icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janefonda
8. máj 2017

@mikimavka neboj, v zaciatkoch liecby je to take vselijake. Teraz si pomahas lexaurinom, no a co? Vysadis ho ked ti bude lepšie a tvoj stav sa stabilizuje.

mikimavka
8. máj 2017

@janefonda dakujem za podporu, dufam ze mas pravdu. to ze budem brat AD mi nevadi, mam deti, chcem normalne fungovat, chcem tu byt pre ne a radsej v pohode s tabletkami ako v hroznom stave bez nich. len toho Lexaurinu sa bojim,aby som vedela fungovat aj bez neho, ked teraz si ho musim dat kazdy den. hrozne, viem ze su aj horsie choroby na svete, ale clovek si tak povie, ze nic mi nechyba, preco mam mat takeho depresivne stavy

layla1
8. máj 2017

Dievčatá neviete mi poradiť alebo povedať niečo k tomu, brala som Paroxetin 3 mesiace a bolo mi fajn tak ja som si ho zabudla niekedy zobrať tak že som ho brala 2 dni potom 3 dni som nebrala potom 4 som nebrala a tak. Začala som mať také točenie hlavy, závraty.Teraz ho už beriem 5 deň pravidelne ale to točenie hlavy stále mam.Môže to byť z toho?

layla1
8. máj 2017

Dievčatá neviete mi poradiť alebo povedať niečo k tomu, brala som Paroxetin 3 mesiace a bolo mi fajn tak ja som si ho zabudla niekedy zobrať tak že som ho brala 2 dni potom 3 dni som nebrala potom 4 dni som nebrala a tak. Začala som mať také točenie hlavy, závraty.Teraz ho už beriem 5 deň pravidelne ale to točenie hlavy stále mam.Môže to byť z toho?

mm103
8. máj 2017

@layla1 Určite to môže byť z toho rýchlo si vysadila

layla1
8. máj 2017

@mm103 a čo mam teraz robiť ? beriem ich teraz už pravidelne ale dako to nepomaha.

mm103
8. máj 2017

@layla1 musíš vydržať kým zase organizmus nabehne...

bambulka05
8. máj 2017

@mikimavka ahoj vobec sa neboj a netrap kvoli tomu lexaurinu. Ja som brala 3x denne kym mi zabrali AD. Trvalo to necele 2 mesiace a vysadila som ich uplne v pohode. Tyzden som sice mala pocit ze sa mi telesne priznaky vratili. Ale doktor mi povedal ze sa to upravi a upravilo sa. Uvidis sama pocitis ze ti je uz lepsie a potom postupne budes lexaurin vysadzat. Ja by som to bez neho nedala.

mikimavka
8. máj 2017

@bambulka05 Dakujem za povzbudive slova, dufam ze to tak bude 🙂

evak12
8. máj 2017

ahojte,dievcata,co su to tricyklicke AD?su dobre?dakujem

daniela123321
8. máj 2017

@mikimavka Ahoj.Toho lexaurinu sa vôbec neboj..budeš ho brať iba na začiatku.Ja som sa tiež bála že budem nurol brať stále a brala som ho 3 mesiace a už mi ani nepríde na rozum žeby som si ho mala dať bo som už OK😉 AD beriem 6 mesiac

ruzicka33
9. máj 2017

@daniela123321 ahoj ake ad beries?

daniela123321
9. máj 2017

@ruzicka33 Paretin 20mg

mm103
9. máj 2017

@daniela123321 ahoooj Danka prosím ťa dr už robí však?

mikimavka
9. máj 2017

@daniela123321 Dakujem za povzbudenie. Dufam, ze to fakt postupne prejde a budu stacit AD.

ivcam2
9. máj 2017

@mikimavka no ja mam fyzicke prejavy stiahnutu krcnu, bolest chrbtice, oci ako by som zle videla, tlaly do hlavy a busenie srdca. Ked ich nemam je mi fajn. A potom zabudnem vziat aj AD . Viem ze robim chybu. Briem ich adi tak styrikrat v tyzdni. Ja stale beriem 0.5 xanaxu rano. Myslim si ze ten ma udrzuje. A Elicea mi mozno ani tak nezabera. Beriem ju tri roky a asi b6 to chcelo zmenu.

