Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Moj muž to asi kúpil v elektre až sa nemýlim...ale možno táram ..neviem sa ho spýtať bo šiel so psom von 🙂
Dobré ránko Vám žienky.
Ja som zase zle spala, neviem či toto celé má nejaký význam. Dosť som z toho frustrovaná.
Majte pekný dník všetky... 🙂
@eliska13 ani ja si nepamätám sny odkedy beriem lieky. Resp.veľmi malé útržky len, aj to len raz či dvakrát a hneď to zabudnem. A to sa mi zvykli snívať parádne sci-fi sny... to by si človek ani nevymyslel také blbosti. Raz sa mi napr.snívalo, že ma obťažoval nejaký muž, tak som ho zabila a napálila som ho na CDčko..normálne ako hudbu..len nebol hudba ale bol tam ten človek na tom CD...a že som to CD zahrabala do snehu, aby ho policajti nenašli. A veľa iných takýchto podobných sa mi snívavalo, nezmysly úplné.
Ja tiež nespím.Beriem 2/3 tritica.Pod chvilkou som hore nemožem sa dostať do hlbokeho spanku.
Ahojte žienky ako sa máte ? Ja som už našťastie zdravá tak som rada 🙂 inak so spánkom nie ste samé ja som dnes nespala ani sekundu a z trittica človek ani nezaspi :( ja už pomaly nevládzem ráno som počula mamu ako ma ohovara pred bratom že sa ojem liekmi a mám vlastný svet, dosť ma to vzalo keďže robím doma absolútne všetko a viem že som dlhšie doma ale mám na to svoje dôvody a nie sú najľahšie pre mňa tak som ostala sklamaná ☹ myslela som si že aspoň mama ma chápe.... Tak snáď sa máte lepšie a prajem Vám krásny dnik a ešte krajší týždeň 🙂
@sarah275 ja zaspím z Trittica..teda mám k nemu ešte Frontin pekne ma to uspí. Len nie na dlho.
To je fajn, že si už zdravá. Ja mám nádchu. Ale zvládam. Akurát sme s mužom balili darčeky. Asi mi kúpil prsteň alebo také niečo. Malá krabička...tak isto nejaký šperk. On ma rád prekvapuje, napriek tomu, že prekvapenia nemám rada ...
To s mamou Ťa teda muselo raniť.. je mi to ľúto...:-/
Možno by si mala zvážiť, či sa im neprestaneš zdôverovať s takýmito vecami. Na Slovensku je to ešte stále tabu a každý kto navštívi psychiatra je blázon a najlepšie je ho dať zavrieť do ústavu. Ja sa o tom s nikým nebavím, nehovorím to nikomu, lebo viem aké postoje k tomu ľudia majú. Vie to len sestra a muž. Ani deti to nevedia a ani ich tým nechcem zaťažovať v žiadnom prípade. Ockovi by som to povedala, on bol úžasný a napriek všetkému čo som vyviedla, vždy pri mne stál a nikdy by nikomu nedovolil na mňa krivé slovo povedať. Najlepší na svete. Otec, priateľ, ochranca... ach, chýba mi veľmi.
@kamajka ďakujem za povzbudivé slová a áno dosť sa ma to dotklo lenže na to je už neskoro vie to celá rodina a otec ? Ten sa za mňa hanbí až to bolí, nečakala som taký postoj aj od mamy ona bola moja jediná opora 🙂 máš pravdu tu na slovensku je každý kto navštívi psychiatra za blázna žiaľ to tak chodí už som sa s tým neraz stretla ☹ tak ti prajem ešte pekný dnik a dakujem za povzbudenie
@sarah275 och to by ranilo každého ako nieco take mohla povedat zvlast o svojom dieťati ale nehnevaj sa neživ u seba zlosť a hnev skus sa nato pozrieť z iného konca možno by som jej iba povedala ze mami nemyslela som si ze mas na mna taký nazor ako si ráno vravela bratovi.
