhsi cas dovolenka tak sa to vracia. A ty uz ako dlho beries lieky?

ivett311
26. feb 2017

@mia002 som z okresu Galanta. Áno únavu mám často aj dneska tiež aj závraty určite súvisí aj s počasím..ako dlho berieš Ad? Kedy prídeš na SR a kam presne? Hnačku mám vredy keď na príde atak alebo keď sa stane niečo inak nie..

slavkasobanska
26. feb 2017

@ivka1302 ahoj,veď mňa to dojalo ako si to krásne napísala..A pravdivo,preto ti ďakujem...

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
26. feb 2017

ivka krasne pise len, keby sme sa tym vedeli riadit🙂ale je velka bojovnicka

matag
26. feb 2017

@eliska13 no ja mam presne toto iste ako cez kopirak. S prestavkami sa tiez trapim uz dobrych 10 rokov, vysoka skola, narodenie dcery, rozvod...Ja taktiez moc rozmyslam nad vsetkym a potom sa dostanem do uzkostnych stavov.

ivka1302
26. feb 2017

@eliska13 ❤❤❤Dakujem zo❤🤗🤗🤗🤗

timea179
27. feb 2017

Z nicoho nic zle....je uz toto normalne? ☹

eliska13
Autor odpoveď zmazal
savanas
27. feb 2017

Milé dámy. Prajem vám krásne ránko🙂.
Ja som dnes vstával na 3.55.hod. do práce, tak ako každý roboš. Mám prvú dennú, takže som spal len 2 hodiny. Keď idem na prvú dennú šichtu, tak som tak nepokojný😨🙈🙉 z toho čo má čaká v práci, že mám fakt problém zaspať😴. A niekedy keď je spln mesiaca🌜, tak sa len tak guľkám v posteli na raz na jednu a raz na druhú stranu.
No samá sranda🙉😀😂. Zvyčajne mi deň ukončí migréna😂🙊, takže si asi otvorím batôžtek, ktorý obsahuje chemické laboratórium a dám si nejaký niekoľko hodinový oblbovačík, mňam.
Poviem vám jeden príbeh, keď som raz vytočil😈 maminu a videl som hviezdičky😇.

Bol som asi v siedmak na ZŠ, a začala jeseň. Mamina mi vtedy uštrikovala teplý sveter na zips. Keď mi ho doštrikovala, tak jej materinská láska❤ chcela sa pokochať tým, ako mi sekne, keď si ho oblečiem. No keď som ho na seba natiahol, tak som sa len beťársky😝 uškrnul a povedal mamine nie moc pekné slová vďaky, ktoré prinútili maminu chytiť do ruky drevený lopár, pretože drevená varecha by sa iba zlomila pri dopade na moje mohutné telo 86 kilového a tvrdohlavého býka. No vo chvíli keď lopár dopadol na moju kotrbu, tak stena mi tresla druhú a vtedy som fakt uvidel konečne tie hviezdičky, ako v rozprávke Tom a Jerry. Vtedy som sa aj hanbil, pretože mamina ho uštrikovala z láskou❤ a ja som bol tak beťársky😈. Viete, vtedy som fakt po prvý krát videl tie hviezdičky. Vtedy to bolelo🙉. No dnes sa iba potmehúdsky zasmejem😉 nad touto spomienkou.
Nech máte dámy príjemný 😇deň.

sandra2308
27. feb 2017

@timea179 co sa deje? A vikend si mala aky?

timea179
27. feb 2017

@sandra2308 prislo mi len chvilkovo zle,dala som si benzak a pospala si,dnes piaty den beriem nove ad.Tebe je uz lepsie?

sandra2308
27. feb 2017

@timea179 hlavne ze preslo☺ A ake beries teraz? Mne je ovela lepsie, aj ked som den pred svojimi dnami, trochu uzkosti, ale da sa to zvladnut. Asi to fakt bolo tym prechodom pocasia, alebo ja neviem.