daniela123321
9. máj 2017

@mm103 Ahooj.Vies co neviem vôbec bo mi teraz môj obvoďák predpísal paretin na 2 mesiace..takže jej budem volať až niekedy v júni.

eliska13
9. máj 2017

@ivcam2 a preco ich neberies kazdy den??ved to sa ta liecba stale prerusuje a
@layla1 a ty robis to iste🙂ja som tak riskovala uz 3x bolo mi dobre, tak som si dala obden, potom znizila o polovicu potom uz len 2x tyzdenne tie zavraty su len docasne na par dni to prejde, ale hovorim dlhsie ako 3,4 m som bez liekov nevydrzala.

@mikimavka neboj sa a urcite si na zaciatku davaj lieky na ukludnenie nebudes predsa trpiet ako kon.Po 2,3 tyzdnoch sa Ti polepsi a ten liek robi sarapatu az pri dlhodobom uzivani.Teraz musis fungovat a nie byt roztrasena a ustrachana.

janka1012
9. máj 2017

Ahojte . Liecim sa uz 8 rokov na uzkostno depresivnu poruchu. Mala som aj prestavky ale po roku som sa musela vratit k liekom. Teraz som zaliecena ale z nicoho nic sa mi dala taka hrca v krku. Je to taky zvlastny pocit ako keby tam bolo nieco zaseknuta taky tlak hrca. Citam na internete ze to moze byt zo psychiky ale aj stitna zlaza. Ma niekto podobne skusenosti? Neviem ci navstivit lekara

ivcam2
9. máj 2017

@eliska13 ja viem. Od zajtra pravidelnost. 😢

ivcam2
9. máj 2017

Dnes som sa zasmiala. Pytala som sa kamosky ake AD berie. A ona ze ziadne, len lieky na dobru naladu Tianeptin a Spitomin. Pytam sa jej z3 ci su to AD znova a ona hovori ze nie su, len aby som msla lepsiu naladu. 😂 Idem to aj ja takto brat, nejdem sa parat v tom co beriem, ale poviem si ze pre lepsiu naladu.

esselte
9. máj 2017

Ahojte,baby nestáva sa vám,že vás niekoľko dní za sebou bolí hlava?Nie silno,len taká mierna bolesť,mne sa to stáva tak raz za dva mesiace,taká tupa bolesť a niekedy neprestane ani po liekoch na bolesť

ivcam2
9. máj 2017

@esselte mne Jani ale ani nie ze boli ale chce boliet a vznikne z toho taky tlak aj okolo oci. Lieky na bolest ja nejem.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
10. máj 2017

@eliska13 presne toto mavam aj ja. Je to obmedzujuce.

sandra2308
10. máj 2017

Ja to mavam tiez, zacne ma boliet medzi lopatkami, potom krcna a z toho hlava a ta ma boli niekedy aj tyzden😕 No tiez to nieje klasicka bolest, skor taka tupa

mm103
10. máj 2017

@sandra2308 ako ti je sandrus?

sandra2308
10. máj 2017

@mm103 Ahoj😊, no odkedy som bola u lekarky sa postazovat, je mi ovela lepsie. Nechapem to, ale je mi fajn uz tri tyzdne vkuse. Mozno to bude
aj pocasim??? A co ty, ako sa citis, si spokojna s liekmi?

mm103
10. máj 2017

@sandra2308 ja v pohode vysadila som rivotril ale mávam aj výkyvy... beriem ôsmy mesiac... stále to nie je 100 percent...

matag
10. máj 2017

Ahojte, potrebovala by som radu. Od 14.4 uzivam nove AD eliceu ale posledne dva tyzdne ma strasne boli a pali zaludok, dva dni ma prehana potom zase nie. Myslite, ze je to neziaduci ucinok ktory zmizne alebo je potrebne vymenit AD? Zaludok mam dost citlivy, predtym som prekonala zapaly.