icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mm103
13. aug 2017

@adzy to sa každému povie neber tie sračky však nikto z nás ich dobrovoľne neberie... nič si z toho nerob Toho som sa napocuvala... bola by som zvedavá či by boli takí hrdinovia oni kebyže majú túto pliagy... nám by bolo tiež lepšie bez nej .. ten kto to neprežil, nepochopí takže si nič z toho nerob...

mm103
13. aug 2017

@simona_simi druhýkrát... týždeň som už ale taká nejaká divná a všímam si že viaceré z nás..

mm103
13. aug 2017

@esselte ahojky moja ako sa máš?ako sa držis?
@ sandra 2308 sandrus a ty ako?

mm103
13. aug 2017

@sandra2308 ahojky sandrus ako sa máš?

simona_simi
13. aug 2017

@mm103 a ako dlho ti druhýkrát lieky zaberali ?

mm103
13. aug 2017

@simona_simi päť mesiacov..

simona_simi
13. aug 2017

@mm103 ja som sa dávala dokopy tak pol roka ale ešte stále mám zlé dní. Predtým mi lieky zabrali hneď a 7 rokov som ani nemala pocit, že mi niečo je. Chyba bolo vysadenie.

elissa88
13. aug 2017

Baby vidim že viacerym nie je ok 😒nech sme čo najskôr zase stastne 🙂

mm103
13. aug 2017

@simona_simi no ja som brala prvýkrát a do roka som vysadila... bola som fit do mesiaca...sedem rokov pokoj a teraz mi zabrali do piatich mesiacov že uz som bola ako tak fit... ale stále mám výkyvy ☹

sandra2308
13. aug 2017

@mm103 Ahoj☺ no pozeram, ze niesom sama, ktorej sa pohorsilo😕. Neviem cim to je. Mne bolo tri mesiace super a teraz sa mi asi mesiac tie dni striedaju, neurol si nedavam, lebo si stale myslim, ze bude aj horsie. A ty si niecim pomahas? Od kedy registrujes to zhorsenie?

sandra2308
13. aug 2017

@simona_simi Presne ako vravis, vysadenie bola velka chyba, druhykrat to uz nieje ono😕 A ty beries druhykrat tie iste lieky?

mm103
13. aug 2017

@sandra2308 ja asi tak týždeň aj pol že sa mi striedajú dni...a vidím že veľa kociek zhoršenie...mám aj myšlienky.. panebože to je des...ani ja nedávam rivotril pre to isté čo ty čakám že čo ak bude ešte horšie... možno je to počasím a tým že sa nenávratne blíži jeseň...

domi1313
13. aug 2017

ahojte.uz dlhsiu dobu si citam vase prispevky,priznavam prave vtedy,ked mi je najhorsie a hladam vo vas seba..trpim panickou poruchou,uz cca rok..skusala som antidepresiva,trittico,dulsevia a aj spitomin ale robili mi meskutocne zle.doktor mi to vysadil a nasadil na tyzden frontin0,5 mg a mne sa tak polepsilo ze som sa lieky rozhodla vysadit.no posledne dni mi je opat hrozne az tak ze som si musela dat aspon polku tabletky.neskutocne vnutorne obavy zo vsetkeho,strach ist do prace,ked som sla vcera do obchodneho centra neskutocne sa mi tocila hlava ani neviem preco,zostala som ako zamrznuta a utekala domov.stale si davam otazku preco sa mi to vratilo,ci mi to zostane alebo je to prechodne.ja mam uplne silny strach z antidepresiv a ich neziaducich ucinkov.poznate ad ktore niesu take agresivne zo zaciatku?ja to beriem ako poslesnu alternativu no něam daleko uz sa tomu podvolit.mam frontin,ten ma dokaze ukludnit ale nieje to na dlhu dobu led je navykovy.chodim aj na psychoterapie.som uplne zufala a nestastna zo seba😔Ak niekto mate cchut napiste mi mail:dominica.kmetova@gmail.com.velmi rada popisem.

