icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
Autor odpoveď zmazal
layla1
23. máj 2017

@eliska13 Mám Paroxetin a teraz mi je už fajn nepocitujem nič také ako predtým beriem iba jednu tabletku na den a viac nič a ty? Jedine čo si všímam že som niekedy trošku nervoznejšia ale to som bola aj predtým 😂 Tak to myslím že výbuch hnevu na niekoho ked ma nazlostí 😂

matag
24. máj 2017

@eliska13 citim sa horsie ako ked som icha zacala brat a to beriem 6vtyzden. Rano som ani do prace nesla tak mi bolo zle. Ale najhorsie ze doktor rezignoval, ze uz mi to malo zabrat a ze si mam zavolat zachranku nech ma daju do nemocnice. Tak teraz neviem ako dalej ci mam znizit davku Elicey lebo beriem 20 mg kazdy den alebo uplne vysadit☹

mikimavka
24. máj 2017

@ivkamia dakujem, si zlata 🙂 verim a dufam ze sa to bude uz zlepsovat. keby som vedela ze sa mi to takto vrati, tak ich pred rokom nevysadim. ja som brala jednu tbl denne rok a pol, a po 2 tyzdnoch mi hned bolo super, cely rok a pol ziadny vykyv, ani potom rok po dobrati, az teraz pred tymi 3 tyzdnami ma to draplo, ze zrazu mi prestalo chutit jest a nevladala som vstat z postele...

Baby mali ste to aj vy kym zaucinkovali AD ze ste sa skoro rano budili a potili? Ja sa uz tri tyzdne kazde rano budim o 6, spotena, a potom sa uz len dve hodiny mrvim na posteli pri malej, palenie na hrudniku a taky vnutorny tras.
Potom si chcem dat kavu, aby som sa prebrala a mohla fungovat, ale kedze mi stale nechuti jest, nechcem ju pit nalacno, aby mi nebolo tazko este viac, tak sa donutim aspon nejake jablko zjest,ale ani kavu nevypijem celu. Poobede uz je to trichu lepsie, to uz do seba nieco aj dostanem, ale tie rana su najhorsie. Zda sa mi, ze to cele uz dlho trva 3 tyzdne, ale celu tabletku mam este len 9.den, tak dufam ze uz to zacne zaberat. Ja som predtym brala Serlift, ale teraz mi povedali ze uz nie je,ale je presne s tou istou ucinnou davkou Sertralin Actavis, tak beriem ten. Zda sa mi, ze ten Serlift mi zabral ovela rychlejsie, ale pozerala som pribalovy letak a je to presne to iste, tak dufam ze aj teraz zabere.

mikimavka
24. máj 2017

@matag to je hrozne ze sa uz takto dlho citis zle. ja to mam tri tyzdne a uz sa modlim kazdy den, aby tbl. zabrali. ja keby som sama, isla by som si radsej polezat do nemocky, nech ma tam nastavia na poriadnu liecbu co zabere, ale pri detoch nehrozi a este keby to niekto vedel u nas v rodine, tak konecna, oni by to nepochopili. mrzi mato, ze sa zle citis, skus vymenit dr. alebo sa fakt ist opytat do tej nemocky, ved nemozes takto trpiet

umabell
24. máj 2017

@matag ahoj určite by som nevysadila bude to horise potom nechcem ta strašit ale podla mna si najdi ineho lekara ako moze preboha povedat ze ti uz nema co dat??? ved je tolko druhov ad mne tiez menila a trafili sme sa... atarax si davaj je to nenavykovy liek a podla mna pomaha len nevysadzuj za pat dni ad... to co je za lekara??? nemate tam ineho?? prosím ta odid od neho čo najrychlejšie niektorí lekari su fakt ..ani slov nemam....držím palce

umabell
24. máj 2017

@mikimavka Ahoj mne takto isto byvalo rana boli sialene len co som oci rozlepila chvenie po celom tele a palenie az mi niekedy nohy vykrucalo som mala pocit nenavidela som rána neboj sa prejde ti to este len 9 den ho beries musis vydrzat,, ja som si davala Rivotril a na to trasenie a palenie ruk mi dala Sulpirid a velmi mi pomohol.. plus ad.. uzivas iba ad? alebo aj nejaky benzak?

mikimavka
24. máj 2017

@umabell Mam aj Lexaurin, prvy tyzden som si ho davala, ale teraz sa snazim uplne bez neho,asi by mi bolo lepsie keby si ho dam, ale ja sa bojim ze potom nezbadam ucinok ze uz zabrali tie AD, a ze si nanho navyknem ☹

matag
Autor odpoveď zmazal
umabell
24. máj 2017

@mikimavka ja som rok brala rivo polku potom stvrtku a teraz som bez to sama zistis neboj ja som si musela pomahat lebo by ma piclo kludne dva tri mesiace si ho mozes davat vysadis potom netrap sa,,,, ja som tiez nic nejedla vsetko nasilu a´davala som si aj nalacno rivo a nebolo mi ńic.. a potom sa sa mohla najest 😒

matag
24. máj 2017

@umabell no doktor povedal ze to len pisu na letakoch ze sa musi dlho vysadzovat ze 5 dni bude stacit, ze to nevadi 😒. Dal mi len Dulseviu a Eliceu a uzatvoril to tym ze mi niet pomoci. Ze mam fungovat na neurole alebo ak mi pomaha ten atarax. Ale neurol uz beriem tri mesiace a bojim sa ho brat dlhodobo

umabell
24. máj 2017

@mikimavka a lexaurin som brala pre par rokmi 3x denne 1,5mg asi pol roka a vysadila som ho upln ebez problemov.. a to som mala vysoke davky to som mala predtym taku lekrarku uzasnu,,, ach... a j asom sa pytala mojej lekarky ze za ako dlho vznikne zavislost a povedala ze to by som musela brat velmi velke davky teraz co som brala to Rivo myslím... uzivala si jeden lexaurin?

