Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@janasim ahoj viem ako sa cítiš to su stavy ze plač nervozita zúfalstvo clovek ani nevie co by robil kam sa strčil aby mu bolo lepsie. Momentálne si tym prechádzam aj ja a neviem co robiť ci ist na lieky opäť alebo este vydržať ci to nieje len prechodne. Spánok bud veľmi zlý alebo v pohode no cítim sa nonstop unavená a vyčerpaná.
Možno keby si sa vyplakála nebolo by zle možno v kúpeľni niekde kde si sama ako to držať v sebe. A ako dlho sa uz takto trápiš? A možno aj neurológ ti napíše lieky to uz vieš ty lepsie. A inak dievčatá ti radili magnezium mne tiez pomoze lebo pri úzkosti mam hneď vysoký tlak a pulzy len na mna veľmi pôsobí laxativne. Držím ti palce
@janasim ja prežívam presne to iste jem nasilu, oči pre plač vkuse ale keď si niekde v kútiku poplacem je to lepsie. Chodím aj ku psychologicke len keď som v takom stave tak veľmi nepomáha. Neviem sa poriadne sústrediť a udržať pozornosť. Určite sama najlepšie vieš ak si zdravotná sestra co robiť. Mas sa komu zveriť? Kamoska blízky priateľ rodina je dôležité aj aby ta niekto podporil. Ako dlho mas tento stav?
@coco2018 ja som mala ťažky rok, opustil ma partner v januari, schudla som doteraz 22kg, syn musel ísť na tyzdenny internat, doma v trojizbaku som sama ,syncek mi chyba a aj laska, mám oporu v lekárke pre ktoru vlastne pracujem, sme dobre priatelky, nemám problem s ľuďmi, majú ma radi pacienti, priatelia, a aj tak sa trapim, bojím sa ísť do toho prazdneho bytu, kde ma nikto necaka
@janasim ja sama neviem možno preto ze sa bojím liekov aj keď som ich uz užívala no jedne mi nesadli bola som z nich ako otupena bez zmyslov. Mne ta neznesiteľný uzkost zvykne potom prechádzať do depresie. Tažko povedat možno aj tym ze ak sa niekomu zverím otočí sa chrbtom bohužiaľ este stále v našej spoločnosti je psychiater veľká stigma. A ty od zajtra ideš na liečbu? A co antidepresíva alebo benzaky?
Vieš niekedy uzkost nieje o tom ci nás maju ľudia radi aké asi aj o tom ako radi sa mame my samé ci si samé seba vážime. Ja poviem na rovinu samu seba rada nemám niesom na nič hrdá co som dosiahla bojím sa zlyhania chýb. Bojím sa ze zle vychovavam dieťa ze som neschopná ze di vlastne nič nezasluzim co mam. Je to take iracionálne zmýšľanie. Neviem tak som nastavená od malička. Pritom som sebestačná od 15r nikto mi v živote nič nedaroval, nevybavil prácu vsetko si zariadim sama a asi aj v tom je problém prijať pomoc od druhých. Vela sa nad sebou zamýšľam a rozoberám vsetko vo tiez nieje dobre.
@janasim no keď to inak nejde tak sa netrápte ...
@slavkasobanska je to trapenie ,presne
@pandravachrusta dakujem si zlata niesom este rozhodnutá ci lieky ano co nie práve pre to ze chcem dieťa len pre lieky ho odkladam s uz ma aj vek tlači a neviem ci som sa nedostala aj práve tym do takého tlaku samej na seba
@coco2018 tak skus aj o tom pokecat so svojim dr..ze AD v tehotenstve a tak, nech mas nejake zadne vratka, ze keby sa Ti pohorsilo v tehu, nech prave nemas na seba taky tlak..
@pandravachrusta ja som sa s ním o tom uz rozprávala ale to este v začiatkoch tak on práve nieje za to aby sa v tehotenstve užívali AD. Pritom viem ze vela báb aj tu na MK užívalo lieky pocas tehotenstva aj pocas dojčenia. Asi si to nechce vziať na zodpovednost keby sa nieco stalo. Inak sme tak zodpovedne až prehnane. Matky ktoré fajčia pijú alkohol fetacky ci drogovo závislé im je jedno neriešia to a hlavne to fajčenie často sa mi stáva ze vidím tehotnú s cigaretou v ruke. A tie neriešia aké deti sa im narodia. Ja som aj prehnane zodpovedná všetkého vela škodí
@pandravachrusta ďakujeme ❤
@coco2018 veru, a napr.take schizofrenicky s kopou liekov a deti su v pohode..osobne poznam./mozno by si mala pokecat aj s nejakym inym psychiatrom co Ti povie..neviem..
@pandravachrusta len ja sama sa bojím s liekmi lebo vieš strach 😬
@coco2018 len ja som zas citala , ze je pre dieta viac skodlivejsi stres matky ako mensia davka liekov.vsetko je to len o stasti, niekto bude fajcit pit fetovat, narodi sa zdrave..a niekto bude vsetko robit ako sa ma, same vitaminy a vsetko a ma postihnute alebo vecne potraca..
@pandravachrusta ano v tom mas úplnú pravdu. Keď si bola bez liekov aj ty si sa cítila tak unavená a ospalá? Ja teraz vecer si dávam 1/2 oxazepam a ráno som strašne otapena myslíš ze to može byt liekom alebo je to skôr tou únavou?
@coco2018 môže to byť liekmi,mne znížila lebo som bola strašne zaspata .ráno .
@slavkasobanska aj keď užívam len polovicu oxazepam 10mg?
@coco2018 neviem na co to je liek, na spanie?//ja som bola unavena ale zo psychickeho vypatia, ked som bola bez liekov.lebo som chodila do prace a musela som normalne fungovat ale psychika v hajzli, tak ma to velmi vycerpavalo..teraz uz unavena nie som.
@pandravachrusta nie na uzkost nieco ako neurol, xanax, lexaurin
Dnes mizerný den uzkost celodenná vkuse obavy strach negatívne myšlienky 😢😢

@janasim Magnezium pomoze a kedykolvek mozte napisat , viem ake to je ked je clovek zufaly, a pokecat si aspon takto pomoze. Prijemny vecer.