Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
jáj kočky mne to trochu prešlo,od piatku celkom fajn a dnes taký pocit divný neviem či z počasia či čo,,,,,,,
@eliska13 dakujem. Je to riadna motivacia. Ani by som nepovedala ze formovanie tela vo fitku je aj formovanim mysle. Strasne ma to nabija energiou. Mam zo seba velmi dobry pocit a tesim sa na kazdy dalsi trening. Normalne zabudam na to ze som chora a uzivam AD.
@bambulka05 🌺🌺🌺🌺mas pravdu prave dnes mi hovorila kamaradka ze jej velmi pomohlo chodit do fitka ked jej zomrel otec. Povedala ze ju tam zobrala znama a keby nezacala cvicit nedostala by sa z toho smutku🌺🌺😘😘🤗🌸🌸🌸Chodila dva mesiace a krasne si vytvarovala postavu. Vraj sa tam vzdy tesila a chybalo jej to ked nesla🌺🌺🌺😘😘🌺Naozaj pri cviceni clovek zabudne na vsetko je to balzam na mysel dusu a telo🌺🌺🌺😘😘
@iva160 opýtaj sa jej na to,neviem od kial si...Ja som bola už 4 krát v nemocnici a veľmi mi to pomohlo..
@slavkasobanska Ja pochadzam z Modry pri Bratislave a ako uzivas tie lieky ty..
@slavkasobanska a kde si lezala v nemocnici
@iva160 bola som 3 krát v L.Mikulasi a raz v Levoči..Ale ak by som mala ísť tak do Mikuláša pôjdem,som veľmi spokojná..
@slavkasobanska hlavne ze ti to pomohlo.ja sa bohvie ako dobre necitim rozmyslam ze ci zajtra k nej znova nezbehnem viem ze nebude rada ked ma tam uvidi ale prichadza vikend.a ona je tam od toho..
@iva160 tak choď, veď od toho tam je,ja mám super doktorku,keď mi.nie je dobre tak najprv jej zavolám poviem coi je a povie mi čo siam dať,keď je to už zle tak musím l nej..Ale chodim pravidelne raz do mesiaca na kontrolu...Aj mne je dnes na figu,som unavená,spať sa mi chce..
Ja som sa dnes zase nedozvedela dobrú informáciu. Otcovi našli niečo na plúcach (na CT-čku), ale onkomarkery ma vraj dobré. Tak ide zase na plúcne. Možno aj dobre že ma prepustili (teda ešte nie, som na PN - aj to veru potrebujem, lebo mám pocit, že sa už zrútim.....). Mamina má ísť na operáciu, tiež s neistým výsledkom, ale odkladá to kvôli otcovi. No keby mali obaja rovnakú diagnozu.....Už neviem.....Nedokážem ani rozmýšľať nad novým zamestnaním - veď by som sa v tomto stave nedokázala nič učiť nové......Teraz som doma s chorým synom, ale ledva som zvládla ráno vstať. Ja denno-denne myslím na tú pekelnú rakovinu.....neviem to dostať z hlavy, muž mi to vyčíta.....Chápem, ale nemám sa s kým porozprávať, keďže tu nemám známych ani priateľov. Niekedy mám pocit, že by mi bolo lepšie tiež niekde v nemocnici na psychiatrií, lebo som v bludnom kruhu. Ďakujem Ivke za pozitívne slová......Ja síce nie som veriaca, ale už aj to začínam prehodnocovať a vážim si akúkolvek pomoc, aj tú slovnú....ktorej sa mi dostáva v tejto disksii. Veľmi pekne ďakujem všetkým za záujem, povzbudivé slová, vety.....Dnes je to vzácnosť, ak človek pomáha tomu druhému.....Akoukoľvek formou. VEĽKÉ ĎAKUJEM. Som rada, že vás tu babule mám.
