Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
AHOJ holky ako? Ja som pred menzesom tak ani neviem, čo ma bolí teda hlavne nohy a cítim únavu. Dúfam, že keď ich dostanem stavy pominú. Inak teraz musim si dávať neurol, už dva týždne som ho nebrala, ale pred menzesom musim. Lebo hormóny si robia so mnou čo chcú. Tak sa držte, pekný deň o pol hodku do práce. Pa

@slavkasobanska paráda 😍 toto mávam aj ja moja že sa bojím ísť sama niekam 😏 snáď aj mne sa to stabilizuje lebo niekedy to je katastrofa
@slavkasobanska Slávka, si úžasná, len tak ďalej. Teším šáš tebou. A hlavne... Ak sa to nedajbože zhorší, nezúfaj a mysli nato že to prejde a zase bude dobre 🙂
@matasaska ďakujem vám všetkým. A prajem vám ,nech to bude len lepšie.
@janka_banka ahoj Janka dlho si nebola🙂ako sa máš?
@slavkasobanska to je super to Tá naštartuje, že to zvládneš a už budeš chodiť po obchodoch úplne bez problemov.Len sa nebáť!aj ja som robila niektoré veci s roztrasenymi nohami, ale musela som sama pred sebou som sa hanbila, že to nezvladam.
@coco2018 presne ako si napísala depresia je tlak, ktorý na seba vyvijas buď ty či niekto iný muž, v práci, rodicia....A ty sa nevieš rozhodnúť a tlačis na seba vieš plakať sa mi chcel keď Ťa citam viem ako trpis ani sa mi nechce veriť tvoje písmenká, tvoj život, práca, dieťa to som ako naklonovana ja.
@janasim a nemôžeš mať syna pri sebe?každý má niekoho neopustaj sa máš dobré zázemie v práci, syna, rodičov viem, že keď človek má zle obdobie všetko mu príde také márnive, ale máš pre koho.Syn je krásny, ty si pekná mladá nájdeš si niekoho máš zamestnanie kde sa Ti premelie veľa ľudí.Nechcela by si jednu izbu niekomu prenajať?nebola by si sama, mala by si financie navyše prísť do prázdneho je veľmi zle..
@eliska13 nemôže byť doma, za prácou dochadzam, v zariadení sa mu veľmi venujú, domov sa teší, v piatok pre neho chodím, ideme na pizzu,víkend trávime spolu... rada by som si našla slušného partnera a nebola by som taká opustena, ale ja nikomu neverim, všade samý zadlžený podvodníci a klamár,za každú cenu mať chlapa nechcem
@slavkasobanska SUPER vidíš ide to. Teším sa s Tebou :D
Baby ja som taká rada že ste tu aspon viem b tazkych chvíľach že nie som jediná 💝
Kočky ja som po obede tak zaspala,ako keby som robila v bani..
@slavkasobanska jeziis, som strasne rada Slavka, ze takto vsetko dobre..🙂
@slavkasobanska Slavka potešilo ma co si napísala veľmi ži fandím sama sa pochvál odmen a ver ze ta to posunulo ďalej veľký krok v tvojom živote
@eliska13 ja som si vedomá toho co sa deje preco ale pre vzorce z detstva, si robím sama zle a ver ci nie, napriek tomu to nedokážem zmeniť aj keď si niekto mysli opak. Túžim po láske, po komunikácii s muzom a nedokážem ju prijať. Ale túžba je obrovská spojilo sa mi to z úzkosťou. Iba keď som v stave úzkosti dokážem prijať objatie, lásku a komunikovať s muzom. Možno pre niekoho divne no ja som v detstve tak túžila o mamine objatie a taká túžba zdôveriť sa jej so všetkým komunikovať s ňou este keď teraz po tom tak túžim ze keď si nato spomeniem alebo o tom rozprávam rozplacem sa. Neviem to prenastavit nedokážem prijať lásku smiešne som s muzom cca 15r hlupo to znie 😥
Tažko to vysvetlit sama som mala problém to pochopiť a uvedomiť si to a moja obava? Ze sa to nikdy nezmení a ze ja nebudem schopná nikdy normálnej komunikácie, objatia a prijatia lásky
Holky zajímalo mě jak to děláte s jídlem a kdo po lécích přibral a jak zhubnul. Já neustále jim pořad se dojidam, nechápu to mám velký hlad. A ještě teda jsem po citalecu hooooodne zavodněná😩
@trishaa ja beriem roky celu, polku dávky a nepribrala som vždy iba to, čo som v úzkosti, depresii schudl.Pred pár rokmi som sa nahnevala, lebo mala som kg navyše, ale to ešte od pôrodu zmenila som stravu a schudla dosť veľa kg.Nejako nesúhlasím s tým, že z AD sa priberá možno z benzakov, lebo ukľudnenie ľudia sú viac kludni neviem...
