Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Ahojte žienky tak ako sa dnes máte ? Je to lepšie ? Mňa včera večer chytila strašná úzkosť ale chvalabohu som sa z toho vyspala, dnes to je už lepšie čaká ma aj menšia návšteva známej tak sa kus odreagujem snáď... držte sa a majte pekný vikendik 🙂
@kamajka ja neviem sama si neviem pomôct tie prvé mesiace iba pretrpieť ten mirzaten ti vobec nepomohol? Tak to ti verím z RS mam známych uz sa odsťahovali. Bieda je tam dost. Rada by som ti po ihla poradila no sama som v takej situácii ako ty.
Asi jedno spoločne vydržať tie prvé zle týždne asi nič ine nám neostáva.
A nemáš počas celého dňa ani jedno svetle miesto jednu jedinú pozitívnu myšlienku? Ak ano zastav sa a vychutnaj si ju naviac ako sa dá a skus ju rozvinúť. Mne takto radila psychologická.
Ja som sa tiez stále tamestnavala aby som nemyslela na zle no teraz som strašne unavený nič by som len spala a spala.
@femme1308 áno viac menej keď je človek v strede tak môže aj nemusí to toto ochorenie vyvolať ale je to aj nedostatkom magnézia a calcia v tele čím som v horšom rozpoložení telo viac látok spotrebuje zlaknem sa a mám pocit akoby som sa dusila, no po rokoch som sa to naučila trošku regulovať, len sa mi pridruzila k tomu táto fóbia z choroby, neviem to ovládnuť a mám z nej strach ja už vlastne ani neviem aká diagnóza som 😁
@femme1308 no neviem už. Ale si milá že napriek svojim ťažkostiam sa snažíš pomôcť aj iným. Ty máš aké symptómy a čo uživaš konkrétne? Zatiaľ nemám žiadne svetlé myšlienky..všetko je stres... sem tam nejaký záblesk ale hneď príde aj myšlienka prečo sa to nedá .... nechápem ale čo sa mi to stalo ráno...triasla som sa ako nejaký narkoman, neskutočná úzkosť... to som ešte nezažila..je to s tými liekmi čím ďalej tým horšie... napríklad teraz som v pohode je mi fajn... tá úzkosť ma chytila keď som šla do tesca a tam ľudí 1500 ledva som domov došla ...ešte aj to ma skoro auto prešlo... potom už len do plaču a do plaču... som zúfalá z tohto stavu...
@kamajka to je to najmenej co može byt vymeniť si tu názory podporiť sa navzájom lebo vieme co prežívame. Uzkost strach obavy 1negativna myšlienka za druhou a tie posilňujú úzkosti. Toho zablesku sa drž to je teraz jedno jedine svetle miesto. A na začiatku sa stav zhorší. Niekedy mnohonásobne. Mne dr vravel ze keď su negatívne účinky je vysoká pravdepodobnosť ze AD záberu
@kamajka máš to tazke:(aj ten tlak,že si na všetko sama.vidim, že máš doma pubertakov tak to je veselo:(spánok sa zlepší asi po 2 t väčšinou.Citala som tvoje príspevky tiež potrebujem syna naučiť, že má vek,aby s niečím doma pomohol nech ma povinnosti všetci si doma zvykli, že mama robí všetko a za všetkých.Na seba a svoj relax nemyslím a vlastne ani nemám "nič svoje"čo by ma bavilo
@grepka205 na myšlienky úzkostné dávajú AD prečo si nešla k psychiatrovi, ale obvodnej?frontin je slabá náplasť na nejaké povBudenie ten práve človeka utlmí je správy kľudne ty asi potrebuješ AD na lepšie zvládanie stresov viac hormónu šťastia.