esselte
13. aug 2017

@mm103 mam sa fajn,helex uz neberiem,ešte potrebujem vysadiť rivotril,ale vsetko je ok,akurat by som chcela schudnúť,a ty ako?

simona_simi
13. aug 2017

@sandra2308 Ano druhýkrát tie isté lebo tie mám overené. No neverím tomu, že nemôžu zabrať ak zabrali prvýkrát nie ? Čo si o tom myslíš ? Ja iné nechcem ... A to je ako inzulín, čo ak by niekto vysadil druhýkrát mu nepomôže ? To je blbosť ... Len to druhé zotavovanie trvá večnosť no stále verím, že to už konečne prejde 🙂 Mám zlé dni ale bez liekov som mala horšie. Teraz viem, že tie dni prejdú ...

mm103
13. aug 2017

@esselte ja mám teraz týždeň a pol akúsi krízu ale verím že prejde.. benzaky zatiaľ neberiem ale po ruke v prípade núdze ich mám stále...a s chudnutim som na tom rovnako v živote som nevážila toľko ako teraz...☹☹

simona_simi
13. aug 2017

@domi1313 Ahoj 🙂 Spitomin je úplne slabučký to je nič ... Ak sa ti to prejavuje stále ja by som skúsila riešiť to najslabšími AD, kým si ešte ako tak takto na tom lebo, čím viac sa to prehĺbi tým horšie sa potom nasádza liek teda dlhšie zaberá .. Presne preto ja po vysadený som dlho dúfala, že to prekonám no smola ... Dávam sa dokopy už viac ako pol rok ... Ale hlavu hore 🙂 Nie si sama a tieto stavy poznáme, každá ... Sú nepríjemné ale mysli nato, že to je všetko len pocit a reálne nebezpečenstvo ti nehrozí ... z mojej skúsenosti ja beriem Escitalopram a mám 10 mg ... Postupne som nasádzala a žiadne vedľajšie účinky som prvýkrát nemala ... A Frontin ? Ja mám neurol to je tá istá báza ... Pred tým som ho brala 7 rokov a teraz beriem už vyše pol roka ... Ak to inak nejde musí to ísť liekmi ... 🙂 Už máš aj deti ? Ak sa môžem spýtať

esselte
13. aug 2017

@domi1313 musíš brať aj ad,pretože samotny frontin príznaky len potláča a nelieci ,ad liečia a nie su návykové,pri frontine by si musela navyšovať dávky a zhorší sa ti stav,choď si dať predpisat ad ,k nim vezmes na začiatku aj frontin a preklenies tak obdobie,kym ad zaberú

esselte
13. aug 2017

@mm103 presne aj ja,velmi som po liekoch pribrala a nejde to dolu,neboj sa,ide jeseň,preto to zhoršenie,ja beriem rivo ale stale len pol tabletky,helex sa mi podarilo úspešne vysadiť

domi1313
14. aug 2017

@simona_simi ahoj dakujem vam baby za odpoved.deticky nemam este,no mam neterku po sestre,ktora somnou zije staram sa o nu.ja som brala tie AD a som strasna citlivka a neskutocne som sa ich zlakla.naozaj som dva mesiace necele nebrala nic a bum z nicoho nic tie uzkosti.poznate niektora naozaj ze najslabsie AD?

domi1313
14. aug 2017

@esselte
@simona_simi
@esselte rovotril,neurol,a tieto lieky,beriete ich casto?pomoxt pomozu i tie,len sa bojim zavyslosti🙏🏽

najkusko1111
14. aug 2017

@esselte ahoj.mozem sa opytat citam ze si brala helex.kolko si brala tabletiek a ako dlho?ja beriem jednu vecer k ad fevarinu..a mam aj zachrannu tak to doktor nazval ze ked je mega zle mam si dat 0.25mg.beriem ten helex a ad nieco cez dva tyzdne..zatial mavam stale tie strasne ranne uzkosti dni take horsie..a vecery uplne super..inak depresie ako take mam od novembra..toto su uz asi tretie ad..ale zmenila som aj psychiatra..tak vlastne teraz idem jak keby odznova

najkusko1111
14. aug 2017

@domi1313 ahoj ak ti.mozem odpovedat aj ja..ja som sa bala ad brat neskutocne...vlastne ja sa bojim dat si aj panadol ked ma hlava boli..ale som si povedala ze lieky su nato.nech pomozu.mne uz raz ad pomohli z depresii..a teraz beriem vlastne uz tretie..bo mi ziadne nesadli ..ale musim skusat..takze tebe ked nejake pomahali a bolo lepsie preliec sa a postupne vysadis..

