icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

pandravachrusta
31. okt 2018

@trishaa ahoj, neboj sa, vsetko prejde, este je skoro na zazraky ale vsetko sa ustali..skvele ze Ti zacina chutit jest, to je vyborne.bude dobre..ja som tomu tiez neverila..az si myslim ze vo vela situaciach zvladam teraz zivot o dost lepsie ako pred branim AD...

trishaa
1. nov 2018

Dekuji vam, Ja doufan ze to bude lepsi protože stále se cítím velminervozne mam neurozu a někdy je to fakr hrozny:/ a říkám si 6 týdnu už by mohlo být lépe...

lily14
1. nov 2018

@gbendikova presne to prežívam...je to hrozné... lieky neberiem sem tam xanax alebo frontin,aj by som ich brala ale snažíme sa o bábo a nechcem riskovať

matasaska
1. nov 2018

Dievčatá tak a som už 6 deň v ri. i... Seklo ma v krčnej chrbtici. Tie bolesti sú nenormálne. Nepomáhajú ani lieky ani suché teplo, nič. Včera som bola akútne na fyzioterapii, zdalo sa že to trochu pomohlo ale iba na par hodín. Mala som vyboceny druhý stavec +pritlacenu cievu, ktorá vedie k mozgu. Uvoľnila mi všetko ale blok mám vždy. Do toho samozrejme tie hnusné choré myšlienky... Ach jaj, kedy toto skončí... Treba myslieť pozitívne však?🙂 tak bojujem ďalej, ale je to veľmi vysilujuce. Krčná chrbtica je sviňa, keď bolí... Zamýšľam sa, či mám fakt fyzickú príčinu bolesti, alebo tie bolesti môže spôsobiť v takej veľkej miere iba psychika. Máte alebo mali ste niektorá s týmto problém? U mňa je to prvýkrát. Ďakujem. Pekný večer prajem

ivcam2
1. nov 2018

@matasaska krcna a celkovo chrbtica je velky problem aj u mna. Potom mi to striela do hlavy a som tiez v ri..ti.

matasaska
1. nov 2018

@ivcam2 máme to z toho napätia na pleciach? To že mám stuhnuté držanie hornej časti chrbta, to cítim takmer každý deň. Občas sa mi podarí uvoľniť sa,ale väčšinou mi úzkosť tlači plecia hore... Mohlo toto byť príčinou bloku? Máš ty od sledované, čo ti spôsobuje bolesti?

ivcam2
1. nov 2018

@matasaska ja uz neviem. Niekedy fajn, no bolest v chrbte je stale.

coco2018
2. nov 2018

Ahojte po dlhšej dobe som tu opäť. V auguste som vysadila lieky ktoré mi nepomáhali skôr ma utlmovali. Vtedy som sa rozhodla chvíľku bez všetkého stav nebol ze úplne ideálny ale zvladnutelny pre normálne fungovanie. No žiaľ opäť ma chytá obrovská uzkost nespavosť. Neviem co robiť uz ani plakať nevladzem.
Neviem si predstaviť skĺbiť opäť začiatok liečby s liekmi a vlastne ktoré lieky. Som zúfalá kôpka úzkosti a nešťastia.
Ako ste riešili situáciu práca a lieky? Fungovať nejak musím 🙏

pandravachrusta
2. nov 2018

@coco2018 neboj sa skusit nejake ine AD, ved vela ludi vystrieda na zaciatku viacej, kym im sadnu nejake...a este k tomu je jesen...takze aj to pocasie...drzim velmi palce..

mishou
2. nov 2018

@coco2018 poznam to a tiez neberiem uz nic...a este som k tomu tehu. Teraz ma caka ostat v byte tyzden sama a neviem si to predstavit, ako zvladnem noci :( strasne sa bojim.

elissa88
2. nov 2018

@coco2018 moja úplne som sa vzila do teba toto som mala aj ja...držím palceky raz musí byť lepšie predsa ❤ mňa už chytá panika večer mame ist na koncert na jednej strane sa veľmi tesim na druhej bojím baby😓

coco2018
2. nov 2018

@pandravachrusta tebe sadli lieky od začiatku? Sko dlho sa liecis a načo?

