Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@najkusko1111 Ahoj, no ja s tym spankom to mam podobne. Man aj veceri, ked vobec nezaspim. Na druhy den som ako nepricetna, nic ma nebavi. Len prezivam den.No hroza.potom pride taka noc, ze spim, to ma nakopne, ze cez den fajn. No potom znovu 2-3 noci onicom. Doteraz som to mala super, spala som ako babo, no posledny mesiac sa mi pohorsilo
@mikimavka ..ahoj..vies co ja sice nemam to palenie..ale ja som si tiez obehala vsetko.mozne.lebo ja som mavala zas hnacky a vela som chudla..ja som bola aj na kolonoskopii endoskopii..a asi u 10tich dalsich doktorov..vsade vysledky o.k..a len tato hnusna depresia..a aj by si sa tesila do roboty?keby si najdes?ja si to veru ani neviem predstavit..ja som dost citlivka aj bez depresii revem pri vsetkom..tak aj za materskou mi bude dobre smutno..🙂...ale dufam ze sa dam dovtedy dokopy...drzim palce aj tebe..ja som dnes nakoniec to celkom dala..este som aj mladsiemu samkovi upiekla babovku..akoze torta k meninam..a to som si rano myslela ze ten den ani neprezijem...a toooolko roboty za mnouuu..drzim palce aj tebe nech je lepsie..a na to palenie nic nezabera?ani soda bikarbona a taketo?ja zas mam strasne sucho v ustach..ale strasne..furt pijem a zuvacky su mojou povinnou vybavou..tu ked nemam ani z domu nejdem.a to uz mam pomaly rok..este ani depresie som nemala
@andocka ..ja som nikdy nebola veru dobry spac..ale toto uz je niekedy extrem ozaj..ako ja vecer vacsinou zaspim...v noci ma budia deti..takze vlastne ani neviem ci by som prespala celu noc.no a ked ma zobudia po stvrtej dovidenia..nespim..a pospat si cez den?no mozem vyliezt aj na everest unavou padam dole hubou a nezaspim ani prd.
@ivka185 a ty aj vies co bolo pricinou depresii?preco si ich dostala?tusim pred 12,timi rokmi si pisala vsak?a ani si neskusala vysadzat lieky vlastne?ked sa ti polepsilo?no si ma nakopla inak a ja som upiekla mladsiemu k meninam aspon babovku..sa tesili obaja drobci
Kočky, idem sa Vás opýtať..ja teda beriem rok takmer..ale teraz pociťujem zhoršenie...chceme sa opýtať, mali ste počas tej doby na začiatku alebo v priebehu blbé myšlienky?? napríklad, že ste sa báli, že niekomu ublížite alebo nedajbože horšie?? také to vnútorné ako keby nutkanie a dostanete potom z toho strach..a zle Vám je pri pomyslení na to..ja viem, že to znie otrasne a každý hovorí že sú to len myšlienky a tie treba poslať preč...len sa človek niekedy zľakne...
@najkusko1111 ahoj no praveze neviem aj sa tesim ak si najdem pracu ze nieco nove, aj sa bojim ako to zvladnem tam a ako doma ten ranny stres dve baby poobliekat, jednu do skoly druhu do skolky, rychlo do roboty a potom zas pre ne a tak, ale bojim sa aj ked budem sama doma kym si nieco najdem a ako to zvladnem prvy den ked pojde mala do skolky, urcite budem plakat. Neuveritelne ako to ubehlo tych 6 rokov.
Na to palenie mi nepomaha nic, ani soda. Kym som si myslela ze je to z kyseliny, nakupila som milion pripravkov na palenie zahy a nic nepomahalo. Potom som bola na tej hadici a povedal mi ze mi nejde kyselina hore ale mam zapal zaludka aj dvanastnika a tiez som bola aj na krcnom, neurologii a vsade mozne a vsetko OK.
