Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@oikika69 tí chlapi🙏🏽Tí nam vedia byt oporou...ja som mala trittico mesiac ale po mesiaci mi nerobilo dobre a ked mi zvysil davku konecna,hned vysadenie.mam iba frontin podla potreby ja sa tych neziaducich ucinkov velmi bojim.za ako dlho ti ucinkuje frontin?kolko mas rokov?pocuj,hlavu hore.tie uzkosti su stavy,s ktorymi si vieme poradit len musime byt silne!pracujes?ci si doma?sport,nejaky konicek
@sandra2308ja mam uzkosti necely rok..skusila som i ad ale nezisduce ucinky sa mi zdali tisickrat horsie tak sa snazim bojovat s frontinom podla potreby a medovkovym cajom..nie vzdy to je lahke veru
@domi1313 juuj tie nežiaduce účinky vedia človeka odradiť 😕 A ako často potrebuješ frontin? Máš aj také dni, že ti je super?
@sandra2308 teraz uz ano...mne robili ad zle a prisla som k doktorovi ze priste co dalej,uplne nestastna.dal mi na tyzden frontin 0,5 mg jeden na drn,ze nech sa dam do kludu a ze mi potom nasadi ine ad.lenze mna ten frontin naozaj nejako ukludnil a po tyzdni som prisla ze ci ti neskusim bez liekov-ad.snazila som sa hlavne zmenit myslenie,tena snazim.kazdu hlupost som na sebe sledovala teraz ked nieco zaregistrujem snazim sa hned zabavit,odputat od seba.ponaha to,samozrejmd niekedy to je tazke az tak ze si ten frontin dam..teraz som si ho asi dva tyzdne nedala a dufam zeani nebudem musiet😔Ty?ako casto si ho musis dat?
To nie su uzkosti. Úzkosť je sprievodny jav depresie. Nie vyslovene, ale vela to asi zohralo, lebo som potom bola casto asi neznesiteľná
@oikika69 ja mam priatela 9 rokov..poviem ti,ze byvam neznesitelna tak,ze ndviem byt sama so sebou ale je primne..zatial....neviem mne psychiatr povedal ze nemam depresivnu poruchu ale uzkostnu a vysvetlil mi aj rozdiel medzi nimi pretoze som mala pocit ze je to to iste.....v kazdom pripade musime byt silne,to je na prvom mieste.
@domi1313 ja sa snažím vyhýbať neurolu, ale keď mi je zle, dám si ho. Tak možno dva mesiace som ho nebrala
@sandra2308 kym to clovek neberie pravidelne nevznikne zavyslost.neurol je to iste co frontin
@domi1313 veru, tieto zmeny počasia je des. Do toho keď niečo zle zjem už idem dolu vodou. U mňa to je dosť prepojené s intoleranciou niektorých potravín. V podstate keď som to trochu študovala tak sa nevie, čo je príčina a čo dôsledok a dosť sa hovorí o tenkom čreve, a jeho priamom súvise s imunitou a úzkosťami... U mňa to funguje sto pro. Keď náhodou čosi také zjem, je všetko o.k., po čase možno mierny pocit na vracanie, riadna aktivita čriev ako to tam všetko buble a vŕzga... A potom idem do kolien, úplne panické navalove úzkosti, s tým spojené búšenie srdca, nepokoj, triaška.... Dnes zase blbé ráno ☹ A stačí, že som zjedla večer niečo ťažké.....
Ja dám radšej pôrod ako toto ☹ kto nezažil, nepochopí. Človeka nič nebolí a napriek tomu je úplne nepoužiteľný...☹
@sandra2308 aj ja beriem seroxat už druhý krát..
@elissa88 Áno? A ako ti zabral druhý krát? Mne prvý krát zabralo super 20mg, no tentoraz som musela ísť až na 40mg, čo ma dosť štve, ale čo už. Ty koľko berieš? A mavas aj výkyvy niekedy, či ti zabral super? U mňa to už nieje také ako prvý krát 😕
@sandra2308 ja mám tiež pocit že to nie je ako prvý krát.Beriem ho necelé dva mesiace jednu celú denne a neurol podľa potreby.Prečo máš zvýšenú dávku?Vykyvy mavam jasne 😝
@elissa88 no keď som prechádzala z citalecu na seroxat, tak hneď po týždni , dvoch som sa cítila super. No potom hruza, vyše mesiaca, tak som dala 30, žiadna zmena, až pri 40 mi bolo lepšie. Doktorka mi to hovorila už na začiatku, no dúfala som
A prvý krát si ho ako dlho brala?Teraz ho beries aký čas?
@mikimavka
Ahoj.no ako si zvladla nastup deticiek do skoly a skolky?a ako ti je doma samej?ja mam starsieho uz v skolke.najskor v pohode ale dnes to na mna dolahlo.len by som plakala .a neviem ani preco..mladsieho mam este doma..tak upratujem co sa nedalo s dvoma detickami.okna a tak cely dom chcem dat do poriadku..aspon ked makam vidim za sebou vysledky aj ked nalada je horsia...