@elissa88 a ty bojuješ silou vole terapiou alebo lieky? Ja chodím na terapiu cca 10r a prestávkami v niečom ma nasmeruje pochopí podporí ukáže cestu vysvetli stavy mysle a podobne no zrejme to u mna nestačí
Co je to novodobá choroba mysle? Nerozumiem tomu

coco2018
2. nov 2018

@mishou a ako dlho sa liecis? Užívala si nieco sk ano co?
A ako zvladas tehotenstvo?

mishou
2. nov 2018

@coco2018 brala som Citalec a Neurol 0,25. Neberiem nič už asi cez rok...vysadila som si to postupne, ale nezvládam psychicky ostať sama v noci...tehotenstvo zvládam v poho...len tie noci osamote to asi nedám...

coco2018
2. nov 2018

@mishou ako sa ti to prejavuje? Nema kto byt teraz s tebou aby si nebola sama? Co pociťuješ uzkost strach? Nepomáhali ti lieky alebo si ich vysadila pre plánované tehotenstvo?

mishou
2. nov 2018

@coco2018 lieky som brala pretoze sa mi rozbil vztah, prisla som o pracu a zomrel mi psik :( vsetko naraz a ja som sa zrutila...kym mi zabral Citalec som brala Neurol...do pol roka sa mi polepsilo a vysadili sme to postupne. Otehotnela som len nedavno. No namyslam si hluposti, poznam sa...v noci sa zobudim a chyti ma panika, uzkost, bojim sa, ze skolabujem :(

coco2018
2. nov 2018

@mishou krátko si užívala lieky možno si mohla troska dlhšie. Mysli na bábätko. V ktorom si mesiaci? A len v noci pociťuješ paniku strach uzkost cez den si v pohode?

mishou
2. nov 2018

@coco2018 Som v 11tt a ano paniku sa bojim len v noci...cez den som v pohode. Aj si uvedomujem, ze su to len hlupe, zle myslienky, ze sa nic nede a pozri...nejde to.

coco2018
2. nov 2018

@mishou verím ti tiez som natom podobne ale aj cez den možno sa skus sústrediť na tehotenstvo aj keď viem je to veľmi tažké sama to nedokážem a to mam za sebou terapie

pandravachrusta
2. nov 2018

@coco2018 depresia, 2 roky, sadli mi prve AD nastastie..

coco2018
2. nov 2018

@pandravachrusta tak si asi štastný človek mne to nastrbilo dôveru k AD a co uzivas mala si v aj benzaky na začiatku
Ja sa vkuse motam dookola v tom preco ja z čoho to bude niektoré štúdie tvrdia ze je to nejakou príčinou v živote a samozrejme špekulujem co zmeniť výmena bývania? Partnera? Prace? Chcem aj druhé dieťa no ani k tomu sa nejak nemám z obavy ze to nezvládnem. Stav zúfalstva neviem ci depresia skôr uzkost strach obavy nespokojnosť ale uz to neviem ovládať.
K tomu moje dieťa aj dnes preco nemám surodenca? Akoby mi bodol do srdca 😪

pandravachrusta
2. nov 2018

@coco2018 ano, mala som aj benzaky na zaciatku..mne to sposobilo naraz vela zlych udalosti za sebou a uz sa veziem..milion krat sa spytujem, preco prave ja, ale uz sa tak nejak s tym zmierujem..skusala som aj vysadit raz ale vratilo sa to po dvoch mesiacoch.../tieto myslienky mas z toho , ze Ti nie je dobre,,ked Ti zaberu nejake AD, uz budes v pohode a potom aj tehotenstvo poriesis..vela bab bralo AD pocas tehotenstva, tak co...drzim Ti velmi palce, bude lepsie, len to ries..

coco2018
2. nov 2018

@pandravachrusta samozrejme ze sa chcem cítiť dobre neviem si pomôct sama a ta nespavosť ma zabije. Prvá prišla uzkost v noci je to 3mes co nič neužívam. A potom strach z toho ze sa to bude opakovať co sa aj stalo. A následne sa pridali myšlienky bojím sa tých myslienok a su hlavne mne metuce život a nabaľujú sa Stop Metoda nefunguje

mishou
2. nov 2018

@coco2018 tiez som chodila aj ku psychologovi. Je to tazke velmi.

coco2018
2. nov 2018

@mishou a čoho SŠ bojíš z čoho mas strach keď si sama?

mishou
2. nov 2018

@coco2018 klasika, ze skolabujem a uz ma nikto nenajde...kokos to je masaker 😢

coco2018
2. nov 2018

@mishou verím ti kto nezažil nepochopí

mishou
2. nov 2018

@coco2018 tiez to poznas? Alebo ako si natom ty?

slavkasobanska
2. nov 2018

@mishou ahoj to mám aj ja ,že sa mi niečo stane a nikto ma nenájde,..ale už sa snažím nemyslieť na to .co má prísť ,príde .a chodím na terapie ,tak uvidím ...

mishou
2. nov 2018

@slavkasobanska a odkial si? :(