icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janka_banka
10. nov 2018

@eliska13 Ahoj Eliška 🙂 .... chodím sem, chodím a čítam 🙂 ... a ako sa mám? Kolísavo ako vždy, len s väčším nadhľadom ... niekedy lepšie, niekedy horšie ...
Čítam si tu príspevky a momentálne sa to tu točí okolo PMS 🙂 a ja s dievčatami úplne súcitim, ja to mám tiež také počas týchto dní a niekedy sa dávam týždeň dokopy 🙂
Tak sa držte/držme a bojujte/bojujme ❤

eliska13
10. nov 2018

@maki43 ja mám tiez veľmi nízky tlak a dám si magnézium a je mi úplne zle.Ja naopak musím veľa čaju, slabú kávu, veľa vody aj ty si z toho tlaku taká unavená akokeby som polku dňa len prežívala.Ja až tak na obed sa preberiem

eliska13
10. nov 2018

@janka_banka tak fajn...ešte chodíš s mužom na terapie či už len sama?Máš pocit, že to pomohlo, zmenilo, zlepšilo či pochopil trochu tvoje zmýšľanie?

maki43
11. nov 2018

@janka_banka bojujeme. Bojujte. Dnes o 4.30.'vyspata. Zasa palenie v zaludku a nafukovanie. Mavate to niektora pocas Pms? Je to normálne, aj vam chuti menej jesť? Zasa priznaky depky a uzkosti. A stale mi myslienky pracuju, co ak to v tej robote nedam. Ale musim. Tak sa držíme, idem zdriemnut idem na 7.30 do prace. Pa

maki43
11. nov 2018

@eliska13 Eliška môžem sa spýtať, aké mávaš PMS? Ako sa to u Teba prejavuje? čo vtedy pomáha odpočinok? ja by som vtedy najradšej do nejakej ulity sa schovala. koľko to bude ešte trvať, už sa v tom 4 dni topím, a nie a nie prejsť.

katkabg
11. nov 2018

Ja som sa zbavila depresie tak ze som nasla po dlhom case pracu ktora ma baviiii 😊😊😊

slavkasobanska
11. nov 2018

Ahojte kočky..no ja po tej úžasnej prechádzke ,strašne unavená,včera som sa vychytala že idem ku svokre ,no tlak vysoký,tak som ostala doma,sny som mala hrozne,a som taká v depkach,že prečo to tak je??aj mi slza vypadla ,som neschopná,chcem žiť ako pred tým,..dúfam že to prejde ,ešte je len ráno,no stále som sama doma,..ja sa už nechcem trápiť .začínam mať toho dosť...musela som sa trochu vyrozprávať ,lebo nemám s kým .ale pekný deň vám prajem.. pa

matasaska
11. nov 2018

@slavkasobanska ahoj Slávka, fakt nedobre ráno si musela mať....aj také rána bohužiaľ sú a budú....treba to niečím zlomiť, a ak nepomáha aktivita, skus telefonát s priateľkou, alebo návštevu neviem... Ja som po oslave, ráno bolo tiež ťažké, hmliste, také nijaké... Pomohlo mi vyjsť vonku na vzduch a tiež aj to, že si v mysli opakujem pozitívne afirmacie. Mám pár dní pred menzesom takže svojmu stavu rozumiem a asi ho pomaličky aj prijímam. Co už s tým narobím, nič... Aj nechces byť sama, myslíš tým bez partnera? Skus si nájsť v blízkosti nejakú dobrú dušu, kamarátku s ktorou sa môžete prejsť, zahrať karty atď... Síce sa noví priatelia v našom veku hľadajú ťažšie, ale dá sa to... Alebo pomáha zájsť do útulku a vyvenčiť tých chudáčikov bez domova.... Len nahlas premýšľam. Verím, že už ti je lepšie ako ráno. Pekný deň

tamichloe
11. nov 2018

@katkabg a aku?

coco2018
11. nov 2018

Ahojte, vyvoláva vo vas uzkost obavy strach co sa týka rodiny, prace, zdravia, života a smrti? Súvisí to s úzkosťou alebo je to skôr depresia?

