icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janefonda
18. okt 2017

@natalienka12 aj ja by som rada do skupiny.

natalienka12
18. okt 2017

@janefonda pridam ta

bulica
18. okt 2017

@natalienka12 a mohla by som poprosiť aj ja?

domi1313
18. okt 2017
eliska13
18. okt 2017

@lilitela na prvom sedení sa bude pýtať na rodinu, tvoje túžby ciele a budete sa rozprávať a rozoberať prečo Ti nie je psychicky dobre z čoho to môže byť detstvo, únava, chces byť príliš dokonalá.Obcas Tá terapia zabolí, ak budete rozoberať niečo čo Ťa trápi, aj sa zasmejete budeš plakať je to ako rozhovor s dobrou kamarátkou.Ak bude treba naučí Tá autogenny tréning, ak máš paniku úzkosti naučí Tá ako odviezť pozornosť a ako predýchať je to supee, aby si spoznala prečo sa Ti to stáva lieky bez terapie sú nič.Ale musí Ti psychológ sadnúť a mať k nemu dôveru, aby si sa mu otvorila🙂

eliska13
18. okt 2017

@sophinka17
Nie, ale tiež som včera o nej čítala hľadám po 12 rokoch novú psychologičku

ivka185
18. okt 2017

@mirks32 Ahoj kde si dnes necitam nijaky prispevok od teba, a riadne to chyba. Dufam ze si v poriadku a nove lieky ako.

mirks32
18. okt 2017

@ivka185 dnes som bola aj na plucnom .. kontrolu som mala . Den ubehol neako rychlo . Inak dnes druha polovicka AD takze to je nic 🙂 premaham sa zatial ked je moc zle dam si frontin .. a ty ako ?

mirks32
18. okt 2017

Na psychologa mi syn povedal ze sa mam rozpravat s nim ; i ked nerada zatazujem rodinu ale su to najblizxi ludia ktorym mozem verit. A sem tam sa ulavy sa trosku vykecat aj tu veru je nas tu dost s pododnymi problemami ; a spojuje nas to trpime trapime sa . Bojujeme !!!! Kiez by si to u niektorych z vas vazil muz priatel ...

ivka185
18. okt 2017

@mirks32 no ja celkom v pohode den klasika praca, dokoncila som este dalsie dva okna co mi ostali a este zajtra dokoncim pozehlim a povesiam zaclony, zajtra som este objednana k zubarovi na preventivu a snazim sa urobit co najviac este teraz ked je teplo bo ked pride zmena pocasia budem mat co robit sama so sebou, lebo vtedy sa nam zvykne pohorsit vecsinou a vtedy uz nerobim nic. A to vykecanie sa tu velmi pomaha aspon mne. Som rada ze sa mozem s vami porozpravat.Ste zlate.

mm103
18. okt 2017

Ahojky kočky,ja po babkinej smrti nanič už dva mesiace nemám žiadnu náladu, nic ma nebavi, neviem ísť ďalej.... nedokážem to... nič ma neteší...🙁🙁🙁 Každú chvíľu plač, zúfalstvo, otázka prečo je život taký... hľadám jeho zmysel a bojím sa čo bude ďalej a rozmýšľam že či tam naozaj niečo je a svoju milovanú babku ešte uvidím 😖😖😖😢😢😢😢😢

mirks32
18. okt 2017

@ivka185 🙂 tak aspon takto sa nam trosku ulavy

mm103
18. okt 2017

@sandra2308 Zlatko tebe tie lieky zmenili?

mirks32
18. okt 2017

@mm103 nesmies tak mysliet

mm103
18. okt 2017

@mirks32 viem ale neviem sa nejako cez to dostať skrz to,že aj bývam hneď vedľa a jedno s druhým... pochybujem uz o všetkom..mám pocit že len akoby fungujem násilu...aj mi zle príde kdejako...

mirks32
18. okt 2017

@mm103 chapem ja byvam s rodicmi 43 rokov a mamina mi umrela v januari... chyba nam velmi .. ale musime zit dalej a tak ako keby zila a bola s nami v srdci ju mame vsetci a ostane tam navzdy

mirks32
18. okt 2017

@mm103 boli to ale bohuzial zivot musi ist dalej .

mm103
18. okt 2017

@mirks32 obdivujem ťa že to tak berieš... veríš v život po smrti? veríš že tam naozaj niečo je a ešte sa uvidíme?ja šušlem hľadám odpoveď a nejakú istotu že veď je to len dočasne...

mirks32
18. okt 2017

@mm103 myslim si ze dava pozor mamina na nas .. a isto je v nebi ☺

sandra2308
18. okt 2017

@mm103 Ahoj, viem, že je to hrozne ťažké pre teba, hlavne keď ste mali taký pekný vzťah 😞 Mne pred dvomi rokmi zomrel dedko, o mesiac mladučká sesternica a hneď za ňou babka. A ja som bola v pôrodnici, ani rozlúčiť som sa nestihla. Ja som si istá, že sa ešte stretneme a verím, že na nás zhora dávajú pozor a že sú šťastní.
A čo sa týka liekov, v pondelok idem k lekárke, no stále neviem, čo ďalej, veľmi sa bojím zmeny 🙄
Netráp sa, život musí ísť ďalej ❤️

mm103
18. okt 2017

@mirks32 koľko mala Mamina rokov?moja babka 65... zomrela náhle len tak...zaspala.. nikto to nečakal o to viac to bolí...

mm103
18. okt 2017

@sandra2308 ja idem tiež k lekárke na konci mesiaca som zvedavá čo mi povie....ach jaj moja možno lepšie že si nebola ja to stále pred sebou vidím a je mi z toho zle a úzko.. život je naozaj ťažky...

mirks32
18. okt 2017

@mm103 58 rok. Mlada ale moc chora prepac nechcem o tom pisat boli to rozhadzuje ma to

mirks32
18. okt 2017

Niekomu to pomaha . Vyrozpravat sa o svojej bolesti ... ale mne to nerobi dobre .mozno niekedy budem schopna sa o tom bavit

domi1313
18. okt 2017

@mirks32 chapem ta mirka😒

mirks32
18. okt 2017

mm103
18. okt 2017

@mirks32 ja to chápem nemusís vôbec o Tom hovoriť...si silná osobnosť 💗💗💗

mirks32
18. okt 2017

@mm103 dakujem ...

stankadl
18. okt 2017

@mm103 plač, smútok patria k strate blízkej osoby...je to normálny prejav...treba tomu nechať voľný priebeh a smútiť ako dlho je potrebné...je to veľká strata a nedá sa s tým vyrovnať z jedného dňa na druhý...musí to jednoducho prebolieť...niekoho kratšie, niekoho dlhšie...presne pred rokom mi zomrela kamoška...nevedela som prestať plakať...asi mesiac som si každý deň zapálila v kancelárii sviečku a poplakala si...tak riadne, od srdca...uľavilo sa mi...bolesť tu bude vždy, len čas zahojí ten najväčší smútok a dokážeme neskôr fungovať ďalej...keď nás niečo bolí, trápi treba si poplakať, treba sa posťažovať, treba sa vyrozprávať, alebo len jednoducho vykričať...nedržať v sebe, nehanbiť sa za to...

mm103
18. okt 2017

@stankadl ďakujem 💗💗💗💗