icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

tslobik
3. mar 2017

Žienky, ani som už neodpisovala....lebo zase strácam aj tú trošku sily, ktorú momentálne mám. Včera som bola u psychiatričky, lebo mi obvodná dala PN - mala by byť dlhodobejšia a napísala mi vychádzky, vraj zatiaľ, kým mi psychiatrička nedá celodenné. A včera ma ovalila, že vraj celodenné vych. sa vraj už nedajú dať. Prosím, prosím......viete o tom niektorá niečo??????? Veď ja nedokážem byť 3 mesiace zavretá doma. Vychádzky - to akurát zvládnem nejaký ten nákup a vyzdv. malého zo škôlky. To kto zase niečo takéto vymyslel???? To čo sa dá už zneužívať na tomto.....ak človek s depresiami potrebuje ísť von na vzduch, do prírody, na slnko......Nechápem tento systém a zase mi tečú slzy z očí.....Dnes sa dozviem otcov výsledok, mama chodí s ním po lekároch, ale nevládze na klby, straší tiež vozíčkom.....Možno sa budem musieť starať o oboch....A prosím vás, ak by som chcela byť hospitalizovaná......koho sa mám spýtať????? Psychiatričky, alebo obvodnej - k nej totiž budem chodiť na kontroly v rámci PN. Bolo mi dlhšie ako-tak fajn, ale tento týždeň sa kazí všetko, čo sa len dá.............Ďakujem vám za akékoľvek info

esselte
3. mar 2017

@tslobik ja som mala vychadzky bez obmedzenia,ale to bolo pred 6 rokmi,mne to napisala moja obvodna a odniesla som to na sociálku,odpurucala mi to psychiatricka,ze nemoczem byt vela doma,prave ze mam chodit medzi ludi

tslobik
3. mar 2017

@esselte Veď to.....ja to doma nevydržím....byť zavretá. To sa už radšej vypýtam do nemocnice, nech ma aspoň liekmi nadopujú.... a odpočiniem si tam.

evak12
3. mar 2017

@tslobik ja som tiez doma na pn,pytala som si vychadzky od mojej lekarky neobmedzene,ale ona mi povedala,ze tak su s poistovnou dohodnuty,2hod.doobedu,2hod.poobede,co je strasne o nicom ....inac aj vy mavate take chvenie?nemozem prist nato s coho to moze byt,z chrbtice?s priedusiek?z liekov?

tslobik
3. mar 2017

@evak12 Takže je to naozaj tak, asi to soc. poisťovna (resp. posudkový lekár) obmedzila, čo pri tejto diagnoze naozaj nie je v poriadku. Ach jo,...Mám aj ja chvenie a hlavne nemôžem vstať z postele, čo mi teraz robí problém, lebo mám doma chorého synčeka - a nevládzem sa ani o neho postarať. Dnes celý deň len plačem a nie a nie to zastaviť. Ja proste už neverím, že mi niekedy ešte bude dobre.....

evak12
3. mar 2017

@tslobik musis verit,nevzdavaj to,ver tomu,ze mne sa to tiez nelahko pise,kazdy den chvenie,potom zaludok,strach co bude dalej ....ale bojujem dalej,takze hlavu hore❤,mame preco bojovat,hoc je to niekedy velmi tazke

slavkasobanska
3. mar 2017

@evak12 a to si vypisana od psychiatricky??Na PN....Ja keď som bola tak som mala neobmedzene vychádzky stále...

tslobik
3. mar 2017

@slavkasobanska viem, že toto nebolo adresované mne....Ale kedže som tiež na PN.....- psychiatrička dáva doporučenie a obvodáčka vypisuje PN-ku, na základe toho, čo napíše psychiater. Ja som rok dozadu mala tiež neobmedzené vychádzky, ale teraz povedala, že to soc. poisťovna sprísnila a už sa celodenné vychádzky dať nedajú....

evak12
3. mar 2017

@slavkasobanska psychiatricka ma odporucila na Pn,ale ona ze vraj marodky nevypisuje,tak ma poslala za obvodnou a ta ma vypisala

ivka1302
3. mar 2017

@slavkasobanska 🌺🌺😘🌺Slavka mozno sa mylim ale nie je chranena dielna pre ludi s telesnym a dusevnym postihnutim ? Priatel ma syna s downovym syndromom a chodi do chranenej dielne. Neviem ako sa to berie u nas ale ja som si myslela ze taketo dielne su pre ludi s postihnutim. 🌺😘🌺🌺❤❤Preco sa vola vasa dielna chranena ?

