icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

oikika69
1. sep 2017

@mm103 niekedy to na mna prislo, vtedy muselo byt spoluzitie so mnou peklo v kombinacii s mojou povahou. Odkedy odisiel odo mna v marci manzel to ide dolu vodou, nech sa snazim akokolvek. Uzivam sertralin a mam na uzkost aj frontin a trittico na lepsi spanok

nelly761
1. sep 2017

Mna to chytilo pred vyse rokom ale dokazala som.sa z toho dostat. Nie este na 100% ale uz viem s tym ako tak pracovat. Pomaha mi aj medovkovy caj. Mam v zahrade cerstvu medovku a ta je na ukludnenie + tato hudba mi velmi pomaha.

danuska4883
2. sep 2017

@mm103 nie nemam ziadne vykyvy citim sa super a ako pred chorobou. Verim ze to takto ostane uz navzdy. 😊

danuska4883
2. sep 2017

@oikika69 nechcem sa Ta dotknut ale ked si si chcela siahnut na zivot to znamena ze nemas rada zivot a hlavne seba. A z depresie sa da dostat len treba chciet. Drzim palce a uz nikdy na samovrazdu ani nepomysli vzdy si spomen na synceka co by robil bez teba. Drz sa a ver si a nevzdavaj sa! 😊vsetko sa da ked sa chce musis tej pliage ukazat ze sa nedas drzim palce! 😉

bernusha
2. sep 2017

Ahojtee....je mi zleee....pali ma hrud,a mam tlaky na nom,tazko sa mi dycha...😣...je pravda,ze som nespala,od 1ej som hore,lebo sme isli na letisko do Budapesti odviest znamu,a prisli sme rano o pol 7...a deti akurat vstavali...(boli so svokrou)...cestou domov som sa dozvedela,ze znamy dostal infarkt...😢😢😢....hotova som....rannu davku liekov mam uz v sebe,ale musela som dat neurol aj...😞...poradte prosim niecooo..🙏🙏..Krasny den..✋🍀🌸

mm103
2. sep 2017

@bernusha skús oddychovať ak sa dá to bude aj zmenou počasia aj tým že nie si vyspata...pri našej diagnóze sa musíme neustále tak trošku šetriť...a uz ti bolo lepšie?

montemotherone
2. sep 2017

@bernusha oddýchni si a dodržiavaj pitný režim. Fakt, nežartujem. Ja keď si na to nedám pozor, za pár dní idem do kolien a zhoršia sa mi stavy. Naber si do 2l fľaše vodu, každé ráno a večer vidíš či si ju celú vypila. Plus mínus. Najpresnejšie si vyratas keď na kg svojej váhy vypijes cca 40ml na deň. Keď športuješ, alebo je teplo aj viac.
Baby ja momentálne začínam aktívnejšie cvičiť a fakt to zlepšuje moje "stavy". Skúste. Buď beh, bicykel, alebo aspoň doma začať podľa videí... Hlavne si to zaradiť do denného režimu 😉

montemotherone
2. sep 2017

@mm103 nielen pri tejto diagnóze 😉 ženy vôbec prepínajú svoje sily. Mali by sme sa šetriť, sme jednoducho krehkejšie
http://gratulki.cz/lekari-biji-poplach-vsechny-...

janefonda
2. sep 2017

Súhlasím, že dobrý spánok a dostatok času naň má na nás velikansky vplyv. Keď som ochorela, bolo to určite z vyčerpania. Totálne som sa vyčerpala a bum. Dnes si už dávam na spánku a oddychu extrémne záležať. Ak mam možnosť zdriemnem si aj cez deň a vecer som o desiatej v posteli. Začiatkom školy to budem musieť zasa kus pomeniť, rána sú hektické, vychystat deti do školy a škôlky, ale aj seba do práce... Oddychujte, choďte do prirody, venujte sa koníčkom, počúvajte hudbu ako keď ste boli mladé, čítajte knihy,...

oikika69
2. sep 2017

@danuska4883 v pohode, mna sa to nedotkne, lebo sama by som svoje pocity lepsie neopisala

bernusha
2. sep 2017

@mm103 ....bolo! Ale ja mam pocit,ze si to robim sama...😣😳....ja uz neviem co robit!!!!

sandra2308
2. sep 2017

@mm103 ahoj, tebe je už lepšie??? Ja teraz mávam každý deň úzkosti, ťažšie sa mi dýcha.... Som zvedavá ako prežijem jeseň

mm103
2. sep 2017

@sandra2308 viesco sandrus ako kedy tak na striedačku dneska kým si robila ok a ako mám čas naprd... zmena období .

domi1313
3. sep 2017

Baby ako na vas posobi toto pocasie?

bernusha
3. sep 2017

@domi1313 ..ja dnes napocudovanie fajn,akurat hlava pobolieva trochu....co Ty???

sandra2308
3. sep 2017

@domi1313 Mne je ešte horšie odkedy je takto. A čo ty?