Mne raz psychiater povedal, ze mu je strašne ľúto ze k nemu chodia ľudia ktorý by tam ani nemali byt, vlastne tym myslel ze veľakrát sa stáva ze k nemu by mal chodiť ten kvôli ktorému tam chodíme my. Neviem ci som to napísala pochopiteľne. Príklad manželka manipulátora uz nezvláda tlak ide k psychiatrovi ale vlastne by k nemu mal chodiť jej muž. Ono vzťahy v rodine su hrozne lebo keď sa k tebe sprava zle kamarát kamarátka tak jednoducho odídeš nieste v kontakte no s rodinou to až tak jednoducho nejde.
Viem ze ta to veľmi ranilo ze si si asi nikdy nemyslela ze sa rodina takto k tebe postaví a ze hanbiť to aj keby si mala rakovinu cukrovku by sa hanbili? Ach ten dnešný svet.
Nech ta skôr posúva vopred a tym dokážeš tym ľuďom ze ano mala si zle obdobie ale dostaneš sa z toho si silná bytosť.
Trocha sa strácam v diskusiách kto ma akú diagnózu, ty co mas uzkost? Ci?
@kamajka mala si obrovské stastie na rodičov zvlast na otca mas z čoho čerpať co ta može posúvať dopredu.
Tiez to nik nevie iba môj manžel a ja nik viac a nikomu to sní nevravím ľudia su všelijaký niekto to pochopí povzbudí ale iný nie. A nechcem sa este trápiť s tym ze sa za mna nudu hanbiť. Ja dakujem svojmu mužovi ze stojí pri mne a povzbudí ma. Vo veľmi zlých dňoch mi povedal ze je na mna hrdý ako to zvládam a to som bola v štádiu ze som povedala ze radšej zomrieť ako žiť takto. A tiez ze by som radšej mala rakovinu ako tuto pliagu.
Kto toto neprežil nikdy v živote to nepochopí. Len jednej veci nerozumiem pozrite koľko nás je tu v skupine ci uz aktívnych ci neaktívnych je to malo?
@eliska13 ahoj práveže mne sa snívajú take koniny ze až nezmyselne sny.
Až mi to niekedy pokazí den.
A este stále som hrozne unavená samozrejme je to take sporadické niekedy viac niekedy menej ale dnešná noc nebola moc dobrá. A včera cely den úzkostny.
Tak divne sa nejak mam cez den sa neviem nakopnúť únava po obede začína po obede uz zo seba začínam byt nervózna potom začína uzkost a podvečer uz ako tak viem fungovať to asi nieje normálne.
AD užívam ráno vecer xanax sr
@femme1308 ja mám dostať menzes tak som ešte unavenejsia.Zajtra ide syn na očkovanie a preventívnu a poprosil som doktorku nech aj mne vezme krv na tu anemiu a štítnu.Pred chvíľou som si merala tlak 90/68 už som vypila veľa vody,mala kávu zelený čaj bola vonku hodinu aj pol dala som si obed a už zase má láme na spánok.Viem, že si sama zo seba nervózna a isto na seba vyvíjas tlak kvôli nástupu do práce.v noci som sa zobudila 02:30 nezvyknem sa budit, ale zaspala som ešte.Vcera, aby nestačilo som ešte nakricala na muža už si pripadám ako xantypa chudák, až mi ho je ľúto, ale všetky krivdy som mu vykricala.Ako ma nikdy nepodporil či v práci či v rodine dietati, ako čakám od neho viac potom ma to mrzelo.Ako muži mojich kamarátok cez víkend sú s deťmi vonku, ako som unavená z toho, že všetko je na mne...ja mám v sebe toľko pocitov, zlosti aj na seba aj všetko.Tak som aj jemu pokazila náladu a nič z toho.Vraj depresia je zlosť na niekoho obrátená proti sebe aj by to sedelo.Neviem ja nie som nejaký romantický typ,že potrebujem pusinky a stiskanie, ale možno by mi raz začas dobre padlo pochváliť či objať a povedať zvládneme všetko.Mna nepodporí a nepochválil nikto okrem syna za jedlo🙂)
Môj muž stále povie, že nemáme žiadne problémy to len ja som večne nespokojná ufrflana od všetkého veľa čakám ste podobne?Ale on je v prežívaní čudak u nich v rodine sa nijako city neprejavujú voči synovi sa vie otvoriť, voči mne nie. psychologička mi povedala, že je taký a mám ho takého prijať, že mi chýba pokora a nemám pozerať na to, čo nemám, ale čo mám nemyslela materiálne veci.skor rodinu, dieťa, zdravie...