Tetania je akokeby úzkosť malo minerálov v tele tiež neventilujem stres búšenie srdca kŕče...musis si dávať veľa magneb6 najlepší je od Galvexu a calcium,ale to asi ako tetania vieš.Necitala som všetko.ja tomu celému rozumiem reálne, ale neviem aplikovať v živote🙂Bojíš sa o zdravie z toho sa vystrašis príde tetania uzkost,ak je toho veľa až depresia.je to celý kolobeh všetko so všetkým suvisi a čo najhoršie sme tak citlivé, že nás to hneď tlačí dole.Lebo ideme z rezerv energie mineralov,až mozog začne reagovať úzkosťou strachom...je to hrozné koľko mladých ľudí má psychické problémy a väčšinou ženy ten tlak rodina práca deti musím všetko zvládnuť!chápem tomu, že ak nie je serotonín či celé telo je stále v strese napätí prídu bolesti žalúdka preháňanie smútok len ...ja sa neviem zmieriť s tým prečo zrovna ja som tak slabá veď sú ľudia čo prežili tragédie zomrie im dieťa aj okolo mňa také veľké problémy a ja vlastne celkom žijem spokojné a aj tak si niečo nájdem prečo sa trápim zneistujem dumam či aj môj syn sa pri všetkom raz v živote zrúti či ho nemám vychovávať viac tvrdo nech je viac odolný...milión veci.
Dnes som sa zobudila úplne unavená.Ale vydržte ja už aspoň spím v noci chutí mi jesť myšlienky zmizli, ale som akoby som žila na bombe neviem kedy to vybuchne.od všetkých len počúvam od psychológa psychiatra zmeňte svoj život, viac oddychu, netreba myslieť na budúcnosť, čo ak....dnes mi volala kamoška,že ich syn má 4 operáciu a vývod a ďalšie ho čakajú až sa hanbím veď sa nemáme tak zle musím byť optimistická.Drzte sa robila som bryndzové halušky a ideme do lesa pekne slnko svieti nech sa prejdeme.Aj Vám bude lepšie takto pred mesiacom aj pol som len uvarila a ležala na gauci
@kamajka som na tom podobne ako ty .Len mám jedno dieťa dlho som s ním bola doma nevzali ho do škôlky potom choroby....teraz konečne po veľa rokoch pracujem na pol úväzku aspoň slabá náplasť a cítim sa užitočná, ale....ja som sa tiež cítila ako v pasci chcem ísť do roboty neviem kam, potrebujem peniaze, som neuzitocna všetci si vedia niečo dobré nájsť....také podcenovanie chápem Ta.
Máš krásne deti🙂a robíš pekné veci si šikovná klobúk dole.Vies čítala som tvoje príspevky mne, keď zomrel blízky človek mala som doslova nočné mory každé ráno úzkosti mala som už 26 r, ale nemali sme v rodine často také zle situácie a tam mi začali také problémy.Potom nová práca, tehotenstvo a už som išla veľa zmien v jednom roku.Strata rodiča opory je veľká tragédia mala by si chodiť k psychológovi vykecat sa nájsť možno tvoj svetlý bod v živote často ho sami nevidíme či nevieme nájsť.Sedenia sú zadarmo možno vieš....od poisťovne večer napíšem už sa ponáhľam.lieky sú len slabá náplasť potrebujeme podporu, možno pochvalenie či iný pohľad, že vlastne nie sme také nemožné.
Včera som videla zaujímavý cítat neviem ho úplne presne, ale v štýle,že depresia nie je za to, že sme slabosi ale preto, že sme boli až príliš dlho silne a preťažené niečo v tom zmysle
@eliska13 súhlasím s tebou psychológovia vedia niekedy veľmi dobre nakopnut človeka ale treba si nájsť veľmi dobrého psychológa tí najlepší sú väčšinou súkromní a platí sa za sedenie aj 20 eur čo veru nieje najmenej, inak máš 25 sedení od poisťovne zdarma u bežných štátnych psychológov 🙂 prajem veľa sily

@femme1308 ale akože vytretá som ako riť s prepáčením. Nemôžem si ani sadnuť bo si asi vlasy vytrhám. Musím byť furt v pohybe...
Nepracujem nemám kde.. ja žijem v okrese RS .... takže asi tak.... a malý má len 7rokov neviem ísť do práce nevie mi nikto pomôcť s deťmi.