kythos21
3. sep 2017

BABY jediná a najúčinnejšia rada je spoločnosť.. dieťa dajte do jaslí alebo s ním buďte pól dňa a vráťte sa do prace... nech to znie akokoľvek sebecky je to omnoho lepšie ako sedieť doma a depkovat nad svojim životom, nemať sa s kým porozprávať lebo reálne s kojencom si moc nepokecate a kukať von z okna...
Sup sup do spoločnosti a uvidíte ako Vám bude vzácne aj vaše Dieťa aj sa Vám psychicky uľaví...

evak12
3. sep 2017

@kythos21 ahoj,myslis,ze aj ja uz by som mala ist pracovat,kedze som od januara na PN?to preto ma doma uz nic tak nebavi,neviem sa tesit uz tak z nicoho,som unudena,nic ma doma nebavi,ani z deti sa tak neviem tesit,ved som s nimi cele mesiace ...moze to byt tym,ze potrebujem konecne zmenu?vsakze?dakujem za odpoved

kythos21
3. sep 2017

@evak12 pozri, sama musíš vedieť či ta tvoja práca napĺňa alebo nie... podľa mna by si určite mala uprednostniť zmenu a najmä zmenu kde budeš v kontakte s ľudmi, nebudeš mat čas mYslet a ľutovať sa....
Ja svoju prácu milujem a skôr sa bojím že chytím depresie z toho že som musela zostať doma, odtrhnutá od ľudí a od spoločnosti... ale ako píšem,. Môže tp byt sebecké, ale keď mi bude smutno, vyčkam na jasle a pôjdem spat do prace za svojimi... ťažko mi ale vravieť, nikdy som nemala depresie, pri každom stave úzkosti som vyhľadala spoločnosť, kamošky, ľudí s ktorými sa môžem zasmiať a porozprávať.. preto píšem že zmena a najmä v kolektíve ľudí Robí divy.. lebo reálne keď sa nad tým zamyslis čo máš z toho že si pól roka doma sama, nič ta nebaví ani deti ra netešia.. keby ideš do prace, si v kolektíve ľudí, tešíš sa domov zasa na zmenu, decka sa tešia na teba... bolo by to iné, netreba sa ľutovať.. zahod stereotyp... nik to nezmení ak to nezmeníš ty sama .. veľa šťastia.

montemotherone
3. sep 2017

@domi1313 ja včera úplne o.k. Boli sme vonku v lese, pohoda... Dnes ráno som vstala a koniec ☹ bolesť chrbta, rozbitá, točí sa mi hlava, preberám celý život a revem... ☹
Baby mávate točáky hlavu ako po opici? Bez pocitu na vracanie, bez bolestí, len závrat... Z ničoho nič ☹ mne sa to občas deje

domi1313
3. sep 2017

@montemotherone
@sandra2308
@bernusha no zmeny strasne vplyvajú na vsetko cisu tu rany alebo tie nase uzkosti,depresie potvrdil mi to i doktor ze pri silnych zmrnach ma "plne cakarne".musime to vydrzat😔Ja sa uprimne tesim ze uz niesu tie strasne horucavy tie mi robili asi horsie.😩Dnes som tu zmenu citila i ja hlavne take tlaky na hrudi..

sandra2308
4. sep 2017

@domi1313 ahoj, ako sa dnes máš? Stále ťa tlačí na hrudi? Mňa už asi týždeň aj ťažšie sa mi dýcha. Dúfam, že to nebude trvať až do ďalšieho leta😮🤔

ivett311
4. sep 2017

Ahojte. Dneska som bola u lekára, dostala som nový Ad Brintellix. Ma niekto z vás skúsenost s týmto Ad? Dakujem

risko66
4. sep 2017

Riesit depresiu seroxatom je ako nahat komara 20kg kladivom..udriet a rozbit vsetko okolo.. komar zabity- uloha splnena.. rozdiel je za aku cenu.
Nik z vas co hlce seroxat ani dr co vam ho predpisal nevie aku mate hladinu serotoninu.
Hladina kortizolu zohrava vacsiu ulohu pri depresiu nez si viete predstavit.
Zdvyhnut len serotonin je zabijat komara 20kg kladivom.

risko66
4. sep 2017

@ivett311 Bude ti nevolno od zaludka cca 2-3 tyzdne potom uz ok.
Tvojho dr si musela zaujat ked ti predpisal najdrahsie AD na svete..

ivett311
4. sep 2017

@risko66 no bola som prekvapená koľko som platila v lekárni..
Iné nežiaduce účinky nemá? Tebe pomohol ten liek? Diky za info😉

domi1313
4. sep 2017

@sandra2308 ahoj,noo,este stale..snazim sa odputat od seba pozornost nech to nemam v hlave ale poznas sama ze to nieje lahke..musime vydrzat,je to podla mna tou zmeniu,zrazu opat o 10 stupnov menej,vykyvy robia svoje.neviem ako ty ale mne skor tie tepla robili strasne problemy.inac dakujem za opytanie a je ti lepsie?

domi1313
4. sep 2017

@sandra2308 a este sa chcem opytat ty beries ad?a ako dlho?

mirks32
4. sep 2017

Vsetko je pisane z roku 2011? A dalej co ? Rom 2012.....2017 nic? 🙂

mirks32
4. sep 2017

Ups ..to mne blbo zobrazovalo 😊 uf kto ma skusenosti s ataraxom 25mg... 3×3 ...denne plus seltralin actavis ...vopred dakujem