Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Asi je vhodne navstivit psychiatra.najlepsie nastavi liecbu..poradi.odporuci..taketo samoliecenie cez net moc nema efekt.
Čaute dievčatá, chcela som sa opýtať, či tie naše lieky, ktoré berieme dennodenne už zopár rokov, nemôžu poškodiť pečeň? Chodíte na nejaké pečeňové testy?
@sandra2308 Ahoj, mna by to tiež zaujímalo, lebo ja som brala 2 mesiace elontril a vysadzam ho po dohode s doktorkou, lebo sa nevie, či nemám problémy so žlčníkom kvôli nim.
@sandra2308 moja mama berue denne 16 tabletiek od alergie po lieky na srdce asi 17 rokov polku neurolu kazdy den a vysledky v poriadku. No ale kazdy sme iny.
Ahojte ,ja keď som bola naposledy v nemocnici brali mi krv a mala som trošku zvýšené pečeňové testy,preto mi vysadili jeden liek,ktorý to zapríčiňuje Valdoxan,a po 2 týždnoch sa mi to upravilo..takže niektoré lieky môžu zapríčiniť tieto problémy.Ale aj psychiatricka mi berie krv kôli tomu..teraz to mam oki.
@slavkasobanska fakt? Mne moja psychiatricka nikdy nebrala krv. 🤔
@sandra2308 nie???mne áno ,asi raz do roka..
@slavkasobanska veď aj ja si vravím, že koľko ľudí berie za hrsť tabletiek dlhé roky a nič, tak dúfam, že mne tie dve až tak neškodia
@sandra2308 tak hádam nie,ale oni vedia ktoré lieky to môžu zapríčiniť..v nemocnici hneď vedeli či mi majú vysadiť..
@rehabe máš problém so žlčníkom odkedy berieš ten liek? Píše sa niečo aj v pribalovom letáku, že by mohlo? A za aký liek ti ich mení?
@sandra2308 žlčník už nemám...a ja som brala večer 2 tabletky ..a jednu mi vysadili....ale beriem ho už dlho..ani neviem od kedy..ale asi 2 tyzdne a mala som výsledky už dobre..
@sandra2308 ani mne
To si normálne pýtajte nech vám zoberie krv..ale to aj obvodak môže..
@sandra2308 Beriem ho od konca júla, v príbalovom letáku su spomenuté problémy s pečenou a žlčovými cestami. Zatial mi žiadne iné nedala, kým sa to nedošetrí, kým neabsolvujem vyšetrenia ako gastro atď. Ale krvné testy boli v poriadku, tak nôbec neviem. Aj doktorka bola uplne zaskočená, proste nechápala, lebo tento elontril sa všeobecne dobre znáša, ani vedlajšie účinky som nejaké nepocitovala, nepriberá sa z neho, vyhovoval mi v podstate.
@sandra2308 ani mne moja nikdy nebrala
@emocka a na tej psychoterapii sa čo deje? to sa len rozprávate? lebo ja ked som raz chodila, dávno asi 5 rokov dozadu...tak mi len púšťala na obrazovke takú loptičku skákajúcu a na ňu som pol hodinu čumela a na hlave som mala nejaké snímače, ktoré jej dávali do počítača nejaké údaje. Ale žeby to nejako obzvlášť zaberalo nepamätám. Preto sa pýtam čo sa dialo u teba, že ti to tak zabralo
@gbendikova to s tou loptičkou sa robí aj na biofeedbacku. Kamoška chodí so synom. Pokial viem tak je to dobré na pozornosť a vraj aj na migrénu.
