Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Kočky prosím sa vás keď ste zvyšovali ad mali ste vedľajšie účinky?a berie tu niekto 30 mg paretinu?mne po roku aj štyroch mesiacoch zvýšila a obávam sa trochu aby sme stále nešli vyššie a vyššie nakoľko by som chcela ešte druhé dieťatko
@mm103 ahoj, kolegini takto navysovali lebo jej stale nebolo velmi dobre..nakoniec skoncila na maximalnej davke lieku takze uz nemohla ist na viac a tak sa konecne jej dr.rozhodol ze jej kompletne zmeni liek..vysadila uplne stary a zacala tymto novym.je na minimalnej davke a je uplne spokojna..uplne jej sadol..takze aj takto to moze byt..to sa stalo tak pred rokom..uvidis ako Ti bude na tych 30mg..ak by to nebolo dobre tak by som sa pospytovala mozno na zmenu..
@mm103 ahoj a už si začala s navýšením? Ja by som na tvojom mieste ešte počkala pár týždňov. Skús si dať pár dní po sebe benzak, mne to zvykli pomôcť. A keď ti nebude lepšie, až potom navys
@sandra2308 ešte som nenavysila sandrus čakám ešte stále či nebude lepšie....😉
ahojte dievcata,musimsa vam vypisat,lebo uz neviem ako dalej,mozno ma niektore poznate,prispievala som tu,ale sledujem to stale ...do frasa,uz ma to nebavi,kazdy den s niecim bojovat,bola som od januara na PN,mam stredne tazku depresiu,co dodnes neviem preco neverim,brala som Anafranil,a v oktobri som nastupila do prace,co je super,velmi mi to pomaha,tesim sa v nej,ale doma to je niekedy strasne,vobec sa domou netesim,som nervozna,len by som najradsej spala,nic ma tu nebavi,ani manzel,ani deti,co mi je velmi luto,stasne ma to trapi,neviem si pomoct,zo vsetkeho som nervozna,no proste uz takto nevladzem,prosim vas,poradt mi co robit,dennodenne s tym bojujem,placem,cele telo ma svrbi,v kuse som nachladena,nohy,chrbat boli,no des😢,asi dve tyzdne beriem nove lieky Triccito,lebo s Anafranilu som velmi pribrala,dakujem vam za kazdu radu
@kamajka ahoj,nikdy to nebolo celkom ok,ale teraz,dlo by sa povedat,ze odkedy ho beriem,som nenormalne znechutena zo vsetkeho a to hlavne ked som doma,len sa premaham nieco urobit,robim v obchode,takze pridem domou unavena,ale nijak mi nedobre,ani samej,ani s niekym,nechcem to zvalovat na lieky,ale mozno je to aj nimi,neviem mam vyckat?vcera mi skoncil menzes,tak mozno aj to zavazilo,no neviem,ale uz nevladzem takto ...mozemvediet,ake si mala s Triccitastavy?
@evak12 no hrozné, nezáujem, apatia, smutná nálada. Ja by som ho mala brať stále ale len 1/3 večer ale vysadila som to úplne. Nespala som po ňom tak nevidím dôvod to užívať ďalej. Skús ešte počkať, možno je to prechodné. Ja som po piatich týždňoch na Tritticu bola troska... nechcem to už :D
@mm103 ahoj, no ako sa máš? Je ti už lepšie?
Ahojte, mavam depresie viac menej uz roky. V poslednych rokoch sa mi zvysila psychicka zataz a depresie prichadzaju castejsie a trvaju dlhsie. Vlastne si uz neviem spomenut kedy som mala naposledy dobru naladu alebo sa zasmiala.
V obdobi pred MS je to uz o dost tahsi stav - trpim ja aj rodina. AD som zatial nebrala, vzdy som sa z toho dako lizala sama. Depresia je boj na cely zivot, snazila som sa AD vyhnut.
Zaujima ma ci je moznost brat AD len pred MS - napr tie moje 2 kriticke tyzdne.
Vdaka
@sandra2308 ahojky sandrus...teraz posledné štyri dni sa dá ešte som nezvýšila... skúšala som guajacuran ale nesadol mi bola som z neho akási nervna.. nepokojna..aj nohy som mala nepokojne....
Ahojte kočky,po dlhšej dobe vám píšem,začala som pracovať,no nezvládla som to,som po 2 týždňoch strašne unavená,nevládzem nič,neviem či to je liekmi,ale asi sa už nebudem môcť zamestnať ani na polovičný úväzok...a tak som sa snažila,...tak neviem ako to budem riešiť,keď mám len polovičný úväzok a to nie je nič moc..
@kllamarka1 nie je to možné pretože účinok ad nastupuje niekedy až po 6 týždňoch takže ak si das len tak na 2 týždne nebudeš mať z toho nič možno ešte zhoršenie stavu... A. Prečo sa bráni brat ad? Ja by som takto netrpela tiež s tym bojujem už 11 rok...
ahojte dievcata, chcem sa spytat tych ktore brali AD aj pocas tehotenstva, ci ste museli znizovat davku alebo vysadzovat na zaciatku tehu..tehotna este nie som..len premyslam..-dakujem a co najprijemnejsie myslienky prajem..😉
@pandravachrusta ahoj,ja ked som zistila,ze som tehotna,zavolala som lekarke,tak mi kazala okamzite vysadit,brala som vtedy paretin,prvy tyzden bol hrozny,ale potom bolo vsetko v poriadku ...
@evak12 dakujem aj ja za odpoved..ty si to veru zvladla na jednotku s hviezdickou.👍
@pandravachrusta to veru zvládla.... kedy plánuješ ty?😁 ideme spolu do toho?😂

Ako sa máte? U mňa zatiaľ tak isto..bude to voľakedy dobré? Zase som nervózna mám závraty keď idem niekam..