ivka1302
3. mar 2017

@tslobik 🌺🌺🌺❤🌺🌺Tvoj napad na stretko je genialny ale kazda z nas vie ze je velmi male percento na to aby sa nieco take uskutocnilo aj ked na druhej strane Slovensko zase az take velke nie je 🌺😘🌺🌺❤❤😘Ked sa chce vsetko sa da skus trebars uskutocnit stretko len s dievcatami ktore ziju v tvojej blizkosti aj ked vas nebude vela staci ked si vymenite vase skusenosti a zistite ze vas zivot nieje taky zly ako sa zdal 🌺😘🌺🌺❤❤Tslobik 🌺😘😘😘🌸🌸pred casom som tu pisala o tom ako si tvorime buducnost nasimi slovami. Ja viem ze nie si veriaca a je to skoda lebo Keby si dala v tvojom zivote sancu Bohu tak by si vedela ze Boh nechce aby sme sa trapili nad vecami ktore sa ete ani nestali. Trapis sa nad buducnostou a nevidis ziadne vychodisko. Tslobik keby som neverila v Boha a nezacala si citat bibliu a nespoznala Jeho zaslubenia co vsetko Boh pre mna ma tak by som tu na toto forum uz nepisala🌺🌞🌺😘❤❤Je to viera a nadej ktora ma pohana kazdy den vpred je to Bozie slovo ktore mi dava silu ked je mi tazko. To co robi Boh v mojom zivote chce robit aj v tvojom zivote chce aby si ho pozvala do svojho zivota aby si mu odovzdala vsetky strachy a obavy a On sa o teba postara🌺😘🌺🌺❤❤😘Bozie slovo ma neskutocnu silu. Pred casom som ani netusila co je v biblii napisane. Ked som ju otvorila zistila som ze Boh chce aby sme zobrali Jeho slovo a navratili sa k nemu s Jeho slovom to znamena s tym slovom ktore povedal ON so slovom ktore je v biblii🌺😘🌺🌺V zalme 119 -49 je toto :🌺🌺🌺PAMATAJ NA SLOVO DANE SVOJMU SLUZOBNIKOVI NA KTORE SI MI KAZAL CAKAT TOTO JE MOJA POTECHA V MOJOM TRAPENI ZE MA OZIVI TVOJA REC 🌺🌺🌺Izaias41-10 ❤❤NEBOJ SA LEBO JA SOM S TEBOU NEOBZERAJ SA V STRACHU LEBO JA SOM TVOJ BOH POSILNIM TA AJ TI POMOZEM A PODOPRIEM TA PRAVICOU SVOJEJ SPRAVODLIVOSTI 😘🌺🌺zalm -118 :5 Z UZKOSTI SOM VOLALA NA HOSPODINA A VYSLISAL MA HOSPODIN MA POSTAVIL NA PRIESTRANSTVO 🌺HOSPODIN JE SO MNOU NEBUDEM SA BAT 🌺🌺Tslobik mohla by som ti tu vypisat stovky krasnych slov ktore dal Boh nam aby sme mali stastny zivot zalm 91 :14 PRETOZE SA LASKOU VINIE KU MNE VYSLOBODIM HO VYSLISIM HO LEBO ZNA MOJE MENO HOVORI BOH BUDE VOLAT NA MNA A OHLASIM SA MU JA BUDEM S NIM V JEHO SUZENI VYTRHNEM HO A OSLAVIM HO. 🌺🌺🌺Tslobik ziadan nemoc nie je od Boha a le mame silu proti nej bojovat mame Jeho slovo. Ked mi pred rokom ochorel otec na rakovinu vsetci mu davali par mesiacov zivota. Odmietol chemo a z kazdej strany som pocula len negativne spravy. 🌺😘🌺🌺❤❤Vo viere ze Boh ho naplni dlhostou zivota a uzdavi ho som mu kupila novucicku postel s novym madracom aby sa mu dobre spavalo aj napriek tomu ze mi segra povedala ze ju nebude dlho pouzivat 🌺🌺🌺😘Uz je to viac ako rok a otec ma silu a chodieva na prechadzky nema bolesti a je pri sile. Boh je bohom zazrakov a takehoto Boha mame vsetky ktore verime v Jeho syna Jezisa🌺😘🌺🌺🌸Kazdy den dakujem Bohu ze mu dava silu a ze ho uzdravuje. Dakujem bohu ze uzdarvuje vsetkych ludi s psychickymi poruchami ze nam dava radost a pokoj do srdc. 🌺😘🌺🌺❤🌸Mozno sa to neiekomu nebude pozdavat ale ja mam vieru a vo viere Je potencial. Je to cesta je to vyslobodenie a je to uzdravenie. Mozme nariekat a lutovat sa mozme videiet vsetko cierne ale MAME NA VYBER ja sa nestotoznujem s duchom tohto sveta a stym co mi nahovara ja mam Bozie slovo a to neklame 🌺😘🌺❤🌸🌸🌸🌸❤