To ten Xanax Ti robí takú únavu mne stačí si dať magne a zivam a celé telo mám ťažké.
@sarah275 och to sa tazko pocuva, ale určite by som mame povedala, že si to počula a,že Ta to ranilo.nikto kto to nezažil nepochopí škoda:(
Ty sa už koľko takto trápiš?Hanbiť by sa mal tvoj otec za seba, že takto rozmýšľa prepáč musela som to tak napísať.
Vonku je krásne slniečko ahojte
@femme1308 ďakujem, no keby nás vtedy súd dal mame tak neviem čo so mnou je... to by bolo niečo strašné, lebo ona je sama o sebe prípad do ustavu. Nebola taká ale strašne sa spustila, pila, podvádzala otca s takými prízrakmi čo neviem akos sa Bohu podarilo stvoriť. Alebo komu. Neviem kto je za také zvieratá v ľudskej koži zodpovedný, nemám v otázke viery jasno. Ocino bol prísny a držal nás na krátko, veľa si s nami vytrpel ale keď sme dospeli mali sme s ním najlepší vzťah aký si len človek môže priať. S odstupom času si myslím, že mal aj on depresie, tiež bol večný analyzátor, utrápený a zadumaný. Raz sa s ním rok nedalo poriadne porozprávať také depresie mal, ale keď zbadal, že máme o neho strach tak sa vzchopil. Ale aj tak si myslím, že sa veľmi trápil a isto oveľa dlhšie, než sme to my videli.
@kamajka mala si to veľmi ťažké verím, že teraz sa to snažis vynahradiť svojim deťom.Vela ľudí čo nemali v svojej rodine lásku sú presný opak na svoje deti.Ano aj ja analyzujem najradšej všetko podľa plánu a to ma dostalo.Lebo mi nevyšli veci, ktoré som chcela a svet sa zrútil.
@femme1308 ty máš koľko rokov?ja som tu z Vás tuším najstaršia🙂
@eliska13 myslim ze ta únava je aj z úzkosti lebo to hrozne vyčerpáva k tomu stále neviem ohľadom nástupu nakoľko sa mi este stále neozvali co považujem uz trocha za neprofesionálne z ich strany. Uz som sa aj nachystala ze idem ze co keď nebude dobre tak odídem. Tak čakám. Ja práveže nemám nízky tlak skôr vyšší tak nemala by som byt ospalá. Myslíš ze mas problém so stitkou alebo železom nemyslíš ze ta únava bude z tej úzkosti jeseň a predvianočný cas?
Ja uz si aj namyslam ze sa dieťaťu venujem malo ze by som sa mala venovať viac ze som zla mama a potom chcem druhé ze načo keď tomu niesom dobrou mamou to su take vtieravo myšlienky ktoré mi nejdú pretrhnúť a dostať von z hlavy. Ty mas tiez uzkostnu neurozu ze? Aj ty sa tak nedocenis zhadzujes podcenujes neveríš si? Lebo ja strašne prestrasne ja chcem zen začarovaný kruh preťať. Uz ani neviem z toho počtu báb tuna ty si skúšala vysadiť AD? Ja 2x zatial neúspešne. je toto doživotný údel?
