Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@bulica ja mám problémy s chrbticou hlavne krčnou seká ma aj mám mini nález.Tocenie a bolesť hlavy zátylku do ramien býva z toho.mala by si ísť k ortopédov neurologická aspoň na RTG nech ťa pošle
Dobre je si to rozmasiruj Veral gélom či guajacuran na uvoľnenie
Ale mne stačí, keď si spravím cviky na krcnu dobre sú na webe
@kamajka nie, iba v začiatku brania AD som mala Lexaurin asi týždeň na noc aj deň, potom už len noc, lebo som sa budila pravidelne 03,04 hod
Mám doma aj Xanax ten sa mi zdá slabší.Nieco by som si dávala na noc pre mňa je strašné dôležité sa vyspať.Par noci idem spať neskôr a som KO
@kamajka ja AD neužívam, mám predpísaný sertralin, ale ešte som ho nezačala užívať. Skúšam to bez ADčiek. Občas si dám lexaurin, keď už je veľmi zle. Mne sa tie fyzické prejavy nejako striedajú. Raz ma bolí hlava, potom mám tlaky na hrudi, potom sa mi točí hlava, potom chrbát a takto rôzne dookola. Snažím sa to však nejak predýchať. Ja si pamätám, že aj minulý rok o takomto čase mi bolo horšie, tak to beriem tak, že je to tým prechodom do zimy. Snáď to pominie. Idem 14.12. na kontrolu k neurologičke tak jej tú bolesť chrbta a točáky spomeniem. Uvidím čo na to povie.
bilica ahoj ja som tocaky na zaciatku mala neznesitelne, potom to ustupilo ale niekedy este aj teraz mam pocit zavratov takze uplne nevymizli, ale tiez mam problemy s krcnou chrbticou, Tak niekedy neviem ci je to z uzkosti alebo z chrbtice.
Pardon bulica a nie bilica.
@kamajka a čo všetko berieš?Nie je niečo z toho čo "nabudí"človeka a preto nespis?
Niektoré AD sú takého typu ja zase, keď sa mi polepšilo po nasadení liekov Seroxat prvú zmenu vidím, že už prespím celú noc.Ale čo som čítala fóra sú ľudia čo majú AD a spia prerušované v noci, budia sa.
Ty berieš iba 4 týždne?ale tak to si na tom dobre nie?či si taká silná žena🙂Lebo ty sa málokedy stazujes a to práve tie prvé 4 t sú ťažké.mna znepokojuje,že sa Femme neozýva aj som jej písala IP a nič. .my sme si pár mailov vymenili snáď nie je v nemocnici
Oxazepam je podľa mňa slabší ako Lexaurin, Xanax a, ak ho neberies každý deň niekoľko x niekoľko tyzdnov nebála by som sa nejakej závislosti.
Strašne sa mi nechce, ale idem stavať snehuliaka🙂)Darček nemám ani jeden tento víkend musím niekam skocit ja ani nemám pocit, že idú Vianoce
@eliska13 aj ja na ňu myslím, snáď je v poriadku. Máš pocit že sa málo sťažujem? Ja mám pocit že dosť... štvrtý týždeň beriem teraz a dr vravel že už by to malo zaberať. No nezaberá veľmi. Nespím akurát som trochu kludnejšia, aj keď už by som mala mať menzes tak už mi poriadne lezie všetko na nervy...a nestíham a nestíham ja neviem ako to je možné. Nechodím do roboty a večer padám na hubu...
@kamajka pri 3 detoch verím, že nestíhaš🙂ja mám jedno 10 r robím pol úväzok a nestíham asi sme nejaké" ine"alebo neviem?ale zase ktorá mama si moze o 16 hod stavať snehuliaka?🙂)uz asi fakt musím mať priority len ja chcem všetko aj peniaze, aj čas, aj mať navarené aj byť s dieťaťom no ťažká povaha som
@kamajka zo začiatku to nebolo hrozne to len postupne sa nejak zhorsovalo, stále som čakala že to prejde ale potom som vysadila sama....naco to brat keď mi je zle z toho....nebola som pri doktorovi od kedy neberiem, chcem skúsiť byt bez liekv no ale uvidím co bude.....inak sa cudujem že nespis z toho, podľa mňa to je dosť silne
@eliska13 aj ja som taká. Ale celé je to nejaká hlúposť, lebo poznám aj iné mamy a deti chodia do školy naučené, čisté, navštevujú krúžky, idú von, proste stíhajú. Ja nestíham absolútne nič a to len najmenší chodí na krúžok bojového umenia. Dosť ma vyčerpáva dcéra treba sa s ňou veľa rozprávať, tiež ťažká povaha, stredný syn má kratšiu nohu, vtáčí hrudník, skoliózu, malému krivo rastú zuby a má zväčšené nosné mandle, stále niečo riešim a zo stredného som nešťastná že je taká "kalika", navyše strašne papuľuje...proste som zničená už totálne. Koľkokrát aj celkom mám chvíľku že ooo je mi celkom fajn beriem život aký je môžem byť rada že nemajú nič horšie, ale ja mám pocit že ako mama zlyhávam proste ich nestíham všetkých a seba už vôbec nie. Keď aj vidím syna s tým hrudníčkom tak mi nie je všetko jedno. Hneď ma tá pekná chvíľa prejde. Nechcem aby trpel a aby mal komplexy. Zle to znášam.
@rennn aj ja som tak vysadila pred 4 rokmi že to zvládnem bez, no a som na tom dosť biedne teraz.
Neviem no beriem 150-ku a nič moc. Včera som dokonca počítala ovečky 3x od 100 do 0 kým som zaspala. O polnoci som už bola hore a potom o 2:44. Skoro ma šlak trafil keď som kukla na hodiny a ono este bola hlboka noc. Potom som zadriemala a zobudila som sa 3:58. Sa nedá takto žiť už som unavená strašne.

Baby a zvyknete mávať bolesti chrbta a točenie hlavy? Ja sa hocikedy v noci zobudím na to, ako keby sa mi v spánku točila hlava a mierne točáky mám aj počas dňa a tlaky vzadu v záhlaví, no a nenormálne ma už druhý či tretí týždeň bolí chrbtica. Už si zase nahováram kadejaké choroby.