Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@femme1308 Ano bez vsetkeho ono mne lekar ani nic ine nedal ani nespominal ci chcem a ja som vtedy ani netusila ze take nieco pomocne existuje. Ja som sa to dozvedela az tu na fore ze zeny beru tie benzodiazepany.Ale som rada ze som to zvladla bez nich.A ty kolko beries ad, ze mas este teketo stavy.
@femme1308 v tom ti neporadim ,nemenila som tak neviem. Ale ja mam zas pocit ,ze moje telo si uz na nich zvyklo tak ze niekedy ked zabudnem zobrat tabletku tak som na tom tak jak ked ju zoberiem. Ale neviem ci je to len moj pocit alebo to moze byt aj realne. Musim sa na to opytat pri najblizsej kontrole.
@femme1308 zvykla by si si. Ja som rada, že sme zostali v kulture nam blizkej a ze sme sa tu udomacnili. Momentálne by som nemenila, aj ked samozrejme občas sa mi cnie za domovom. Našťastie to nemám az tak daleko, za 5 hodin som doma ak chcem. Tesim sa, ze nam netreba lietadlo k preprave, lebo to by mi viac vadilo. Takto mam možnosť hocikedy nasadnúť do auta a ist na sk.
@femme1308 ja vlastne neviem ani čo mi je🙂ja, keď Vás citam aké máte skúsenosti s psychologom psychiatrom, tak ja som asi zle natrafila.Pred 12 r. som tam bola s panickym záchvatom 3x dostala som AD, potom úzkosť v tehotenstve, lebo som vysadila znova nasadila 5 r pokoj potom som začala brať len polku dlhodobo obden 2x za týždeň a takto som bola 2 roky, až som úplne vysadila a do pol roka som zažila prvú skutočnú depresiu s myšlienkami zlými vtedy som začala sa obviňovať a plakať za tým druhým dieťaťom.Takze som vysadila 3x.psychologicka mi vtedy povedala, že to je mierna depresia úzkosť podľa testu a plaču a toho čo som jej povedala
Ona už neodporúča lieky vysadiť vôbec.
U psychiatricky som nerozprávala o myšlienkach ...len som jej povedala,že sa mi zase pohoršilo tras nespavosť nechutenstvo a dáva mi vždy to isté 20 mg Seroxatu
Anemiu som mala min.rok aj som brala železo odvtedy som nebola na kontrole, ale ja už nemám nejako uzkosti, ale ja keď tak rozmýšľam vždy som bývala unavenejsia celé roky, ale toto je už extrém.Stitnu chcem pre istotu aj psychologicka.mi to doporucila aj, keď viem, že si to svojim myslením spôsobujem:(
Áno takéto myšlienky som mala aj ja, že ani nepeciem kolace🙂 že načo nám bude druhé, keď viem, že to bude veľmi ťažké, keď už teraz nezvládam,
Áno neverím si, myslím si, že všetci sú lepší ako ja, žijú zaujimavejsie, že som sa obetovala pre rodinu a zostali mi oci pre plac.Je to lepšie oveľa ako bolo nemám myšlienky úzkosti chutí mi jesť, ale to gro môjho myslenia, a nejaká nespokojnosť zostala.
Stále mi víri hlavou veta psychologicky,že nežijem svoj život.A tak nejako podotkla, že ak nezmením postoj ku všetkému lieky mi nepomôžu.
Keď by si mala nastúpiť k 1.12.,tak to by už určite volali a k 15.12.si myslim, ze Ta nebudu ťahať pár dní pred sviatkami.Mozno sa to celé posunie až na január a bude Ti lepšie a možno to tak malo byť aspoň sa neuhanas termínom nástupu,že Ti musí byť lepšie, lebo....ešte máš stále takú nechuť k jedlu schudla si ešte viac?
Možno budeš potrebovať 20 mg
Ja som brala vždy 20 mg, ale som s tým sachovala a, keď som v lete brala 10 mg 2x týždenne a na konci septembra tam išla, že mi nie je dobre a spýtala som sa či mi bude stačiť 10 mg denne povedala, že určite nie je jeseň .....že mám brať 20 mg.
