Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@enusko ahoj aj ja to mávam a všetko mám oki ako ty,je to zo stresu, úzkosti..Atď..Trochu som začala cvičiť a masirujem si to tam ,a uvidím,ale neboj sa.paaa
Ahojte no od rána vybavujem po úradoch a mám dosť,potim sa,ale zvládnem to..uff,vybavujem si ZTP preukaz a príspevok na cestovanie,tak mi držte palce..Ale vraj mám na všetko nárok,len tie vybavovačky okolo toho..🙂
Kočky ako sa cítite? Chcem sa opýtať beriem ôsmy mesiac ad a mám krízu...ja Neviem z čoho to môže byť...či sa veľmi zameriavam na vysadzanie...mali ste to niektorá?po toľkých mesiacoch...nerada by som navysovala
@enusko s niecim podobnym som bojovala aj ja v zaciatkoch liecby. Do dvoch- troch mesiacov to vsetko ustupilo.
Daj tomu cas, skus sa na to nesustredit. Aj ked viem ze je to tazke. Mna najviac otravovalo ked mi sklbalo svalmi a tiez mravcenie vo vlasovej casti. Treba sa zamestnat, co najmenej sa zameriavat na prejavy. Drzim prsty
Ja som mala problemy - poporodnu depresiu, bolo to velmi narocne obdobie , teraz som 3 mesiace od porodu, uz je vsetko zase tak ako ma byt a velmi mi pomohlo pitie zeleneho caju (Gunpowder) 3 krat denne, uplne ma to naladilo len na to dobre zmyslanie! a cerstvy vzduch, a prestat sa stazovat, lebo to berie silu a dava len zlu naladu a energiu.Viem ze sa to pise lahko, ale prezila som to aj ja
Ahojte, chcem sa spytat, beriete niekto Serlift? Po akom case vam zabral? Mala by som ho zacat brat, plus na zaciatok knemu aj Lexaurin. Ako dlho sa berie ten Lexaurin, aby nebol navykovy? Kym mi nezaberu AD?
Pripadne,tie co beriete lieky, mozete mi napisat ake (konkretny nazov). Dakujem
@enusko mam depresiu- strednú prepojenu s panikou. Ono to ide ruka v ruke žiaľ. Pred dvoma rokmi sa zjavila prvy krát, nasadili mi liecbu. Po skoro roku som lieky vysadila, ale depresia sa mi do troch mesiacov znova vrátila. A tak som zasa na liekoch. Momentálne sa cítim dobre to je pre mňa hlavné.
Beriem sertralin rano a mirtazapin večer . Ale tu večernú to uz mam len takú udrziavaciu davku. Treba liecbu podporiť aj zmenou životného štýlu.
@mikimavka sertralin beriem rano 100mg. Zaciatok liecby som mala docasne zhorsenie stavu, neskor sa to postupne zlepsovalo. Mala som trhanie svalmi, trpnutie, zvysene busenie srdca, obcas bolest hlavy, tocenie hlavy, unava....po cca troch mesiacoch uz vsetko ustupilo.
Odvtedy je to uz zasa ok, no ja som okrem liecby toho v zivote dost vela zmenila. Naucila som sa oddychovat, chodim na yogu, na shiatsu, stravujem sa zdravsie, ...jedine s cim sa stale trapim je vaha, nakolko pocas depresie som schudla, ale s liecbou sa na mna nalepilo 10 kg. Tie teraz postupne redukujem 🙂
ahojte dievcata,nepozna niekto liek Anafranil?
@janefonda dakujem za odpoved. Ja som kedysi brala uz Sertralin, a zaciatky si nepamätam, ale viem ze celkovo mi sadol dobre, a dva roky co som ho brala bolo vsetko OK... rok som nebrala, a dnes som si dala prvykrat polku rano, a po obede sa dostavil tras celeho tela, busenie srdca a uz ma 2x prehnalo... teraz neviem ci je to len docasne zhorsenie stavu, ako to pri tychto liekoch byva prve tyzdne, ... alebo nieco ine, lebo som si v letaku precitala, ze u niekoho moze nastat serotoninovy syndrom a ten sa prejavuje trasom, zavratmi, busenim srdca, hnackou a neviem co este, a ze vtedy ho treba prestat brat... tak ale toto vsetko je aj medzi neziaducimi ucinkami... to je hrozne, najlepsie keby som nemusela brat nic ☹ mam k nemu aj Lexaurin, ze na zaciatky, kym zacne ucinkovat, ale este som si ho nedala, bojim sa to kombinovat. Mam doma dve deti, ze aby ma to nejako neutlmilo, ved uz teraz je to cele naprd, ked sa takto zle citim.
Zienky, tie co beriete AD, mali ste niektore take stavy pri vasej depresii alebo uzkosti, ze vam trpla tvar, ale konkretne aj jazyk, pery, podnebie a cele hrdlo? A nielen trplo, ale neprijemne palilo? Nemyslim pri brani AD, ale pri tych stavoch kvoli ktorym ste zacali AD brat.
@sandra2308 dakujem len teraz som si vsimla spravu moze byt a bolo by veru super keby to tak bolo lebo do toho spitominu sa my nechce veru ist a brat tak viac druhov ja nemam ani tak uzkost ako tie tlaky v hlave a ked idem do mesta citim sa jak opita 🙂
Dievčatá ak beriem antibiotika môžem brať AD??????????