@elissa88 prvý krát som ho brala pred 4 rokmi, otehotnela som a musela vysadiť, potom v tehotenstve som mala citalec a teraz ho beriem druhý rok. A ty ako druhý krát? U mňa je to také, že cítim sa fajn, ale nie úplne fajn, tak ako prvý krát to už nieje😕
@sandra2308 ja druhy krat sa mi zda akoby trvalo dlhšie kým začne ucinkovat.Neviem či som si to namyslala alebo čo.A ten druhý sa môže v tehotenstve?
@elissa88 podľa mojej lekárky je to najbezpečnejší liek v tehotenstve, no viem, že baby berú aj iné, dokonca aj seroxat, tak neviem podľa čoho doktori rozhodujú. A ty ako dlho ho teraz berieš?
@sandra2308 dva mesiace asi viac nie alebo budú dva mesiace.Zaciatky nic moc teda.Už je to lepšie sa mi zdá.Dala mi ho preto že som ho dobre znášala prvý krat.
@najkusko1111 Ahoj, vieš čo, ku podivu celkom dobre. Myslela som si že ráno vstanem a hneď ma od nervozity preženie alebo tak, ale celkom v pohode, mladšia sa tešila do škôlky, tak sme ju tam všetci traja zaviezli, hneď sa začala hrať s deťmi, tak sme "zdúchli" aby nás nevidela, a išli sme so staršou prváčkou do školy. Potom sme išli s ňou na zmrzku a na obed, a tam ma začala tak strašne bolieť hlava, že som si musela dať Paralen, ale po hodine to prešlo a bolo OK, a potom sme o pol tretej išli pre mladšiu do škôlky. Povedali nám že ani neplakala, že bola v pohode celý deň, akurát že nezaspala. Potom v utorok že už si aj pospala, tak sme sa tešili, lebo staršia bývalá taká že sa mi tam aj o zem hádzala že chce ísť domov, a že prečo ona musí byť v škôlke keď som doma s mladšou, a mne to srdce trhalo, že by som ju aj domov zobrala, ale na druhej strane som chcela aby bola s deťmi, lebo pri malej som sa jej nemohla tak venovať ako by som chcela... ale včera večer to prišlo, už plakala že ona nechce ísť, že jej je smutno za maminou a tatinom, že ona do škôlky nejde, tak som sa hrozne bála rána, že čo budem robiť keď mi tam bude plakať, ale zobrala si takú mačičku plyšovú a som jej povedala nech ju ukáže detičkám, a kým ju ukazovala, tak som rýchlo išla preč. Takže neviem, samozrejme rozmýšľam nad tým, či tam neplače. Teraz som ešte doma, tak mám aj také výčitky že ja som sama doma a ona musí byť v škôlke, ale zase si hľadám robotu a keď si nájdem, nebude čas rozmýšľať či plače či nie, proste bude musieť chodiť. Ale inak čo sa týka depresie, tak v pohode už, už mi asi lieky naplno zabrali, nemám už vôbec výkyvy. A tebe išiel malý tiež prvýkrát do škôlky?
@mikimavka
Ahoj.vies co starsi chodil aj mimuly rok do skolky.vtedy velmi plakaval.vyse mesiaca ale ozaj cirkusy robil.teraz v pohode celkom.ja este mam aj vykyvy z depresie veru.snazim sa furt makat doma.roboty tu mam.tak z toho sa tesim.a viac sa aj mensiemu venujem.tak ten je rad.ja vlastne beriem lieky siesty tyzden.brala som aj predtym.len mi ich furt menila.potom som skusila mesiac uplne bez.takze teraz to berem vlastne ze idem uplne nanovo..ty kolko uz beries?ja mam aj dnes zas rano taku naladu.ale tak ja som bola vzdy citlivka.takze idem na skrine upratovat.nech mam zas zo seba lepsi pocit
@domi1313 ahoj, ako? Ešte máš tie tlaky na hrudi? Ja stále 😟Dnes som si už aj polku neurolu dala, no nejako sa veľmi nepolepsilo. Tak už si namyslam, že mám niečo so srdcom. Ach jaj
@sandra2308 ahoj sandri,no ja trosku lepsie ale uplne nie..a odvtedy ti to vobec nepreslo?
@domi1313 tak na časy to mám, ale väčšinu dňa áno. A vkuse na to myslím, tak to tiež dobre nerobí. A na chrbte tiež na ľavej strane má bolí, tak ja už neviem. Som už z toho taká depresívna a neviem ani na iné myslieť 😕

@domi1313 ahoj, beriem seroxat, bohužiaľ 40mg. Beriem ho už druhý krát, teraz druhý rok. Liečim sa už päť rokov. A čo ty, si začiatočník, či tiež už dlhšie? Chodíš do práce?