@eliska13 ja som im dnes napísala do obeda zatial odpoved neprišla ono ak od 1.12 aj v ten den stačí podpísať zmluvu len takto teraz som na ničom neviem ci sa chystať ci čakať co robiť som nervózna este viac úzkostná lebo netuším ako bude v tej práci sky bude kolektív a to mi na nálade a pocitoch nepridáva a z toho rozmýšľania som asi taká unavená ospalá. Vieš niesom vobec v pohode. Ono mini zlepšenie istotne je oproti tomu co bolo pred 3tyzdnami. Len ta únava ostava a myslenie ze brutal to iste dookola. Zvládnem nezvládnem dom nato vhodná niesom nato vhodná sko bude co bude vkuse to iste.
Inak moje najhoršie myšlienky boli ze chcem zomrieť ako takto žiť vzdať sa dieťaťa mužovi som povedala nech si nájde normálnu ženu nech sa rozvedie....
@femme1308 ty si v neistote či nastúpis či zvládneš aj preto sa Ti nelepší.Ja som to už celé vzdala nemá význam rozmýšľať aké by to bolo mat 2 deti mám jedno a musím byť spokojná
Ja už takú psychickú nálož nezvládnem to najhoršie mám za sebou nakukanie do kočíkov a rozmýšľanie či som stará či nie.Ale v jednom mala psychologička pravdu keď neriešim robotu, dumam nad druhým dieťaťom, potom,že bude prvé na druhej koľaji, potom, že musím nech nie je sám ani z voza ani na voz a asi som naozaj divná, lebo vždy si nájdem niečo prečo sa trápim a robím si zle:(
Chýba mi taká spokojnosť stále mám pocit, že nežijem spokojne.Uz som aj rozmýšľala, ze seknem s robotou a pôjdem na celý úväzok, ale to pre mňa znamená, že prídem domov o 18
a to nechcem ja tu nenechám syna od 13 samého doma.Takze buď alebo....mne povedala psychologička, že ľudia, ktorí musia ísť do práce, lebo hypo, lebo sú samozivitelky nemôžu tak rozmýšľať luto neluto musel by byť sám doma.A na šťastie ja mám na výber, ale aj tak ma to trápi čo bude ďalej.Su dni, keď si hovorím nejako bude, a dni ako dnes, že na to myslím.
Dnes som bez nálady, lebo zajtra má syn očkovanie a veľkú preventívnu v 10 r a celkom bol problém,že chcem prísť do roboty o hodinu neskôr tak ma to šokovalo x krát som zostala dlhšie, ak bolo treba či prišla som skôr aj na úkor môjho syna a teda nečakala som to.
Tak hrám so synom karty, Activity a dumam aspoň ma zabavi.Iste, že by si stihla podpísať zmluvu, ale to sa nerobí veď aj ty si musíš zariadiť syna, oblečenie do prace, čokoľvek...ty ho nechávas v družine či chodíš preňho skôr?Mne pred tými 2 rokmi, keď mi bolo veľmi zle strašne mi pomohlo, že bol so mnou teraz na jeseň ma to až tak nepoložilo už som nečakala, že veď to je chvíľkové zlepší sa to.niekedy až nechápem prečo som to nechávala zájsť až tak ďaleko.
@femme1308 ja viem,že slabá utecha, ale možno tým, že Ti je tak zle je to len dobre tu je to vysvetlené

@femme1308 paci sa mi tu, deti sa mi narodili uz tu. Začiatok bol ťažší kým som si našla kamošky. Teraz je uz dobre, aj ked teda asi mi chybaju take hlboke korene. Tie tu nemám, no som tu rada, krajina je podobna nasej a aj mentalita. So školou a školkou som max spokojna.
A ano problémy mi začali až tu. Zrejme som si prepla svoje sily a bum stalo sa.