icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
28. mar 2017

@jahoda6 to je jej mama velka odbornicka, ale ona robi iba poobede 2 dni preto ma skorsi termin.prvovysetrenie trva aj hodinu priprav sa na to.Urcite si vezmi ten termin a uz potom neskor mozes ist aj doobeda k Banovskej.Ta jej mama je aj casto v TN na Markize, ked hovoria o nejakych psych problemoch.

katka2808
28. mar 2017

ahojte, čaj z lubovnika vyskusany mam, naozaj upokojuje. Ale moze sa piť za sebou max 3 tyzdne, pokial viem.

slnecnica333
28. mar 2017

@katka2808 a ako dlho si pila ten caj pokym si pocitila ucinok?asi hned po prvom uziti nie alebo ano?

mm103
28. mar 2017

@layla1 ja ho beriem siedmy mesiac....Kým mi bolo lepšie trvalo to asi tri mesiace ale zlepšenie o čosi som cítila po mesiaci...😉

mm103
28. mar 2017

@layla1 z paretinu som mala fajn pocit dokázala som fungovat... najskôr mi dala Alventu a tá bola pre mňa hrozna... Ani postaviť som sa nevládala...A z paretinu v pohode...

eliska13
29. mar 2017

@mm103 paretin Seroxat je dobry liek

ivkamia
29. mar 2017

@martina2005 Ahoj, lieky nasaď čím skôr lebo samo Ti to neprejde. Možno sa Ti zo začiatku pohorší ale do troch týždňov by Ti malo byť lepšie ak Ti liek sadne.

mm103
29. mar 2017

@eliska13 áno je....Mám s ním dobrú skúsenosť...Aj ty ho berieš však?

timea179
29. mar 2017

Dievcata ktorym posledne dni nebolo najlepsie,zlepsilo sa to?

janefonda
29. mar 2017

@timea179 mne je po veľmi dlhej dobe druhy den horsie. Citim sa tak vselijak, ani pomenovat to neviem. Unava, spala by som stale. Boli ma hlava, dnes mi bola hrozna zima. Tak bud na mňa lezie viroza, alebo mam naladovu zmenu. Neviem. Dufam, ze len niečo prechodné.

matag
29. mar 2017

@timea179 no ka stale cakam kedy bude lepsie, ale zatial bez benzaku to stale nejde ☹. A tieto tri dni mam strasne migreny. A ty ako po tom ako uzivas lieky vecer?

timea179
29. mar 2017

@matag je to este len piaty den,benzak je moja zachrana,ziadna zmena a tiez ako pise janefonda by dom len spala a aj spim raz do dna.Cely den som taka nijaka a robim doma len nutne veci

timea179
29. mar 2017

@janefonda ja mam taku unavu uz straaasne dlho.Pride na mna utlm a som v keli.Aj si pospis?Ja kazdy den drichmem😉Mas nove ad alebo len tak prechodne sa pohorsilo?

eliska13
29. mar 2017

@janefonda uz ste prestahovani?skor na teba nieco lezie.Nepretazujes sa?
@mm103 ano beriem ho.Praveze ja mam teraz prival energie, ale vecer o 20 uz ziiivam.Ale ja vela nachodim kazdy den a zacala som chodit skor spavat dbam na poriadny pitny rezim a je mi fajn.Ja musim mat vyplneny den, ak nie tak som unavena a taka o nicom.

anicka766
29. mar 2017

Baby pridam sa k Vam. Nikdy som neverila ze sa mi to moze stat, ale uz pomaly zacinam premyslat nad navstevou psychiatricky. Moje problemy sa vystupnovali po tom co sme zacali mat problemy so susedom. Do toho vsetkeho prisiel porod ja som si vsetko brala tak osobne ze som stratila mlieko, zacala som fajcit. Uz je to 10 mesiacov od porodu a mam pocit ze vsetko je nanic. Nebavi ma uplne nic. Maly ma vycerpava, stale som unavena, podrazdena, potom sa hadam s priatelom a vsade je zla nalada...Nedokazem komunikovat mormalne z ludmi, stale mam nejake vycitky a chcem aby bolo vsetko dobre aj ked na moj vlastnt ukor. Vyhybam sa akejkolvek konverzacii a ak aj s niekym komunikujem tak ho neviem dosledne posluchat a do toho vsetkeho mi proste pride vsetko tak nepodstatne a smiesne ze so pripadam ako blazon...:/

