Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ja neviem ci aj dnes zaspim tak my busi srdce som sa dozvedela ze my zomrela dobra kamaratka co isla z rakuska domov boze je my to tak strasne luto a tie deti chudence
@natalienka12 aj beries nejake lieky? Ja 50 mg Sertraline rano a vecer 1/3 Trittico. Mne to zacalo, ked som prestala kojit a odvtedy sa to vlecie asi 3 roky. No je to vselijake, raz dobre, raz katastrofa....a potom fungovat cely den...
@adzy ahoj citala som o tej tragedii co sa stala je to hroza a odkial si , lebo dnes som citala ze zomrela aj ta co bola v nemocnici a bola od stropkova to je blizko nas.Je mi to strasne luto nechcem si ani predstavit co prezivaju pribuzni. Ale taky je zivot a my s tym nic neurobime.A co sa tyka tej nasej choroby dnes mi tiez nie je bohvie ako dobre, bolo uz aj lepsie ale co mi ostava len to nie jak prekonat. Prajem vam prijemny zvysok dna.
@domi1313 mne ad predpísala doktorka na úzkosť mám agorafobiu,ale dá sa s tým žiť,robí mi zle ísť do vlaku,do obrovského nákup.centra,niekam kde to nepoznám ale inak fungujem normálne pracujem,jazdím autom.tak si hovorím že sa budem vyvarovať tohto a žiadne lieky nepotrebujem a basta.ja som pacientka s myasteniou beriem lieky na túto chorobu.
@ritter ja mam panicku poruchu,no tiez som strpnuta v mhd,aj velkych obchodnych centrach.niekedy mi vadi vytah,niekedy nie.mam rozne symptomy,mam horsie dni,aj tie fajn.ale tak nejak mam pocit na srdci ze to vsetko prezivam bez liekov-chemie dennodennej.ked som ad brala necitila som sa to “ja”byvalo mi stokrat horsie.proste som sa tych liekov strasne zlakla.hlavne ma odradza ze aj zeny co ad beru maju nadalej take iste problemy ako ja a tak isto musia brat benzo..aj napriek tomu ze beru i ad.neodsudijemad,naopak,mozu pomoct sle urobim vsetko pre to aby som ich nemusela brat.dufam ze nebudem nutena😒
@ritter a beries ich dalej?ja som skusila dvoje..a tretie,dulsevia,somsi dala prvú a za hodinu prhlebie v celom tele akoby ma elektrina kopala,vracanie,no des!priatel volala hned na pohotovost a ze v zoadnom pripade nebrat.to bol moment kedy som zacala mat pred liekmi respekt uz si v keden den nedam ani paralen a valetol napr...ja nechcemstrasit ja som proste nemala stasie na lieky
@mirks32 aké?
@domi1313ja sa citim uplne v poriadku, pokiaĺ nemusím ísť niekam napr. do BA k lekarovi potom mám hroznú trému a takú nervozitu a úzkost. inak mi je úplne dobre, nič mi nie je , zvládam všetko aj prácu .
A vy baby ako sa citite? ❤

@domi1313 jA chodím do Senice lekárke, dnes som z práce volala ze tie AD nomôžem užívat že mi po tom nie je dobre. lekárka bola príjemná ospravedlnila sa mi že mi spôsobila také nepríjemnosti, že sa to niekedy stáva pacientovi. Tak mi odporučila prekonávat sa, cvičiť na sebe a v prípade nejakej udalosti ktorá mi robi zle a úzkost nasadiť atarax. na kontrolu nemám chodiť a v budúcnosti ak sa mi stav zhorši mám sa objednať.Fu som rada, lebo fakt sa s tým dá žiť ako brať tieto lieky.skúsila som a viem , všetko zlé je na niečo dobré.
Práve ja chodím do BA do Ružinova neurologovi, a už dva krát som sa tam nedostala kvôli strachu a úzkosti, a to som tam 7 rokov bez problémov chodila a tento rok koniec , ani vlakom ani s manželom v aute na dialnici sa točime a musime ist domov, uplna panika. Ale snád to niekedy dám🙂

@sandra2308 ad mam lyxit a mam neurol keby nieco ale pokial nemusim siho nedavam no dnes som uz musela