Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Niekedy, keď chcem cítiť niečo príjemné😇, tak mi stačí niekedy, keď si otvorím tento blog, a prečítam si pár komentov.
Sú aj diskusie na iných blogoch. Ale asi ani jeden nie je písaný tak citlivo😢 a príjemne. Keď čítam radu alebo také maličké školenie z vašich vlastných skúseností, tak je to niečo, čo upokojuje, a je to tak príjemné.
Prajem Vám dámy, maminy príjemný🌞 deň na celom svete.
ahojte dnes mi vymenil doktor lieky Alventa 75 mg na Dulsevia 30 mg. Mate niekto skusenosti s tymto liekom? Mozu byt neziaduce ucinky pri prechode na tieto antidepresiva? Bojim sa ich zobrat co to spravi ☹
Nie, nemal som zlosť na mamu. Bol som od detstva s ňou príliš spojený. Stali sa vecí, kvôli ktorým vnímam trochu viac vecí príliš ako citlivka. Chcem aby to pominulo. Moja terapeutka hovorí, že je to dar. Ale dosť náročný dar. Pokým som nepoznal moju terapeutku, tak som to bral ako príťaž, pretože som príliš detský.
@eliska13 ďakujem ti. ano máš pravdu, snažím sa negooglit ale nie vždy sa podarí😞 som trochu mazochista a hneď sa zlaknem keď mám niečo..len toto búšenie srdca je asi najhoršie..ináč lieky beriem štvrtý mesiac už mi bolo celkom ok cca týždeň mi je tak všelijak hlavne večer pred spaním😞😞
Som momentálne na materskej.
Ahojte no zajtra rano som predvolana na komisiu ohladom prehodnotenia inv. dochodku..teraz mam 45%.--už mam stres ,držte mi palce nech to zvladnem,ide so mnou kamaratka,lebo sama to nedam,..mam si dat vacsiu davku Xanaxu,.aby som nebola taka nervozna,a hlavne ludia to mam problem,..dufam že ich tam nebude vela..joj....☹
@eliska13 ta blondinka bola figa777 ale prestala tu pisat.neviem preco.ale to viacere co tu donedavna pisali zrazu prestali.aj napr. fivulinka.ja som vdacna za ivku ze tu pise.krasne a vzdy povzbudivo.ale aj ostatne si vas rada citam a tesi ma ked pisete ze sa mate lepsie.❤🌹🌷
@ivett311 ja si myslim, ze ked lieky beries stvrty mesiac, tak su
tie vykyvy uplne normalne. Mne sa stav stabilizoval az tak po pol roku, teraz ich beriem druhy krat uz vyse roka a mam take stavy ako ty, myslim, ze uz mi druhy krat nepomahaju😕 Tak sa neboj, vsetko to prejde a v lete ti bude uz len super😉
@sandra2308 vieš čo, z psychickej stránky sa cítim dobre našťastie mám dobrú náladu atď iba tie fyzické príznaky má trápia, každý týždeň mám niečo iné buď hlava ma bolí, ruky prsty tŕpnu, svaly bolia teraz ten tlak na hrudi.. stále niečo. Som hypochonderka hneď by som utekala k lekárovi čo mi je stále googlim hrozné..
Ty ako? Neni ti dobre?
@eliska13 hneď ráno mi povedia potom vám napíšem...
@timea179 a ty sa liecis na PP. Ka uz som alventu brala treti krat, prvykrat pocas vysokej, potom po porode a dva roky dozadu som zacala treti krat az doteraz len teraz akoby sa jej ucinok stratil. Lezala som s oslabenym organizmom v nemocnici, zistili mi vredy na zaludku, bacila a uzkosti sa vratili. Doktor povedal ze alventa je po case navykova a bojo sa aj toho zaludka tak mo to zmenil. Ja som sama s dverou, takze stratit pracu by bolo pre mna nemozne ☹
@ivett311 no neni mi velmi dobre a ked si este k tomu pogooglim, tak mi je este horsie😕 Takze od teraz uz ziadne googlenie, lebo sak spadnem do riadnej depky, vsetky priznaky mi sedia od sklerozy az po rakovinu. Mne tiez furf cosi je a k lekarom nechodim, no rozhodla som sa,ze zajtra zajdem na preventivnu, ked bude aspon krv o.k, budem hned kludnejsia😊
@eliska13 to vieš,že sa tešia,hlavne ten veľký,ale uz som dnes domalovala,som sice unavená ako kon,ale konecne mam farbu aku som chcela,predtym sme len rychlo vsetko ponatierali,aby sme isli byvat,este je potrebne nalakovat podlahu,mt tam mame drevo a všetko dolistovat,vtedy bolo všetko narychlo a teraz prisiel cas to dat dokopy,jar ma prebúdza
Konečne som si zohnala autogenny tréning 🙂
Ahojte tak ma uznali na 60% invalidný dôchodok a ešte si mám ísť vybaviť príspevky na čo mám nárok,ale neviem na čo všetko...Tak keď mi.pridu papiere tak tam pôjdem..Joj som rada...

@eliska13 neviem či mám ísť k obvodnému lekárovi alebo nie..áno chodím k psychologicke.