umabell
24. máj 2017

@matag to je ale blbost ze na letaku len co mi sisi?? nemate tam ineho lekara?

matag
24. máj 2017

@umabell nemame ineho. A tento ma toho tolko ze to berie ajo na beziacom pase. Ja mam tie neziaduce fakt silne. Asi som rozhodnuta ze skusim prirodne veci ako 5 htp a lubovnik a postupne vysadim eliceu. Na doktora sa uz spolahnut nemozem 😠

eliska13
Autor odpoveď zmazal
mikimavka
24. máj 2017

@umabell ano davala som si jeden Lexaurin denne, ked som ani nevladala vstat z postele. Teraz vstanem normalne len ako pridem do kuchyne ze sa chcem najest a dat si kavu tak nic mi nechuti az potom okolo obeda sa ako tak trochu najem ale stale to nie je ono ked mi nechuti normalne, mam ten tras plus ja mam cely den otrasne palenie v krku, usta, jazyk aj podnebie.

ivkamia
24. máj 2017

@mikimavka Neboj určite zaberie. Dávaj si zatiaľ aj nejaký neurol alebo niečo na upokojenie. Ja som sa budila spotená po začatí užívania AD dosť dlhú dobu, aj ten tras som mala, aj ten spánok bol v začiatku všelijaký. Prešlo to postupne. Bude Ti lepšie, ešte vydrž. 😉

lenush12
24. máj 2017

ahojte mate tu niektora skusenost s najnovsim ad VALDOXAN?

ruzicka33
24. máj 2017

Baby prosim trochu ma povzbudte som v 7. mesiaci tehotenstva beriem 6. tyzdnov citalek 15mg trosku sa mi zlepsilo ale stale mam v sebe strach ze sa zblaznim ze zabudnem kto som a podobne blbosti ☹ stale som unavena vacsinu dna prelezim a mam stale zavraty. ked idem von strach sa stupnuje bojim sa ze dostanem infarkt. 🤒

ivcam2
24. máj 2017

Baby co je 5 htp co tu spominate ?

matag
24. máj 2017

@ivcam2 ahoj je to vyzivovy doplnok ktory zvysuje hladinu serotoninu ale bez vedlajsich ucinkov. Chystam sa ho vyskusat tak uvidime aky bude mat ucinok 🙂

ivcam2
24. máj 2017

@matag to sa moze kombinovat s ad ? A kde sa da kupit.

ivkamia
25. máj 2017

@lenush12 Ahoj, ja som ho užívala ale mne nezabral. Mala som pri jeho užívaní hrozné stavy. Brala som ho 2 mesiace a vysadila som ho.

bernusha
25. máj 2017

Ahojteee...prosim berie niekto Sertralin?

mikimavka
25. máj 2017

@bernusha ahoj ja berien sertralin actavis ale len 10.den

matag
25. máj 2017

@ivcam2 praveze by sa nemal kombinovat, mohlo by to vyvolat serot. sok kedze ti hozvysuju aj AD. Da sa kupit nirmalne cez internet.

mikimavka
25. máj 2017

Baby vcera som si musela dat lexaurin poobede lebo ma tak triaslo ze som nevladala ist ani pre dceru do skolky. Tak dnes rano som si dala preventivne o 5 rano ked som sa zobudila a potom som zistila ze som dostala kramy a ja mavam hrozne bolesti tak som si dala Algifen kvapky a dufam ze rychlo zaberu... tak to bude super den, mala stale cosi chce a ja som uplne nemozna nechce sa mi ani pohnut a to dnes muz pride az vecer z roboty...teraz neviem ci si mozem dat tie AD ked uz som mala aj Lexaurin aj Algifen, ale co som si pozrela letaky tak sa to nevylucuje medzi sebou.

umabell
25. máj 2017

@mikimavka jasne ze mozes...

mikimavka
25. máj 2017

@umabell diky. Boze tak ma to sere ze som taka nemozna. Cely den to je len prezivanie, premahanie sa, nic sa mi nechce, ani upratat, ani navarit. Vecer sa vzdy muzovi vyplacem ako ma to stve ze zo mna nic nemaju... uz by som strasne chcela nech tie AD zaberu a normalne fungujem. Zabrali vam niektorej tak skoro ze za 2 - 3 tyzdne?

mikimavka
25. máj 2017

Najhorsie je sa pretvarovat pred tymi detmi hlavne pred 6rocnou ze mi nic nie je. Lebo ona je taka citliva a taka zlata, stale ma objima ako ma lubi ako chce byt so mnou doma...

Baby tie co berete AD mate za sebou nieco tazke ako rozvod, smrt blizkeho ci nejake ine veci v zivote? Lebo ja mam super muza, dobre zaraba, mame rodinny dom, 2 zdrave deti a ja na prasky ☹ vobec nechapem preco