icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

femme1308
25. nov 2017

@kamajka a vie ze si bola u psychiatra? Povedz mu ze aj tieto slova ti ubližujú hoc ich nemysli úplne vážne. Je pravda ze muži prv vravia a tak rozmýšľajú

kamajka
25. nov 2017

@femme1308 už som skúšala všetko, rozvovor, zrkadlo, všstko. nemá to zmysel. No nič idem spinkať.
Prajem pokojnú noc a pekné sny 🙂. Držte sa ženičky🙂.

kamajka
25. nov 2017

@femme1308 ano vie o tom a nerozumie tomu, asi by aj chcel ale nejde to proste...ale to uz by bolo na samostanú temu... dobru noc prajem 🙂.

eliska13
25. nov 2017

@kamajka áno domalovala som konečne
Aj mu odpapulujes či si ticho a myslíš si svoje?Asi by ma rozhodilo, kebyže som chorá ,mám problémy sama so sebou a toto mi povie.Asi od dcéry si ochorela:(

eliska13
25. nov 2017

@domi1313 ako sa Ti darí?a čo v práci nebýva Ti zle?
@sunny8 ja som v teh.vydrzala do 3m bez liekov nechcem byť pesimistka, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to je späť.Nenechaj to zájsť príliš ďaleko.Lieky môžeš brať aj v tehotenstve.

kamajka
26. nov 2017

@eliska13 a ako sa Ti to podarilo? Ja keď som raz maľovala, teda prvýkrát, tak to strašne dopadlo. Šmuhy všade...
Mužovi nepapuľujem, to by sme sa hádali a to mi za to nestojí. Pomyslím su svoje a idem ďalej...aj keď hlboko to vo mne zostáva, každé jedno slovo. Myslím si na jednej strane, že som až príliš precitlivelá a vidím v každej takejto poznámke aj to čo tam reálne nie je... takže nechcem ani jemu krivdiť... to by bolo vravím na ďalšiu samoststnú tému. No nič, idem ja von do psíkom.
Pekné ránko Vám všetkým želám 🙂.

kamajka
26. nov 2017

@janefonda ahoj, my sme si tu ešte asi nepísali, postrehla som že em prispievaš ale asi sme ešte jedna pre druhú nemali príspevok, či?
A vyrábaš si sama vence? Ja som vyrábala tento rok také dekorácie zo šišiek, ale je to len dovnútra..jedno som odniesla na cintorín a ako prší tak sa to rozpadlo. Pred Vianocami to budem musieť vyhodiť a vyrobiť niečo iné, ale už nie prírodné, lebo to nevydrží.

eliska13
26. nov 2017

@kamajka celkom dobre to išlo aj ja som sa bala.Ja som kúpila min.rok také srdce z polystyrénu a obalila ho machom niekde v Tedi či Pepcu mali také sady šišky mach a ozdoby a normálne to vydržalo rok som bola prekvapená.

kamajka
26. nov 2017

@eliska13 jaj🙂. Tak to už asi nejak ošetrené bolo. Ja som normálne šišky z borovíc vonku nazbierala.

janefonda
26. nov 2017

@kamajka je to možné, no čítam si to tu priebežne tak ja ta aspoň ako tak virtuálne poznám. 😉
Vyrabam si sama vence, tento rok bez ceciny, obalila som polystyrén veniec vrecovinou a nalepila tavnou pistolou ozdoby. A stále si tu niečo vyrabam, aspon si zamestnam ruky a myseľ. Ja som uz z najhoršieho vonku, len z času na čas ma ešte chytí stracha potom mi je hneď zle od žalúdka. No u mňa je to spojené s cyklom.
Dúfam, že aj tebe bude stále lepšie a lepšie. Prajem to tu naozaj každej jednej.

kamajka
26. nov 2017

@janefonda máš to krásne🙂. Si šikovná. A Teba aká diagnóza trápi? Už sa liečiš dlho?

janefonda
26. nov 2017

@kamajka liecim sa treti rok, mam strednú depresiu, uzkosti a vyustuje mi to do panickeho ataku. Ale to len v najhorsej situacii. A taku som zazila len úplne na začiatku. Teraz sa uz mam oveľa lepšie, aj ked občas mi je nanič.

femme1308
26. nov 2017

@janefonda krásne si to urobila nadhera su šikovná a hlavne kreatívna 👍👍

kamajka
26. nov 2017

@janefonda Fíha. Tak to je fakt na dlhé trate tieto diagnózy. Ja som síce brala Mirzaten pred 5 rokmi, ale po roku som ho sama vysadila a celkom som vedela fungovať. Len vrátilo sa to a je to horšie, lebo už teraz mám aj depresie, predtým som mala len úzkosti ale mala som ťažké obdobie v živote a veľa problémov, vrátane existenčných. Vtedy to bolo liečené ako adaptačná porucha.
A kde kupuješ na to veci? V kvetinárstve? Aj tú vrecovinu? Rozmýšľam že si také podobné spravím aj ja.
Máš aj deťúrence? Rodinu?

eliska13
26. nov 2017

@janefonda pekný je mne sa tiež páčia nie také prezdobene.My máme dnes lenivý deň len na gauči pod dekou, ale musím podvečer zájsť do Tedi syn potrebuje do školy ozdoby korálky vlnu a tiež rozmýšľam kúpiť tu tavnu pištoľ a chcem si tiež sama spraviť veniec.Len som obed spravila syn číta knižku, muž spí a mňa láme tiež🙂

kamajka
26. nov 2017

@janefonda kukla som si Ťa tak už teraz vidím, že máš dve ratolesti. Staršie chodí už do školy? Do druhej či do prvej? 🙂

kamajka
26. nov 2017

@eliska13 ja som si prosila pod stromček min.rok tú pištoľ aj som ju dostala, je to super, odporúčam. My sme ju aj teraz využili keď dcéra robila na fyziku periskop. Nebolo by jej to tam držalo iným lepidlom ani lepiacou páskou. A tyčinky myslím stoja 1,20e 10kusov alebo tak nejak. Do dvoch eur. Aspoň u nás.

