icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

timea179
9. júl 2017

@matag je mi super,konecne sa to asi lepsi 🙂 a kde letis?

matag
Autor odpoveď zmazal
timea179
9. júl 2017

@matag my do tuniska alebo egypt,nevieme sa rozhodnut.A je ti uz lepsie?

matag
9. júl 2017

@timea179 no nakoniec som skoncila na alvente 150 mg rano, mam ju 5 tyzden, je to lepsie, len este mavam uzkosti ale uz to nie je take hrozne 😉.

mm103
9. júl 2017

@timea179 timka som šťastná že ti je dobre... konečneeeeee...čo ti nakoniec zabralo?

missellis
11. júl 2017

Baby, ja by som chcela jedny konkretne AD, ako psYchiatra presvedcit nech mi ich da? Účinná latka buroprion, odmietam ine brat lebo nechcem pribrat, mam nadváhu a buroprion praveze podporuje chudnutie... a ad ine nechcem brat aby som nedala hore 15kg:(

1andrea111
11. júl 2017

@missellis ja keď som chcela iné, aké mi nechceli predpísať, šla som na kontrolu keď zastupoval druhý a vypýtala si od neho. Tiež možno skúsiť u obvodného ak také môže predpísať.

esselte
11. júl 2017

Baby,bodaj by sme nemali z toho počasia depku,veď to nie je leto,hrozné,ešte dobre,ze na budúci týždeň idem na dovolenku,asi by som to neprežila,mam dva mesiace prazdnin a počasie ba figu,mam cistu depku

mm103
11. júl 2017

@esselte ahoooj ako ti je?už si tiež dlho neprispela... Teraz v lete tu takmer nikto nie je 😉

timea179
12. júl 2017

Zienky ktora ste este nejak viac unavena?😉

simona_simi
12. júl 2017

@timea179 Ahoj. Myslíš z liekov alebo tak všeobecne. Ja mám dni, kedy vstanem o 12 a dokážem spať ďalej ešte akoby som ani nespala a zobudím sa akoby som ani toľko hodín nespala. Teraz sa snažím prekonávať a poobede nespím lebo večer, keď treba som hore a samozrejme vyspatá 🙂

sardinka336
12. júl 2017

Ahojte, dnes mam tažší den...čo uz narobime, našla som na nete tieto videá a počuvam to ked zehlim, ked upratujem. Celkom mi to pomaha pochopit čo sa deje a ako na to. MOzno to niekomu pomoze:

https://www.youtube.com/watch?v=GmpzvQyWIVA
ivett311
12. júl 2017

Baby mate niekto skúsenosť s užívaním AD vs antikoncepcia? Ďakujem

esselte
12. júl 2017

@mm103 je mi ok,helex uz neberiem,este potrebujem vysadit rivotril,akurat som mala problemy so zubami,tahali mi nerv,ale uz je to za mnou

sandra2308
12. júl 2017

@mm103 ahoj, ako sa mas??? Dufam, ze iba dobre. Ja tiez velmi neprispievam, stale som s malym von a ked spi, tak stale nieco robim☺ Mne je dnes zle, no snazim sa nevsimat si to. Vlastne mi je zle uz asi dva tyzdne, striedaju sa mi horsie dni s lepsimi, a uz cakam, ze to skonci😊

timea179
12. júl 2017

@simona_simi tak vseobecne.Ja to mam uz dlho a neviem ci z liekov alebo co

simona_simi
12. júl 2017

@timea179 Ja som lieky brala pred tým 6 rokov v kuse a tiež som spala, kedy sa dalo ... stačilo mi len lahnúť a bola som tuhá :D spánok to je moje .... Už mi všetci zato nadávajú

timea179
12. júl 2017

@simona_simi a aj teraz si tak unavena?

mm103
12. júl 2017

@sandra2308 ahoooj sandrus ja celkom ok ale pred menzesom a splnom sa to niekedy hýbe inak sa snažím tiež stále čosi robiť až mi to vyfuci z hlavy občas zabudnem aj ad uzit....v auguste idem zase na kontrolu inak som v udržiavacej dávke 20 mg.....😉 Keď máš výkyv bol spln možno aj tým...ale už ti je výrazne lepšie však?😉😉

mm103
12. júl 2017

@esselte tak to ma veľmi teší ide ti to naozaj dobre neboj sa vysadis aj rivo ja ho tiež neberiem už dlho ale po ruke ho mám stále kdyby náhodou 😉

simona_simi
12. júl 2017

@timea179 No ja porobím napr niečo a hneď ma to unaví 🙂 Niekedy sa prekonám a rozhýbem a nezaspím a niekedy to nejde a zalomím ako bábo

timea179
13. júl 2017

Otazka nie k teme ☹ mate niekto v rodine ale dobreho znameho policajta?Potrebujem sa na nieco velmi dolezite opytat,dakujem

esselte
13. júl 2017

@mm103 asi tak,budem teraz po štvrťke vysadzat aj rivo,verim,ze to pôjde dobre,ale aj ja mam helex ešte v zasobe,taka istota to je

sandra2308
13. júl 2017

@mm103 ahoj😊 no mne bolo tri mesiace super, az teraz druhy tyzden tak kadejako. Snazim sa to pripisat pocasiu😆alebo aj statniciam, co sa mi zda ale neskoro po mesiaci zhorsenie😕 A ako pises, menzes asi rozhodi kazdeho, aj ked je to divne, ale mne je horsie nie pred menzesom, ale pri ovulacii, aj psychika, aj bolesti....😕

anamis3
13. júl 2017

@esselte ahoj.Helex si vysadzala ten s predĺženým uvoľňovaním?A vysadzala si ho preto lebo ti už zabrali ad?

anamis3
13. júl 2017

A ešte sa chcem spýtať: ako to zvládate v práci, máte tiež také dni, že sa stále pýtate sama seba prečo, prečo, prečo? Niekedy mám pocit, že sa z toho zbláznim.

esselte
13. júl 2017

@anamis3 ano,bol s predlzenym ucinkom,vysadila som ho az po zabrati ad,ja som ho uzivala skoro dva roky,lebo som sa bala vysadiť,ale teraz sa to konečne podarilo,este beriem aj rivotril,aj ten chcem vysadiť

mm103
14. júl 2017

@sandra2308 moja ja si myslím že práve teraz keď máš ten kľud to prišlo na ten organizmus to vyčerpanie aj ja to tak mám nie v období úplného stresu ale keď sa telo uvoľní a všetko opadne....a ovulka robí problém aj mne 😉

layla1
19. júl 2017

Dievčatá aj ja som nejaká taká oťapená či čo to je hm 🙂 žeby počasie

ivka185
19. júl 2017

Ja tiez som dnes taka vselijaka uz som z toho nervozna co to je. Neviem dokedy to budem tiez hadzat na pocasie.