Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte. Dnes som citala studiu, podla ktorej pomaha a to vyrazne na depresiu cvixenie. 30 min. 5krat tyzdenne. Ten prinos je uzasny a nasi mili lekari zabudaju na takuto doplnkovu liecbu. Najdite si to, co vas bude najviac bavit. Jogu, zumbu, aerobik, beh, hocico. Ja viem, ze je tazke sa tam dokopat a je tam vela ludi a... skuste poprosit kamosku, aby chodila s vami, aby vas vzdy vytiahla, aj ked vam bude na hovno. Alebo skuste si zaplatit zo zaciatku sukromne hodiny a spoznat cloveka, ku ktoremu budete chodit.
@petrofka ahoj, ja už mám tvoju radu odskúšanú žiaľ neúspešne... cvičím 6 krát do týždňa, 3 krát z toho s trénerom v posilňovni, neviem ako ostatní ale ja mám skúsenosť, že na skutočné ochorenie s názvom depresia ani cvičenie nepomáha, netvrdím ale že fyzicky sa necítim lepšie, s tým môžem len súhlasiť, nechcem iné žienky odrádzať určite je pohyb super len pridávam moju osobnú skúsenosť... žiaľ negativnu..
@femme1308 ahoj uživala som dlhodobo trittico, no otupili sa mi emócie tak mi ho lekár po pol roku vysadil, potom som uživala valdoxan na oživenie nejakého toho prežívania no neúspešne, emócie sú na bode nula, momentálne skúšame anafranil, ale toho lieku sa dosť bojím recenzie naňho nie sú najlepšie, osobne môžem odporúčiť valdoxan je to veľmi šetrné AD, no mne žiaľ nezabral, lekár sa smial že ho treba reklamovať u výrobcu 😀 snáď budeš mať viac šťastia pri trafení na dobré AD, úprimne ti to prajem !
femme1308 v tom mas uplnu pravdu ze je to horsie ako cokolvek ine. Boli ta ruka tak zoberes tabletku a ulavi sa, ale na tie myslienky co mame v hlave tabletka nestaci. Apon niekedy nie.Je to velmi tazke a prave dnes je jeden s tych tazsich dni aspon u mna.
femme1308 nie nemam to casto nastastie, ale dnes mi sa prehanaju hlavou ako vichrica. Dufam ze zajtra bude lepsie.
femme1308 neviem ja beriem jednu tabletku alventy rano a nic viac nemam.Ja aj ked mi je zle sa donutim ist kde potrebujem, jednoducho musim ked chodim do prace musim tam ist, na nakup musim ist a tak, Ale zas nechodim kde nemusim napr.. kino, alebo nejaky festival a pod. Idem len tam kde musim a to ma stve ja so rada chodila medzi ludi ci uz na svadbu alebo niejaku oslsvu, teraz nie len ked to je fakt nevyhnutne, Ale dobrovolne nie.
@ivka185 to presne akoby si písala o mne no nechcem takto existovať ale nemám ani recept ako to zmeniť ja som predtým fungovala bežným životom síce popravde diskotéky a takéto som nikdy nemusela ale nechápem tomu co je teraz. Tiez som ako naprogramovaný robot nič ma nenadchne nič nepoteší iba sa umaram nad hlúposťami a dookola riešim co keď, ako bude, co budem robiť ako budem žiť po zvyšok života
@femme1308
@ivka185 žienky keď to čítam ako keby ste mi čítali z duše, ja som tiež normálne fungovala až príliš spoločensky ale v dobrom, a teraz mám s tým doslova problém a prišlo to z dňa na deň, človek sa často obviňuje že prečo práve on, presne na fyzické problémy lieky sú ale keď sa raz naruší psychika tak je to pekne povedané v dierke, to sa tak ľahko dokopy nedáva aj keď sa človek akokoľvek premáha je to náročné, ale musíme myslieť pozitívne zajtra nám už bude kúsok lepšie, verím v to! 🙂
femme1308 presne ako som ti uz asi dnes pisala vsetko to co riesis ty tak to riesim aj ja. Tiez nechcem takto zit ,ale mame na vyber? Ja som som normalne fungovala az do 36 aj deti som mala ked som este bola zdrava aspon to, bo s tou chorobou neviem ci by som to dala. No a odvtedy sa veziem s uzkostou. Zial.
sarah275 Aj tebe prajem len to najlepsie, aby si sa toho zacarovaneho kruhu dostala. Ty si mladsia urcite odo mna, ked este nemas rodinku, ale neboj vsetko bude , len dat tomu cas. A hlavne verit ze to bude.Drzim silno palce.
Ahojte užívate niekto Trittico? Dík....
@sarah275 ahoj, ďakujem za odpoveď, a pamätáš si začiatky? Ja beriem týždeň, 3 noci som msla 1/3, teraz som na 2/3, ale je mi divne a mám strašne sucho v ústach, závraty, celková otupenosť alebo čo... tak ťažko mi je nejako. Myslíš že mám počkať, prejde to? Ráno mi je fajn, aj keď spím stále prerušovane a od 4tej som už hore...potom okolo 11tej začnú suchoty atď a drží ma to až do večera. Inak psychicky trošku lepšie ale strašia ma tie fyzické stavy. Konzultovala som s dr., nič svetoborné mi nepovedal, iba že už nemám teda zvýšiť dávku na celú. Som z toho pomýlená.
@kamajka no ja som také stavy určite na začiatku nemala, ale tiež som išla z menšej dávky na väčšiu ako ty, ak to bude trvať dlhšie ako dva týždne určite by som to ešte raz prekonzultovala s lekárom, v tých začiatkoch si tvoj organizmus zvyká na postupné dávky ale keď si na tom psychicky lepšie tak skvelé ! Držím prsty
@kamajka týžden he krátka doba neviem preco mas AD a ani zo co uzivas nepoznám ja mam AD 10dni a aj fyzické aj psychické symptómy este su. Ak ty za 2-3tyzdne nezmiznu negatívne účinky tak asi budeš musieť vymeniť no začiatky su hrozne mne sa stav zhoršil aj keď som začala užívať a aj teraz pri zvýšení. Nieco zmizlo úplne nieco sa objavilo a tak sa to strieda.

sarah275 Ja som si tu otazku ze preco ja , cim som si to zasluzila polozila uz mozno milion krat ale neviem na nu odpoved. Tiez nemam dovod trpit uzkostou, v rodine pohoda, manzelstvo vyborne, deti zdrave ,peniaze tak akurat proste nie je taky silny dovod na to aby som sa trapila a predsa trpim. Na tej stranke som este nebola ale nakuknem tam.Obdivujem a zaroven aj zavidim v dobrom ze dokazu zit uplne pohodovy zivot, mozno raz budeme k nim patrit aj my. Verim tomu.