kamajka
26. nov 2017

@janefonda
Ja som naposledy takéto robila... to som iba skúšala. Venček ešte nemám dokončený, na spodku je kartón a vidno to, tak to musím nejako zakamuflovať.

femme1308
26. nov 2017

@eliska13 a budeš spať v noci keď spis cez den? Ja sa bojím ze keď zaspim cez den tak nebudem v noci

femme1308
26. nov 2017

@kamajka uz ti je lepsie? Ako sa mas spánok pocas dňa?

eliska13
26. nov 2017

@femme1308 nespim, ale keby som zavrela oči hneď zaspím.Ja spím možno raz za rok poobede naposledy, keď som teraz na jeseň začala s liekmi som pri synovej rozprávke zaspala na 2hodiny až som sa zľakla.Musim ísť do toho obchodu kúpiť tie veci.Ja som nervózna z takéhoto polihovania vonku strašná zima, hrali sme Activity muž si rád len tak leži na gauči a pozerá TV a syn sa mota ako motovidlo a potom by chcel hrať hry na mobile.my tu máme takého Cinana a má strašne pekne drobnosti na stromček také biele paperove vtáčiky srdiečka ..chcem ísť niečo kúpiť, lebo musíme vyrábať na Vianočné trhy do školy pre deti a čo predaju pôjdu na výlet.Vcera podvečer som bola v nakupaku normálne neexistujú zateplené nohavice pre väčšie deti.Volakedy mal také menzestraky s CA či HM s podšívkou všetko mu je malé on tento rok strašne vyrástol a aj pribral. .Nakoniec som bola milo prekvapená v Zare mali nohavice za 12 eur!čo tričko tam toľko stojí a sú zvnútra takým fleesom podsite.
Naňho už nie sú pančuchy a má také termo rytierky, ale to je také na figu slipy termo gate na tom rifle je v tom ako jaternica🙂už sa dosť ochladilo musela som niečo nájsť.Ked vidím tie slimkove strihy na chlapčenských nohaviciach to je hrozné on si to nevie na telocviku vyzliecť cez lýtka.ja, keď mám od rána plán idem robiť to a to tak ficim, keď nie tak sa to zvrhne na takúto nudu a deň zabity

kamajka
26. nov 2017

@femme1308 keď si odmyslím žalúdok tak sa to dá prežiť. Depresia je stále prítomná, úzkosť myslím pomenej. Spím celkom schopne, v noci som sa zobudila o 2:15 a sedela som do tretej v kuchyni a jedla sladkosti. Potom som si šla ľahnúť a spala som do 6:40 alebo tak nejako. V piatok mám kontrolu tak uvidíme čo na to môj doktor.

kamajka
26. nov 2017

@eliska13 strašne ťažko sa kupujú na takých chlapcov veci. My sme dnes synovi bpli kupovať nohavice a vetrovku ale horor. Detské veci sú mu male a dospelácke veľké. Môj nosí spodky po mojom ockovi. Ocko to dostal pod stromček stále a nenosil ich vôbec. A nie sú ani nemoderné, tak nosí veselo.

femme1308
26. nov 2017

@eliska13 tak to super v takej cene ja tiez nemozem cez den potom som v noci ako sova my tiez polihujem urobila som až obed pocasie o ničom úplne prší skoro cely den. Ja neviem kde sa strčiť ani co robiť. Taká som nie vo svojej koži do obeda sa neviem ani naštartovať aleze vobec. Pritom to niesom ja lebo stále som vstávala ráno skoro teraz by som najradšej do obeda vylihovala. Až podvečer sa tak dobre rozhybem

femme1308
26. nov 2017

@kamajka tak som rada ze sa mas lepsie. Aspon ze uzkost ustúpila možno aj tym ze manžel prišiel tak cítiš oporu troska

kamajka
26. nov 2017

@femme1308 no to určite :D skôr mám z neho depky :D

janefonda
26. nov 2017

@kamajka starsia chodi do druhej, dari sa jej. Zatiaľ je to v poriadku. A mladšiu to uz od septembra tiež čaká.
S chorobou je to naozaj na dlho. Ja som kedysi tiez brala mirzaten, no veľa som pribrala. Ale svojho času mi veľmi pomohol.
Veci kupujem tak rozne, niečo v kik a tedi a vrecovinu normalne v obi.
@eliska13 tavnu si kup, nestoji veľa a je to super vecička. Ja s nou robim všetko možné.
Ja som dnes robila do pol druhej, a potom som odkvecla a zaspala. A dobre mi to padlo. Kym som bola v práci manžel navaril, tak sa teším.

janefonda
26. nov 2017

@kamajka aj tie tvoje tvorenia su krasne! Ja mam tiez rada take prírodné a so zdobenim to neprehanat.

janefonda
26. nov 2017

Tu su este nejake moje tvorenia tohtoročné. Minulý rok som si aj vlocky hackovala, tak tie som aspoň na konariky zavesila.

kamajka
26. nov 2017

@janefonda krasne, super🙂. Diky za inspiraciu 🙂