@femme1308 tie myšlienky mám aj ja...také vtieravé...včera som bola v ťažkej depke celý deň...som si vyčítala že som iba samé chyby narobila v živote, vo výchove, že nič dobré sa mi nepodarilo .... po celom dni trápenia mi doplo že sú to bludy a potom som sa trošku znormalizovala k večeru. Dnes je mi už dobre relatívne, nemyslím na nič. Už by to mohlo začať zaberať konečne, to by sa mi páčilo.
femme1308 ahojte urcite nie si najstarsia, to som ja.Ja som vysadzala ad raz a po dvoch mesiacoch som citila ze sa to pomaly vracia, tak som nasadila naspat a to ich beriem uz 12 rokov. Ale to mi nevadi hlavne ze je lepsie a fungujem.
@kamajka ja som cely vikend mala takýto hrozný depkarsky vkuse myseľ mi išla a vkuse len kedy uz toto skončí ja to niekedy nezvladam tie moje stavy ma ničia
@ivka185 ja 2x ako som písala no uz teraz si veľmi veľmi rozmyslím ci ich vysadím lebo toto na začiatku to su brutálne stavy inak je nás tu toľko ze sa uz aj pletú niky kto co a ako dlho užíva
Ja uz by som tak chcela byt stabilizovaná. A 12 r berieš ten istý 1druh aj dávku ci zvysujes znizujes meníš a aj benzodiazepiny?
@femme1308 uz 12 rokov beriem len jednu tabletku alventy rano, najprv som mala 75mg, a potom mi dal ked sa mi to vratilo 150mg a tu beriem dodnes. Benzodiazepiny som nebrala nijake. A tiez vysadzat nebudem ,nechcem zazit tie stavy co som mala na zaciatku. Bolo to hrozne obmedzujuce.
@sarah275 toto som si práve prečítala a pritom som myslela na teba a to co si počula ráno z Maminych úst povzbudenie niekedy asi fakt musíme byt hluché
Boli raz žaby, ktoré sa chceli pretekať. Chceli sa dostať na veľmi vysokú vežu. Na atrakciu sa prišlo pozrieť veľa divákov, aby povzbudzovali žaby. Z prítomných divákov nikto neveril, že sa niektorej zo žabiek podarí dostať až na vrchol veže. Krútili hlavami a hovorili: „Ó, to je príliš namáhavé… Nikdy sa im to nepodarí!“
Žaby začali zaostávať… S výnimkou jednej, ktorá sa svižne ťahala stále hore a hore… Diváci kričali: „Je to príliš únavné! Nikto sa tak vysoko nedostane!“ Jedna žaba za druhou to vzdávali a otáčali sa nazad... Len tá jedna sa šplhala vytrvalo ďalej... Nakoniec to každý vzdal, okrem tej jednej žaby, ktorá sa sama a s obrovským úsilím vyštverala až na vrchol veže! Ostatné žaby, ale aj diváci chceli vedieť, ako sa podarilo práve jej to, čo všetci ostatní považovali za nemožné. Jeden divák prišiel k žabe a spýtal sa, odkiaľ vzala toľko sily, aby sa dostala až na samý vrchol. Vtedy vysvitlo, že víťazná žabka je hluchá!
AKÉ Z TOHO PLYNIE PONAUČENIE?
Nikdy nepočúvaj tých ľudí, ktorí sú negatívni a pesimistickí, lebo Ti kradnú najkrajšie túžby a sny, ktoré nosíš vo svojej duši! Vždy mysli na silu slov, lebo všetko čo počuješ alebo čítaš vplýva na tvoje činy! Takže: Buď vždy optimista! A naviac – buď jednoducho hluchý, keď Ti niekto povie, že nevieš realizovať svoje sny! Dôveruj iba SEBE a stále si opakuj: "Všetko sa mi môže podariť, ak to naozaj chcem zo všetkých síl!"

@janefonda presne takého sobika som teraz kúpila a tavnu pištoľ nemali všetky vypredané.Si šikovná stíhaš toho veľa.