@najkusko1111 No ja dodnes neviem co bolo spustacom mojej uzkosti. Ja som zacala mat zavrate tak som zacala chodit po lekaroch az som skoncila na neurologii v nemocnici. A TAM ZACALI VYSETRENIA NAJPRV SI MYSLELI ZE TO MOZE BYT z dhrbtice lebo s tou mam problemy uz dlho ale po magnetickej hlavy, chrbtice, mi povedali ze vysledky su dobre okrem zmien na chrbtici a ze to neje problemom mojich zavratov ze to podla nich bude psychickeho povodu a ze mam zajst za psychiatrom a tak som isla a odvtedy sa to so mnou taha. To vysadzanie som skusila sama bez vedomia lekara proste mi bolo dobre tak som ich nebrala dva mesiace, ale bola to chyba lebo ad sa vysadzaju pomaly a ja som ich prestala zo dna na den to mi povedal lekar takze po dvoch mesiacoch som ich nasadila naspet lebo sa mi to vracalo a odvtedy som to neskusala ale stale sa pohravam s myslienkou ze ci by mi nebolo lepsie bez nich, mozno raz sa k tomu odhodlam ale uz s pomocou lekara. A DNES AKO LEPSI DEN JAK VCERA. Ja fungujem tak asi na 80 percent , neviem ci sa dockam niekedy aby som isla na100.
Kočky prosím vás mali ste niektorá stav že ste brali takmer rok ad a potom prišlo zhoršenie?
@mikimavka a ten zapal zaludku a dvanastnika na to su neni.lieky?ze by ti to pomohlo?ci to uz potom ani.neriesili?proste psychika a hotovo..mna tiez strasne mata to sucho v ustach..ale to som mala aj s liekmi.aj ked som ich na mesiac vysadila.proste stale..no neboj sa aj ja budem plakat ked pojde starsi adamik do skolky..revala som aj minuly rok a budem aj tento..aj ja rano budem musiet obe deti obliekat aby sme sli do skolky..nuz ale my sme mamy a to vsetko dame...ale tebe je uz lepsie vsak?si pisala..ze lieky ti uz zabrali?
@najkusko1111 ten zapal zaludka a dvanastnika mam uz chronicky, mala som to aj pred 10 rokmi ked som bola na hadici, vtedy mi zistili helicobactera, ten to cele sposobil. Po prelieceni hb zmizol ale ten zapal tam uz bude stale, neberu sa na to lieky... a nesposobuje mi to to palenie, mam super dr.a ten mi to vsetko vysvetlil aj pobral vzorky, a psychiatricka mi povedala ze je to naozaj symptom depresie, ze moze byt pritom pichanie, mravcenie, brnenie a palenie svalov. Mozno keby to mam na nohe alebo ruke tak by mi to tak nevadilo ale v tych ustach a hrdle je to neprijemne a na zblaznenie ked to mam cely den. Inak mi je uz lepsie, lieky zabrali ze dokazem uz prespat celu noc, nebudim sa skoro rano, nemam uz nechutenstvo a potenie a unavu celodennu ale to palenie mam teraz uz treti den, pritom som ho asi mesiac uz nemala.
Ahojte baby,chcem sa vas opytat,ked beriete AD aj dlhsie mavate stale take obdobia ze pride aj zle?ze musite siahnut po benzodiazepinoch alebo tak..
@domi1313 ja ano😕
@sandra2308 sandrus ahojky ako ti je?
@mm103 ahoj😊, mám sa tak rôzne, raz lepšie, raz horšie. Momentálne na mňa prišli úzkosti a taká som nijaká, nič ma veľmi nebaví. A čo ty, ako sa ti darí? Žeby za naše stavy mohla prichádzajúca jeseň?
@sandra2308 ja tiež ako na hojdačke.. teraz som mala úplne zlé tri dni... myslím si že sa nenávratne blíži jeseň a určite to má spojenie v Tom...
Pytam sa preto,lebo bojujem s predstavou ci brat AD.vsade kde citam,i ludia co beru AD,mavaju zle stavy..ja som skusila ad no nesadli mi dvoje tak sa snazim bez nich,a iba podla potreby frontin.tiez sa ale snazim s tym bojovat magneziom,medovkovym cajom a frontin si dam az jed je moc zle.ale traenie sa neustalymi myslienkami,strach z mhd,uzaretych priestorov,alebo miest ktore nepoznam,to ma uplne vycerpava..len skutocne ako citam,si davam otazku preco brat AD ked v podstate s nimi aj bez nich,nieje uplne dobre🤔
Ahojte, mohli by ste mi prosím poradit? mam diagnostikovanu PP, citalopram beriem uz 6 tyzden. nalada sa mi upravila, uzkost pocitujem len obcas a miernu, no od prepuknutia choroby trpim miernou derealizaciou. Podla Dr. by casom mali vymiznut. ake su prosim Vas Vase skusenosti? za kazdu odpoved velmi pekne dakujem.
