icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi aha, ale ked Ti to nerobí dobre, ba naopak horšie, tak skus vydržat do piatku, alebo zavolaj lekárovi. Ja som tiež volala, dokonca 2 krát. A povedala mi aj po telefóne, čo robit do najbližšej kontroly. Ved maju zodpovednost za pacienta. Ja som sa minule nanominovala bez objednania a museli ma vybavit. Toto nie je paralen, toto všetko su lieky s množstvom vedlajších účinkov. Napríklad ja mávam žlčníkové záchvaty, odkedy mi zmenila lieky. To sú 2 mesiace. Doktorka nechápala, že sa jej to ešte nestalo, ale pre istotu vysadzujem a ani mi nepredpísaa žiadne, kým sa to nevyšetrí na gastre atd.

shaniatobi
10. okt 2018

@rehabe ty máš aký problém? Ties berieš Ad

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi úzkostnú poruchu, momentálne vysadzujem kvôli tomu žlčníku.

shaniatobi
10. okt 2018

@rehabe ako dlho si ich brala

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi prvé lieky 4 mesiace a druhé lieky 2 mesiace a dopadlo to tak ako to dopadlo.

shaniatobi
10. okt 2018

@rehabe tak že pre žlčník si musela ich visadit...

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi áno tak

shaniatobi
10. okt 2018

@rehabe ale keď si ich začala brať pomohli ti na tu uzkostnu poruchu

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi po pravde, len trochu, nič extra.

shaniatobi
10. okt 2018

@rehabe Hmm aj tak ti ďakujem 😙

rehabe
10. okt 2018

@shaniatobi 😉 s radostou

slavkasobanska
10. okt 2018

Mne zvýšili dávku v júni a v septembri som cítila ako by bola tá dávka veľmi silná,bolo mi zle.no lekárka mi povedala že aspoň 4 mesiace ju musím brat a keď tak potom znížime..a už 2 týždem nemám také stavy,tak to bolo potrebné asi tak dlho brat.A ide jeseň tak som aj rada že som to vydržala a nebudem si znižovať.jesen je pre mňa dosť ťažká..uvidím..

shaniatobi
10. okt 2018

@slavkasobanska ahoj môžem sa opýtať aký máš problém

slavkasobanska
10. okt 2018

@shaniatobi ja mám ťažké depresie, úzkosť,panicku poruchu..sociálnu fóbiu..

shaniatobi
10. okt 2018

@slavkasobanska no to mám aj ja ad_ magrilan

mm103
10. okt 2018

@sandra2308 ahojky sandrus ako sa máš?menila si tie lieky či si stále pri paretine?

daniela123321
10. okt 2018

@mm103 Ahoj..ako sa máš?

mm103
10. okt 2018

@daniela123321 ahojky ale v celku dobre ale stále užívam lieky jeseň je teraz horšia stále v sebe riešim či dieťa s liekmi alebo bez lebo bez to nedám určite...a ty ako?

sandra2308
10. okt 2018

@mm103 ahoj 😍, stále beriem seroxat, aj keď mi teraz nieje najlepšie...., No bojím sa zmeny. A ty ako? Mavas ešte výkyvy, či si o.k?

daniela123321
10. okt 2018

@mm103 Tak chod teda na to s liekmi keď vieš že to nedáš..načo sa budeš predsa trápiť 😉Ja tiež v celku dobre..užívam stále štvrť paretinu a snažíme sa o druhé a stále nič🤔

mm103
10. okt 2018

@sandra2308 ale áno moje mávam veru no jeseň ale snažím sa stane čosi robit no už to nie je tak ako ten prvýkrát keď som mala vtedy elify že ako prišlo tak odišlo...čím viac viem o tejto mrche tým som.si istá že už nevysadim.... skúšala som naraz tri dni nedat si..no krava... tocaky také že som.sa postavit nemohla... Chcela by som druhe no strach je väčší a túžba obrovská.....a meniť sa teda bojím aj ja....keď som teraz na tom tak že fungujem aspoň... niekde tam vzadu je tá spomienka na to obdobie kedy mi bolo strašne a to už nechcem zažiť....

mm103
10. okt 2018

@daniela123321 a dr ti čo hovoria na setoxat a tehu?si dobrá Danielka že štvrť ja mám 20 mg😂

daniela123321
10. okt 2018

@mm103 Pýtala som sa a že ona nieje za to aby sa brali AD v tehotenstve..a už som bola vybavená 😀

mm103
11. okt 2018

@daniela123321 co dr to iný názor pozerám len co ženy ktore to bez liekov nedajú alebo napríklad epilepticky....ja už som z toho blbá načisto....moja dr že môžu ale citalopram...no keď kurnik zase meniť a čakať....to môžem to moje tehu zabaliť 🙁

mm103
11. okt 2018

@daniela123321 jedine to risknúť vysadiť keď budem tehu a dúfať že mi bude ok....to by som bola asi veľky optimista 😀

daniela123321
11. okt 2018

@mm103 S jednou kočkou som si písala a tiež pred tehu vysadila tabletky..v tehotenstve sa jej to vrátilo a DR jej povedala že na vlastnú zodpovednosť môže začať brať ten citalopram.Ale tiež keď som čítala témy tak veľa báb bralo v tehotenstve AD..dokonca paretin a všetko OK..ono sa asi toho niektorý DR stránia a nechcú si to keby niečo zobrať na zodpovednosť.

mm103
11. okt 2018

@daniela123321 tiež si to myslím....

sandra2308
11. okt 2018

@mm103 ahoj, ja by som na tvojom mieste asi nevysadila.... vlastná skúsenosť 🙄keby si bola na 10mg, myslím, že budeš v pohode aj ty, aj dieťa. Ale to je iba môj názor

sandra2308
11. okt 2018

Dievčatá mávate niekedy "preskakovanie" srdca? A čo myslíte, keď beriem seroxat 40mg, môže mi to poškodiť po čase srdce? Už zase si domýšľam 🙈🙈🙈

rehabe
11. okt 2018

@sandra2308 mávam aj ja extra systoly. Má to vela ludí. Pýtala som sa na to sestricky na kardiologii, ked som bola na holter. Mne zaznamenalo asi 10 extra systolov za 24 hodín. Sú ludia, ktorí majú 1000 , ale to uz zase nieje v poriadku. Maju vplyv na tlak krvi tie lieky so skupiny SSRI tak možno tam bude nejaké riziko. Ale to len moj laický názor🙂