Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@eliska13 ja som celý deň makala,prerabam spalnu,musela som vsetko vypratat,najhoršie to bolo s vecami zo skrin,nemala som to kdedat,ale aspon som hned vytriedila a vyhodila 4 mechy zbytočnosti,takze je to aj na niečo dobré,som unavena ako kon,niečo dobre by som si pozrela v telke,ale nic poriadne nejde
@ivett311 ahoj, mna bolel chrbat, aj cele telo akoby pred chripkou, asi tak dva tyzdne. Preslo to a neviem z coho to bolo. Su to aj prejavy jarnej unavy, aj lekarka mi povedala, ze som velmi citliva na tie prechody medzi obdobiami. Takze neboj,urcite to prejde☺
@sandra2308 diky 😘😘
@ivett311 a ta bolest na hrudi moze byt z chrbtice. Ja ked mam zhorsenie, najprv ma zacnebboliet krcna a z nej potom aj hlava, tlak na hrudi... A pocitujes to aj dnes?
Tie prechody medzi obdobiami sa aj mňa dotýkajú. Najmä jarná únava.
Mal som dnes voľno, takže som bol so synom a bola možnosť sa ísť prejsť vonku, aj keď troškou pofukoval vetrík.
Ale bolo fajn.
Pri pohľade na oblohu sa niekedy prenesiem do obdobia školy, keď som trávil docela veľa času v Matke Prírode. V prírode je niekedy tak príjemný pokoj, a najmä keď končí deň a prichádza tichá noc. Miloval som letné a najmä jesenné večerí, keď som vyliezol na kopec, ľahol si do trávy a sledoval oblohu posiatu toľkým množstvom hviezd. Bolo to perfektné. A občas sa vetrík pohral s vysokou trávou a jej šum má uspával. Bolo to veľmi príjemné.

@sandra2308 áno aj dnes, tiež mám tlak na hrudi😞
@ivett311 ahoj, tak mne je presne ako tebe od rana- bolest chrbta, na hrudi a este aj nohy ma bolia, citim sa ako zbity pes a to som vcera nic taje nerobila😕 Vcera mi bolo super a dnes zase na prd, zeby zase nejaka zmena? A nemoze to byt aj z nedostatku nejakych vitaminov po zime? Ja uz neviem😕
A tebe je dnes ako? Citis sa uz lepsie?
@sandra2308 dneska zatiaľ trochu lepšie ale cítim tlak v hlave a som ospala unavená ale som pred menštruáciou😞
Berieš nejaké vitamíny?
@eliska13 my sa stahujeme, cize pracem novy byt, stary davame do poriadku nech ho mozme prenajat. No makam, a k tomu o mesiac mi zacina zivnost bezat, chystam salon, byrokraciu riešim. Ja neviem kedy naposlady som bola takto vyťažená. A k tomu neodmysliteľne rodina, večer idem spat zarovno detí.
@ivett311 beriem iba magnezium a ty? Myslis, ze mozu chybat?
@sandra2308 ja momentálne neberiem žiadne vitamíny. Neviem, skús si dať nejaké multivitaminy a uvidíš či ti bude lepšie🙂
@eliska13 Ahojky, nie nespávam dobre, hlavne teraz, ale keď už nemôžem zaspať také 2 a viac hod. dám si polku tbl. na spanie. Ja tiež mám len jedného syna - bohužiaľ. Nestihla som skôr a teraz je už na druhé neskoro....Muži sú iní......Ja už ani neviem, či to má zmysel, ale čo to dieťa, však? Je to ťažké existovať s niekým, kto mi nerozumie, nepodporí.....Sem sme ísť bývať museli, lebo som bola na RD a nemali sme financie na byvanie v meste. A môj tu mal a má prácu.
Dnes som na totalku vycerpana, zajtra mam cely den školenie, som zvedavá ako to tam od rana do osmej vecer mam akoze vydržať.Dufam ze rano budem kus oddýchnutá. Po tomto hektickom obdobi si doprajem wellness. Všetko ma bolí, ruky ,nohy celý človek. Aspon viem, že žijem😉
Krásny večer, ja odpadnem do postele.
Ja mám celý týždeň prázdniny,takže som doma,ale vymyslela som si prerabat spalnu,takze sme sa presťahovali do inej izby a ideme všetko opravit,omalovat,dokončiť,do domu sme sa sťahovali rýchlo a niečo je potrebné poriadne dokončiť,takže mam pracovné prázdniny
Ach ..zase cítim "hrču" v hrdle, bolesť chrbta..je to psychosomatika ??
@mm103 Ahoj, všetko sa mi nakopilo naraz, otcovi zase zistili nejaký podozrivý útvar na CT, čiže ho čaká biopsia, mna prepustili z práce, mama má zdravotné problémy, všetko naraz sa nakopilo a psychika povolila. K tomu manžel ma nechápe, syn je nesmierne živý a ja nezvládam. Dnes som bola u Dr. a tá usúdila, že zmena liekov mi asi nepomôže, skôr zmena prostredia, odpútať sa od situácie.....Ktovie, ale ja to vnímam pozitívne, teším sa, potrebujem zmenu, kľud, iný pohľad na svet, a hlavne komunikáciu, ktorú postrádam najviac
@ivett311 ahoj, ja od vcera mam zase bolesti chrbta, ramien a svalov .... uz rozmyslam, ci nemam nejaky zapal v tele, ked mi je takto stale😕 Ale ked tak googlim, tak mi ti vychadza na psychosomatiku, tie priznaky cisto sedia na depku
@sandra2308 myslíš moje príznaky? Ja v kuse mám niečo😞 už mi je do plaču z toho.
Nebola si u lekára?
Má niekto z vás ak búšenie srdca?ja v poslednom čase dosť často😞😞

@eliska13 super, dufam ze ti sadne na plet.
Ved to ze my sme citlivé. Učím sa to prijať a brať ako moju sucast. Inak neviem ako ty ,ale ja sa vytesujem ze som už vyše mesiaca bez príznakov.