icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

femme1308
24. nov 2017

@kamajka u mna prvé 2tyzdne úplne zhoršenie stavu veľmi nepríjemne pocity tento týžden akoby mini zlepšenie je to postupne. Nepríde to asi zo dňa na den. Toto je veeelmi dlhodobá záležitosť. Psycho ma troska nakopla podržala podporila.

lasoninka
24. nov 2017

@femme1308 2 mesiace a je mi jednako.Najhoršie sú večere.Depky ako vyšite.

femme1308
24. nov 2017

@lasoninka pri depke niesu horšie rana? Teda 2mes uzivas AD a je ti rovnako aj fyzicky aj psychicky? To sa mi nezdá no niesom odbornik

kamajka
24. nov 2017

@lasoninka a čo Ťa trápi, deprimuje?

kamajka
24. nov 2017

@femme1308 no, zrejme nie...aj keď ja badám, že som trocha kľudnejšia, viem oddychovať, čo u mňa je nové, ja som stále bola v pohybe, nevydržala som sedieť alebo ležať len tak.

patik114
24. nov 2017

@kamajka ja som brala pred rokom asi 7 mesiacov a teraz sai vrátilo to a zas beriem ich

kamajka
24. nov 2017

@patik114 a predtým si to vysadila svojvoľne či tvoj lekár ukončil liečbu? A na čo sa liečiš akú máš diagnózu?

lasoninka
24. nov 2017

@kamajka Od malička sa bojim smrti.V auguste mi zomrel ocino videla som ho zomierať a v deň pohrebu,keď sme sa išli s nim rozlučit,stale sa mi to vracia ako ležal v čiernom vreci a v tej truhle.Som jedinacik a dosť som na nom lipla.Musim stale niečo robit neviem odychovať,keď ostanem v klude je to najhoršie.

eliska13
24. nov 2017

@femme1308 ja musím niečo robiť nudím sa:(syn tu ma ksmosa, navarené máme a čo ďalej?mňa nebaví sedieť a pozerať TV.Tak najradšej by som tiež išla pozrieť niečo na Vianoce nemám ani jeden darcek, ale az cez víkend.Nechce sa mi nič musím sa nejako premôcť.Ja sa najlepšie cítim vonku ísť do lesa a kráčať, alebo niekam ísť čokoľvek len nie byť doma🙂)ak mi nezistia anemiu čo som mala min.rok tak ja už nechápem z tej únavy.Kava čaj voda snažím sa doobeda aspoň hodinu aj pol byť vonku.Chcela som si sama spraviť adventný veniec musím si kúpiť na to nejako ozdoby asi zajtra hneď ráno pôjdem sama do mesta a doma budú mať klud;🙂nikto ich nebude buzerovat vypni mobil, poďme niekam ....a tiež máme bryndzové halušky čo píšete...

sarah275
24. nov 2017

Vraj mám ťažkú depresiu nič prevratné 🙂 už to beriem s nadhľadom a nerobím si z toho ťažkú hlavu a asi ešte k nej pôjdem párkrát a uvidím že čo 🙂 a liečim sa už rok a ešte asi aj dlho budem lekár mi nonstop mení lieky

kamajka
24. nov 2017

@lasoninka to je mi ľúto...mne odišiel ocko už pred rokom a pol náhle ako 54ročný behom troch týždňov... a stále občas dúfam, že zaklope na dvere... vychovával nás 3 dcéry sám...
Čoho sa bojíš? Svojej smrti? Alebo o deti? Aké konkrétne myšlienky Ťa trápia?

kamajka
24. nov 2017

@sarah275 no ale nechápem prečo by si to nemala vedieť.. to je teda psychologička..za všetky drobné.

kamajka
24. nov 2017

@lasoninka ako často chodíš na kontroly? Možno potrebuješ iné lieky keď aj po 2 mesiacoch necítiš žiadnu zmenu

lasoninka
24. nov 2017

@kamajka Mne sa tie myšlienky stále vracaju.Všade ho vidim,keď pridem k mame.Robím 12 a ráno vstavam o pol štvrtej.Niekedy nespím celú noc.Som dosť poriadkumilovna a neznašam nespravodlivosť.Nepozerám ani telku neznasam nasilie,utrpenie ludi a nemozem pozerať staré filmy.