janefonda
29. mar 2017

@timea179 lieky som nemenila. Asi len unava na mna dolahla. Dva dni som si na obed kus pospala.no nemám veľ času na denny spanok kedze pracujem. Rano nesiem deti do skoly a skolky, ledva som dnes vstala.
@eliska13 uz dva týždne sme v novom. A ano asi sa pretazujem. Bolo toho teraz veľa, novy byt, ten nas povodny upratat, zariadujem si pracovisko, od soboty som oficiálne podnikateľka. Mam toho nejako veľa zasa. Dúfam že sa to teraz u mna upokojí, keď opadne tento humbuk. A tebe sa ako darí?

janefonda
29. mar 2017

@anicka766 vidiet ze toho tiež máš veľa. S návštevou u dr nic nepokazis a ja na tvojom mieste by som siahla aj po psychologovi. Poradis sa s nim, vyrozpravas sa z udalostí čo ťa ťažia.

layla1
29. mar 2017

mm103 a to Paretin a Paroxetin je jedno a to isté ?

layla1
29. mar 2017

@mm103 A to Paretin a Paroxetin je jedno a to isté ? Lebo názvy majú podobné aj zloženie je to isté ?

layla1
29. mar 2017

Dievčatá to aj vy máte také problémy ? že ste cez deň unavené a noci nemôžete spať?? V noci sa budím aj 6-7x a potom som cez deň unavená

slavkasobanska
30. mar 2017

ahojte kočky,..no ja som sa mala jeden týžden super a už som zase tak strašne unavena,..v noci spim,ale cez den len polihujem,neviem či to nie je liekmi že som taka otapena,..musim sa poradit s lekarkou,včera som zvladlka upratat len jednu izbu aj to na etapy,..no nechapem.ach jaj..☹,ale prajem vam všetkým krasny den nech vam je lepšie ..❤😉🙂

evak12
30. mar 2017

ahojte,no ja som sa celu noc tiez budila,cez den sa nesnazim uz pospat,hoc by som si najradsej zdriemla,kedze este len od soboty beriem nove lieky,tak som z nich dost otapena,mika so mnou,zavraty ....dufam,ze to prejde

ivkamia
30. mar 2017

@anicka766 Ja by som na tvojom mieste vyhľadala psychológa. Pokiaľ nemáš aj fyzické príznaky tak by som k psychiatrovi nešla.

ivkamia
30. mar 2017

A ďakujem dobrej duši, ktorá mi poslala srdiečko. 😘

matag
30. mar 2017

@timea179 ahoj prosim ta myslis si ze ked som navysila davku Dulsevie tak opat treba preckat od zaciatku obdobie kedy je horsie? Beriem zvyseni davku 13 den ale som stale unavena a take divne pocity mam stale 😒

mm103
30. mar 2017

@layla1 myslím si že základná látka je tam určite rovnaká..😉😉

mm103
30. mar 2017

@eliska13 ja športujem každy druhý deň nabíja ma to energiou jem vitamíny a tiež sa snažím viac aj sebe dopriať...

timea179
30. mar 2017

@matag ano,musis pockat,kym vyssia davka zaberie.Mne je tiez vselijak.

slnecnica333
30. mar 2017

@ivkamia ty si mala aj fyzicke priznaky?

sandra2308
30. mar 2017

Ahojte, dlhsie som nebola, ale stale vas citam😊 Ja som dnes rano uz ako som vstala mala pocit na odpadnutie, rychly pulz a strasna bolest na hrudi. No co ine mi napadlo ako infarkt, dala som si neurol a utekala k lekarke. EKG v poriadku, medzitym aj neurol zabral, aj injekciu mi pichli na uvolnenie chrbtice, no stale ma picha na hrudi...😕Nemate s tym skusenost? Uz mi bolo celkom dobre a zase som sa tak prestrasila.....