Mne psychiatrička odporučila psychológa....Aj som tam bola na dvoch sedeniach, ale.....Ja mám štátnicu tiež aj z psychológie a viem ako to je všetko....Ono najlepšie je, ak sa človek zdôverí a diskutuje o svojich problémoch s tými, ktorí sú na tom podobne, prežili, resp. zažívajú niečo podobné.....Psycholog sa riadi tým, čo mu je známe, čo naštudoval.....je to síce fajn, ale niet nad osobnú prežitú skúsenosť. Teda v mojom prípade som myslela🙂 Mne to pomáha viac, proste realita. V živote sme naozaj rad dole, raz hore......ale ja mám pocit, že nie a nie sa to prelomiť.....Že stále to speje k horšiemu.....Chcela by som nájsť niekde silu......Aj minule mi známa povedala, že chcem riešiť všetko okolo, ale nemám vraj zabúdať na vlastný život......Pekné, malo by to tak byť, chcela by som to tak, ale čo keď to nedokážem????? Proste rodičov ľúbim....tí boli vždy pri mne. Mám síce manžela, ale s tým nie som toľko rokov, mám pocit, že sme si čím ďalej tým viac vzdialení.......syna, ktorý ma neposlúcha...ľúbim ho, ale často mi je smutno aj z jeho správania. A je pravda aj to, že mu asi nedávam to, čo by som mohla a mala, keď mávam tieto smutné stavy.Rozmýšľam nad psíkom.....Lebo tam kde som robila mali troch, a boli úžasní, aj mi chýbajú.....Ach, jo....kedy toto všetko prejde? Často žijem minulosťou a neviem sa jej zbaviť. Rozmýšľam ako bolo dobre kedysi....rodičia mladí, zdraví....Starí rodičia žijúci....bezstarostné chvíle, kedy ma zaujímali len koníčky, chlapci, hudba a pod.....To sa už nikdy nevráti a ja sa s tým neviem zmieriť.....Bojím sa čo bude ďalej, čo bude s rodičmi, čo vyrastie zo syna, ako skončím ja, či budeme zdraví, či budeme mať financie na základné potreby.....tieto veci ma kedysi netrápili, lebo som mala zázemie.....ktoré sa mi rozpadlo pod nohami. Babule, neviete ako je to s čiastočným invalidným dôchodkom z hladiska psych. dg.?
@slavkasobanska Dnes mi bolo trosicku lepsie ale nie je to bohvie co z lekarkou som neni bohvie ako spokojna nakolko ked mi je zle a pridem kne j tak mi povie ved minuly tyzden ste tu boli ale ked mi je zle tak komu mam ist chodim na kontrolu raz za mesiac lebo som na pnke uz mam 4 antidepresiva a stale som neni nastavena na liekoch uz jej chcem povedat ze ked ma nevie nastavit na lieky nech ma posle do nemocnice na nastavenie liekov..
@iva160 presne tak,ja tak chodím ona sa ma opýtal či chcem ísť a idem,stále na otvorené oddelenie..A dobre.
@slavkasobanska Ty chodis na nastavenie liekov do nemocnice potom tam kolko tyzdnov lezis a nastavia ta na lieky....teraz co uzivas...
@iva160 chodím tam na 21 dní,nastavia má,no potom ešte ambulantné,lebo je to krátky čas,keď ti niečo úplne vydadzuje a dávajú nové lieky...Ja teraz beriem ráno Alventa 150mg 1ks,pol Xanaxu,...Obed pol Xanaxu,1Brintulex 100mg,magnézium,večer 1Xanax,2 Valdoxan,1chlorprotixen..
@tslobik ja som na polovičnom invalidnom a mám len psych.problemy,som na 45 %...Diagnózu som mala stredné depresie,teraz som požiadala o prehodnotenie zdrav. stavu,lebo mám ťažký stupeň depresií,úzkosti a fóbie..Tak čakám už iba na predvolanie na komisiu,keď som prišla z nemocnice tak som si poslala žiadosť..Tak uvidím...
@slavkasobanska Slavka preboha to tolko liekov uzivate no dost.ked mne zostane horsie tak jej ppoviem nech ma posle do nemocnice na nastavenie liekov a hotovo ja som moc neni spokojna z mojou psychoskou poviem ti pravdu..
@slavkasobanska ahoj,aj jaberiem okrem ad benzaky,rano polku rivotrilu a vecer helex 0,5,lekarka mi to chcela pred casom vysadiť,ale priznaky sa vratili,tak beriem vsetky tri naspäť,ale len 0,25 mg rivotrilu a 0,5 helexu,ty toho beries dost,ale ja to uz neriesim,len nech mi je dobre,aj som dost pribrala,lekarka tvrdi,že to nie z liekov,ale ja si myslim,ze aj lieky k tomu prispievaju,chcela by som schudnúť,ale ked obmedzim stravu,he mi zle,kolko mas rokov ,ja budem mat 42

@iva160 ja beriem Tianeptin Mylan to je skoro to isté..je to dobrý liek