lasoninka
24. nov 2017

@kamajka Každý mesiac.Povedala,že to chce čas.Ja som veľmi silna vydržim vela.Pred 18 rokmi som mala poporodnu depresiu a dostala som sa z toho sama.Asi teraz sa mi to vrátili dvojmo.Ja nechodim ani po doktoroch v karte mam zapis ešte zo zakladnej školy psychiatricka,keď to videla tu kartu,taku tenku sa zhrozila.Povedala som jej keď mam chripku idem k obvodnemu ale mňa bolí duša tak som navštivila psychiatra.

eliska13
24. nov 2017

@lasoninka večer je pre teba asi ťažší, lebo si už unavená.Ved skoro vstavas vela hodin robis...Skor bývajú rána veľmi zle vraj vtedy je hladina serotonínu najnižšia aj počas menzesu som sa dočítala.Musis byť silná žena, keď si popôrodnú depresiu ustála sama.
@sarah275 divný prístup fakt tiež neviem prečo by si to nemala vedieť?veď každý človek by sa pýtal čo mu vlastne je.

femme1308
24. nov 2017

@eliska13 ja tiez musím byt v pohybe a mas este bludné myšlienky a pociťuješ uzkost?

femme1308
24. nov 2017

@sarah275 bola si aj hospitalizovaná?

sarah275
24. nov 2017

@femme1308 nie nebola som zatiaľ 🙂 ani sa nechystám a @eliska13 áno dosť divny prístup aj ja som sa divila čo už lekári sú všelijakí 🙂 nejdem si nad tým lámať hlavu už aj tak mám toho viac než dosť

femme1308
24. nov 2017

@sarah275 ja len ze vravíš ťažká depresia a ja sa tu s úzkosťou bojím ze ma hospitalizuju asi niesom taká silná ako ty

sarah275
24. nov 2017

@femme1308 ale si silná ! Len si musíš veriť 🙂 mne to už raz navrhli sa dať hospitalizovať ale odmietla som a úzkosť poznám to boli začiatky nie moc príjemné ale dá sa to zvládnuť 🙂 ja som ich mavala ráno po prebudeni a niekedy aj v práci je
to nepríjemná záležitosť a dosť ale je super že sa dá z nej dostať musíš v to veriť ! Horšie už nebude len lepšie 🙂

eliska13
24. nov 2017

@femme1308 nie ani jedno, ale takú nudu nespokojnosť?neviem to nazvať
Nemocnice sa neboj to mne povedala psychologička, keď jej neprestanem vyplakavat,že pôjdem do nemocnice a kto sa postará o syna?pritom ja som doma neplakal len tam som vypustila ventil.Asi ma chcela vystrašiť nech sa zmobilizujem.najhorsie si myslím,cze máš za sebou ja som mala úzkosti už poobede okolo 15 keď som si dala ráno liek prvé dni týždeň asi mi už prestal účinkovať neviem...deň odo dňa to bolo lepšie.Teraz si dávam aj magneb6 z toho som otapena s tým mojím tlakom nízkym.

kamajka
24. nov 2017

@lasoninka je to ešte čerstvé .... časom to možno trochu odznie, mne sa rok po smrti ocka o ňom snívalo a všade som ho počula a videla.A čo máš diagnostikované? Depresiu? Čo užívaš aké lieky? Deti sú už samostatné či študujú či ako?

femme1308
24. nov 2017

@eliska13 ja ráno rozchodim a po obede je to horšie podvečer uz Ok no kedy ako niekedy lepsie inokedy horšie

kamajka
24. nov 2017

@eliska13 to máš fajn, že rada chodíš von...ja sedím doma a je mi doma najlepšie... nechce sa mi nikam chodiť. Keď nemusím nejdem ani do obchodu. Aj to ma unavuje a deprimuje, buď nemajú čo chcem alebo je všetko drahé... Aj si poviem, že mala by som, ale neviem sa donútiť. Ani sa s nikým nestretávam, len so sestrou.

lasoninka
24. nov 2017

@kamajka
Somatizacia KVS s opresiami,mentizmus,anhedonia,hyposomnia,depresivne symptomy,premorbidnosť.Tak to mam napisane

lasoninka
24. nov 2017

@kamajka Mãm 18 ročného syna a 5 ročnú dcéru.Syn študuje .

eliska13
24. nov 2017

@kamajka
@femme1308 nenašli ste sa v tomto aj ostatné?neoznačila som všetky

https://zena.pluska.sk/sluzby/poradne/psycholog...

patik114
24. nov 2017

@kamajka to mi doktorka vysadila a diagnózu ani neviem ale už sa buducu kontrolu spýtam mám úzkosti nutkave myslenie ...