Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dekuji vam, Ja doufan ze to bude lepsi protože stále se cítím velminervozne mam neurozu a někdy je to fakr hrozny:/ a říkám si 6 týdnu už by mohlo být lépe...
@gbendikova presne to prežívam...je to hrozné... lieky neberiem sem tam xanax alebo frontin,aj by som ich brala ale snažíme sa o bábo a nechcem riskovať
Dievčatá tak a som už 6 deň v ri. i... Seklo ma v krčnej chrbtici. Tie bolesti sú nenormálne. Nepomáhajú ani lieky ani suché teplo, nič. Včera som bola akútne na fyzioterapii, zdalo sa že to trochu pomohlo ale iba na par hodín. Mala som vyboceny druhý stavec +pritlacenu cievu, ktorá vedie k mozgu. Uvoľnila mi všetko ale blok mám vždy. Do toho samozrejme tie hnusné choré myšlienky... Ach jaj, kedy toto skončí... Treba myslieť pozitívne však?🙂 tak bojujem ďalej, ale je to veľmi vysilujuce. Krčná chrbtica je sviňa, keď bolí... Zamýšľam sa, či mám fakt fyzickú príčinu bolesti, alebo tie bolesti môže spôsobiť v takej veľkej miere iba psychika. Máte alebo mali ste niektorá s týmto problém? U mňa je to prvýkrát. Ďakujem. Pekný večer prajem
Ahojte po dlhšej dobe som tu opäť. V auguste som vysadila lieky ktoré mi nepomáhali skôr ma utlmovali. Vtedy som sa rozhodla chvíľku bez všetkého stav nebol ze úplne ideálny ale zvladnutelny pre normálne fungovanie. No žiaľ opäť ma chytá obrovská uzkost nespavosť. Neviem co robiť uz ani plakať nevladzem.
Neviem si predstaviť skĺbiť opäť začiatok liečby s liekmi a vlastne ktoré lieky. Som zúfalá kôpka úzkosti a nešťastia.
Ako ste riešili situáciu práca a lieky? Fungovať nejak musím 🙏
@coco2018 neboj sa skusit nejake ine AD, ved vela ludi vystrieda na zaciatku viacej, kym im sadnu nejake...a este k tomu je jesen...takze aj to pocasie...drzim velmi palce..
@pandravachrusta tebe sadli lieky od začiatku? Sko dlho sa liecis a načo?
@elissa88 a ty bojuješ silou vole terapiou alebo lieky? Ja chodím na terapiu cca 10r a prestávkami v niečom ma nasmeruje pochopí podporí ukáže cestu vysvetli stavy mysle a podobne no zrejme to u mna nestačí
Co je to novodobá choroba mysle? Nerozumiem tomu
@coco2018 lieky som brala pretoze sa mi rozbil vztah, prisla som o pracu a zomrel mi psik :( vsetko naraz a ja som sa zrutila...kym mi zabral Citalec som brala Neurol...do pol roka sa mi polepsilo a vysadili sme to postupne. Otehotnela som len nedavno. No namyslam si hluposti, poznam sa...v noci sa zobudim a chyti ma panika, uzkost, bojim sa, ze skolabujem :(
@coco2018 depresia, 2 roky, sadli mi prve AD nastastie..
@pandravachrusta tak si asi štastný človek mne to nastrbilo dôveru k AD a co uzivas mala si v aj benzaky na začiatku
Ja sa vkuse motam dookola v tom preco ja z čoho to bude niektoré štúdie tvrdia ze je to nejakou príčinou v živote a samozrejme špekulujem co zmeniť výmena bývania? Partnera? Prace? Chcem aj druhé dieťa no ani k tomu sa nejak nemám z obavy ze to nezvládnem. Stav zúfalstva neviem ci depresia skôr uzkost strach obavy nespokojnosť ale uz to neviem ovládať.
K tomu moje dieťa aj dnes preco nemám surodenca? Akoby mi bodol do srdca 😪
@coco2018 ano, mala som aj benzaky na zaciatku..mne to sposobilo naraz vela zlych udalosti za sebou a uz sa veziem..milion krat sa spytujem, preco prave ja, ale uz sa tak nejak s tym zmierujem..skusala som aj vysadit raz ale vratilo sa to po dvoch mesiacoch.../tieto myslienky mas z toho , ze Ti nie je dobre,,ked Ti zaberu nejake AD, uz budes v pohode a potom aj tehotenstvo poriesis..vela bab bralo AD pocas tehotenstva, tak co...drzim Ti velmi palce, bude lepsie, len to ries..
@pandravachrusta samozrejme ze sa chcem cítiť dobre neviem si pomôct sama a ta nespavosť ma zabije. Prvá prišla uzkost v noci je to 3mes co nič neužívam. A potom strach z toho ze sa to bude opakovať co sa aj stalo. A následne sa pridali myšlienky bojím sa tých myslienok a su hlavne mne metuce život a nabaľujú sa Stop Metoda nefunguje
@mishou ahoj to mám aj ja ,že sa mi niečo stane a nikto ma nenájde,..ale už sa snažím nemyslieť na to .co má prísť ,príde .a chodím na terapie ,tak uvidím ...
@slavkasobanska a odkial si? :(

@trishaa ahoj, neboj sa, vsetko prejde, este je skoro na zazraky ale vsetko sa ustali..skvele ze Ti zacina chutit jest, to je vyborne.bude dobre..ja som tomu tiez neverila..az si myslim ze vo vela situaciach zvladam teraz zivot o dost lepsie ako pred branim AD...