ivka1302
3. mar 2017

🌺😘🌺🌺Jaaj nechcela som sa tak rozpisat ale stalo sa 🌺🌺🌺

ivka1302
3. mar 2017

@savanas 🌺🌺❤😘🌺🌺To by sa ti pacilo byt sam chlap medzi tolkymi krasnymi zienkami ze?

esselte
3. mar 2017

@tslobik to tiež nie je vychodisko,skus si pohladat nejaku pracu,lebo to nemôžeš stale riesit liekmi a nemo nicou,a co rodina,mas deti,manzela?ako to berú,nesmies sa takto vzdávať,musíš sa chorobe postavit,to chces byt do smrti po nemicniciach a na silnych liekoch ?určite by si si pracu našla a budes rada,ze si to spravila,velmi ponaha byt medzi ludmi

esselte
3. mar 2017

Prave som sa docitala,ze vychadzky dava lekar,a ak napise podla diagnózy neobmedzené,tak to tak ma byt,vsetko je na posúdení lekára

tslobik
3. mar 2017

@ivka1302 si zlatá....ďakujem.

tslobik
3. mar 2017

@esselte Mám muža a 5 roč. syna. Ten je teraz chorý a pravdupovediac som sa mu dnes ani nevládala venovať. Ešte že je piatok a bude doma muž cez víkend. Manžel mojim stavom nerozumie, odcudzili sme sa akosi....Hovorím si, že oni sú zdraví.....a rodičia, kt. sú vážne chorí potrebujú moju pomoc viac. Asi by to tak byť nemalo ale neviem si pomôcť. S rodičmi som celý život a s mužom len pár rokov. Dnes som otec s mamou na konzultácií nálezu na CT a zase sme sa nič nedozvedeli. Objednali ho na ďalšie vyšetrenie a biopsiu za 2 týždne. Ja už túto onkolog. dg. fakt nezvládam. Už rok vkuse na niečo čakáme...raz také výsledky, raz iné. Ja už to nedokážem. Čo sa práce týka....ja myslím, že v tomto stave by ma ani nikde neprijali, resp. skôr v skúš. dobe prepustili. Nedokážem sa teraz na nič sústrediť a už vôbec nie učiť sa nové veci, byť flexibilná a pod......ako to dnes všade očakávajú. Určite nikde nečakajú na takú hromadu nešťastia ako som ja. Aspon v tejto chvíli to tak cítim. Možno o mesiac to budem vidieť inak. Som si všimla, že moje stavy úzko súvisia s otcovou chorobou. Ak je dobre, tak aj ja som v pohode. Ak sa dozviem nejaké zlé správy - koniec so mnou...a rovná čiara k psychiatričke. Ako aj tento týždeň....a hneď tá pn-ka.

slavkasobanska
3. mar 2017

@evak12 to áno ale mala ti napísať do správy pre obvodneho lekára že odporúča neobmedzene vychádzky,ja som bola rok na PN a stále som to tak mala...

slavkasobanska
3. mar 2017

@ivka1302 to máš pravdu,len podľa mňa to mala len koli príspevkom od štátu...

slavkasobanska
3. mar 2017

Ahojte kočky,máte niektorá také chvenie v rukách a tlaky v hlave??ja som to ešte nemala no je mi tak nejak ... Neviem,v pondelok budem asi volat psychiatricke...V stredu mam predvolanie na prehodnotenie dôchodku...Ale cítim to už pár dní...

savanas
3. mar 2017

Mila @eliska13.