slavkasobanska
11. nov 2018

@matasaska ahoj .bola som vonku na prechádzke u svokry..no tak to je dobrých 20 min.pesi..dala som si čaj,a pomaličky naspäť domov .no mám dosť ..ako z vychádzky .nechodievam peši tak ďaleko .ale dala som to ..nie je mi super ale zvládam to .aj počasie každú chvíľku iné ..no tak som to zvládla..

maki43
11. nov 2018

@slavkasobanska super moja. Tiež mi nie je do skoku. Bola som u susedy gratulovať asi 1,5 hod. Hlava ma dnes akosi páli divny pocit, ešte sa chystam so psikom von. A rano o 5.20 hod. Do práce. Tak pekný večer prajem 😉

katkabg
11. nov 2018

@tamichloe zacala som v jednom obchodiku mensom v ktorom robim na smeny s jednou kolegynou.Sa striedame 🙂 aj ona faj aj veduca co tam chodi sem tam a sef genialny taky dobracisko.Peniazky na ruku kazdy druhy tyzden.Som v teple neprsi na mna a ludia co kumne chodia nakupovat ty isty kazdy den a mili 🙂 skratka chdim s radostou do prace 😊😊😊

katkabg
11. nov 2018

Dnes sme sli s mojou 9 rocnou dcerkou k babke na druhy koniec dediny aj jackruselom 🙂 krasne pocko 🙂 dobra prechdzka bola

slavkasobanska
11. nov 2018

@maki43 ďakujem pekne ...dnes je divný deň .ale zajtra bude lepšie...

janka_banka
11. nov 2018

@coco2018 Úzkosť - strach z niečoho neurčitého, resp.zo všetkého ... nemusí to byť hneď depresia ... i keď to ide ruka v ruke spolu ... keď sa niečoho bojíme, tak tam nie je miesto pre radosť ... pre ten pocit radosti ...

coco2018
11. nov 2018

@janka_banka rozumiem a mam tym obávam a strachu prikladať nejakú váhu? Môžeš mi napísať aj IP

andula09
12. nov 2018

@lusia33 Držím ti palce aby si to zvládla. Tak odvahu by som na vysadenie ja osobne nenašla, ale keď tebe je takto lepšie, tak je dobre. Je dosť podstatné to ako sa ty cítiš, to je najdôležitejšie. 🙂

janasim
12. nov 2018

Ahojte, ja týždeň na Valdoxane, prekryta ráno Neurolom a cítim sa moc dobre....

slavkasobanska
12. nov 2018

@janasim to som rada ...nech ti to tak vydrží...

tamichloe
12. nov 2018

@janasim super rychlo ti zabral

mm103
12. nov 2018

Ahojky kočky, čítam vas,ale veľmi neprispievam...tiež beriem spomínaný seroxat 20mg benzaky neberiem,ale tento tt začal akosi divne, počasie,som si spomenula ako mi bolo zle v začiatkoch a bojím sa tej mrchy že zasa príde.Citim sa tak divne...

lusia33
12. nov 2018

@andula09 ďakujem krásne.. veď to keby som vedela či robím dobre, ale zvládam to.. víkend trošku ťažšie cez týždeň má zamestnáva praca...Keby ten strach z choroby a rakoviny nebol, bolo by úplne úžasné..aj tebe držím prstym

kafulienka
13. nov 2018

Ahojte,

otazka, najde sa niekto - najlepsie tiez zena, ktora uziva Alventu a ma vysoky prolaktin? Dakujem a prajem pokoj v srdiecku 🙏

janasim
13. nov 2018

@slavkasobanska ďakujem pekne

janasim
13. nov 2018

@tamichloe no skôr si myslím že Neurol

janasim
13. nov 2018

Dievčatá ktoré užívate Neurol ,prosím vás koľko dlho na tom môžem byť....užívam 0,25mg 1/2tbl. Rano

slavkasobanska
13. nov 2018

@janasim ahoj ja neberiem neurol,ale xanax a podľa mňa to môžeš brat kľudne dlhšie,kým ti doktorka nezmení ..

janasim
13. nov 2018

@slavkasobanska no tieto lieky sú navykove, preto sa bojím, ale veľmi mi pomaha

slavkasobanska
13. nov 2018

@janasim aj moje sú návykové...a neberies takú veľkú dávku,hlavne že ti je lepšie..