domi1313
14. aug 2017

@najkusko1111 no v stredu idem k psychosovi,dovtedy to musim volako prebojovat😔A neviem zisa mi to zda ale frontin mi zabera velmi neskoro aj po 45 minutach.popytam sa ho na slabsie AD no ja sa vystresujem uz len z toho ze som si tu tabletku dala alebo si ju idem dat🙏🏽😔

najkusko1111
14. aug 2017

@domi1313 no to poznam.ja hned prva vec citam neziaduce ucinky a hned polku mam..zato som aj prve dvojo ad vysadila velmi rychlo po dvoch tyzdnoch.bo sa mi zdalo ze nesedia.a teraz som ale zmenila,aj psychiatra a ten ma vzdy po telefone ukludni ze treba pockat aj ked je zhorsenie na zaciatku.ja beriem zas helex.jednu vecer a taku zachrannu tabletku ked je velmi zle..tiez helex 0.25ale ci to ozaj pomoze alebo by mi to preslo aj tak.sama neviem...neboj sa...bude dobre...ja som dnes vstala s takou uzkostou.az mi srdce zvieralo..a uz tu makam vysavam perem...za moje deticky a moj zivot musim bojovat..a aj ty..neboojjjj

domi1313
14. aug 2017

@najkusko1111 stale mam strach,ci to vobec niekedy prejde.a vy baby mate este deticky,mate to omnoho tazsie🙏🏽

mikimavka
14. aug 2017

@andocka ahoj, aj ja uz styri dni nemozem spat... cez den je konecne vsetko OK, uz dva tyzdne ziadne vykyvy, mam normalnu naladu, nie je mi zle, chuti mi jest, navecer vkuse zyvam co by som tak spala a lahnem si a nic, len sa vkuse prehadzujem....je to hrozne, ked potom musim rano normalne fungovat... prestala som aj druhu kavu pit, davam si len rano a neviem preco to takto mam... na liekoch je napisany NU aj nespavost, ale neviem ci je to z liekov,sak sakra maju byt na depresiu,ktorej priznak bol aj nespavost,ked mi byvalo zle, potom lieky zabrali a normalne som spavala a teraz uz styri dni toto ☹ dufam ze to prejde lebo je to hrozne celu noc len sa prehadzovat

najkusko1111
14. aug 2017

@domi1313 ja som uz raz mala depresie aj pred detickami..to som sa preliecila za rok.dala som dva porody..a bum potom ma to zas dostihlo...ano je to tazke aj s detickami pretoze kvoli nim musim fungovat stale a s usmevom.tiez sa bojim ci a kedy to.konecne prejde.

najkusko1111
14. aug 2017

@mikimavka ahoj prosim ta mozem sa opytat kolko beries ad kym ti zabrali?ja nastastie spim ako tak.vecer unavena o desiatej doslova odpadnem.len deturence ma v noci budia.a mne sa potom nad ranom neda spat.o tej piatej sa budim ja alebo ma zobudia deti a koniec.uzkost nastupi zle od zaludka nechutenstvo totalne.potom to nejak dam.doobeda je trochu lepsie a zas poobede uzkosti..a vecery mavam jak keby ziadne depresie ani neboli..ad berem treti tyzden.su to uz ale tretie.tak uz len dufam ze tieto ozaj zaberu..

esselte
14. aug 2017

@najkusko1111 ja som brala 0,5 mg helex večer asi 3 roky,teraz som vysadila a rivo som brala rano a poobede 0,25 mg,toto sa snazim tiez vysadit,inac beriem paretin 30 mg