@gbendikova To nebola psychoterapia. Nejaké vyšetrenie. Áno, je to len rozprávanie. Dobrá je individuálna terapia, ale skupinová ešte lepšia. Lebo má väčšiu "silu", účinok. A trvá to dlhšie. Treba trpezlivosť. Ja sa k tomu vraciam čas od času aj roky. Teraz mi to zabralo na RAZ. Ale tá terapeutka je geniálna. To by iný takto nedal. Držím palce, nech si nájdeš takú pomoc. Človek nemusí tak stašne trpieť. Sú to ľudia, čo vedia pomôcť. Dať im šancu, teda SEBE ŠANCU. Aby nám bolo dobre. Zaslúžime si to.😍🙂
@emocka držím palce,aj ja chodím na individuálne terapie..v piatok mám ďalšiu..a celkom sa teším.
Zorrientuje ma, prosím, ak máte skúsenosť. Mam už roky silné úzkosti a OCD. V poslednom období ma však veľmi silno prepadaju myšlienky, že ma chce niekto zabiť. Minule napr. po hádke s manželom som bola presvedčená o tom, že o chvíľu príde do izby a dohoda ma nožom. Celkovo mam strach z každého suchnutia, že už je niekto v dome a zabije mňa aj moje dieťa. V danom momente to považujem za reálne a spätne to tiež vnímam tak, že ten strach bol opodstatnený, ale zas to asi nie je v rovine halucinácie. Trochu sa toho desím, lebo úzkosť a strachy sa vždy týkali mojich blízkych, teraz to pociťujem ako strach aj o seba a blízkych. Mate skúsenosť? Chodím k psycholo., aj psychiat.,ale zatiaľ mam nejako strach im o tom povedať, proste mam obavu, že to už nie je iba o úzkosti.....
@maki43 ahoj tiež užívam Ad a není celkom ok
@banbys18 ahoj,.určite by si sa mala o tom porozpravat zo psychologom,..pripadne aj psychiatrovi,..to nie je podla mna uzkost,..bola so mnou vnemocnici jedna kočka a mala niečo podobne,a aj podla toho uživala lieky,neviem ale určite to povedz..držim palce.
@slavkasobanska beriem ich ešte len 5 týždeň
@rehabe no práve že neviem začala som ich brať 5 septembra prvé dva týždne katastrofálne stavy potom mi bolo fakt že super ale hneď na to 5 októbra som sa necítila dobre preto som zavolala dr dohodli sme sa že zvisime dávku a teraz neviem schoho mi je tak či stoho že je zvisena davka alebo už neviem ja si myslím že že keby že mi nasadili tablety tak by som určite zmenu nepocitila že mi je dobré fakt neviem
@shaniatobi no ja si myslím, že tá zvýšená dávka robí svoje. že stačila tá dávka keď Ti bolo dobre. Každý liek pri prestrelenej dávke nerobí už to čo má, ale škodí. Ja mávam vždy tie najmešie dávky, lebo strašne zle reagujem na lieky.
@rehabe teraz piatok mám is k doktorovi lebo mi dochádzajú tablety a teraz neviem mám brať len jednú alebo dve
@shaniatobi Niesom lekár a môžem Ti povedat len to ,čo by som urobila ja, ale ja by som brala pôvodnú dávku, ktorú Ti predpísala a bolo Ti dobre na začiatku liečby. O tej dávke vieš, že Ti neublíži.
@rehabe doktor mi povedal že keď sa necítim dobré musíme zvisit dávku.. týždeň beriem už dva no a teraz sa bojím že keď zase prejdem len na jednu že sa mi to naspäť všetko vráti ja mám stredne ťažkú depresiu

@ivcam2 ano moja celu. ja som brala ked mi bolo fajn polku za 3 dni, ale potom prišli ťažšie situácie tak som postupne nasádzala polku každý den, potom dva týzdne 3/4 tbl. a teraz beriem 17. den celu. Neboj sa je to celé len v hlave, nežiaduce účinky pominu, budeš sa cítiť lepšie. Ani u mna to ešte nie je na 100%, chodím do práce a fungujem to je dôležité. Odvrátiť myšlienky na pozitívne veci. Hlavu hore. Držím palce.