Nieéééé, nemáš deja vu🙈. Ani som to neskopíroval.
Len som to chcel napísať trošku inak a chcel som podporiť myšlienku👍😉 od @tslobik, že by bolo fajn😇, keby si dámy👧, manželky🌹 a maminy🌷 možno mohli niekedy urobiť stretko🍹☕🎂🍣🍕🍒🚗🚌🏍🚲🚂✈🚀, a mať možnosť vzájomného zdieľania života na živo.
Okrem mojej práce mám niekedy prácu pre známych, ktorú nevykonávam na plne pecky🙂. Ale je to taká oddychová práca a keď ju skončím, tak mám možnosť zdieľať s ľuďmi🍹☕🍼, ktorý majú za sebou rôznu neľahkú🙈🙉😲😂 minulosť a je pre mňa veľmi príjemné, keď hovorím s človekom, ktorý mi rozumie. A možno nájdem v jeho slovách a myšlienkach niečo, čo mi pomôže tento život si urobiť krajším🌞.
Skrátka páči sa mi ta myšlienka, ak by to bolo možné, tak ich stretnutia by mohli byť aj určitou vzájomnou terapiou. To je všetko.
Prajem vám dámy príjemný čas🌞.
A ďakujem😉 vám.

savanas
3. mar 2017

Ááááá, jejda @ivka1302, ty beťárka🐝.
Ty si ale dokonalý detektív😎, ktorý odhalí aj tú najmenšiu nezbednosť😝😂.
Pravdu povediac mám rád ženskú spoločnosť, pretože mi dosť chýba niečo z detstvá. Ale túto úroveň potreby musím nájsť niekde inde. Bože, tak veľmi mi chýba možnosť dorasť v detskej láske, len to nie je tak ľahké, pretože ako muž už nemám tak čistú myseľ. Preto som vďačný dosť veľmi mojej psychoterapeutke, že našla voči mne tento druh citlivosti, a pomáha mi aj v tomto bode.
Dobehnúť to, čo som zameškal v detstve, a potom už iba sa venovať životu muža a ocina. Ten život je niekedy taká riadna Rambo dráha🙉🔨💣, ktorou keď prejdeš, tak sa aj riadne zapotíš, sakra.

Ten život je riadna sranda😂😅😨😵🤒🙈🙉🙊🌧🔥❄ 😝😉🙂🌞.

lolita611
3. mar 2017

Ja stale hovorim, treba sa niecomu venovat, co nas robi stastnymi 🙂 a vela vie urobit aj zdrava strava. Ja ked mi je na nic, nakupim vela ovocia, zeleninky a uz aj vymyslam salatiky, smoothie farebne, pestre, hrave, zdrave :D to je pre mna terapia 🙂
A este ked mi pride debnicka farieb a chuti az priamo k dveram to je na nezaplatenie 🙂
http://www.lokapetit.sk/produkty/Debnicky?utm_s...

savanas
3. mar 2017

Milá @lolita611.
Tvoj koment mi pripomenul jednu starú múdrosť💎:

„ V zdravom tele, zdravý duch.“

Asi budem musieť fakt zmeniť si jedálniček🎂🍼🍹 tak, aby som sa cítil lepšie🍏🍒🍉🥕🙂🌞, a nie horšie.

esselte
3. mar 2017

@tslobik presne otcov stav u teba vyvolava tieto stavy,musíš sa od toho trocha odosobnit,lebo robis zle sebe,ináč,muži nechápu nase stavy,pokiaľ to sami nezažili,moj svagor ma depresiu,tak to chape,ze aj take choroby existuju,ale velmi sa tomu brani,chlapi su proste taki

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
janefonda
4. mar 2017

@eliska13 ono je to tym, že väcsina muzov su pragmaticki , nezapodievaju sa všetkým tak hlbkovo ako väcsina žien. Samozrejme sú aj výnimky. Moj je niečo medzi, mám šťastie že ma rozumie, vie ma podporiť a milión krát ma uistiť, že sa nič nedeje.

ivett311
4. mar 2017

Baby prosím vás. Mám problém 😞 cca tri má bolí v strede hrudníka niekedy aj chrbát niečo taká ako svalovica. Cvičiť som bola ešte v pondelok a bolesť začala niekedy vo štvrtok..co to je, mám sa báť?

eliska13
Autor odpoveď zmazal