@domi1313 No ja ti poviem aky som mala stav kym som zacala brat ad uz by som nechcela znovu zazivat. Je velky rozdiel aspon u mna s tabletkami a bez nich. Tak jak mi bolo predtym to bolo des nemohla som vyst von medzi ludi , pri predstave ze mam niekde ist mi bolo uz tyzden dopredu zle. Teraz chodim vsade aj do roboty niekedy aj s problemami ale je to stale lepsie ako bez tabletiek , To je ale moj nazor co je dobre pre mna nemusi byt dobre pre druhych.
@domi1313 v tomto súhlasím s Ivkou..je pravda, že keď na mňa prišli stavy, mala som neskutočné fyzické príznaky..tiež som sa snažila fungovať bez AD, mala som ich síce predpísané ale nedávala som si ich..po dvoch mesiacoch som sa odhodlala, prvé nesadli, skúsila som druhé a sadli...no bez AD to bol des..neustále ataky, nemohla som vyjsť ani do obchodu, lebo zakaždým mi bolo na odpadnutie...myšlienky také, že som nevedela fungovať, nemohla som sa pozrieť na malú, pretože som sa bála že čo ak mi prepne..plakala som, triasla sa, mala som pocit na zbláznenie a myslela som si, že skôr či neskôr ma zavrú..po ADčkách sa to do troch mesiacov ako tak upravilo ale úplne lepšie až tak do pol roka..no ešte teraz mávam výkyvy...myslím, že to je už dané tou chorobou..no tie výkyvy sa dajú lepšie zvládať...a okrem iného sme naozaj citlivé asi hádam na všetko, na počasie, na svoje dni, na spln mesiaca, na premeny obdobia..ale tieto zmeny cítime nielen my ale napríklad aj ľudia so srdcovo-cievnymi chorobami.....
@mm103 dakujem ti,pekne zrozumitelne si ti napisala😊Juj to je strasne.ja som sa tych ad zlakla lebo som mala vsetky neziaduce ucinky snad😔A kazde mi zaraplovali po mesiaci.mas uplnu pravdu,ked ma byt zmena pocasia,menzes ani nehovorim tak je to zle.a tie myslienky,je to ubijajuce.velmi😔Teraz ako tak fungujem a ked sa to zhorsi co dufam ze nie,mozno by som skusila ad.existuju aj nejake ze slabsie?

@najkusko1111
@ivka185
Ahojte, je to hrozne s tou nasou chorobou. Najkusko, viem presne ako sa citis, fakt s malymi detmi je to hrozne. Ja uz nemam take male ako ty, ale 3 a 6 rocnu, a deti vsetko hrozne vnimaju. Moje ani netusia, ze mi nieco mne. V tych zaciatkoch ked mi bolo najhorsie, to bolo hrozne, pretvarovat sa a tvarit ze mi nic nie je, ked som nevladala vstat ani z postele, nieto este navarit a upratovat a hrat sa s nimi. Baby, ja okrem toho co maju skoro vsetci s depresiou na zaciatku alebo pocas choroby ako je busenie srdca, unava, navaly horucavy, atd. tak ja mam jeden hrozny priznak a to ze mna pali cele hrdlo a usta. Bola som kvoli tomu na gastre na hadici, lebo som si myslela ze to ma pali kyselina, ale to ma OK, takze je to priznak depresie. Citala som ze moze byt pritom palenie a pichanie vo svaloch, ale toto je fakt hrozne a nikomu to neprajem, ze mna vkuse od rana do vecera pali hrdlo, podnebie, jazyk. Na zaciatku to bolo uplne cely den, potom asi po mesiaci dvoch to preslo, tak som pochopila, ze to bude tou depresiou, ale mesiac mi uz bolo OK a dnes zase od rana to palenie. A to proste ked to zacne rano tak to trva cely den a cely den mi to pokazi. Nemam vtedy vobec z nicoho radost a neviem ci sa zajtra zobudim a stale to budem mat, alebo je to len dnes.
Inak mne teraz v septembri prvykrat nastupuje jedna do skolky a druha do skoly, a ja ich rano vystrojim a ostanem sama doma. Ja neviem co budem cele dni robit sama doma, uz popredu stresujem. Pocas RD mi zrusili miesto v byvalej robote, takze som od vcera na Urade prace ako nezamestnana a musim si hladat novu robotu. A bojim sa aj toho, ako to bude ked si najdem novu, ako to budem zlvadat s touto pliagou, bojim sa aj ze si nenajdem nic, a aj toho, ake to bude kym si nieco najdem a budem sama doma kym pridu moje babule zo skoly a skolky.