@coco2018 chápem ja som mala také divné pocity už od detstva len som ich nevedela pomenovať.Tiez som nedostávala od rodičov objatie, pusu neviem prečo psychologička mi povedala, že som dostala starostlivosť pozornosť nie lásku, ale že nemám za to nikoho viniť, že moja mama to nevedela nepoznala....ja sa dodnes neviem s rodičmi objať, dať pusu zvláštne nie?možno práve preto si na vynahradzam so synom a chcem, aby vedel prejaviť lásku.Muz je mumak ten sa až zľakne, keď ho objimem🙂)to sú všetko tie hlúpe vzorce správania z detstva niečo čo sme nemali, nepoznali.Moj syn vlastne nevidí, že mama s otcom sa pusinkuju či pohladkaju vadí mi to, lebo tak to bude brať ako normálne.Neviem, keď som sa o tom rozprávala s mamou jej odpoveď bola ty si sa nechcela túliť odhanala si nás voľakedy sa detom tak nerobil program....ja verím tomu, že gro môjho problému je aj v tých gen predispozíciach, lebo psychologička hovorila, že tym, že uzk.depresiami trpela babka aj jej sestra určite máme odchýlku a hlavne máme také iné emočne prežívanie ľútosť....ale aj v detstve nejako som sa vždy ľutovala a vlastne ľutujem dodnes🙂všetci majú veľkú rodinu, všetkým sa rodičia viac venujú, všetci chlapi sú skôr doma, majú lepšiu prácu, viac času...viem to, ale nejako to neviem zmeniť k psychologičke nechodím už sú tomu 2 roky čo som to ukončila a hľadám druhu.Myslim, že prišiel čas zase to niekomu vyklopit, lebo sa motam v kruhu aj, keď na dno nepadam, ale nie som vysporiadana so situáciou aká je
@eliska13 ahoj ,..ako keby som citala svoj pribeh,až na niektore zmeny,ze mna pre zmenu vychovavala babička...
Ahojte ..viete aká som ja unavená???hrozne,ale bola som už vonku ,na chvíľku,a varím .no strašná únava zo včera ..
DievčatÁ ako ste na tom pred menzesom? Dva dni mi mešká ale stavy desne. Včera bolesť noh, kríže bolia, chvala bohu uzkost nie je taka strasna ale mava to somnou riadne. Uz nech ich dostanem a ulavi sa mi. Dnes ma len na spanie bere 😕
@maki43 ja hrozne... Bolesti krížov, točenie hlavy, bolesť vaječníkov až chrípkové stavy... Mňa vtedy viac trápi aj úzkosť. No fuj.... 4dni pred menzesom, prvé 3dni menzesu som totálne odrovnana. Mám ho 7dni a počty nepustia 7+4=11 dní humus, a keďže mám skrátený cyklus (21dnovy)tak tých dní, kedy mi je fajn je hrozne málo
@matasaska to je blbé krátky cyklus to fakt, že len buď čakáš či máš menzes🙂aj mne je vtedy horšie aj som niekde čítala, že vtedy je preukázané, že ženy majú menej serotonínu sú ubolené mali by viac oddychovať.mna vtedy chytí veľká únava, ale keď dostanem je to v poriadku.Uz som vyskúšala pupalkovy olej, magnézium sú to hormóny neviem či sa s tým dá niečo spraviť.Ja som sa naobedovala a, keby môžem hneď si zdriemnem.Strasne sú tie poobedia večery také tmavé príde mi, že je ten večer nekonečne dlhý
Ešte dobre, že je taká pekná jeseň o chvíľu Vianoce a na Nový rok sa zase začne trocha neskôr stmievat len prečkať toto počasie a tmu

Ahojte kočky. Dnes som bola na terapii a doktor má pochválil že vyzerám stabilizovaná,..a nemala som ráno ani stres a prvý krát som potom išla do Kauflandu na nákup a sama! !!!!a zvladla som to ..jupi