Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@sarah275 fíha taký začiatok dňa by sa mi páčil🙂ja som sa dnes zobudila 04:30 na to, že syn ide na WC, lebo večer chrumal jablká som vedela, že nevydrží do rána a už som nezaspala.Idem z nemocnice mali mi vyberať znamienka, ale bolo tam 10 ľudí predo mnou ja som odišla🙂)nechám si to cez prázdniny Vianočné veď by som tam sedela 3 hodiny.Takze cestovanie hore dole zabitý čas...vonku je strašné zima a tak som malo spala, že mám blbu náladu.
juj vidieť tých chorých starých ľudí na vozickoch, postele pred op.sálami nerobí mi to dobre, hlúpo povedané buďme radi, že sme zdravé az na tú našu psychiku🙂koncom týždňa má byť 15 stupňov a slnko😀
@eliska13 ahoj noc som prespala celu u mna je problém zobudiť sa vstala som o pol 7 len aby som išla s dieťaťom do školy. A keď som prišla zaľahla som opäť a furt este ležím. Ja som taká unavená, ze nič nerobím. Je to normálne? A keď vynechám benzodiazepiny tak nespím skoro vobec. Neviem co je horšie. Zajtra idem k dr som zvedava co mi povie
@eliska13 no ani mne nemocničné prostredie nikdy nepridalo na nálade ! Presne buďme radi, že máme len to 🙂 aj keď úprimne by som mala radšej zlomenú nohu a vedela by som že sa zrastie ako narušenú psychiku ktorá nikdy nevieš kedy zas prepukne ☹ ale buďme vďačné aj za to čo máme ! Drž sa a nech máš čo najlepšiu naladicku 😘
@femme1308 ďakujem veľmi pekne ! A neboj sa bude aj energia aj nálada len treba dať tomu čas... a všetko bude určite dobré 😉 ja sa aj dosť prekonavam nasilu sa snažím mať aktivity aby som zamestnala hlavu a dosť to pomáha, no v začiatkoch som mala presne také stavy, že som nebola schopná absolútne ničoho čiže ta úplne chápem , máš moju podporu to prejde uvidíš ! 🙂
Prosim ako dlho ste na začiatku užívania liekov pociťovali únavu, ospalosť, nútili ste sa do bežných veci.
Inak mne povedal aj lekár že prvé týždne budete unavená a ospalá, že je dobré ako keby psychiku nechať odpočinúť a presne nesilit sa do ničoho, že to musí prísť samo 🙂 čiže súhlasím s eliskou
@femme1308 tá únava je na tom asi najhoršia to ťa úplne chápem, ale chce to asi viac času aj tej trpezlivosti uvidíš isto bude dobre a prejde to, to máš prvé AD ? Ak áno možno ti až tak nemusia vyhovovať niekedy lekár zvykne vymeniť aj dva trikrát za iné, no pevne dúfam že tieto ti sadnú
@sarah275 nie predtým som mala sertralex-serlift to je to iste len serlift sa prestal vyrábať. Ja uz 3x takto začínam no vtedy som trpela nespavosťou skôr taká živšia som bola. No teraz som jak mrena. Akoby lenivá nič ma neštve nič ma nebaví unavená som stále a len spať a spať neviem sa poriadne sústrediť neviem udržať pozornosť len SŠ teším kedy je vecer a ľahnem si do postele. Inak od kedy som začala užívať teraz cipralex tak mam take divne neviem zaostriť do diaľky a oči akoby som plakala a ráno keď vstanem tak ich mam zalepene ako keď mas zápal očných spojiviek.
@femme1308 ja mám posledný týždeň s tými očami niečo podobné. Ale neberiem nič. Pred týždňom som končila menzes, zároveň ma čakal ťažký týždeň tak som to pripisovala tomu, že som z toho zase psychicky vyčerpaná. Oči ako angorák, pritom sa snažím spať. Presne ako píšeš, akoby som plakala, stále si ich pretieram, klipkám... Posledné dni ma aj svrbí nos, takže to vyzerá na alergiu. Kedysi som mala potvrdené roztoče a teraz je ich čas. Alergia sa môže prejaviť aj únavou, vyčerpaním, nepokojom... Tak skús sondovať aj v tomto smere.
@montemotherone alergiu nemám žiadnu žeby náhoda s tym začiatkom užívania liekov. Neviem ci to može byt vedľajší účinok liekov ci nie? Ja mam lesklé oči vkuse zle zaostrujem do diaľky. Ja nepretieram oči ani ma nestipu nič len v noci akoby mi nieco oči lepilo okolo take suché. Neviem to presne definovat ale aj mihalnice take suché chuchvalce na nich mam.
Nieje to zápal očných spojiviek ten som mala viem aky ma priebeh.
@femme1308 a teraz teda berieš lieky prvý krát vôbec, alebo len nový druh?
@femme1308
@sarah275
@eliska13
Ahojte kočky, ako? Ja som bola odpálená aj včera, dnes už trošku lepšie, len sa cítim akoby som bola číňan, furt sa mi oči zatvárajú. Včera som dala celú tabletu...aj by som bola asi spala, ale malý mi došiel do postele v noci a chrapkal mi do uška...chorý je. Zobudila som sa 2:18 ale potom som zadriemala ešte do 5:30.
Baby, ja som mala zlý týždeň, a aj keď dnes ráno to začalo o.k. skončila som s polkou Lexaurinu, a najhoršie, že mi veľmi neprospel ☹ Akoby telo chcelo spať a mozog naštartovaný... Je pravda, že keď som sama s drobcom, tak nezaspím (aj keď on je v pohode, a prehra sa pri mne)... Vo štvrtok ma čaká po rokoch dr. Zvažujem AD... Už som zo všetkého vyčerpaná. Už chcem normálne fungovať, ísť do práce než obáv či to zvládnem ☹

Ahojte zenusky, aký máte pondelok ? Ja už za sebou mám úspešne fitko ešte dám doma kardio polhodinku a mám odcvicene ! To je asi jediné čo mi momentálne pomáha a večer mám psychologicku tak trošku sa vykecam snáď a bude mi ešte lepšie 🙂 inak Vám všetkým chcem poďakovať za podporu ste úžasné ! Držte sa a nech sa Vám čo najlepšie darí a máte krásny celý týždeň hlavne bez úzkosti a zlých pocitov lebo tie nám nepatria !!!! Pozdravujem Vaša Sarah