Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@domi1313 príležitostne a ty veľa?
No ja vela,len su mi uz silne aj najslabsie cigy tak neviem ci to z fajcenia nemam aj rozmyslam ze zbehnem obvodnej ci by ma neposlala na rendgen pluc.ale ked sa nam pritazilo,je zmena pocasia a opat spln sandri,nepijes caje?medovkovy s medom,je naozaj velmi ukludnujuci a aj vyborny
@domi1313 niekedy som ho pila pravidelne a nemala som pocit že nejako ma ukludnuje, ale mám nasusenu medovky, tak opäť začnem. A máš tie tlaky celý deň, či len občas? Ja ani nekaslem, ani sa na to nebudim, tak asi to bude.tou psychickou
Cely den nie..vies,ked mam nieco na praci nemyslim na vnutorne pocity na seba proste najleprie je mat stale cinnost aj ked aj to cloveka unavi ze nevie byt v klude..ako ti je dnes?
@domi1313 Dnes mi je zase zle 😕 Nechápem to, celé leto mi bolo super a zrazu toto. A čo ty, ako sa dnes máš?
Ahoj prepac,nebola som tu.ako dlho beries ad sandri?
@najkusko1111 ahoj, ja beriem od maja, druhykrat v zivote. prvykrat mi zabrali za dva tyzdne a brala som ich rok, nemala som absolutne ziadny vykyv, ani jediny den. tak som ich po roku vysadila, rok som vydrzala bez a tento rok v maji sa vsetko vratilo. teraz to vsak trvalo 2 - 3 mesiace, kym som bola ok, musela som si casto k tomu dat aj Lexaurin. teraz je uz asi mesiac vsetko OK...
moja tiez uz place vecer ze nechce ist do skolky, rano ju to prejde, lebo vzdy donesie nejaku hracku a zacne ju ukazovat detom, tak ja vzdy rychlo zdrhnem, aby ma nevidela, ale povie mi potom ucitelka ze si castokrat poplace a zase prestane, tak mi je to samozrejme luto. ale nechcem ju nechavat doma, lebo si hladam robotu a mozem si najst zo dna na den, tak nech si nemusi zvykat nanovo... ja som sa tiez dala na upratovanie skrin, v piatok som to robila pol dna, co boli v skole a skolke, a zajtra pokracujem zas.
Baby a pribrali ste z parentinu? A ako zvladate uzkost
@ada134 ja som pribrala a dosť ma to štve, lebo ani nemám pocit, že jem toľko veľa 😕 A čo ty? Veľa si pribrala?
@sandra2308 to je jeseň,musíš to prekonať,teraz je najväčšia depka
Baby,musíte teraz stale niečo robiť,vyrábať,jeseň je na depku ako stvorená,v zime sa to zas ustali,ja som poupratocala,poumyvala okna,zajtra pokračujem,tiez mam teraz depku,nie je mi zle,ale som nejaka smutná,a ak niečo robím,nemyslím na to
Jaj baby, tiez začínam nejako haprovat s naladou. Tento piatok idem k dr tak to s nim preberiem. Neviem co to zrazu ma byt... Som nervoznejsia, citim to v sebe. Napätie, taky ten vnutorny tras. ☹
Kočky tak mne zomrela babička ☹☹☹ je mi zo všetkého na nič...
@mm103 mrzí ma to 😟
@esselte Jani, ty dlhodobo berieš lieky, mavas ešte niekedy výkyvy, či ti už býva o.k. myslím také tie fyzické prejavy.
@sandra2308 aj ja beriem dlhodobo teda treti rok s jedným pokusom o vysadenie-neuspesnym. Výkyvy mávam, no zvládam to bez doplnkovych ad. Teda neurol a podobne si nedavam uzivam len sertralin 100 mg rano.
@sandra2308 fyzické príznaky nemavam,len som niekedy smutna,ale to je pocasim,inak som ok
@esselte a podarilo sa ti vysadiť tie benzaky, či berieš ďalej?
@janefonda tak to je super, keď pri výkyvoch benzaky nepotrebuješ. A ako často ich mavas?
@sandra2308 uz beriem len polovicu z 0,5 rivotril
Baby nepohorsuje sa vam teraz v tomto pocasi?😩
@domi1313 pohoršuje 😐. Zajtra má byť zmena počasia a mne je stále zle pred takou väčšou zmenou. Včera mi napr. bolo super. A ako ti je? Mne je od žalúdka zle a taká celková slabosť, aj bolesť hlavy
@sandra2308 ahoj no ja so zaludkom na stastie nic ale hlava a tie uzkosti a strach,to snad sme take citlive uplne na vsetko?
@sandra2308 ja som to vždy zvladla bez benzakov, okrem prveho tyzdna pred troma rokmi. Tuk, tuk mne lekar benzak ani nepredpise. Možno aj tým ze ho doma nemám, nesiaham po ňom.
Ako sa tak pozorujem, myslim, že vykyv je u mňa spojený s ovulkou. Zrejme hormóny... A teraz sa asi pridala aj jeseň k tomu, preto to bolo kus horšie. Dnes je dobre, aspoň zatiaľ, deti maju prvý deň školu a skolku q ja mam dnes voľno. Kus ticho potrebujem😉 Dokončím obraz co malujem a zajtra sup do práce.
@domi1313 snažím sa to nejako potlačiť... Robim čokoľvek co ma bavi. Idem sa prejsť do lesa, aby som sa kus dobila a vecer si dam obrovsku šálku medovkoveho caju s medom. Nemam vždy možnosť niekam vypadnut keďže mam deti a manzel je tiez casnik, cize poobede odchadza a v noci alebo nadranom prichadza. Ja som veľa s deťmi sama, tak sa musim o seba postarať. Viem, že je to vždy dočasné zhoršenie a tak sa snažím neupierat sa na to zlé. Robím jogu, dychove cvičenia a aj relaxačné keď mi je ťažko tak si proste poplacem. Aj to patrí k životu. Som kreatívny človek, tak stále si zamestnavam myseľ, aby som sa netrapila nad vecami co aj tak nedokážem zmeniť. Ja som veľmi empaticka, trápenia druhych si často prevezmem. Tomu sa snažím vyhýbať a preto sa obklopujem pohodovymi ľuďmi. A bojujem pekne ďalej. Snažím sa samu seba prijať takú aká som, depresia ma zmenila. Našla som si na seba znovu viacej času. Viem si oddýchnuť, predtým som slapala na 100%, no teraz už viem, že oddych a dobrý spánok sú veľmi dôležité pre telo.
A snažím sa žiť tu a teraz, to mi psychologička odporučila a má pravdu.

No ja uz zacinam rozmyslat nad tym ci nemam tie tlaky z cigariet..ci vela nefajcim..si fajciarka?